Mondotravel
Karibi

North & Central America

Karibi

7


putovanja

Info

Glavni grad

/

Valuta

/

Populacija

43,163,817

Područje

2,754,000km2

Karibi

Karibi su otočje koje obuhvaća Velike Antile (Kuba, Jamajka, Portoriko i Hispaniola) i Male Antile koji se opet dijele na Otoke zavjetrine i Otoke privjetrine.
U širem smislu tu se pribrajaju još i Bahami kao i Turks i Caicos otoci iako se, zemljopisno gledano, zapravo nalaze u Atlantiku.Za Karibe kažu da su američko Sredozemno more. Ono što se baš zove Karibi je more zatvoreno na sjeveru Kubom, Hispanolom, Portorikom, na istoku grebenom otočića zvanih Antili, na jugu kopnom Venecuele i Kolumbije, na zapadu obalom Paname, Kostarike, Nikaragve, Hondurasa, Gvatemale, Belizeom i meksičkim poluotokom Jukatanom.

Karibe karakterizira vrlo ugodna klima, more i predivne pješčane plaže što privlači brojne turiste iz svih djelova svijeta.

Karibi su još uvijek neistraženi te je naseljeno svega 2% otočja.

Hrana na Karibima se uglavnom bazira na afričkoj, španjolskoj, kineskoj i istočnoindijskoj gastronomiji a poznati specijaliteti su grah na Kubi, piletina s Jamajke i pržena riba s Barbadosa.

Karibi su multikulturni te se na njima mogu čuti brojni jezici i vidjeti mnoge rase iz cijeloga svijeta jer su na plantažama šećera radili robovi iz Afrike a kad je ukinuto ropstvo, oni su ostali živjeti ovdje i prilagodili se uvjetima života koje otoci pružaju. Upravo je multikulturalnost jedan od glavnih razloga zašto su danas Kuba i cijelo Karipsko otočje poznati po mnogim glazbenim stilovima: regge, calypso, salsa…

P.S. Za vrijeme svojeg putovanja 1492. godine, Karibe je slučajno otkrio Kristofor Kolumbo, a samo ime otočja potječe od plemena Caribi, što u prijevodu znači - kanibali.

Fotografije & video

Karibi

Karibi

Karibi

Karibi

Karibi

Karibi

Što vidjeti:

Barbados

Predivne pješčane plaže i luksuzni hoteli, savršeno za medeni mjesec. Glavni grad: Bridgetown

Jamajka

Zemlja s jednim od najlijepših zalazaka sunca na Karibima poznata po palmama, rumu i reegae ritmovima. Domovina reegea pjevača Boba Marleya gdje se nalazi njegov muzej.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter