Mondotravel

O putovanju:

Kada:

13.02.2024.

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

1 dan: 12.2.: ZAGREB – DOHA

Polazak zrakoplova iz Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb za Dohu na liniji QR216 (Qatar Airways) u 13:05h. Molimo da na prijavu za let dođete najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Dolazak u Dohu u 17:50h. Nastavak putovanja u 20:45 h na liniji QR982 (Qatar Airways).

2. dan: 14.2.: HANOI

Slijetanje u Hanoi u 07:20h. Organizirani transfer do hotela (Check in u hotelu je od 14 h). Nakon ostavljanja prtljage prije check ina odlazak na Pho Bo (goveđa juha s rezancima) na lagani doručak. Odlazak do Ho Chi Mingh kompleksa gdje ćemo se kratko zadržati kod mauzoleja (ulazak u mauzolej moguć iza 10:30h). Mauzolej je posljednje mjesto ukopa vijetnamskog revolucionarnog vođe i predsjednika Ho Chi Mingha. Mauzolej je jedna od najimpozantnijih vijetnamskih građevina. Predsjednička palača, Pilar pagoda, hram književnosti koji je izvorno građen kao hram Konfuciju. Nakon ručka (uključen u cijenu), posjetit ćemo muzej zloglasnog zatvora Hoa Lo. U njemu je nakon drugog svjetskog rata u nehumanim uvjetima bilo zatočeno 2000 ljudi. Zatvor još zovu i „Hanoi Hilton“ jer su za vrijeme Vijetnamskog rata tamo bili zatočeni američki vojnici pa i bivši predsjednički kandidat John MCain proveo 5 godina. Kasnije poslijepodne uživat ćete u jednosatnoj vožnji biciklima po „staroj četvrti“ inspiriranoj Francuskom. Nakon večere (uključena u cijenu) odlazak na poznatu predstavu  Water Pupets odn. lutaka na vodi. Predstava se izvodi u bazenu, lutkari su skriveni iza paravana a drvene lutke izgledaju kao da se kreću iznad vode. Nekada su se na taj način zabavljali seljaci kada bi poplavila rižina polja. Slijedi večera dobrodošlice u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu 4*.

3. dan: 15.2.: HANOI – HALONG BAY (FAKULTATIVNO)

Doručak. Predlažemo vam odlazak na jednodnevni izlet „biserom Vijetnama“ – zaljevom Halong Bay. (dio grupe koji ne želi na izlet ostaje u hotelu u Hanoi-u uz slobodno vrijeme za vlastite programe). Zaljev je pod zaštitom UNESCO-a, sastoji od vapnenačkih stijena i 1960 otoka različitih oblika i veličina na području od 1.553 km2 te je 2011. proglašen jednim od svjetskih čuda. Prilikom ukrcaja na brod slijedi dobrodošlica posade. Slijedi ručak na brodu dok krstarenje kreće prema otočiću Hon Cho Da, Hon Dinh Huong i Hon Ga Choi. Pristajanje u špilji Hang Sung Sot , najčudesnijoj špilji s mnoštvom prekrasnih stalaktita. Nakon posjeta špilji odlazak na otok Titov gdje ćete imati slobodno vrijeme za plivanje ili kayaking. Povratak na brod u Hanoi oko 18 h. Noćenje u hotelu u Hanoiu.

4. dan: 16.2.: HANOI-DANANG-HOI AN

Ujutro slijedi let u Danang. Po dolasku odlazak u drevni grad Hoi An pod zaštitom UNESCO-a zbog svojih neobičnih, dobro očuvanih starih uličica i kuća. Započet ćemo razgled posjetom pokrivenom Japanskom mostu, muzeju keramike, staru kuću Tan Ky, ulicu svile, hramove i pagode. Ostatak poslijepodneva iskoristite za šetnju gradom. Navečer slijedi večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

5.dan: 17.2: HOI AN/BA NA HILLS-GOLDEN BRIDGE-DANNANG

Nakon doručka odlazak u Sun World u tajlandske vrtove Ba Na Hills (fakultativni izlet). Vožnja žičarom  prema jednoj od najvećih atrakcija-Zlatnom mostu koji se nalazi na 1.400 m nadmorske visine. Ovo fascinantno arhitektonsko djelo sastoji se od divovskih  kamenih ruku koje drže zlatni most i podižu ga u nebo. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju vrtom Le Jardin sa stotinu vrsta cvijeća. Povratak u Hoi An u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

6.dan: 18.2.: HOI AN-DANANG-HO CHI MINGH

Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Priprema za jutarnji let za Ho Chi Minh. Po slijetanju u najveći grad Vijetnama, vožnja do hotela i prijava. Nakon smještaja u hotel predlažemo odlazak u razgled grada (fakultativno, uz doplatu). Započet ćemo predsjedničkom palačom izgrađenom 1962. godine. Ispod palače smješten je bunker u kojem je boravio predsjednik za vrijeme rata te se u njemu nalaze karte s iscrtanim borbenim linijama i centri s kompletnom opremom za komunikaciju. Gradska vijećnica, glavni poštanski ured, gradsko kazalište. Ručak (uključen u sklopu  Ho Chi Mingh i Foodie ture). Slijedi odlazak do poznate Ben Thanh tržnice s lokalnim suvenirima, svilom, cipelama… Nakon tržnice nastavak šetnje ulicama u kojima ćete isprobati lokalnu hranu poput prženog tijesta, tofua, palačinke od rižinog tijesta, punjenih rolica s raznim vrstama mesa i povrća... Na kraju šetnje odlazak na kavu tzv. egg coffee, poznatom vijetnamskom napitku koji se tradicionalno priprema sa žumanjcima, šećerom, kondenziranim mlijekom i kavom. Večera. Povratak u hotel, noćenje.

7. dan: 19.2.: HO CHI MINH – DELTA MEKONGA

Ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na deltu Mekonga  (fakultativni izlet). Uputit ćemo se prema gradu My Tho gdje ćemo posjetiti Vinh Trang hram s visokim budističkim kipovima. Nakon toga krećemo u vožnju brodom na kojoj ćemo proći pored lokalnih kuća i dvorišta, mjesta na kojima se proizvode bomboni od kokosa, farme pčela… Imat ćete priliku isprobati sezonsko voće i čaj te uživati u lokalnoj glazbi. U sklopu ture Delta Melkonga uključen ručak. Predvečer povratak u Ho Chi Minh. Noćenje u hotelu.

8. dan: 20.2.: HO CHI MINH – CAN GIO MANGROVE

Doručak. Danas predlažemo odlazak do Can Gio Mangrove šumu (fakultativni izlet). Vožnja do Monkey otoka te posjet Can Gio muzeju kako biste upoznali povijest regije, floru i faunu. Vidjet ćete majmune i nekoliko vrsta drugih životinja te pratiti njihov život u mangrove šumi. Odlazak kanuom kroz mangrove šumu do revolucionarne baze koja se koristila tokom američkog rata. Nakon ručka u Can Giu odlazak do grobnice kitova, hrama u kojem se lokalno stanovništvo štuje kostur kita. Tamošnji ribari vjeruju da ih kit štiti dok su na moru te im donosi bolji ulov. U sklopu Can Gio Mangroove ture uključen ručak.Poslijepodne povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: 21.2.: HO CHI MINH - CHU CHI TUNELI – DOHA

Doručak. Odjava iz hotela do 10:00h (do transfera kofere možete ostaviti u zajedničkoj prostoriji hotela za odlaganje prtljage). Današnji dan iskoristite za šetnju gradom ili kupovinu suvenira poput svile, keramike, čajeva, nakita i sl. Predlažemo odlazak na turu do Cu Chi Tunela, nezaobilaznog odredišta u južnom Vijetnamu (fakultativno). Tuneli su bili poznati tijekom Vijetnamsko – Američkog rata. Tunelski sustav proteže se na preko 200km i sastoji se od tri razine dubine 8-12 m koje daju uvid u razdoblje vijetnamske povijesti i materijale koji su se koristili prilikom kopanja tunela. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamska vlada sačuvala je oko 75km tunela kao memorijalni park. Povratak u Ho Chi Minh. Slijedi transfer za let prema Dohi  na liniji QR971 u 19:20h. Dolazak u Dohu predviđen je u 23:30h.

10 dan: 22.2.: DOHA – ZAGREB

Nastavak leta za Zagreb u 02:25h na liniji QR215. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 06:20h.


Fotografije & video

01


10

Vijetnam, Delta Mekonga - najpoznatija regija u Vijetnamu

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam, Delta Mekonga - najpoznatija regija u Vijetnamu

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam - poznate stijene, plutajuće kuće i dućani u Halong Bay zaljevu

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam - Halong Bay zaljev

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam - citadela carskog grada Hue

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam, Tradicionalna vijetnamska kava od jaja

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam, Water puppets show-tradicionalna predstava lutaka na vodi

Vijetnam putovanje, Hanoi putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam, Hanoi - glavni grad Vijetnama

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam, Chu Chi tuneli - sustav tunela dug preko 200 km, iz doba rata u Vijetnamu

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam, Zaljev Halong Bay - poznat po mnogobrojnim strmim otočićima

mangrove šuma, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam-stabla mangrove šumi

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

13.02.2024.

Garantirano

FIRST MINUTE

1.990 € / 14.993,66 kn

2.150 € / 16.199,18 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Doha-Hanoi-Ho Chi Minh-Doha-Zagreb (Qatar Airways, ekonomskaj klasa), zrakoplovne pristojbe
 • 2 leta lokalnom aviokompanijom Hanoi-Danang i Danang –Ho Chi Minh (ekonomska klasa)
 • 7 noćenja u hotelima 4* i 5* u dvokrevetnoj sobi na bazi noćenja s doručkom prema programu
 • obroci  kako je navedeno u programu i fakultativnim izletima (lokalna kuhinja)
 • svi razgledi prema programu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Vietnam viza: potrebna, ispunjava se online obrazac za izradu e-vize, možete je izraditi samostalno (25 USD) ili uz posredstvo agencije (35 EUR)

DOKUMENTI POTREBNI ZA IZRADU VIZE:

kopija putovnice (jpg ili jpeg format), putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju!

fotografija kao u putovnici (jpg ili jpeg format)

 • napojnice lokalnim davateljima usluga (cca. 3 USD po osobi i danu)
 • osiguranje od otkaza i putno zdravstveno osiguranje
 • osobne troškove, putno osiguranje

Doplate i popusti:

Fakultativne  doplate:

 • jednokrevetna soba 340 Eur/2.561,73 kn
 • jednodnevni izlet Halong Bay (ručak uključen): 130 Eur/979,49 kn
 • Ba Na Hilll i Golden Bridge: 95 Eur/715,78 kn
 • razgled grada Ho Chi Minh i Foodie tura (ručak, uključen): 80 Eur/602,76 kn
 • izlet Cu Chi tuneli: (plaćanje na licu mjesta) 45 Eur/ 339,05 kn
 • izlet delta Mekonga (ručak uključen): 75 Eur/565,09 kn
 • izlet Can Gio Mangrove (ručak uključen): 85 Eur/640,43 kn

*minimalno prijavljenih za realizaciju izleta: 10, obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana.

Informacije:

COVID INFORMACIJE:

Vijetnam je ponovno otvorio svoje granice za strane putnike. Za potrebe putovanja u Vijetnam nije potrebno dostaviti javnozdravstvenu dokumentaciju o bolesti COVID-19.

Više informacija: https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=148

INFORMACIJE O LETU:

QR 216  13FEB  ZAGDOH   1035 1750  

QR 982  13FEB  DOHHAN   2045 0720+1

QR 971  21FEB  SGNDOH   1920 2330  

QR 215  22FEB  DOHZAG    0225 0620  

PRIJEVOZNIK: Qatar Airways

Dozvoljena težina prtljage 24 kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 7 kg ručne prtljage.

Napomena: Navedena su sva lokalna vremena polazaka i dolazaka. Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

* Na unutarnjem letu dozvoljeno je 23 kg predane prtljage tako da 30 kg predane prtljage možete imati samo na povratnom letu.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Mondo travel d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  

Viza je potrebna. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan  prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator MONDO TRAVEL  d.o.o;  HR-AB-01-080093516. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Mondo Travel ima kod osiguravajućeg društva UNIQA osiguranje d.d Zagreb, sklopljene ugovore za razdoblje od 14.9.2022. do 14.9.2023.;  broj 45-7002852780 za policu osiguranja jamčevina turističkih paket aranžmana, te policu broj: 11-7002852785  za osiguranje od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket-aranžman.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn.

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter