Mondotravel

O putovanju:

Kada:

30.03.2022. | 17.04.2022. | 21.06.2022. | 12.10.2022.

Koliko:

5 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan: ZAGREB/SPLIT – RIM – NAPULJ

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Rim u 14.35 sati na liniji OU380 (Croatia Airlines) s međuslijetanjem u Split. Dolazak u Rim u 17.10 sati. Slijedi transfer autobusom do Napulja, živopisnog glavnog grada pokrajine Campania. Prijava i smještaj u hotel te potom odlazak u šetnju s voditeljem putovanja bučnim i šarmantnim ulicama ovog živahnog mediteranskog grada u kojem se na svakom koraku može osjetiti ona poznata, iskričava i zavodljiva karizma „osebujnih“ stanovnika. Noćenje.

2. dan: NAPULJ – BARI – MARTINA FRANCA

Doručak. Odlazak na razgled povijesnog središta grada (pod zaštitom UNESCO-a): Kraljevska palača, Castel Nuovo, galerija Umberta I, Teatro di San Carlo - najstarija aktivna opera u Europi. Kraće slobodno vrijeme za espresso te šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje do Barija, prijestolnice Apulije, skrivenog dragulja juga Italije. Zahvaljujući svom strateškom položaju na stjenovitom poluotoku, u prošlosti je utvrđeni grad sa svojom lukom privlačio brojne trgovce i osvajače čije su civilizacije ostavile svoj trag čineći time 2 različita dijela istoga grada. Prvi dio čini srednjovjekovni stari grad odnosno Bari Vecchia koji odiše duhom minulih vremena s brojnim spomenicima, labirintom ulica i trgova, bazilikom Sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, u kojoj se čuvaju njegove moći, katedrala Sv. Sabina u bizantskom stilu, ostaci normanske tvrđave Castello Svevo, kazališta Teatro Petruzzelli  i Teatro Margherita. Drugi, moderni dio grada počeo se razvijati početkom 19. st., a krase ga velike zgrade, široke avenije te brojna šetališta uz more. Slobodno vrijeme za šetnju, a svakako preporučujemo degustaciju domaće talijanske tjestenine orecchiette uz čašu čuvenog vrhunskog vina po čemu je ova pokrajina iznimno poznata. Vožnja do grada Martina Franca, smještaj u hotel. U večernjim satima možete prošetati prekrasnim gradskim središtem opasanim zidinama s baroknim vratima koja vode do brojnih trgova i pitoresknih uličica te najvećeg trga Piazza Roma i impresivne Duždeve palače. Noćenje.

3 dan: MARTINA FRANCA - ALBEROBELLO - GROTTE DI CASTELLANA - POLIGNANO A MARE – M. FRANCA

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlete do mjesta Alberobello, na popisu UNESCO baštine zbog jedinstvene „narodne arhitekture“ (Trulli), koju karakteriziraju kuće sa kružnim tlocrtima i stožastim krovovima. Neobične građevine koje čine gradske četvrti ostavljaju dojam kućica iz dječjih bajki, jedinstven su primjer prapovijesne gradnje bez vezivnog materijala, isključivo od nepravilnih komada vapnenačkog kamena. Put nas dalje vodi do fascinantnog kompleksa špilja Grotte di Castellana čije je formiranje počelo prije 90 milijuna godina! Razgled spektakularnih špilja s lokalnim vodičem unutar kojega ćemo vidjeti i fascinantnu „Bijelu špilju“. Posjetit ćemo i pitoreskni primorski gradić Polignano a Mare, jedan od najljepših morskih gradića u Apuliji i jedno je od najvažnijih antičkih naselja. Smješten je na liticama obale Jadranskog mora i okružen špiljama. Grad je inače i rodno mjesto Domenica Modugna, svjetski poznatog talijanskog kantautora, poznatog po hitu „Nel blu dipinto di blu (Volare)“. Povratak u Martina Francu. Noćenje.

4 dan: MARTINA FRANCA – TARANTO – MATERA – MARTINA FRANCA

Doručak. Vožnja prema jugu, duž obale zaljeva Taranto do istoimenog grada „na dva mora“, Mar Grande i Mar Piccolo. Razgled grada kojim je u antičko vrijeme prolazila glavna rimska cesta Via Appia, poznatom po tradicionalnom plesu tarantela. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje slikovitim krajem do gradića Matera, europske prijestolnice kulture 2019. g., bisera pokrajine Basilicate i prvog grada na jugu Italije uvrštenog na popis UNESCO baštine, zbog povijesnog središta Sassi i okolnih kamenih crkvi. Sassi potječe od pretpovijesnog, trogloditskog najstarijeg naseljenog mjesta u Italiji, a sastoje se od više naselja: Sasso Barisano s bogato ukrašenim portalima, Sasso Caveoso koji ostavlja dojam kazališta unutar špilje te kućama u "špiljama" koje se stepeničasto spuštaju niz stube grada, Civita s katedralom i park na platou Murgia Matera s brojnim crkvama iz perioda od bizanta do baroka. Mogućnost posjete jedinstvenoj crkvi ukopanoj u stijenu, Santa Maria de Idris. Većina zgrada je djelomično ukopana u mekim vapnenačkim stijenama koje se nadograđuju na sustav pravih špilja i podzemnih hodnika. Zahvaljujući svom jedinstvenom izgledu, odabrana je za glavnu lokaciju snimanja poznatog filma Mel Gibsona „Pasija“, kandidata za filmsku nagradu Oscar. Povratak u Martina Francu. Noćenje.

5 dan: MARTINA FRANCA – REGGIA DI CASERTA – RIM – SPLIT/ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do Kraljevske palače u Caserti (Reggia di Caserta), bivše rezidencije burbonskih kraljeva Napulja. Nekada najveća palača te najveća građevina u Europi podignuta u 18. stoljeću, s Vanvitellijevim akvaduktom i tvorničkim kompleksom San Leucio, upisana je na UNESCO popis svjetske baštine. Ovaj monumentalni kompleks bio je pokušaj burbonskog kralja Karla III da oživi sjaj dvorca Versailles u Parizu i Kraljevske palače u Madridu. Jedinstven je u tome što je spojio veličanstvenu palaču s parkom i vrtovima, ali i prirodnim šumovitim okolišem, lovačkim ložama i tvornicom svile. Nastavak vožnje do zračne luke Rim - Fiumicino. Po dolasku u zračnu luku slijedi prijava na let za Zagreb te polijetanje zrakoplova u 18 sati na liniji OU381 (Croatia Airlines) s međuslijetanjem u Split u 19.10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19.50 sati i dolazak u Zagreb u 20.40 sati.


Fotografije & video

01


3

Italija, Napulj - napuljski zaljev i vulkan Vezuv

Napulj i Vezuv, putovanje avionom, garantirani polazak

Italija, Napulj - napuljski zaljev i vulkan Vezuv

MAtera u Basilicati, Putovanje Apulija i Basilicata autobusom, mondo travel

Italija, Basilicata-grad Matera

Šarene fasade u Napulju, putovanje jug Italije, garantiranu polazak

Italija, Napulj

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

30.03.2022.

FIRST MINUTE

5.190 kn

prije 5.390 kn

Obavezne doplate za pristojbe zračnih luka - 1.190 kn

17.04.2022.

FIRST MINUTE

5.190 kn

prije 5.390 kn

Obavezne doplate za pristojbe zračnih luka - 1.190 kn

21.06.2022.

FIRST MINUTE

5.590 kn

prije 5.790 kn

Obavezne doplate za pristojbe zračnih luka - 1.190 kn

12.10.2022.

FIRST MINUTE

4.790 kn

prije 4.990 kn

Obavezne doplate za pristojbe zračnih luka - 1.190 kn

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

 

First Minute*

Redovna cijena

27.10. – 31.10.2021.

4.790 kn

4.990 kn

30.03. – 03.04.2022.

5.190 kn

5.390 kn

27.04. – 01.05.2022.

5.190 kn

5.390 kn

21.06. – 25.06.2022.

5.590 kn

5.790 kn

12.10. – 16.10.2022.

4.790 kn

4.990 kn

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.150 kn

 *First Minute popust 200 kn za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni

20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)

 trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

 

 

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 •  prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb/Split – Rim – Split/Zagreb
 •  uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transferi i prijevozi autobusom prema programu
 • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Napulju
 •  3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na području Martina Franca (središnja Apulija)
 •  razgledi prema programu putovanja
 • ulaznice za Grotte di Castellana i Reggia di Caserta (Kraljevski dvorac u Caserti)
 •  voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 •  pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 1.190 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.150 kn
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
 • troškove osobne prirode
 •  boravišnu pristojbu u Napulju: 4 EUR, Martina Franca: 1 EUR  po osobi po danu (točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnoj obavijesti o putovanju)
 • putna osiguranja

Informacije:

Doplata po osobi za polaske iz Zadra, Dubrovnika ili Pule: od 380 kn

(raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci u Splitu do sastanka s voditeljem putovanja iz Zagreba/za međuslijetanje u Split doplata se ne plaća).

Predviđeni red letenja:

OU380 ZAGREB RIM 14:35 17:10

OU381 RIM ZAGREB 18:00 20:40

Tehnički stop u Splitu. Putnici koji žele krenuti iz Splita, obavezni su pri prvoj uplati to pismeno naglasiti.

Prijevoznik: Croatia Airlines

NAPOMENE:

 •  Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
 •  Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 •  Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Rimu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 •  Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u lipnju 2021. godine i podložna su promjeni

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter