Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

1 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Jednodnevni izlet Labin i pješačenje stazom Rabac - Prtlog, autobusom iz Zagreba

Povodnom obilježavanja 100 godina Labinske Republike vodimo vas u povijest- upravo tamo gdje je pokrenut prvi antifaštistički pokret u svijetu! 

PROGRAM PUTOVANJA:
Polazak autobusa u 06:30  sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Slijedi ugodno putovanje preko Gorskog kotara u smjeru Istre. Po dolasku u Labin susrećemo se s našom lokalnom vodičicom  koja će nam ispričati sve skrivene tajne ovog grada te ponosno predstaviti „Labinsku Republiku!
Naime, 2. ožujka daleke 1921. godine, krupnim slovima uklesan je ne samo u povijest Labina, Labinštine i Istre, već i cijele Europe. Štrajk rudara, iz kojeg je pokrenuta prva antifašistička pobuna na Starom kontinentu, te proglašena 37-dnevna samouprava kasnije nazvana „Labinska republika“, događaj je koji je ostavio neizbrisiv trag na Labinštini te su Labinjani izuzetno ponosni na njega kao i na svoje brojjne stanovnike od kojih ćemo spomenuti protenstanstkog teologa  Matiju Vlačića Ilirika i Istarsku revolucionarku Giuseppinu Martinuzzi.
U sklopu razgleda posjećujemo i Narodni muzej Labin koji se udomio u jednoj od najljepših baroknih palača Istre  uz brojne priče o gradu skriva i vjernu imitaciju rudnika gdje se posjetitelju vjerno prikazuje težak život rudara.
Slijedi pauza za kavu /ručak nakon koje se autobusom spuštamo u Rabac odakle kreće naša pješačka avantura  jednom od najljepših pješačkih staza istre koja se kreće uz more, cca 2 sata do Prtloga, mjesta koje je tijekom povijesti bilo antička, srednjovjekovna i venecijanska labinska luka u koju su pristizale galije. Putem ćete moći vidjeti i ostatke stare uljare (toša) koja se koristila za preradu maslinovog ulja, a na samo pet minuta od staze nalaze se ostaci vapnenice, gdje se nekada radilo vapno. Umjesto galija, danas su u luci Prtlog barke lokalnoga stanovništva, a naići ćete i na nekadašnju malu luku za transport boksita. Slijedi  povratak u Rabac i nastavak putovanja prema Zagrebu.  Sama pješačka tura nije zahtjevna i traje cca 3,5 sati. Za sve koji preferiraju kavicu na suncu predlažemo da na šetnici Rabac pronađu svoje savršeno mjesto!  Na izlasku iz grada napraviti ćemo kratku pauzu u  Parku skulptura Dubrova gde ćemo se diviti skulpturama najpoznatijih umjetnika Hrvatske: Kožarića, Richera, Đamonje.  Dolazak u Zagreb u  večernjim satima.

***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja


Fotografije & video

01


5

Labin

Labin

Labin

Rabac

Rabac

Rabac, plaža

Rabac, plaža

Rabac

Rabac

Rabac, plaža

Rabac, plaža

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz  turističkim autobusom prema programu
 • Voditelja putovanja 
 • Razgledavanja prema programu
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Doplate i popusti:

Obavezna doplata na licu mjesta:

 • Ulaznica u Narodni muzej i stručno vodstvo : 50 kn 

 

Informacije:

Korisne informacije I preporuke:

 • preporuča se čvrsta i udobna obuća  u skladu s vremenskim uvjetima.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA:
Minimalan broj putnika za ovo putovanje je 30 putnika. U slučaju manjeg broja organizator ima pravo povisiti cijenu putovanja te o tome pravovremeno obavijestite putnike i tražiti pristanak ili otkazati navedeno putovanje. 

COVID -19 MJERE:
-    obavezna zaštitna maska za vrijeme vožnje u autobusu
-     sredstva za dezinfekciju ruku nalazi se na ulazu u autobus, no savjetujemo da ponesete i vlastito malo dezinfekcijsko sredstvo koje ćete uvijek imati uz sebe

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

Broj putnika:

Minimalni broj: 30
Maksimalni broj: 40

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter