Mondotravel
Berlin

Europe

Njemačka

17


putovanja

Facts

Capital

Berlin

Currency

euro

Population

83,149,300

Area

357,386km2

About Njemačka

Njemačka je zemlja u središtu Europe, graniči s devet država, najviše od svih europskih zemalja. Proteže se od Sjevernog mora na sjeveru do Bavarskih Alpi na jugu zemlje. Gospodarski najjača zemlja Europske unije.Njemačka je prirodno vrlo raznolika i bogata zemlja. Jedna trećine zemlje je prekrivena šumom a najpoznatija je Crna šuma koja se nalazi na granici sa Švicarskom. U toj šumi se nalazi i izvor Dunava, jedne od najvećih rijeka Europe. Njemačka je poznata kao zemlja pjesnika i mislilaca. Vrlo je poznata njihova ljubav prema klasičnoj glazbi, njihovi najpoznatiji kompozitori su Bach, Brahms, Schumann, Wagner, and Beethoven.

P.S. Ima li još netko tko nije čuo za Oktoberfest, najveću pučku feštu na svijetu?

Photo & Video gallery

01


3

Berlin

Wanna go there?
Berlin

Berlin

Berlin - Brandenburg gate

Berlin - Brandenburg gate

Bavarska - Neuschwanstein castle

Bavarska - Neuschwanstein castle

What to see:

Berlin

Mnogi vjeruju da je Berlin najzeleniji njemački grad, površinom mnogo veći od brojnih drugih europskih metropola. Grad ima više mostova od Venecije, devet dvoraca, kilometre vodenih kanala koji omogućuju istraživanje grada brodovima, tri zgrade opere, jedan od najvećih i najimpresivnijih sistema javnog prijevoza u cijelom svijetu, poznati TV toranj s visinom od 368 metara, najposjećeniji zoološki vrt u Europi s najvećim brojem životinja u cijelome svijetu i još mnogo drugih znamenitosti koje svakako vrijedi posjetiti!

Bavarska

Glavni grad ove prekrasne i slavne regije je Munchen - grad koji mnogi posjećuju zbog Oktoberfesta, poznat po dobroj pivi, kratkim kožnim hlačama, poznatim 'Lederhosen' te bogatom kulturnom ponudom.

Dresden

Na obali rijeke Elbe, zbog svoje ljepote poznat i kao Firenca na Elbi. Uništen u bombardiranju tijekom Drugog svjetskog rata te ponovno renoviran u svoj ljepoti baroknih građevina.

Potsdam

Glavni grad savezne pokrajine Brandenburg, nekadašnja rezidencija pruskih kraljeva. Grad parkova i palača na popisu svjetskih baština UNESCO-a.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter