Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

12 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan (10.11.) ZAGREB – DUBAI 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polazak prema Dubaiju je predviđen u 14.35h zrakoplovom aviokompanije Fly Dubai. Dolazak u Dubai očekujemo oko 23.20h po lokalnom vremenu. Po obavljanju graničnih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela 4*. Smještaj i noćenje.

2. dan (11.11.)  DUBAI – CITY TURA – BURJ KHALIFA

Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevni razgled grada. Razgled obuhvaća stari i novi dio grada te započinje vožnjom do plaže Jumeirah, najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoren otok u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput Atlantis The Palm. Slijedi stanka za fotografiranje poznatog hotela u obliku jedra i jednog od najluksuznijih hotela na svijetu – Burj Al Araba. Nastavak vožnje ulicom Šeika Zayeda, uz najvišu građevinu na svijetu, Burj Khalifu, do starog dijela grada. Slijedi prelazak zaljeva brodićem „abra“ u drugi dio grada. Tamo se mogu otkriti neponovljivi mirisi, boje i okusi raznih začina uz šarenu tržnicu tekstila, a poslije ćemo posjetiti i najveći bazar zlata na svijetu! Nakon razgleda putnici mogu ostati u Dubai Mallu – jednom od najvećih shopping centara na svijetu i prijestolnici svih svjetskih luksuznih brendova ili se organiziranim transferom vratiti u hotel. Predlažemo odlazak na najvišu zgradu na svijet Burj Khalifa. Mogućnost odlaska na 125. kat gdje se nalazi jedan od najviših svjetskih opservatorija. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

3.dan (12.11.) DUBAI – (fakultativni izlet u ABU DHABI) – DUBAI 

Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Abu Dhabi. Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, najveći po površini, administrativni je centar i središte državnog aparata. Smatra se i jednim od najbogatijih gradova na svijetu s obzirom da se najveći broj naftnih nalazišta nalazi na teritoriju ovog emirata. Otuda je i poznat pod nazivom „Arapski dragulj”. Svakako najupečatljivji dojam današnjega dana ostavlja posjet džamiji Sheika Zayeda koja je jedna od najljepših i najvećih džamije na svijetu, izgrađena u neoislamskom stilu od materijala dopremljenih iz svih dijelova svijeta. Džamija je napravljena u spomen ocu nacije Sheiku Zayedu, te kao njegovo posljednje počivalište. Nastavljamo prema centralnom dijelu Abu Dhabija prolazeći pored “Emirates Palace-a”, luksuznog hotelskog zdanja, do nedavno otvorene predsjedničke palače Qasr Al Watan, koja svojim bogatim dekoracijama ostavlja bez daha. Poslije ručka  panoramska vožnja kroz Corniche Road preko Saadiyatt otoka, koji je zamišljen kao mjesto sa nabogatijim kulturnim i umjetničkim sadržajem na svijetu, zaustavljanje za fotografiranje pored novoizgrađenog muzeja Louvre. Vožnja preko Yas islanda koji vrvi brojnim zabavnim sadržajima. Povratak u Dubai u kasnijem poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4.dan (13.11.) DUBAI  – LET HELIKOPTEROM –  SAFARI

Nakon doručka. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo 17-minutni let helikopterom u sklopu kojeg  ćete vidjeti neke od najvećih atrakcija ovoga grada iz najbolje perspektive. Futuristični neboderi, umjetni arhipelazi, pješčana obala čine spektakulatnu panoramu koju je najbolje doživjeti iz zraka. Vrijeme slobodno za ručak. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na pustinjski Safari. Iskusni vozači, specijalno educirani za snalaženje po pustinjskim dinama učiniti će iskustvo adrenalinske vožnje nezaboravnim u udobnim i klimatiziranim džipovima. Poslije vožnje posjeta beduinskom kampu u kojem ćete spoznati čari drevnih arapskih tradicija, od jahanja deva preko oslikavanja kanom do pušenja vodenih lula “sheesha”. Pravi orijentalni ugođaj osjetit ćete uz nezaboravan zalazak sunca te uživanje pod zvijezdama uz ples trbušnih plesačica, tradicionalnu muziku i autentičnu arapsku kuhinju. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (14.11.) DUBAI – MIRACLE GARDEN – DUBAI FRAME 

Nakon doručka, odjava iz hotela. Predlažemo poludnevni izlet u Miracle Graden i Dubai Frame. Miracle Garden je otvoren 2013. godine i prestavlja najveći cvjetni vrt na svijetu, prostire se na 72 000 četvornih metara i broji preko 250 milijuna biljaka i 50 milijuna cvjetova oblikovanih u šarene lukove, uzorke i oblike. Spektakularni krajobraz Dubai Miracle Garden-a zaradio je dva Guinnessova rekorda; za najveći okomiti vrt u 2013. godini i najveću cvjetnu skulpturu na svijetu u obliku aviona  Airbus A380 u 2016. godini. Nastavak do Dubai Frame-a, jednog od najnovijih znamenitosti grada,  najveći je okvir za slikanje na svijetu koji predstavlja spoj povijesti grada i moderne arhitekture. Sama struktura nazvana “Dubai Frame” odnosno “Okvir Dubaija” nalazi se u parku Zabeel i sastoji se od dva tornja visoka 150 metara koji su povezani staklenim mostom dugim čak 93 metra. S modernog se mosta pruža pogled od 360 stupnjeva na grad, dok se u dnu strukture nalazi muzej koji pokazuje razvoj Dubai-ja od malog ribarskog sela do metropole koja pršti životom. Slobodno vrijeme. U večernjim satima slijedi transfer u zračnu luku.

6.-10.dan (15.11.-19.11.) DUBAI – MALDIVI

Prijava na let u 02:00h za Male. Noćni let. Dolazak na Male je predviđen u 07:15h po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer hidrogliserom do resorta. Prijava i smještaj u hotel 4*/5*. Ova otočna država u Indijskom oceanu sastoji se od oko 1200 otoka među kojima je tek 200 naseljenih, a samo 80 se koristi za turizam. Upravo na jednom od tih otoka možete naći savršeno mjesto za odmor iz snova. Bijele pješčane plaže okružene tirkiznim morem i kokosovim palmama razlog su dolaska turista iz cijelog svijeta kako bi na par dana uživali u tom malom raju na zemlji. Na Maldivima svatko može pronaći nešto za sebe – omiljena je destinacija za parove, medeni mjesec, vjenčanja ali i obitelji s djecom. Zaljubljenici u plivanje i ronjenje dane će ispuniti otkrivanjem podvodnog svijeta prepunog tropske flore i faune karakteristične za to podneblje. Oni željni odmora i sunčanja naći će svoje mjesto pod palmom, a wellnes i spa ponuda je nezaobilazan dio svakom putniku. Iako ostavalju dojam mirnog i tajanstvenog mjesta, resorti na Maldivima mogu ponuditi velik broj dodatnih aktivnosti i sadržaja za sve uzraste. Noćenje.

11.dan (20.11.) MALDIVI – DUBAI

Nakon doručka, slobodno vrijeme za uživanje u rajskim plažama otoka. U večernjim satima transfer speedboatom do zračne luke. Prijava na let aviokompanije Fly Dubai s polaskom u 23:30h. Noćni let.Fotografija objekta iz galerije

12.dan (21.11.) DUBAI – ZAGREB 

Dolazak u Dubai u 03:10h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja direktnim letom iz Dubaija za Zagreb s polaskom u 10.00h. Dolazak je predviđen u 13:35h po lokalnom vremenu.


Fotografije & video

01


14

Maldivi, pješčana plaža, palme i čamac

Maldivi, pješčana plaža, putovanje na Maldive, grupni polasci, daleka putovanja

Maldivi, pješčana plaža, palme i čamac

Mondo travel,daleko putovanje avionom

Maldivi,Indijski ocean,odmor u dvoje

večera na Maldivima, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Maldivi, romantična večera na plaži

Maldivi, transfer hidrogliserom, putovanje na Maldive, grupni polasci, daleka putovanja

Maldivi, transfer hidroavionom do odabranog otoka

Maldivi, ležaljke na pjaščanoj plaži, putovanje na Maldive, grupni polasci, daleka putovanja

Maldivi, ležaljke na pjaščanoj plaži

Maldivi, pogled na zalazak sunca, putovanje na Maldive, grupni polasci, daleka putovanja

Maldivi, pogled na zalazak sunca uz viseću ležaljku

Jeep safari, putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, Jeep safari, adrenalinska vožnja zlatno crvenim pješčanim dinama

Jumeirah Palm, putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, Jumeirah Palm, umjetno stvoreni otok u obliku palme sa luksuznim hotelima i vikendicama

Zaljev dupina, Atlantis the Palm, putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, hotel Atlantis - Plivanje s dupinima

Madinat Jumeirah, putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, Madinat Jumeirah, najveći resort u Dubaiju, izgrađen u stilu tradicionalnog arapskog grada

Dhow Cruise Dubai, putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, Dhow Cruise Dubai, krstarenje po zaljevu na tradicionalnim drvenim brodovima „dhow“

Dubai, fontane, ptovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, Fontane, na umjetnom jezeru pokraj Burj Khalife, koreografija vode, muzike i svijetla

Jahanje deva, Putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, jahanje deva na plaži

Panorama grada iz pustinje, putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, panorama grada iz pustinje

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratni let Zagreb – Dubai – Male – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • grupni prijevoz minibusom/busom u Dubaiju na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka
 • transfer speedboatom na relaciji zračna luka Male – hotel – zračna luka Male
 • 4 noćenja u dvokrevetnoj sobi s uključenim doručkom u hotel Hilton Garden Inn Mall of Emirates 4*u Dubai-u
 • 5 noćenja u dvokrevetnoj sobi s uključenim doručkom u hotelu Kaani Palm  4* na Maldivima
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • troškove osobne prirode
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • fakultativne izlete
 • policu osiguranja (putno zdravstveno + osiguranje od otkaza) – mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate

Doplate i popusti:

Obavezne doplate po osobi:

 • pristojbe zračnih luka 2.950 kn / 392 eura
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 75 AED (cca 20 EUR)

Mogućnost upgrade hotela 5* na Maldivima – od 4.690,00 kn / 623 eura po osobi u dvokrevetnoj sobi

Hilton Saii Lagoon 5* – noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi sa pogledom na more

Faklutativni izleti:

 • Dubai  City tura – 290 kn / 39 eura
 • Abu Dhabi city tura s uključenim ručkom i ulaznicom u predsjedniču palaču – 610 kn / 81 euro
 • Jeep Safari s uključenom večerom – 520 kn /70 eura
 • Miracle Garden i Dubai Frame – 490 kn / 65 eura
 • Burj Khalifa – 450 kn ( bez transfera) / 60 eura

Informacije:

Napomene:
– konačne cijene i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkulacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti najkasnije 15 dana prije putovanja
– prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od izlaska iz zemlje
– za RH državljanine nisu potrebne vize za UAE i Maldive

Prtljaga: 1 x 20kg kofer + 1 x 7 kg ručna prtljaga

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 12

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter