Mondotravel
Etiopija, Tis Isat ili Slapovi Plavog Nila, grupno putovanje, garantirani polasci

Africa & Middle East

Etiopija

0


putovanja

Info

Glavni grad

Addis Abeba

Valuta

Etiopski bir

Populacija

105

Područje

1,104km2

Etiopija

Etiopija je afrička država smještena u Afričkom rogu, najistočnijem dijelu afričkog kontinenta. Ime 'Afrički rog' proizlazi iz sličnosti tog dijela Afrike s nosorogovim rogom. Etiopija je također neobalna zemlja, odnosno nema izlaz na more. Službeni jezik Etiopije je Amharski jezik, a ime glavnog grada na Amharskom jeziku znači 'novi cvijet'.Stanovnici Etiopije su neizmjerno ponosni na činjenicu da su jedina afrička zemlja koja nikad nije bila u potpunosti pod kolonijalnom vlašću. Jedini koji su uspjeli na kraće vrijeme zauzeti Etiopiju su Talijani, premda Etiopljani kažu da su ih pustili da im malo izgrade infrastrukturu, te su ih nakon toga izbacili. U Etiopiji službeni kalendar ima 13 mjeseci te je jedan od turističkih slogana po kojim su poznati kao zemlja s 13 sunčanih mjeseci. Osim mjeseci, drugačije računaju i sate. Po njihovom razmišljanju dan počinje kada izlazi sunce. Suvremena znanost kažu da su prvi moderni ljudi porijeklom iz Etiopije - najstariji ljudski predak je pronađen u regiji Afar. Stoga je jedan od naziva za zemlju kolijevka čovječanstva.

Jedan vrlo poznati grad koji svakako trebate posjetiti je Lalibela, koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine te je poznat po crkvama uklesanim u stijene. Mjesto hodočašća izgrađeno negdje u trinaestom stoljeću. Crkve su reprezentacija svetih mjesta iz Jeruzalema.

P.S. Biljka kave se po cijelom svijetu raširila iz Etiopije. Hvala pastiru koji je primijetio da ovce vole jedan određeni grm te odlučio sam probati jedan plod.

Fotografije & video

01


2

Etiopija, Tis Isat ili Slapovi Plavog Nila, jedna od najvećih turističkih atrakcija Etiopije

Želiš posjetiti?
Etiopija, Tis Isat ili Slapovi Plavog Nila, grupno putovanje, garantirani polasci

Etiopija, Tis Isat ili Slapovi Plavog Nila, jedna od najvećih turističkih atrakcija Etiopije

Etiopija, obelisk iz Aksuma, grupno putovanje, garantirani polasci, putovanja sa pratiteljem

Etiopija, obelisk iz Aksuma, služili su kao oznaka za grobno mjesto

Što vidjeti:

Addis Abeba

Glavni grad zemlje je također i sjedište Afričke unije. Grad se nalazi u podnožju planine Entoto te je njegova prosječna nadmorska visina 2400 metara. Jedan od spomenika grada, kip Yekatit 12, je izradio hrvatski kipar Antun Augustinčić. Za mnoge posjetitelje grada obavezne postaje su nacionalni muzej u kojem se nalaze 3 milijuna godina stari ostaci Lucy - fosil hominida, Merkato - tržnica na otvorenome te Katedrala Svetog Jurja, mjesto hodočašća za Rastafarijance.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter