Mondotravel

O putovanju:

Kada:

17.10.2024. | 20.02.2025. | 22.04.2025.

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. DAN: ZAGREB – DOHA

Polazak zrakoplova iz Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 15:45h. Molimo da na prijavu za let dođete najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Dolazak u Dohu u 22:10h. 

2. DAN: DOHA – HANOI

Nastavak putovanja u 02:40 h na liniji QR976 (Qatar Airways). Slijetanje u Hanoi u 13:55h. Organizirani transfer do hotela. Check in u hotelu je od 14 h.  Poslijepodne krećemo na vožnji biciklima po „staroj četvrti“ inspiriranoj Francuskom. Nakon toga uživat ćete u poznatoj predstavi Water Pupets odn. lutaka na vodi. Predstava se izvodi u bazenu, lutkari su skriveni iza paravana a drvene lutke izgledaju kao da se kreću iznad vode. Nekada su se na taj način zabavljali seljaci kada bi poplavila rižina polja. Slijedi večera dobrodošlice u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu 5*.

3. DAN: HANOI – HALONG BAY/ HA, TRA BAU

Nakon ranog doručka slijedi odlazak na trodnevno luksuzno krstarenje brodom Venus Cruise „biserom Vijetnama“ – zaljevom Halong Bay. Zaljev je pod zaštitom UNESCO-a, sastoji od vapnenačkih stijena i 1960 otoka različitih oblika i veličina na području od 1.553km2 te je 2011. proglašen jednim od svjetskih čuda. Na brodu će vas dočekati piće dobrodošlice nakon čega slijedi smještaj u luksuzne kabine od cca. 36m2 s privatnim balkonom i jacuzzijem. Uživajte u pogledu na prekrasni krajolik. Slijedi ručak. Nastavak plovidbe prema Lan Ha  zaljevu. Dolazak do područja Tra Bau. Možete odabrati želite li plivati ili voziti kajakom u kristalno čistoj vodi i prekrasnom krajoliku. Slijedi povratak na brod na kojem predvečer slijedi demonstracija pripreme vijetnamske kuhinje. Chef će vas voditi kroz proces pripreme popularnih spring rolica. Večera. Nakon večere opustite se uz egzotični koktel ili čašu ukusnog vina.

4. DAN: HALONG BAY/VIET HAI VILLAGE, LAN HA-BA  TRAI DAO

Ukoliko ste ranoranioci jutro započnite vježbanjem Thai Chia ili fotografiranjem. Doručak. Slijedi ukrcaj na Venus brodić do sela Viet Hai. Krenut ćete na biciklističku turu selom. Putem uživajte u krajoliku i prekrasnim rižinim poljima. Odmor u selu uz posjet lokalnim kućama od blata, slame i bambusa te upoznavanje sa životom i običajima lokalnog stanovništva. Ručak u selu ili na brodu. Vrijeme za kupanje ili kajaking na prekrasnoj plaži Lan Ha-Ba Trai Dao. Povratak na brod, opustite se i uživajte u prekrasnom zalasku sunca. Večera na brodu. Ostatak večeri provedite uživajući na brodu, spa, čitanju, ribolovu ili razmjenjujući iskustva s ostalim putnicima.

5. DAN: HALONG BAY/TAMNA I SVJETLA ŠPILJA – HANOI

Današnji dan za ranoranioce započinje vježbanjem Thai Chia. Lagani doručak. Slijedi odlazak čamcima na veslanje do tamne i svijetle špilje, možda najintrigantnije špilje Halong Baya. Povratak na brod te lagani brunch i povratak do luke iskrcaja Hai Phong. Slijedi transfer do Hanoia. Smještaj u hotel i slobodno poslijepodne. Noćenje.

6. DAN: HANOI – HO CHI MINH

Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Priprema za jutarnji let za Ho Chi Minh. Po slijetanju u najveći grad Vijetnama, vožnja do hotela i prijava. Nakon smještaja u hotel predlažemo odlazak u razgled grada. Započet ćemo predsjedničkom palačom izgrađenom 1962. godine. Ispod palače smješten je bunker u kojem je boravio predsjednik za vrijeme rata te se u njemu nalaze karte s iscrtanim borbenim linijama i centri s kompletnom opremom za komunikaciju. Gradska vijećnica, glavni poštanski ured, gradsko kazalište. Ručak (uključen u sklopu  Ho Chi Mingh i Foodie ture). Slijedi odlazak do poznate Ben Thanh tržnice s lokalnim suvenirima, svilom, cipelama… Nakon tržnice nastavak šetnje ulicama u kojima ćete isprobati lokalnu hranu poput prženog tijesta, tofua, palačinke od rižinog tijesta, punjenih rolica s raznim vrstama mesa i povrća... Na kraju šetnje odlazak na kavu tzv. egg coffee, poznatom vijetnamskom napitku koji se tradicionalno priprema sa žumanjcima, šećerom, kondenziranim mlijekom i kavom. Večera. Povratak u hotel, noćenje.

7. DAN: HO CHI MINH – DELTA MEKONGA

Ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na deltu Mekonga. Uputit ćemo se prema gradu My Tho gdje ćemo posjetiti Vinh Trang hram s visokim budističkim kipovima. Nakon toga krećemo u vožnju brodom na kojoj ćemo proći pored lokalnih kuća i dvorišta, mjesta na kojima se proizvode bomboni od kokosa, čokolada, farma pčela… Imat ćete priliku isprobati sezonsko voće i čaj te uživati u lokalnoj glazbi. U sklopu ture Delta Melkonga uključen ručak. Predvečer povratak u Ho Chi Minh. Noćenje u hotelu.

8. DAN: HO CHI MINH – CAN GIO MANGROVE

Doručak. Danas predlažemo odlazak do Can Gio Mangrove šumu. Vožnja do Monkey otoka te posjet Can Gio muzeju kako biste upoznali povijest regije, floru i faunu. Vidjet ćete majmune i nekoliko vrsta drugih životinja te pratiti njihov život u mangrove šumi. Odlazak kanuom kroz mangrove šumu do revolucionarne baze koja se koristila tokom američkog rata. Nakon ručka u Can Giu odlazak do grobnice kitova, hrama u kojem se lokalno stanovništvo štuje kostur kita. Tamošnji ribari vjeruju da ih kit štiti dok su na moru te im donosi bolji ulov. U sklopu Can Gio Mangroove ture uključen ručak.Poslijepodne povratak u hotel. Noćenje.

9. DAN: HO CHI MINH - CHU CHI TUNELI – DOHA

Doručak. Odjava iz hotela do 10:00h (do transfera kofere možete ostaviti u zajedničkoj prostoriji hotela za odlaganje prtljage). Današnji dan iskoristite za šetnju gradom ili kupovinu suvenira poput svile, keramike, čajeva, nakita i sl. Predlažemo i preporučamoodlazak na turu do Cu Chi Tunela, nezaobilaznog odredišta u južnom Vijetnamu (tura ne ide kroz tunele). Tuneli su bili poznati tijekom Vijetnamsko – Američkog rata. Tunelski sustav proteže se na preko 200km i sastoji se od tri razine dubine 8-12 m koje daju uvid u razdoblje vijetnamske povijesti i materijale koji su se koristili prilikom kopanja tunela. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamska vlada sačuvala je oko 75km tunela kao memorijalni park. Povratak u Ho Chi Minh. Slijedi transfer za let prema Dohi  na liniji QR971 u 20:00h. Dolazak u Dohu predviđen je u 23:35h.

10. DAN: DOHA – ZAGREB

Nastavak leta za Zagreb u 09:05h na liniji QR217. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 13:50h.


Fotografije & video

01


14

Venus cruise

Venus cruise

Venus cruise

VENUS Senior – Private Jacuzzi & Balcony

VENUS Senior – Private Jacuzzi & Balcony

Venus cruiseSeniorSuite

Venus cruiseSeniorSuite

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam, Zaljev Halong Bay - poznat po mnogobrojnim strmim otočićima

šareni šeširići, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam, šareni šeširići od slame

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam - poznate stijene, plutajuće kuće i dućani u Halong Bay zaljevu

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam, Vijetnamska Pho juha s govedinom

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam, berači na plantaži čaja

mangrove šuma, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam-stabla mangrove šumi

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam, Water puppets show-tradicionalna predstava lutaka na vodi

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam, Chu Chi tuneli - sustav tunela dug preko 200 km, iz doba rata u Vijetnamu

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam, Ho Chi Ming - poznatiji kao Saigon, najveći grad Vijetnama

Vijetnam putovanje, Hanoi putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam, Hanoi - glavni grad Vijetnama

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam, Delta Mekonga - najpoznatija regija u Vijetnamu

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

17.10.2024.

Garantirano

FIRST MINUTE

2.550 €

2.690 €

OD ČEGA SU ZRAKOPLOVNE I LUČKE PRISTOJBE 530 Eur

20.02.2025.

Garantirano

FIRST MINUTE

2.550 €

2.690 €

OD ČEGA SU ZRAKOPLOVNE I LUČKE PRISTOJBE 530 Eur

22.04.2025.

Garantirano

FIRST MINUTE

2.390 €

2.490 €

OD ČEGA SU ZRAKOPLOVNE I LUČKE PRISTOJBE 530 Eur

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Doha-Hanoi-Doha-Zagreb (Qatar Airways, ekonomskaj klasa), zrakoplovne pristojbe
 • jutarnji let lokalnom aviokompanijom Hanoi-Ho Chi Minh (ekonomska klasa)
 • 5 noćenja u hotelima 5* u dvokrevetnoj sobi na bazi noćenja s doručkom prema programu
 • obroci  kako je navedeno u programu i fakultativnim izletima (lokalna kuhinja)
 • trodnevno krstarenje/2 noćenja na luksuznom brodu Venus Cruise 5*, krstarenje uključuje: piće dobrodošlice, ulaznice uključene u razglede prema programu za vrijeme krstarenja, smještaj u luksuznim dvokrevetnim suite kabinama s terasom,  tušem i privatnim jacuzzijem, lokalnog predstavnika na engleskom jeziku, puni pansion na brodu (2 ručka, 2 večere, 1 jutarnji snack, 2 bruncha), voće u kabini, tai chi, izlet do tamne i svijetle špilje, kajacima do Ba Trai Dao plaže, demonstracije kuhanja
 • svi razgledi prema programu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Vietnam viza: potrebna, ispunjava se online obrazac za izradu e-vize, možete je izraditi samostalno (25 USD) ili uz posredstvo agencije (50 EUR)

DOKUMENTI POTREBNI ZA IZRADU VIZE:

-kopija putovnice (jpg ili jpeg format), putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju!

-fotografija kao u putovnici (jpg ili jpeg format)

 • napojnice lokalnim davateljima usluga (cca. 5 USD po osobi i danu)
 • osiguranje od otkaza i putno zdravstveno osiguranje
 • osobne troškove, putno osiguranje

 

Doplate i popusti:

Fakultativne  doplate:

 • jednokrevetna soba 750 Eur
 • razgled grada Ho Chi Minh i Foodie tura (ručak, večera uključeni, plaćanje u agenciji): 71 EUR
 • izlet Cu Chi tuneli: (plaćanje na licu mjesta) 40 Eur
 • izlet delta Mekonga (ručak uključen): 66 Eur
 • izlet Can Gio Mangrove (ručak uključen): 80 Eur

*minimalno prijavljenih za realizaciju izleta: 10, obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana.

Informacije:

INFORMACIJE O LETU:

17.10.-26.10.2024.

 • QR 218  17OCT  ZAGDOH   1545 2210  
 • QR 976  18OCT  DOHHAN   0240 1355  
 • QR 971  25OCT  SGNDOH   2000 2335  
 • QR 217  26OCT  DOHZAG   0905 1350  

20.02.-01.03.2025.

 • QR 218  20FEB   ZAGDOH   1545 2300  
 • QR 976  21FEB   DOHHAN    0145 1225  
 • QR 971  28FEB   SGNDOH    1955 2350  
 • QR 217  01MAR DOHZAG    0910 1315  

22.04.-01.05.2025.

 • QR 216  22APR  ZAGDOH   1015 1640  
 • QR 982  22APR  DOHHAN   1955 0710+1
 • QR 971  30APR  SGNDOH    2000 2335  
 • QR 215  01MAY DOHZAG    0210 0655  

PRIJEVOZNIK: Qatar Airways

Dozvoljena težina prtljage 24 kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 7 kg ručne prtljage.

Napomena: Navedena su sva lokalna vremena polazaka i dolazaka. Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

* Na unutarnjem letu dozvoljeno je 23 kg predane prtljage tako da 30 kg predane prtljage možete imati samo na povratnom letu.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Mondo travel d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  

Viza je potrebna. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan  prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard

 Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 - 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 - 7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/ Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr.

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter