Mondotravel
plaža i hram, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Asia

Bali

2


putovanja

Info

Glavni grad

Denpasar

Valuta

indonezijski rupiah

Populacija

4,225,384

Područje

5,780km2

Bali

Bali je jedna od 34 provincije Republike Indonezije, zajedno s nekoliko manjih otoka od kojih su poznatiji Nusa Penida, Nusa Lembongan i Nusa Ceningan. Indonezija je najveća otočna država, a sastoji se od više od 17000 otoka od kojih je oko 6000 naseljeno. Najveći otoci su Borneo (sjeverni dio otoka je dio Malezije i Bruneja), Sumatra, Java (najgušće naseljeni otok), Sulawesi i Nova Gvineja (istočni dio obuhvaća Papua Nova Gvineja). Postoje brojne grupe manjih otoka od kojih su najznačajnije Mali Sundski otoci (Bali, Lombok, Sumbawa, Flores, Sumba i Timor) i Molučki otoci (Halmahera i Seram).Bali, poznat kao otok bogova i otok tisuću hramova, jedno je od najomiljenijih spa odredišta na svijetu. Viseći vrtovi, terasasta polja, svježa organska hrana, satovi meditacije i joge, brojni hramovi, prekrasne plaže i noćni život učinit će vaše će putovanje nezaboravnim. Otkrijte kako su Balijci, potomci umjetnika, aristokrata i svećenika, unatoč izazovima modernog društva uspjeli zadržati ravnotežu i smirenost na otoku. Otočje spada pod takozvani Koraljni trokut - područje s najvećom biološkom raznolikosti morskih vrsta, osobita kod riba i kornjača. Hindusi se mole tri puta dnevno. Ujutro rano u košaricama napravljenim od palminih listova kao darove bogovima prinose rižu, voće i frangipani cvjetove. Vjeruju da ovaj ritual štiti kuće i ulice od demona. Košarice su često postavljene i po cesti pa pripazite da iste ne ugazite jer se to smatra nepoštovanjem, a prema njihovom vjerovanju i lošom karmom.

P.S. U Šumi majmuna pazite da se ne smijete (pokazujete zube) i ne gledate majmune u oči, oni to smatraju provokacijom i mogu vas napasti. Majmuni su već naučili da mogu 'iskoristiti priliku'. Kradu naočale, mobitele, torbe i slično jer znaju da će od čuvara dobiti voće u zamjenu za ukradene predmete. Za selfie s majmunima svakako zamolite čuvara kako ne biste imali neugodne situacije s majmunima.

Let:
Zrakoplovne kompanije s polascima iz Zagreba: Qatar Airways, Emirates , Turkish Airlines minimalno 1 presjedanje
Trajanje leta cca 18 hrs
Cijena od 4100 kn / 544.16 €
*cijena, uvjeti ovise o raspoloživosti i terminu putovanja, zrakoplovnom prijevozniku i redu letenja

Fotografije & video

01


3

Bali, plaža i hram na otočiću

Želiš posjetiti?
plaža i hram, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Bali, plaža i hram na otočiću

pješčana plaža, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Bali, prekrasna pješčana plaža

Rižina polja na Baliju, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Bali, pogled na prekrasna rižina polja

Što vidjeti:

Denpasar

Denpasar je glavni i najveći grad Balija, kao i glavni ulaz u Bali iz kojeg se putuje na ostala odredišta. Iako nije toliko turistički popularan kao živopisna Kuta, Ubud ili neka obalna područja, Denpasar predstavlja savršenu harmoniju modernog uređenja i balijske kulture. Oko glavnog trga smješteni su ured guvernera, muzej Balija, kao i prvi hotel na Baliju. U ovom hotelu svojedobno su odsjedale poznate holivudske zvijezde, popust Charlie Chaplina i Barbare Hutton.

Ubud

Smješten na terasastim brežuljcima, samo jedan sat vožnje užurbanog juga, Ubud je poznat kao srce Balija. Nezaobilazna je već spomenuta Šuma majmuna, u kojoj boravi stotine majmuna, a u kojoj se nalaz i nekolicina hramova. Terasasta polja riže svakako su jedan od poznatih prizora Balija, a najpopularnija su Tegallalang polja. Jedna od najistaknutijih znamenitosti je Kraljevska palača ili Puri Saren Agung. Ovdje će posebno uživati ljubitelji balijske kulture jer je u palači odlično očuvana balijska arhitektura, a tu se održavaju i razna prikazivanja tradicionalnih plesova. Za one željne šetnje, preporučujemo posjet Campuhan Ridge trasi dugačkoj 9 kilometara. Zbog svoje duljine, rijetko se stvara gužva pa je odličan izbor za one koje žele izbjeći vrevu grada. Osim navedenih razloga za posjet Ubudu, tu su mnogi hramovi, muzeji, zoološki vrt, škole kuhanja…

Nusa Dua

Jedno od najrazvijenijih ljetovališta u Baliju, obiluje velikim brojem hotela svjetske kategorije. Ovaj turistički resort odlično je isplaniran pa na par minuta od većine hotela možete pronaći trgovački kompleks, luksuzne golf terene, ali mirne uređene vrtove ili plažu. Iako moderno turistički uređen, poluotok nudi i kulturne atrakcije, hramove, muzej umjetnosti i artefakata iz Indonezije.

Sanur

Idealan za obiteljski odmor sa lijepom plažom koja se proteže na više od 4 kilometra. Uz nju se nalazi pješačka staza koju prate turistički sadržaji. Nema visokih valova kako se obala lagano spušta u ocean i stvara tople lagune idealne za djecu. Nalazi se u blizini Denpasara sa nekoliko manjih hinduističkih hramova.

Benoa

Puno ime Tanjung Benoa je poluotok na jugoistočnoj obali Balija. Prostire se od plaže Nusa Due do malog mjestašca sa istim nazivom. Udaljen je nekih 30-tak minuta od zračne luke u Denpasaru. Najbolja je destinacija za vodene sportove kao što su jet ski i paragliding.

Kuta

Najbolje stvari koje možete raditi u Kuti su na plaži. Ovo je omiljeno mjesto surfera još iz 1970 godine kako se plaža prostire na nekih 2,5 km. Plaža je dosta popularna tako da se na plaži uvijek traži mjesto više. Ima nekoliko najboljih vodenih parkova na otoku. Tu se nalazi i centar za očuvanje kornjača. U centru Kute nalazi se poznati Budistički hram. Plaža i mjesto postali su turistička meka Balija sa bezbroj barova, klubova i restorana.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter