Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

5 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. DAN 29.12.

ZAGREB – MALTA – VALETTA

Okupljanje u zračnoj luci Zagreb ispred šaltera informacija u ranojutarnjim satima. Susret s pratiteljem putovanja i preuzimanje putne dokumentacije te  prijava na  direktan let do Zračne luke Malta u 04:25. Po slijetanju na Maltu u 06:00 i obavljanju formalnosti krećemo u organizirani razgled glavnog grada -  Vallette. Grad je izgrađen nakon velike opsade 1565.g. i nazvan prema velikom Meštru Jeanu Parisotu de la Vallette koji je zaslužan za obranu Malte od flote Sulejmana veličanstvenog. Razgled započinjemo u vrtovima Barrakka izgrađenim na povišenim bedemima, a sa kojih se pruža fantastičan panoramski pogled na na Grand Harbour i tri grada. Nastavljamo sa obilaskom te ćete izvana moći vidjeti katedralu Sv.Ivana koja se ne smije propustiti zbog svoje barokne arhitekture.

 Nakon Katedrale posjetit ćemo Palaču Velikog Meštra - ova palača bila je službena i privatna rezidencija Velikog učitelja Reda. Danas je palača rezidencija predsjednika Malte. U Palači se nalaze dvije sobe koje se mogu posjetiti; Soba za naoružanje i Državne sobe (napomena - državne sobe je moguće posjetiti samo ako se ne odvijaju nikakvi drugi angažmani vlade).

Po završetku razgleda slobodno vrijeme. Transfer prema odabranom hotelu. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme za kraći odmor. Šetnja pratiteljem po Sliemi i St. Juliansu. Mogućnost ostanka u nekim od mnogobrojnih klubova i restorana. Povratak u hotel. Noćenje.


2. DAN 30.12.

MALTA – UPOZNAVANJE SA OTOKOM – izlet autobusom MDINA – Tihi grad, Rabat & Mosta

Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet otokom ( prijave i uplate prilikom rezervacije aranžmana ). Naš razgled započeti ćemo u staroj prijestolnici otoka, Mdini, koja se nalazi u središtu otoka. Mdina je antički grad kojeg zovu još i Tihi grad a  temelji mu potječu iz doba prapovijesti. Kako je strateški smješten na jednoj od najvećih visoravni kopna grad je svjedočio glavnim povijesnim događajima Malte. Na njegovom zidinama možete uživati u pogledu na okolna naselja. Tijekom šetnje posjetit ćemo i katedralu Mdina i njezine impozantne bastione. Slijedi ručak organiziran u tipičnom lokalnom restoranu u Rabatu.

Nakon ručka prošetat ćemo uskim zavojitim cestama koje vode do područja katakombi i spilja Sv. Pavla (imat ćete priliku posjetiti katakombe).

Napuštamo Rabat i krećemo prema liticama Dinglija koje ostavljaju bez daha. Naš razgled završit ćemo diveći se izvana impozantnoj kupoli župne crkve Mosta koja još uvijek čuva bombu iz 2. Svjetskog rata koja nije eksplodirala. Povratak u hotel. Noćenje.


3. DAN 31.12.

MALTA – IZLET BRODOM NA OTOK GOZO

Doručak. U 08:00 fakultativni odlazak na cjelodnevni izlet na otok Gozo. ( prijave i uplate prilikom rezervacije aranžmana ). Upoznajte manje poznatu destinaciju, drugi najveći otok arhipelaga Malte.  Gozo je ono što je Malta bila nekada. Posjetitelji ostaju impresionirani bujnom prirodom  otoka, njegovom spokojnom atmosferom te koliko je različit od susjedne  Malte.

Nakon kratkog prijelaza trajektom (20 tak minuta) stižemo do luke Mgarr  na Gozu. Vodič će vas provesti oko megalitskih hramovima Ggantija, jednom od najimpresivnijih i najbolje očuvanih arheoloških nalazišta u arhipelagu Malte. Prema legendi,  najstariji samostojeći  spomenik na svijetu,stariji  i od egipatskih piramida, gradili su- divovi.

Slijedi ručak u lokalnom restoranu (uključeno u cijenu)

Nakon toga  slijedi  posjet srednjovjekovnoj citadeli u Viktoriji,  glavnom gradu Goza.  Citadela se nalazi na brežuljku sa kojeg se pruža fantastičan panoramski pogled na Gozo. Zatim slijedi Xlendi  tradicionalno ribarsko selo koje se nalazi u uskoj uvali nalik na fjord  te  Azurnom prozoru na Dwejri. Gozo je poznat i  po svojim zanatima, posebno ručno izrađenim čipkama i pletivima.

Povratak u hotel planiran za 17h. Slobodno vrijeme za pripreme za novogodišnju noć. Za doček svaki hotel je pripremio program sa svečanom večerom ( uz doplatu, ovisno o hotelu ). Ukoliko želite Novu godinu dočekati na otvorenom u glavnom gradu, Valleti čeka vas bogati večernji program. Povratak u hotel. Noćenje. SRETNA NOVA GODINA!!!


4. DAN 1.1.

MALTA – NOVOGODIŠNJE KRSTARENJE ZALJEVOM

Doručak. Oko podneva predlažemo odlazak na dvosatnu plovidbu zaljevom ( prijave i uplate prilikom rezervacije aranžmana ). Krstarenje dvjema  prirodnim lukama Marsamxei  i Grand Harbour koje su odigrale ključnu ulogu u povijesti Malte. Uživat ćete u drugačijem pogledu na Valletu , u cijeloj njezinoj ljepoti  i izvrsnoj prilici za opuštanje i  jedinstvene fotografije.

Nakon plovidbe slobodno vrijeme za šetnju glavnom shopping zonom Slieme ili odmor u jednom od mnogih kafića. Poslijepodne i večer slobodno za odmor i vlastite programe. Noćenje.

*(putnicima koji nisu smješteni u Sliemi polazna luka je lako dostupna pješice ili javnim prijevozom)


5. DAN 2.1.

MALTA – IZLET TRI GRADA I LUKA MARSAXLOKK

Doručak.Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak na  poludnevni izlet i upoznavanje nešto drugačije strane otoka ( prijave i uplate prilikom rezervacije aranžmana ).  Na samom jugu otoka posjetit ćemo  ribarsko selo Marsaxlokk kojeg možete samostalno istražiti. Nastavljamo do Plave spilje gdje ćete imati priliku (ukoliko će to dozvoljavati vremenske prilike) provozati se 20 minuta brodom (uz doplatu). Obilazak nastavljamo posjetom Tri grada: Vittoriose, Cospicua i Senglea, područja gdje su se vitezovi svetog Ivana prvi put naselili 1530. godine. Vozeći se pokraj Cospicua, stižemo do Vittoriose, slijedi šetnja  uskim ulicama u sjeni  povijesnih građevina.

Po povratku slobodno vrijeme do polaska transfera za zračnu luku. Prijava i ukrcaj na direktan let za Zagreb sa polaskom u 21:55 i planiranim dolaskom u Zagreb u 23:40.


Fotografije & video

01


2

Malta, Sliema

Sliema, ljetovanje Mediteran, Nova godina Malta, posebnim zrakoplovom

Malta, Sliema

Zidine glavog grada Vallette, Nova godina na Malti, mediteran, posebnim zrakoplovom

Malta, zidine glavnog grada Valletta

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratni, direktni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Malte na direktnoj liniji
 • smještaj u hotelu po izboru na bazi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • transfer od/do zračne luke
 • razgled Valette uz pratnju lokalnog vodiča
 • pratitelja putovanja iz Zagreba, vođenje na hrvatskom jeziku
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade 690 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog  gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu u programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Doplate i popusti:

Obavezna doplata:

 • pristojbe zračnih luka 690 kn
 • nadoplata za polupansione i Novogodišnju večeru u hotelu 4* i 5*


Fakultativni izleti:

 • Cjelodnevni izlet autobusom MDINA – Tihi grad, Rabat & Mosta sa uključenim ručkom – 390 kn po osobi
 • Cjelodnevni Izlet brodom na otok Gozo sa uključenim ručkom – 450 kn po osobi
 • Novogodišnje krstarenje zaljevom  - 160 kn po osobi
 • Poludnevni izlet autobusom Marsaxlikk i 3 grada (Vittoriosa,Cospicua, Senglea)– 240 kn po osobi


Informativne cijene ulaznica na izletima (po osobi, plaćanje na licu mjesta):

 • Valletta, Palača Velikog Meštra, Oružarnica, 6 EUR
 • Katedrala u Medini, 7 EUR
 • Katakombe Sv. Pavla u Rabatu, 5 EUR
 • Gozo hramovi Gantija, 6 EUR
 • vožnja brodom u Plavoj spilji, 9 EUR

Informacije:

Avio kompanija: Air Malta

 • 29DEC19 ZAG – MLA 04:25 06:00 *
 • 02JAN20 MLA - ZAG 21:55 23:40 *

*Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta te zrakoplovnih pristojbi.

Dozvoljena prtljaga do 23 kg po osobi i  do 10 kg ručne


Napomene:

Prilikom rezervacije obavezni su datumi rođenja putnika i oznaka vrste putnog dokumenta (OI ili putovnice) sa brojem dokumenta

Obavezna prijava za izlete prilikom rezervacije putovanja

Broj putnika:

Minimalni broj: 25
Maksimalni broj: 35

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter