Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

PROGRAM ZA 29.3., 10 dana:

VRIJEDNOST VIŠE:  

 • Ako želite otkriti Japan to je svakako najbolje u doba cvjetanja njihovog nacionalnog drveta trešnje, kada cijela zemlja zablista u prekrasnom sjaju. Predviđen početak cvatnje trešanja ove godine je 23. ožujka i dostiže svoj vrhunac 30. ožujka, upravo na dan našeg dolaska.
 • Svi izleti uključeni u cijenu!
 • Lokalni vodiči na svim destinacijama uz hrvatskog pratitelja!

 

1.dan  29.3. ZAGREB – VARŠAVA - TOKYO

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb u 16:00. Preuzimanje putne dokumentacije te prijava na let za Varšavu, na zrakoplovnoj kompaniji LOT u 18:00. Slijetanje u Varšavu u 19:35, te nastavak leta za Tokyo u 22:50 h. Obroci i piće tijekom leta.  

2.dan  30.3. TOKYO

Slijetanje u Tokyo, u zračnu luku Narita predviđeno u 19:30+1 po lokalnom vremenu (+ 7 sati od hrvatskog vremena).
Po preuzimanju prtljage susret s predstavnikom lokalne agencije, te transfer prema hotelu. Prijava i smještaj u hotel. Kraća večernja šetnja gradom nestvarno osvijetljenim ulicama koja će vam već u prvim minutama dočarati veličinu ovog grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan  31.3. TOKYO
 
Doručak. Odlazak na organizirani cjelodnevni razgled japanske prijestolnice u pratnji lokalnog vodiča. Razgled ćemo započeti panoramskim pogledom s poznate zgrade Tokyo Metropolitan Government u predjelu Shinjuku, odakle se pruža pogled na cijeli grad. Zgrada je do prije nekoliko godina bila najviša u gradu i ukoliko nas vrijeme posluži možda u daljini vidite i simbol Japana, planinu Fuji. Nastavak ture vodi nas do Meiji Jingu, prekrasne park šume s poznatim istoimenim Shinto hramom posvećenom caru Meiji. Ovaj park i njegova okolica omiljeno su okupljalište lokalnog stanovništva i prostor za rekreaciju i opuštanje. Nastavak razgleda mondene četvrti Omotesando i Harajuku. Slobodno vrijeme.
U nastavku odlazimo na drugi dio grada, do Carske palače i njenih magičnih vrtova. Razgled i slikanje palače izvana. Nastavljamo prema Sensoji, poznatom budističkom hramu smještenom u starom dijelu grada Asakusa. Kraća šetnja kroz Nakamise, s tipičnim štandovima i malim dućanima sa suvenirima i lokanim proizvodima. Razgled završavamo sa Ginza, najmondenijim dijelom Tokya s premium trgovinama gotovo svih vrhunskih svjetskih brendova. Pred kraj dana odlazimo na zajedničku večeru (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje. 

4.dan  1.4. TOKYO – cjelodnevni izlet NIKKO

Doručak. U pratnji lokalnog vodiča odlazimo na cjelodnevni izlet vlakom u Nikko, grad na ulazu u Nikko nacionalni park, najpoznatiji po Toshogu, japanskom najokičenijem hramu  i mauzoleju Tokugawa leyasu, osnivaču istoimenog šogunata. Preći ćemo preko slikovitog Shinkyo mosta i posjetiti carsku vilu Tamozawa, vidjeti Kegon slapove i jezero Chuzenji. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Tokyo. Zadnju večer u Tokyu otići ćemo do Shibuya dijela poznatog po svjetskom najprometnijem pješačkom dijagonalnom prijelazu gdje ulicu istovremeno prelazi do 1000 ljudi, a tu je  nastala i istinita priča o poznatom vjernom psu Hachiki čiji spomenik krasi mjesto nedaleko prijelaza. Za završetak večeri predlažemo odlazak na poznati Cabaret show robota ili večernje krstarenje Tokyo zaljevom (fakulatativni sadržaji) Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 2.4. TOKYO – HAKONE i Mt. FUJI - OSAKA

Doručak i odjava iz hotela. Lokani agent preuzet će vaše stvari, te će organizirati njihovu dostavu u naš hotel u Osaki. Iz tog razloga potrebno je da u manju prtljagu izdvojite stvari koje ćete koristiti tijekom iduća 2 noćenja do Kyota. Napuštamo Tokyo i našim autobusom krećemo prema Hakone nacionalnom parku gdje ćemo imati i zajednički ručak (uz doplatu). Uspet ćemo se žičarom s prekrasnim pogledom na dolinu, na međustanici prošetati aktivnim vulkanskim tlom, te se spustiti na jezero Ashi i sve to uz očekivanje da će nas vrijeme poslužiti i pružiti nam planinu Fuji na dlanu i u obrisu jezera. Krstarenje brodom do zadnje stanice odakle ćemo se prebaciti natrag do kolodvora i nastaviti naše putovanje prema Osaki brzim vlakom. Po dolasku u Osaku smještaj u hotel i u opuštenoj atmosferi javnim prijevozom i šećući odlazimo u obilazak  moderno osvijetljenih kanala ovog važnog lučkog grada. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan 3.4. OSAKA – HIROSHIMA – otok MIYAJIMA - KYOTO

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do željezničke stanice odakle se ukrcavamo na popularni Shinkansen vlak (tzv. Bullet train), koji će nas za cca 2 sata dovesti u Hiroshimu.  Odmah po dolasku započinjemo s razgledom. Vidjet ćemo Genbako kupolu, preživjelu ruševinu u spomen parku mira na prvu bačenu atomsku bombu 1945 g. Atomska bomba srušila je 80% grada, a posljedice su bile smrtonosne za 200.000 ljudi.  Nakon rata grad je obnovljen kao mirovni grad spomenik. Obići ćemo mirovni memorijalni muzej u spomen na taj događaj. Slobodno vrijeme za šetnju. Puni utisaka napustiti ćemo grad brodom da bi upoznali otok Miyajima i posjetili Itsukushima hram pod UNESCO baštinom sa vrlo životopisnim koloritnim građevinama od kojih neki “leže“ na vodi.  Povratak na kopno. U predvečernjim satima čeka nas brzi vlak Shinkansen kojim ćemo brzo stići do Kyota, grada hramova. Smještaj u hotel nedaleko kolodvora. U hotelu vas čekaju vaše stvari koje ste predali prilikom odlaska iz Tokya. Večernja šetnja modernijim dijelom grada i slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

7.dan  4.4. KYOTO – grad hramova - FUSHIMI INARI

Doručak. Krećemo našim autobusom u razgled nekadašnjeg glavnog grada Japana, što njegovo ime u prijevodu i znači, a danas definitivno prijestolnice japanske kulture. Popularno ga zovu gradom tisuću hramova koji su isprepleteni unutar svih dijelova grada. Odabrat ćemo nekoliko najljepših i najdojmljivijih. Šetnja ulicama Kyota je kao šetnja između 11 stoljeća Japana, punih misterija i pitanja. U pratnji lokalnog vodiča započet ćemo sa Zlatnim paviljonom – Kinkakuji hramom, sagrađenim kao vila šoguna, kompletno prekrivenim zlatnim listićima, na sredini još lijepšeg mirnog jezerca. U nastavku Nijo dvorac, nekadašnje sjedište Tokugawa šoguna. Nakon posjeta pozivamo vas na tradicionalnu ceremoniju čaja! Slijedi odlazak do Kiyomiza hrama, sagrađenog u cijelosti od drveta ispred kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad i Gion geiša dio. Geiše su, uz hramove, prepoznatljivi simbol i najviše ih živi ovdje. Autobusom ćemo se spustiti do Shinto hrama Fushimi Inari, jednog od najslikanijih motiva Japana s neprekidnim nizom crvenih vrata, ovjekovječenih i u filmu „Sjećanja jedne gejše“.  Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Zajednička večera (uz doplatu). Noćenje.

8.dan  5.4. KYOTO – NARA – ARASHIYAMA - KYOTO 

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet vlakom u Naru, još jedan od drevnih japanskih središta. Posjetit ćemo Todaji hram, vidjeti poznati brončani kip Bude, Kasuga hram s 3000 lanterni koje predstavljaju jedinstveni prizor, baš kao i Nara park sa 4000 jelena i srna koje slobodno lutaju gradom. Slobodno vrijeme. U povratku vlakom prema Kyoto predlažemo odlazak do šume bambusa na prekrasnu šetnju, obavezno slikanje i eventualni posjet jednom od hramova i vrtova. Povratak u Kyoto. Zajednička večera u hotelu ili lokalnom restoranu (uz doplatu). Noćenje.

9.dan 6.4. KYOTO – OSAKA - TOKYO

Doručak. Odjava iz hotela, te predaja prtljage lokalnoj agenciji koja će je dostaviti u zračnu luku na kraju dana.  Povratak vlakom u obližnju Osaku, drugi po veličini grad Japana gdje ćemo odvojiti vrijeme da se popnemo na Umeda Sky Building, specifičan po visećim staklenim pokretnim stepenicama i tzv. plutajućem vrtu, platformi na 42. katu s kojeg se pruža pogled na ovaj moderan grad i širu regiju. Kao jedan od ljepših lokaliteta našeg putovanja, pred kraj ćemo posjetiti i Osaka dvorac, simbol ovog grada. Slobodno vrijeme iskoristite za kupnju suvenira i uživanje u gradu. U večernjim satima odlazak prema zračnoj luci u Osaki, te napuštamo Japan. Let preko Varšave za Zagreb s polaskom u 21:50. Obroci i piće na letu.

10.dan 7.4. VARŠAVA – ZAGREB

Slijetanje u Varšavu u 05:40 po lokalnom vremenu, te nastavak leta prema Zagrebu u 10:25 sati, Obroci i piće na letu. Dolazak u Zagreb u 12:05 h.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.


Fotografije & video

01


8

Japan, Japanska gejša u Sakuri ( cvatu trešanja )

Sakura i japanska gejša, japanske trešnje, putovanje Japan, daleka putovanja, garantirani polasci

Japan, Japanska gejša u Sakuri ( cvatu trešanja )

Kumano-Nachi, Japan, daleka putovanja, garantirani polasci, vođene ture

Japan, Kumano-Nachi Taisha svetište

Tokio, putovanje Japan, daleka putovanja, garantirani polasci, vođene ture

Japan, Tokyo - japanska prijestolnica sa 38 mil stanovnika

Planina i vulkan Fuji, Japan, daleka putovanja, garantirani polasci, vođene ture

Japan, Fuji -najviša planina i vulkan u Japanu na 3.776 m

Tokio, Shubuya raskrižje, putovanje Japan, daleka putovanja, garantirani polasci, vođene ture

Japan, Tokyo - poznato križanje Shibuya, najprometnije raskrižje na svijetu

Nara, Japan, daleka putovanja, garantirani polasci, vođene ture

Japan, Nara - Dvorac Koriyama

Tokio, Asakusa hram, putovanje Japan, daleka putovanja, garantirani polasci, vođene ture

Japan, Tokyo - Sensoji-ji, hram u Asakusi

Kyoto, Bambusova šuma, putovanje Japan, daleka putovanja, garantirani polasci, vođene ture

Japan, Kyoto - bambusov vrt

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratni let zrakoplovom na relaciji Zagreb –Varšava - Tokio u ekonomskoj klasi
 • smještaj u hotelima 3/4* na osnovi 7 noćenja s doručkom
 • sve pripadajuće transfere autobusom i vlakom
 • lokalnog vodiča
 • hrvatskog pratitelja putovanja tijekom cijelog putovanja
 • ulaznice za lokalitete, gdje je navedeno u programu
 • preuzimanje i dostavu prtljage kako navedeno u programu
 • troškove javnog prijevoza tijekom službenih razgleda u pratnji lokalnih vodiča
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade 490 EUR
 • osiguranje od otkaza i putno zdravstveno osiguranje
 • napojnice za lokalne vodiče (predlaže se 3 - 4 EUR po osobi i danu)
 • osobne troškove

Doplate i popusti:

EVENTUALNA DOPLATA 29.3.:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 749 EUR
 • paket 3 večere i 1 ručak 125 Eur po osobi (uplata uz rezervaciju)
 • najam rutera za wifi Internet (LTE) 7 EUR po danu (napomena prilikom rezervacije)

Trokrevetne sobe na upit.

NAPOMENA: redoslijed obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja. Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

Cijena aranžamana je izračunata na tečaju YEN na dan 20.1.2024. U slučaju promjene tečaja YEN veće od 2% zadržavamo pravo korekcije cijene.

Informacije:

Red letenja 29.3.:

29.3.

LO 614

Zagreb

18:00

Varšava

19:35

29.3.

LO 097

Varšava

22:50

Tokyo ( NRT )

19:30+1

6.4.

LO 080

Tokyo (NRT)

21:50

Varšava

05:40+1

7.4.

LO 611

Varšava

10:25

Zagreb

12.05

*po lokalnom vremenu, vremenska razlika iznosi  + 7h u odnosu na Hrvatsku

Težina prtljage:   U cijenu aranžmana uključena je prtljaga od 23 kg na interkontinentalnom letu koja se prijavljuje + 1 komad ručne prtljage do 7 kg

PREDVIĐENI HOTELI*:

https://www3.apahotel.com/hotel/kansai/kyoto/kyoto-ekimae/

*Lokalni agent i agencija zadržavaju pravo promjene hotela, u istoj kategoriji smještaja I sličnoj lokaciji

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Sobe u Japanu su generalno manje po dimenziji i kreveti u sobi mogu biti bračni ili razdojeni, ovisno o hotelu i dostupnosti.

KORISNE INFORMACIJE:

 • VALUTA U JAPANU :  Japanski jen – JPY, cca 1 EUR = cca 158 JPY.  
 • VREMENSKA RAZLIKA: + 7 sati u odnosu na vrijeme u Hrvatskoj
 • KLIMA: Vrijeme u Japanu u Travnju je vrlo ugodno, bez puno kiša, sa prosječnom temperaturom 10-19 C
 • JEZIK japanski jezik, vrlo slabo govore engleski
 • ELEKTRIČNI NAPON: 100 V; 50 HZ u Tokyu. Adapter je potreban. U nekim hotelima se može dobiti uz depozit. Može ga se kupiti npr. u Chipoteci ili zračnoj luci Narita po dolasku
 • KREDITNE KARTICE: Najbolje prolaze VISA i Master Card, ponegdje i American Express
 • MOBILNE MREŽE: preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj! Većina novijih modela mobilnih telefona se mogu koristiti u Japanu, dok mnogi stariji telefoni ne rade zbog različitih tehnologija. Ono što je najvažnije, nema GSM mreže u Japanu, pa samo GSM telefoni ne rade
 • ODJEĆA I OBUĆA: preporučamo da ponesete udobnu odjeću te posebno obratite pažnju na cipele jer će biti dosta hodanja.
 • KUPOVINA: čajevi, najnovija elektronika, izuzetno kvalitetna kozmetika, rižino vino, svileni predmeti, lepeze
 • PIĆE: najpopularije piće je sake – zagrijana rižina rakija, zeleni čaj, japanska vina, pivo ( Sapporo )
 • HRANA:  japanci nemaju običaj kuhati preko tjedna već jedu vani. Nikada ih nećete vidjeti da šeću po cesti i jedu jer je to kranje bezobrazno. Uvijek sjednu na klupice i pojedu svoj obrok. Kuhanu rižu, kratkog zrna možete kupiti u gotovo svakoj trgovini koja prodaje prehrambene proizvode i ona je nezamjenjiv sastojak japanske prehrane. Svima poznati sushi ( sirova riba zamotana sa kuhanom rižom te sa dodacima povrća, lista algi ) vrlo je popularan i servira se sa soja umakom te ljutom wasabi pastom. Nešto što je blisko našem podneblju su Yakitori ražnjići koji se rade od pilećeg mesa umočenog u razne umake. Popularna juha se zove Ramen u kojoj se nalazi kuhano meso i razno povrće. U području oko Osake, glavni specijalitet je Okonomyaki, nešto kao palačinka punjena sa škampima, ribom ili mesom uz dodatke povraća.
 • RUČNA PRTLJAGA - prtljaga koju putnik nosi sa sobom u putničku kabinu zrakoplova može biti do težine 7 kg. U ručnoj prtljazi zabranjeno je unositi tekućinu iznad 100 ml (ukupno je moguće unijeti 1 litru u zasebnim bočicama od 100 ml), igračke u obliku oružja i replike oružja, noževe bilo koje dužine i od bilo koje materijala (uključujući metalne turpijice za nokte) škarice bilo koje veličine, pleteće igle, britvice (ulošci dvostrani) za brijaće aparate, pikada, noževe za otvaranje pisma, metalni pribor za jelo ili bilo koji drugi predmet koji može nanijeti ozlijede, ali je dopušten njihov transport u predanoj prtljazi, stoga Vas molimo da ih spakirate u prtljagu koja se prevozi u prtljažnom dijelu zrakoplova.
 • U ručnu prtljagu stavite dokumente, novac, dragocjenosti te foto aparate, laptope i kamere.
 • PREDANA PRTLJAGA - prtljaga koju putnik predaje pri prijavi leta, a prevozi se u prtljažnom dijelu zrakoplova. U predanoj prtljazi ne smiju se nalaziti baterije bilo kakve vrste niti uređaji čiji je sastavni dio bilo kakva vrsta baterije. Takvi uređaji s baterijama ili baterije zasebno mogu se unijeti u zrakoplov samo ukoliko su smješteni u ručnoj prtljazi koju nosite sa sobom u putničku kabinu zrakoplova. Premjestite ih u ručnu prtljagu. Dozvoljena težina predane prtljage na letu je do 23 kg po putniku
 • CIJEPLJENJE: nije potrebno
 • VIZA: za državljane Republike Hrvatske nije potrebna
 • NAPOJNICE: U Japanu napojnice nisu uobičajene, pa se ne trebate osjećati obavezni
 • PAKIRANJE LIJEKOVA: Preporučujemo da sa sobom ponesete lijekove za koje smatrate da bi Vam mogli ustrebati jer je većina zapadnjačkih naziva lijekova u  Japanu  nepoznata
 • VIZA: hrvatskim građanima viza nije potrebna

Broj putnika:

Minimalni broj: 12
Maksimalni broj: 18

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter