Mondotravel
Dominikanska Republika

North & Central America

Dominikanska Republika

1


putovanja

Info

Glavni grad

Santo Domingo

Valuta

dominikanski peso

Populacija

10,735,896

Područje

48,671km2

Dominikanska Republika

Dominikanska Republika, poznatija pod imenom 'biser Kariba', jedna je od najrazvijenijih država karipskog otočja, a nalazi se u srcu Kariba između Atlantskog oceana i Karipskog mora na dijelu otoka Hispaniola. Otkrio ju je Kolumbo već za svog prvog dolaska u Novi svijet 1492. godine rekavši da je to najljepše mjesto koje su oči vidjele, da je to raj na zemlji i nazvao je Mala Španjolska. Svoje rajske pejzaže i kutke posudila je i filmskoj industriji, točnije filmskoj ekipi 'Pirati s Kariba' i tako pokazala svijetu svoje bijele plaže i tirkizno smaragdno more.Dominikanska Republika jedna je od većih država na Karibima i turistički razvijenijih. Prepoznatljiva je najviše po dugim bijelim plažama Punta Cane i La Romane, glavnih turističkih odredišta. Manje je poznata, ali ne i manje atraktivna njena unutrašnjost. Ova većinom ruralna država ima prelijepu unutrašnjost s raskošnom vegetacijom i mirnim životom. Iznad mora i šuma izdižu se najviši vrhovi Kariba uz brdovit krajolik bogat rijekama i slapovima. Zasićeni od odmora na plaži, uputite se u istraživanje skrivene unutrašnjosti – malih sela. Naravno, ne čudi da je rum jedan od zaštitnih znakova ove prekrasne zemlje, a Mama Juana je poznato lokalno piće, suvenir bez kojega ne možete napustiti Dominikansku Republiku (mješavina je to crnog vina, ruma i meda)!

P.S. Godišnji prosjek temperature u Dominikanskoj Republici je 26°C što spada među najbolje klime i temperatute na svijetu! Zanimljivo je i da gotovo 60 posto svih stanovnika Dominikanske Republike čine Europljani.

Fotografije & video

01


2

Dominikanska Republika

Želiš posjetiti?
Dominikanska Republika

Dominikanska Republika

Karibi

Karibi

Što vidjeti:

Punta Cana

Punta Cana je pokrajina i grad u provinciji La Altagracia na istoku zemlje, poznata kao Costa del Coco ili Obala kokosa, a ime je dobila po kokosovim palmama koje se nižu po kilometrima dugim plažama. Plaža Bavaro jedna je od najljepših u gradu. To je glavno turističko odredište Dominikanske Republike s više od 28000 hotelskih soba, koje karakteriziraju prekrasne pješčane plaže i mnoštvo all-inclusive resortova. U sklopu mjesta nalaze se i restorani, barovi, noćni klubovi, casina, tereni za golf, te unutar odmarališta možete uživati u mnogim aktivnostima i vodenim sportovima. U blizini se nalazi park prirode koji obuhvaća zaštićeno kako obalno tako i riječno stanište mnogim vrstama, a tu se nalazi i više od 100 vrsta ptica, 500 biljnih vrsta i više od 160 vrsta kukaca. Uz sve to posjetitelji mogu uživati i u razgledavanju botaničnog, voćnog te zoološkog vrta.

Santo Domingo

Glavni grad Santo Domingo vrvi životom, a ujedno je i najmnogoljudniji grad na Karibima. Osnovao ga je brat Christophera Columba i svrstan je pod UNESCO-ovu svjetsku baštinu. Zbog toga je ovaj grad centar dominikanske kulture, mjesto gdje se povijest i urbani dijelovi isprepliću. Stara povijesna arhitektura, spomenici i ostale znamenitosti zajedno s luksuznim restoranima, velikim tržnicama, bogatim noćnim životom ostavljaju bez daha svakog posjetitelja. Na njegovim ulicama miješaju se glazba, razgovori, parfemi i miris izvrsne karipske hrane. Visoke gore, rajske plaže, pustinje, slapovi, rijeke i jezera stvaraju jedinstven spoj prirodnih ljepota! Od povijesnih znamenitosti obavezno posjetite vilu Alcazar de Colon koja je početkom 16. stoljeća bila dom obitelji Kolumbo, zatim mnoge muzeje, poznatu katedralu Santa Maria La Menor, akvarij i naravno botanički vrt koji krasi razne vrste biljaka s otoka Hispaniola.

P.S. Posjetite i otok Saona! Ljepota ovog otoka se ne može opisati niti riječima a ni slikama , to se mora doživjeti i vidjeti. Sitan bijeli pijesak, kristalno čista voda tirkizno-plavih nijansi, palme i kokos, bez urbanizma, hotela i restorana je ono što čini ovo mjesto posebno privlačnim i fascinantnim.

Otok Saona

Ovaj tropski otok nalazi se na maloj udaljenosti od kopna u blizini jugoistočnog rta. Nalazi se unutar Nacionalnog parka Istoka i praktički je nenaseljen osim nekoliko ribarskih mjesta. Glavna atrakcija su prirodni bazeni gdje možete uživati u morskim zvijezdama. Jedan od najvećih čari otoka Saona je poznata špilja Cotubanamá.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter