Mondotravel

5 dana

02.06.2021.

Matterhorn, putovanje u Švicarsku, garantirani polasci

od 3.190 kn

O putovanju:

Kada:

02.06.2021.

Koliko:

5 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Švicarska i Italija Alpska tura 5 dana autobusom i vlakovima. Kombinirano putovanje autobusom uz vožnje vlakovima. 28.4.-2.5., 2.6.-6.6.2021. Uključene večere, vožnje vlakovima i svi izleti! 


Vrijednost više:

Uključene večere, vožnje vlakovima i svi izleti! 

1. dan  ZAGREB/RIJEKA – TREVISO - VAL DI SOLE
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u u 04:00 sata, polazak iz Karlovca u 04:45 sati s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica (okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije) te  polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju  uz povremeno zaustavljanje putem radi odmora. Posjet gradu Treviso, nekad važnoj utvrdi srednjeg vijeka, a danas važnom središtu bogatog i plodnog područja. Šetnja povijesnom jezgrom grada okruženog kanalima: Palazzo del Podesta - Palazzo del Trecento - Loggia dei Cavalieri - katedrala sv. Petra. Slobodno vrijeme za osobne programe ili kupovinu. Nastavak vožnje prema području Trentina. Smještaj u hotel na području Val di Sole. Piće dobrodošlice. Večera. Noćenje.

2. dan  IZLET VOŽNJA VLAKOM  I  TRENTO 
Doručak. Vožnja do željezničke stanice i ukrcaj na uskotračnu željeznicu. Putovanje vlakom kroz romantične predjele  ljupkih planinskih sela, dubokih dolina i veličanstvenog planinskog svijeta Brenta Dolomita. Iskrcaj s vlaka u gradu Trento, glavnom gradu pokrajine Trentino. U ovom je gradu održan jedan od najpoznatijih crkvenih koncila u povijesti. Grad je bio u prošlosti i dio Austrije, te je gradska arhitektura šarmantna mješavina talijanskih i austrijskih utjecaja. Razgled grada uz pratnju gradskog vodiča: trg s katedralom - Via Belenzani s venecijanskim palačama - Via Manci - dvorac prinčeva-biskupa Castello del Buon Consiglio - crkva Santa Maria Maggiore. Slobodno vrijeme za šetnju, ručak i osobne programe. Posjet vinariji s   s uključenom probom vina. Povratak u hotel autobusom. Slobodno vrijeme za šetnju prekrasnim planinskim predjelima, korištenje sadržaja u hotelu ili osobne programe.  Područje Val di Sole okruženo je planinama na kojima se mogu naći ledenjaci, mala jezera, brojni izvori vode  i velike prirodne ljepote. Večera. Noćenje.

3. dan    IZLET VOŽNJA VLAKOM BERNINA  - ST. MORITZ 
Doručak. Vožnja preko planinskog prijevoja Tonale i ukrcaj na vlak u mjestu Tirano. Ukrcati ćemo se na alpsku željeznicu koja vozi tragom slavne Bernine. Vožnja vlakom približiti će nam spektakularne alpske krajolike i savladati ćemo različite visinske razlike. Uz moćne ledenjake i visoke planinske vrhunce do visine 2.253 metra dolazimo  do St. Moritza u Švicarskoj, jednog od najprestižnijih europskih skijališta i dvostrukog domaćina zimskih olimpijskih igara. Šetnja središtem grada na čijim ulicama se često može sresti bogate i slavne. Povratak u hotel autobusom. Večera. Noćenje. 

4. dan IZLET PLANINSKI SVIJET  BRENTE I JUŽNIH DOLOMITA
Doručak. Cjelodnevni izlet autobusom u planinski svijet Brente i južnih Dolomita. Izlet je uz pratnju mjesnog vodiča. Na ovom izletu upoznati ćete moćne planinske vrhove i jedinstvenu planinsku panoramu. Vožnja kroz dolinu Val di Sole uz zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama. Posjet slavnom skijalištu Madona di Campiglio koje je i elegantni gradić na nadmorskoj visini od 1.550 metara često zvana i „Biser Dolomita“. Duga tradicija skijanja i zimskih sportova dovela je i bogate i slavne koji su ovaj gradić učinili jednim od najpoznatijih skijališta Italije. Mala jezerca, potočići i veličanstveni vrhunci parka prirode Adamello-Brenta okružuju skijalište. Zaustavljanje u jednom od planinarskih domova -gostionica i pauza za kavu. Povratak u hotel. Romantična trentinska večera uz glazbu i svjetlost svijeća. Noćenje.

5. dan  VAL DI SOLE - TRST - RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja  kroz Italiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora.  Nastavak vožnje do Trsta.  Trst je promijenio svoje ruho nekadašnjeg simbola za shopping i legendarnog Ponterossa, te je postao vrlo ugodan grad pun dobrih restorana i kafića. Šetnja s pratiteljem po gradskom središtu: Trg ujedinjenja Italije (Piazza Unità d'Italia) izgrađen tijekom Habsburške Monarhije - Gradska vijećnica – fontana 4 kontinenta. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe, finu kavu ili šetnju. Nastavak vožnje kroz Sloveniju. Dolazak u Hrvatsku u kasnim satima.

 


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

02.06.2021.

FIRST MINUTE

3.190 kn

prije 3.390 kn

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi  ukupno 4 noćenja s  polupansionom u  hotelu  3*  na području Val di Sole (doručak i večera od 3 slijeda, od toga jedna tipična trentinska večera uz svijeće i glazbu)
 • piće dobrodošlice u hotelu
 • rezervaciju i prijevoz željeznicom od Male do Trenta
 • rezervaciju i prijevoz željeznicom Bernina od Tirana do St. Moritza
 • gradskog vodiča za razgled grada Trenta
 • mjesnog vodiča za cjelodnevni izlet Planinski svijet  Brente i južnih Dolomita
 • posjet vinariji uz uključenu probu vina
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu – 590 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike 
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, do-datni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

 

Informacije:

Trokrevetne sobe: na ovom programu nije moguća rezervacija trokrevetnih soba

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn


PREPORUKA PUTOVANJA:
Švicarska i Italija alpska tura kombinirano je putovanje autobusom i željeznicama. Naš autobus ostavlja putnike ispred početne željezničke stanice na ruti i dočekuje ih za nastavak putovanja autobusom kad se iskrcaju s vlaka. Ruta ove ture prilagođena je godišnjem dobu proljeća kad još nije moguće doći autobusom do  svih najviših planinskih vrhunaca (za ljetni program preporučujemo pogledajte naš drugi švicarski program Švicarska alpskim željeznicama). Željeznica na ovim rutama omogućuje približavanje alpskim vrhuncima, dolazak preko mostova i tunela do najljepših alpskih krajolika do kojih ne biste mogli doći autobusom. Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak  ovakvog putovanja nije usporediv s  putovanjem na cjenovno drugačijim vrstama programa koji su  isključivo autobusom. Čarobna kombinacija planinskog svijeta južnih Dolomita i švicarskih alpskih vrhunaca uz brojne dodatne sadržaje i večere uključene u cijenu ovog putovanja čini lijepo proljetno putovanje za sve ljubitelje prirode i planina. Ovo nije planinarska tura, i pogodna je i za putnike koji se ne bave planinarenjem i žele se planinama približiti na udoban način kombiniranim prijevozom autobusom i željeznicom.

PRAKTIČNE NAPOMENE:
Valuta u Italiji i Sloveniji je euro. Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka švicarske valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta.  Ponegdje u suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima. 

Granične i vizne formalnosti:
Za putovanje u  Italiju i Švicarsku državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o progra-mu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Broj putnika:

Minimalni broj: 40

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


8

Švicarska - Gornergrat vlak i planina Matterhorn

Matterhorn, putovanje u Švicarsku, garantirani polasci

Švicarska - Gornergrat vlak i planina Matterhorn

Švicarske alpe i švicarska zastava, putovanje u Švicarsku, garantirani polasci

Švicarska, švicarske alpe

Neptunova fontana, putovanje Dolomiti i planinska bajka, Trento, mondo travel

Italija, Trento, Dolomiti, Neptunova fontana

Piazza Duomo, Trento, mondo travel , putovanje Dolomiti i planinska bajka

Italija, Trento -Piazza Duomo, jedan on najšarmantnijih trgova Trenta

Treviso, putovanje Italija, garantirani polasci

Italija, Treviso

Treviso, putovanje Italija, garantirani polasci

Italija, Treviso

Trst, putovanje Italija, putovanje autobusom, garantirani polasci

Italija, Trst

Dvorac Miramare, trst, putovanje u Italiju, putovanje autobusom

Italija, Trst- Dvorac Miramare

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter