Mondotravel
Bada Bagh, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Asia

Indija

4


putovanja

Info

Glavni grad

New Delhi

Valuta

indijska rupija

Populacija

1,352,642,280

Područje

3,287,263km2

Indija

Indija se smjestila na južnom dijelu kontinenta Azije, njene obale diraju Arapsko more i Bengalski zaljev koji su dio Indijskog oceana. Na sjeveru zemlje proteže se gorje Himalaja, najviši planinski lanac na svijetu. Poznata je po brojnim rijekama, najpoznatija je Ganges, koja prema hinduističkom vjerovanju ima moć da pročisti sve što dotakne.Indija je druga najmnogoljudnija zemlja na svijetu, s više od milijardu stanovnika. Zbog svoje veličine područje na kojem se nalazi se često naziva i Indijski potkontinent. Zemlja u kojoj se govori više od 100 različitih jezika. Nije ništa neobično da mnogi ljudi kažu da čovjek ne može upoznati cijelu Indiju. Ona krije za svakoga ponešto. Od velikih gradova metropola, najvišeg planinskog lanca na svijetu, pustinja, prekrasnih plaža, kulturno povijesne baštine, hramova i ostalih ljepota. Jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija Indije je Taj Mahal, spomenik ljubavi Mogulskog vladara za svoju preminulu ženu. Indija je vrlo spiritualna zemlja, a 80 posto stanovništva prakticira Hinduizam kao religiju.

P.S. Curry, za mnoge najpoznatiji indijski začin, se zapravo ne koristi u Indiji u pripremi hrane te nije originalni indijski začin. U Indiju postoji jelo koje se zove Curry, te zabuna vjerojatno dolazi zbog toga.

Fotografije & video

01


1

Indija, Rajasthan- Bada Bagh, vrtni kompleks sjeverno od Jaisalmera kojeg svakako morate posjetiti

Želiš posjetiti?
Bada Bagh, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Rajasthan- Bada Bagh, vrtni kompleks sjeverno od Jaisalmera kojeg svakako morate posjetiti

Što vidjeti:

New Delhi

Glavni grad te dio najpoznatije turističke zone Indije - zlatnog trokuta. Poznat po Crvenoj utvrdi, Humajanovoj grobnici, Indijskim vratima, Chandi Chowku i mnogim drugim sadržajima. Tu se nalazi i Nacionalni muzej kojega još zovu i Nacionalni muzej Indije, jedan od najvećih indijskih muzeja.

Agra

Taj Mahal, jedan od najpoznatijih svjetskih spomenika, nalazi se u Agri. Spomenik ljubavi Mogulskog vladara Džahan-šah za svoju preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Osim Taj Mahala, putnici imaju mnoge znamenitosti za posjetiti u ovom gradu, među ostalim najviše se ističe utvrda Agra.

Jaipur

Jaipur je za mnoge posjetitelje lagano pamtljiv grad zbog boje koja dominira u njemu na mnoštvu njegovih građevina. Njegov nadimak naravno proizlazi iz te boje. Ružičasti grad. Neke od najpoznatijih građevina su Amber utvrda i Jantar Mantar.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter