Mondotravel

O putovanju:

Kada:

16.10.2022. | 13.11.2022. | 08.01.2023.

Koliko:

7 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan: ZAGREB – MADRID – MALAGA

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Madrid u 11.20 sati na liniji IB3159 (Iberia). Po dolasku u 14.15 sati, slijedi prijava na direktan let za Malagu s polaskom u 15.45 na liniji IB8948 (Iberia) i predviđenim dolaskom u 17 sati. Slijedi transfer od zračne luke Malaga do hotela na području Coste del Sol. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan: MALAGA – RONDA – COSTA DEL SOL (LA LINEA de la CONCEPCION)

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak na poludnevni razgled Malage, rodnog grada Pabla Picassa, kratka panoramska vožnja gradom: Kongresna palača, Avenida de Andalucia, Plaza de la Marina, te nastavak pješice: Katedrala ‘Manquita’, Al Casaba, Teatro Romano, Plaza de la Merced, rodna kuća Pabla Picassa, Crkva sv. Jakova - Santiago gdje je kršten Picasso i Palacio de de Buena Vista iz 16. st. gdje je smješten Muzej Picasso. Kraće slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom Calle Marques de Larios. Po završetku razgleda nastavljamo vožnju do slikovite Ronde, smještene na strmoj litici, na 750 metara nadmorske visine, s impresivnim kamenim mostom. Ronda je kolijevka koride, legendarna matadorska obitelj Romero tu je postavila pravila koride. Slavni posjetitelji: Orson Welles, Hemingway, James Joyce, Rilke… Nastavak putovanja prema krajnjem jugu Španjolske. Smještaj u hotel u blizini Gibraltara. Noćenje.

3. dan: COSTA DEL SOL (LA LINEA) – GIBRALTAR – CADIZ – SEVILLA

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Gibraltaru, britanskom prekomorskom teritoriju koji razdvaja Europu od Afrike te povezuje Atlantski ocean s Mediteranom. Prelazak granice, ukrcaj u mini buseve, panoramska vožnja: “The Rock“ se prostire se na površini od 6,5 km2, tu se nalazi grad i prirodni rezervat s kolonijom majmuna, Europa Point, odakle je za lijepoga vremena moguće vidjeti Afriku, Gibraltarska stijena, spilja Sv. Mihovila. Slobodno vrijeme za šetnju gradom. Povratak u Španjolsku te nastavak putovanja prema Cadizu, gradu koji se smjestio na rtu Atlantskog oceana, koji je s kopnom povezan kratkom prevlakom i impresivnim visećim mostom. Posjetit ćemo trgovačku kući i kulu Torre Tavira s koje se pruža prekrasan pogled na okolicu. Za kraj ćemo ući u podzemnu crkvu Oratorio de Santa Cueva koju krase djela velikih španjolskih umjetnika. Nastavak vožnje do andaluzijske prijestolnice Seville, prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti. Preporučujemo posjet četvrti Triana, centru noćnog života Seville. Noćenje.

4. dan: SEVILLA

Doručak. Odlazak na razgled "prijestolnice" Andaluzije: Kraljevski Alcázar, nekadašnja maurska vladarska palača; veličanstvena Sevillska katedrala s preko 30 oltara, slikama velikih španjolskih majstora Francisca Zurbarana i Goye, mauzolej Kristofora Kolumba, te 96 metara visok toranj Giralda s intrigantnom maurskom dekoracijom (doplata za ulaznicu). Nastavak šetnje do Barrio Santa Cruz, gdje možete kušati specijalitete “tapas”, Plaza de Espana, Palacio de Pedro El Cruel, Torro del Oro, park Marije Luise, Casa Pilatos, ... Posliiepodne, preporučujemo fakultativni odlazak na vožnju brodom rijekom Guadalquivir od Zlatnog Tornja - Torre d'Oro, odakle su u 16. st. isplovljavali Magellan i Cortez, ili posjet Museo de Bellas Artes s impresivnom kolekcijom Murilla, Zurbarana, Ribere te nekoliko platna Diega Velasqueza (ulaz besplatan). U večernjim satima, predlažemo odlazak na program flamenco plesa, koji je nastao upravo u Andaluziji (doplata), gdje se nalaze i mnogobrojne škole flamenca. Noćenje.

5. dan: SEVILLA – CORDOBA – GRANADA

Doručak. Odjava iz hotela, a potom vožnja autobusom kroz područje najvećih maslinika Španjolske do Cordobe. Mogućnost posjete tradicionalnoj andaluzijskoj uljari. Po dolasku u Cordobu, odlazak uz pratnju licenciranog lokalnog vodiča na razgled "najmaurskijeg" španjolskog grada, nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus: džamija "Mezquita" - simbol grada i čudo islamske arhitekture (doplata za ulaznicu), najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios), Calleja de las flores, slikovita židovska četvrt sa sinagogom, stara gradska jezgra iz 10. st. pod UNESCO zaštitom, Rimski most, Slovoluk. Slobodno vrijeme za ručak ili shopping na Plaza de las Tendillas. Nakon pauze za ručak slijedi vožnja do slikovite Granade, smještene u podnožju Sierra Nevade u kojoj je živio legendarni kraljevski par Izabela Kastiljska i Fernando Aragonski. Po dolasku, slijedi prijava i smještaj u hotel  te odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju gradom. Noćenje.

6. dan: GRANADA

Nakon doručka odlazak autobusom do čuvene palače Alhambra, posljednje tvrđave maurskih vladara koja se nalazi na brdu iznad Granade. Alhambra u prijevodu  znači "crvena" po boji planine. Razgled palače i vrtova Generalife uz pratnju službenog vodiča ( ulaznica uz doplatu). Po završetku razgleda fascinantne Alhambre, nastavak razgleda Granade s voditeljem putovanja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Navečer preporučujemo odlazak na noćni razgled maurske četvrti Albaicin, s pogledom na osvijetljenu Alhambru. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: GRANADA – MADRID – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te vožnja do zračne luke Granada, prijava na direktan let za Madrid u 13.30 sati na liniji IB8939 (Iberia), s dolaskom u 14.40 sati. Po dolasku u Madrid prijava na let za Zagreb u 16.20 sati na liniji IB3198 (Iberia) s predviđenim dolaskom u Zagreb u 19.05 sati.


Fotografije & video

01


12

Andaluzija, Sevilla - Placa de Espana

Plaza Espana u Sevilli, putovanje Andaluzija, garantirani polasci, putovanje avionom, mondo travel

Andaluzija, Sevilla - Placa de Espana

Gibraltar, putovanje u Andaluziju, putovanje zrakoplovom, mondo travel, garantirani polasci

Andaluzija, Gibraltar- britanski teritorij na dominantnoj stijeni između Europe i Afrike

most u Cordobi, putovanje u Andaluziju

Andaluzija, Cordoba-"najmaurskiji" španjolski grad i poznati rimski most

Džamija Mezqita u Cordobi, putovanje Andaluzija, vođene ture, putovanje avionom, mondo travel

Andaluzija, Cordoba - čuvena džamija La Mezqita

Židovska četvrt u Cordobi, putovanje Andaluzija, vođene ture, putovanje avionom, mondo travel

Andaluzija, Cordoba - šarmantne uličice židovske četvrti

Zlatno dvorište u Alhambri, Granada, putovanje Andaluzija, vođene ture, putovanje avionom

Andaluzija, Granada - čuveno Lavlje dvorište u palači Alhambra

Palač Alhambra, putovanje u Andaluziju

Andaluzija, Granada - čuvena crvena palača Alhambra

Pogled iz Alhambre, putovanje u Andaluziju, putovanje zrakoplovom, mondo travel. garamtirani polasci

Andaluzija, Granada - prekrasna Palača Alhambra

Sevilla - trg La Encarnacion

Sevilla - trg La Encarnacion

Sevilla - Flamenco show

Sevilla - Flamenco show

Sevilla - Plaza Espana

Sevilla - Plaza Espana

Sevilla - kovčeg Kristofora Kolumba

Sevilla - kovčeg Kristofora Kolumba

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

16.10.2022.

FIRST MINUTE

6.840 kn

prije 7.140 kn

Obavezne doplate za zrakoplovne pristojbe - 1.650 kn

13.11.2022.

FIRST MINUTE

6.240 kn

prije 6.540 kn

Obavezne doplate za zrakoplovne pristojbe - 1.650 kn

08.01.2023.

FIRST MINUTE

6.840 kn

prije 7.140 kn

Obavezne doplate za zrakoplovne pristojbe - 1.650 kn

*First Minute popust 300 kn za rezervacije do 30 dana prije datuma polaska ili popunjena kapaciteta po FM cijeni

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.650 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn (13.11.2022.); 2.290 kn (16.10.2022. i 8.1.2023.)

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Madrid - Malaga, Granada - Madrid – Zagreb
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • prijevoz autobusom i razglede prema programu
 • 6 noćenja s doručkom u hotelima 4* u Granadi, Sevilli, na Costa del Sol (La Linea i područje Malage) u dvokrevetnim sobama
 • lokalne vodiče u Granadi, Sevilli, Cordobi
 • razgled Gibraltara mini busevima
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • pristojbe zračnih luka 1.650 kn (obvezna doplata kod prijave)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • karte javnog prijevoza
 • putno osiguranje (preporučujemo!)
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi

Doplate i popusti:

Fakultativni sadržaji:

 • Doplata za paket ulaznica 600 kn (paket uključuje Alhambru u Granadi, Mezquitu u Córdobi, katedralu i Álcazar u Sevillii)
 • Flamenco Show u Sevilli 350 kn

Informacije:

NAPOMENE

- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

- Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Španjolsku i Gibraltar dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Madridu nalazi se na adresi Calle Claudio Coello 78/2, 28001, Madrid, Espana.
Kontakt podaci: tel. 00 34 91 577 6881, 00 34 91 577 6901, fax. 00 34 91 577 6905, e-mail. madrid@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Nives Malenica.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak-petak 9-17 sati
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 10-13 • utorak 13-16 sati

Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.

COVID-19 NAPOMENA (stanje ožujak 2022.)

Za ulazak u Španjolsku, uz iznimku djece do 12 godina, putnik je dužan pokazati EU digitalnu COVID potvrdu ili tiskanu potvrdu na engleskom jeziku kojom dokazuje:

- cijepljenje (14 dana nakon druge doze ili jednokratnog cjepiva) ili

- preboljenje COVID-19, izdanu najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog PCR testa, koja je važeća do 6 mjeseci nakon testiranja ili

- negativni (antigenski ili PCR) test na COVID-19, ne stariji od 48 sati od planiranog ulaska u zemlju.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Španjolsku na službenim stranicama MVEP-a.

Za ulazak putnika u Gibraltar nije potrebna zdravstvena potvrda ili test. Potrebna je samo valjanja osobna iskaznica ili putovnica.

PREDVIĐENI HOTELI NA TURI:

MALAGA/COSTA DEL SOL

Hotel Alay 4* ili sl.

LA LINEA/GIBRALTAR

Ohtels Campo de Gibraltar 4* ili sl.

SEVILLA

Hotel Macià Sevilla Kubb 4* ili sl.

GRANADA

Catalonia Granada 4* ili sl.

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” turističke agencije. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter