Mondotravel

O putovanju:

Kada:

27.10.2024.

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.    dan 27.10.: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci dva sata prije leta. Polijetanje iz Zagreba za Istanbul u 19h55 letom TK1056 s dolaskom u 00h10 po lokalnom vremenu. 

2.    dan 28.10.: TAŠKENT – doručak, ručak

Nastavak leta za Taškent na liniji TK 368 u 01h30. Slijetanje u Taškent u 08h05 po lokalnom vremenu, prijevoz do hotela i odmor u vašim sobama. Nakon doručka slijedi razgled glavnog grada Uzbekistana s uključenim ručkom: spomenici i vjerski objekti na trgu Hasti Imam: medrese Barak-Kan i Abdul Kasim, mauzolej Kaffai Chachi, muzej primjenjene umjetnosti. Šetnja Chorsu bazarom koji se smatra najvećim i najstarijim bazarom u srednjoj Aziji, memorijal posvećen potresu koji je razorio grad 1966., Bijela džamija, trg nezavisnosti, parlament, novo kazalište. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu. Povratak u hotel, noćenje.

3.    dan 29.10.: TAŠKENT – URGENCH – KHIVA – doručak, ručak

Nakon ranog doručka, odlazak u zračnu luku Taškent i let za Urgench. Nakon slijetanja vožnja autobusom za Khivu. Po dolasku slijedi obilazak Khive, jednog od bisera Uzbekistana, najautentičnije oaze središnje Azije, pravog grada-muzeja pod vedrim nebom. Razgled grada s uključenim ručkom: medresa Muhameda Amin Kana sa minaretom, mauzolej Pahlavan Mahmuda, utvrda Kunya Ark i džamija Juma sa 218 drvenih izrezbarenih stupova, palača Tash Holi. U kompleksu Islam hodže nalazi se minaret s kojeg se pruža nezaboravan pogled na cijeli grad. U večernjim satima odlazak na predstavu sa folklornim programom, noćenje.

4.    dan 30.10.: KHIVA – BUKHARA – doručak, večera

Doručak te polazak autobusom za Bukharu. Put vodi kroz pustinju Kizil Kum (Crvena pustinja) i traje između 7 i 8 sati. Kroz pustinju put vodi uz tok rijeke Amu Daria. Vožnja se nastavlja kroz polja pamuka, oteta pustinji. Po dolasku, prijava u hotel, večera i noćenje.

5.    dan 31.10.: BUKHARA – doručak, ručak

Doručak. Slijedi cjelodnevni razgled grada-bisera na nekadašnjem putu svile: utvrda Ark, džamija Bolo Hauz, mauzolej Ismail Samani, česma Ayub, minaret i džamija Kalian (remek-djelo upisano u UNESCO-vu svjetsku baštinu), četvrt Poi Kalian (12-15.st.) sa svojim čudesnim starim tržnicama, džamijama, medresama: Mir Arab, Ulug Beg i Abdulaziz Kan, trgovačka četvrt sa starom tržnicom svile. Ručak tijekom razgleda. Povratak u hotel noćenje.

6.    dan 01.11.: BUKHARA – SHAHRIZABS - SAMARKAND – doručak, ručak

Nakon doručka polazak za Shahrizabs, nekadašnji Kecha, rodno mjesto Timur Lenka gdje je on gradio ogromnu palaču Ak Saray. Tu se nalazi i mauzolej Gumbaz Sejdana, džamija Kok-Mumbaz i kompleks Dory Saodat. Ručak. Dolazak u Samarkand, prijestolnicu antičke Sogdiane, koji je bio stjecište karavanskih puteva iz Kine, Sibira, Perzije i Zapada. Smještaj u hotel, noćenje.

7.    dan 02.11.: SAMARKAND – doručak, ručak

Doručak a potom razgled grada: observatorij Ulug Beg, grob sv. Danijela (Daniar Hodža),posjet povijesnom muzeju Afrosiab, džamija Bibi Khanym, šetnja bazarom – najpopularnijom šetnicom lokalnog stanovništva. Razgled nekropole Timurida Shah i Zinda: prostrani arhitektonski kompleks sastavljen od 11 mauzoleja. Ručak i slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu. Noćenje.

8.    dan 03.11.: SAMARKAND – TAŠKENT – doručak, večera

Doručak, odlazak na razgled mauzoleja Timur Lenka: Gur Emir i čuvenog trga Registan na kojem se nalaze tri medrese. U poslijepodnevnim satima prijevoz do željezničkog kolodvora i polazak vlakom za Taškent. Putovanje traje 2 sata i 10 minuta (300 km). Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

9.    dan 04.11.: TAŠKENT – doručak, ručak

Nakon doručka, odlazak na izlet u planinsko područje u blizini Taškenta. Planina Chimgan i umjetno jezero Chorvak čine popularno odmaralište kojeg posjećuju brojni turisti iz Uzbekistana i susjednih zemalja. Ručak i povratak u Taškent. Kratki odmor u hotelu prije prijevoza u zračnu luku Taškent.

10.    dan 05.11.: TAŠKENT – ISTANBUL - ZAGREB

Polijetanje za Istanbul u 03:40 h (let TK371) sa predviđenim dolaskom u Istanbul 06h55. Nastavak leta za Zagreb u 08h15 (TK1053) s dolaskom u 08h25.


Fotografije & video

01


6

Uzbekistan, arhitektura

arhitektura Uzbekistan

Uzbekistan, arhitektura

Uzbekistan Buhara

Uzbekistan, Buhara

Madrassa Miri Arab, Bukhara, Uzbekistan

Madrassa Miri Arab, Bukhara, Uzbekistan

The Registan, Uzbekistan

The Registan, Uzbekistan

tradicionalna hrana Uzbekistan

Uzbekistan, tradicionalna hrana

Uzbekistan turist u blizini drevne povijesne zgrade

Uzbekistan, turist u blizini drevne povijesne zgrade

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

27.10.2024.

2.050 €

Cijena aranžmana za minimum 15 putnika
zrakoplovne pristojbe – točan iznos na dan pisanja karte - 325 €

Datum putovanja

Popust za rane prijave

Redovna cijena

(min. 15 putnika)

Redovna cijena

(min. 20 putnika)

Doplata za 1/1 sobu

27.10. – 05.11.

50 €*

2.050 €

1.990 €

325 €

Obavezne doplate: zrakoplovne pristojbe cca. 325,00 eur – točan iznos na dan pisanja karte
Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Taškent-Zagreb, prijevoz turističkim autobusom prema programu, vlak Samarkand-Taškent, unutarnji let Tashkent-Urgench, 7 noćenja u hotelima 3* i 4* (lokalna kategorizacija), 
rani check-in pri dolasku, kasni check-out po odlasku, obroci prema programu, razglede i ulaznice prema programu, lokalnog vodiča na engleskom i stručnog hrvatskog vodiča- pratioca, jamčevinu (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane kod Uniqa osiguranje d.d , polica br. 45- 7002809850).

Napomena: hrvatskim državljanima nije potrebna viza za turistički boravak u Uzbekistanu do 30 dana. Preporučamo putno osiguranje. Više informacija u agenciji.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa. 

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter