Mondotravel
Kazahstan

Asia

Kazahstan

0


putovanja

Info

Glavni grad

Nur-Sultan

Valuta

tenge

Populacija

18,448,600

Područje

2,724,900km2

Kazahstan

Republika Kazahstan je najveća neobalna zemlja te je deveta u svijetu po površini, dok je zapravo vrlo slabo naseljena. Nalazi se u središnjoj Aziji, na jugozapadu izlazi na Kaspijsko jezero, a graniči s Rusijom, Kinom, Kirgistanom, Uzbekistanom i Turkmenistanom. Ovu zemlju krase brojni planinski lanci i jezera, te čak 10 nacionalnih parkova!Nakon raspada SSSR-a, Kazahstan je bila posljednja zemlja koja je proglasila svoju neovisnost. Ovo je zemlja konja te je ujedno upravo tu i prvi konj pripitomljen. Osim što ima tri vremenske zone, u ovoj predivnoj zemlji Nova godina slavi se čak tri puta! Zanimljivo je da usprkos tome što Kazahstan nema izlaz na more – ima mornaricu (koja se nalazi na Kaspijskom jezeru). Također, glavni grad je donedavno nosio naziv Astana, no u ožujku 2019. preimenovan je po predsjedniku Nursultanu Nazarbajevu, koji je bio prvi predsjednik Kazahstana, od 1990. do 2019. godine.

P.S. Glavni sastojak većine jela u kazahstanskoj kuhinji definitivno je meso, pogotovo konjsko meso i ovčetina, a tradicionalni način kuhanja se bazira na prokuhavanju i vrenju.

Fotografije & video

01


3

Kazahstan

Želiš posjetiti?
Kazahstan

Kazahstan

Kazahstan

Kazahstan

Kazahstan

Kazahstan

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter