Mondotravel
Mauricijus, panoramska slika otoka, daleko putovanje na Mauricijus,

Africa & Middle East

Mauricijus

10


putovanja

Info

Glavni grad

Port Louis

Valuta

mauricijska rupija

Populacija

1,189,825

Područje

1,860km2

Mauricijus

Mauricijus je jedno od onih mjesta na svijetu koje kad posjetite ne možete vjerovati da su stvarni. Otok vulkanskog podrijetla i površine nešto malo više od 2000 kvadratnih kilometara i, iako malen, pun je sadržaja.Ne radi se ovdje samo o izležavanju na plažama uz poneki ronilački izlet – Mauricijus u svojoj unutrašnjosti skriva doista brojne zanimljivosti, od planinarenja, istraživanja nacionalnog parka ili botaničkog vrta, posjeta čajnom putu i vodopadima , surfanja i slično. Zapravo, najbolja bi bilo obići baš cijeli otok jer se u svakom njegovom kutku može pronaći vrijedna atrakcija, što nije uvijek slučaj sa sličnim turističkim destinacijama.

Tipična kolonijalna arhitektura karakteristična je za cijeli otok, a stanovništvo je po svome sastavu raznoliko. Populaciju otoka iskrojili su Britanci, Francuzi, Nizozemci te domicilno stanovništvo. Iznenađujuće, gospodarski, turizam ne prevladava, na prvom mjestu je ratarstvo, najviše proizvodnja šećerne trske.

P.S. Mauricijus je dom nekim od najspektakularnijih bića na svijetu. Na otoku se nalazi prirodni rezervat koji se nalazi unutar kišne šume, a posjetitelji mogu uživati promatrajući krokodile i divovske kornjače, od kojih su neke i po nekoliko stotina godina stare a u potpunosti su zaštićeni i sigurni. Mauricijus je i pravi botanički raj: raste gotovo 15.000 vrsta biljaka, uključujući i 170 vrsta drveća (3 puta više nego u cijeloj kontinentalnoj Africi), te 860 vrsta orhideja.
Iako je samo iluzija, i dalje je spektakularno vidjeti "podvodne slapove" na jugozapadnoj obali otočne države Mauricijus.

Mnogi stanovnici Mauricijusa vjeruju u postoje vještice i sirene. Kako bi se zaštitili od zlih uroka u džepu se preporuča nositi slanutak.

Let:
Zrakoplovne kompanije s polascima iz Zagreba: Air France, Qatar Airways, Emirates ,minimalno 1 presjedanje
Trajanje leta cca 18 hrs
Cijena od 4400 kn / 583.98 €
*cijena, uvjeti ovise o raspoloživosti i terminu putovanja, zrakoplovnom prijevozniku i redu letenja

Fotografije & video

01


3

Mauricijus, panoramska slika otoka

Želiš posjetiti?
Mauricijus, panoramska slika otoka, daleko putovanje na Mauricijus,

Mauricijus, panoramska slika otoka

Mauricijus, slapovi na Mauricijusu, daleko putovanje na Mauricijus,

Mauricijus - predivni slapovi na Mauricijusu

Mauricijus, predivna tropska plaža, daleko putovanje na Mauricijus,

Mauricijus, predivna tropska plaža sa suncobranima

Što vidjeti:

Port Louis

Glavni grad Port Louis čuva tragove svih kolonijalnih sila koje su nekoć vladale Mauricijusem, a ujedno je i najrazvijeniji na otoku. Autonomiju je dobio tek 1968. godine nakon stoljeća vladavine redom Nizozemske (ime je dobio prema nizozemskom princu Mauriceu Van Nassau), Francuske pa Britanije. Port Louis ima 150 tisuća stanovnika, a nalazi se uz more na sjeverozapadu otoka. Prošećite do muzeja Blue Penny i upoznajte se s poviješću otoka, otiđite na utrke konja u Champ de Mars Racecourse, koji je drugo najstarije konjsko trkalište na svijetu i kladite se ne nekog konja jer je to tu tradicija, a zatim se odmorite u botaničkom vrtu iz 18. stoljeća Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden gdje možete vidjeti ogromne lopoče. Ako posjetite Prirodoslovni muzej vidjeti ćete kostur davno izumrle ptice Dodo.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter