Mondotravel

O putovanju:

Kada:

16.11.2024.

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan 16.11.   ZAGREB – ISTANBUL – MUSCAT 

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu dva sata prije polijetanja. zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova iz Zagreba na liniji TK1056.

2. dan 17.11.   ISTANBUL - MUSCAT 

Nastavak putovanja za Muscat na liniji TK860. Po slijetanju u Muscat pogranične i carinske formalnosti te prijevoz do hotela na doručak (sobe će biti na raspolaganju po povratku u hotel u popodnevnim satima).
Doručak u hotelu. Sastanak s lokalnim vodičem te polazak na razgled Muscata koji započinjemo odlaskom do Velike džamije sultana Qaboosa, najljepšoj džamiji u Omanu. Kompleks džamije koji pokriva 40.000 m2 izgrađen je na povišenom podiju u skladu s tradicijom omanskih džamija koje su građene uzdignute od razine ulice. Može primiti do 20.000 vjernika. Jedna od najpoznatijih značajki glavne molitvene dvorane je ručno izrađeni perzijski tepih koji se sastoji od 1700 milijuna čvorova, težak 21 tonu, u jednom komadu, dimenzija 70x60 metara. Izrada je trajala 4 godine, a tkalo ga je 600 tkalja.
Napomena: Žene koje posjećuju džamiju dužne su pokriti glavu šalom i moraju biti potpuno pokrivene. Muškarci moraju nositi duge hlače. Nisu dopuštene kratke hlače.
Nacionalni muzej najistaknutija je kulturna znamenitost u Omanu, koje je posvećeno isticanju kulturne baštine od najranije povijesti do danas. Sadrži više od 7000 osebujnih, pažljivo odabranih nalaza i 33 digitalna iteraktivna eksponata. Zaustaviti ćemo se kod palače Al Alam, službene rezidencije Njegovog Veličanstva sultana Haitham Bin Tariqa, vladara Omana. Palača je arhitektonsko čudo zbog svog dizajna i svog položaja između portugalskih utvrda Mirani i Jalali. Kratko zaustavljanje za fotografije izvana. 
Odlazak do Muttrah Souqu - jednoj od najpopularnijih tržnica na Bliskom istoku. Prošećite labirintom uličica koje mame mnoštvom robe, od uvezenih tkanina do egzotičnih istočnjačkih začina, parfema i bogato ručno izrađenih artefakata. Ovdje zrakom lebde mirisi egzotičnih arapskih parfema i začina. Druge trgovine specijalizirane su za poznate omanske „khanjare“ (bodeže), antikvitete, tradicionalni srebrni nakit i rukotvorine od bakra, devine kosti, drva, kože i ručno izrađene omanske nošnje. Povratak u hotel. 
Predlažemo odlazak na krstarenje drvenim dhow brodom (uz doplatu). Ovaj tip brodova, koji i danas ručno izrađuju lokalni majstori, svjedoče tradiciji Omana kao velike pomorske nacije. Nekada su prolazili pomorskim putovima između Omana, Irana, Arapskih Emirata, Indije i drugih susjednih zemalja bogatih egzotičnom robom. Sinbad Moreplovac je u njima doplovio iz obalnog grada Sura gdje se i danas grade. Ovo jedinstveno iskustvo krstarenja duž obale Omana počinje u marini Bandar gdje se ukrcavamo na brod dhow. Sjedeći na gornjoj otvorenoj palubi uživajte u prekrasnom pogledu i omanskom čaju ili kavi. Večera, noćenje. 

3. dan 18.11.   MUSCAT – VRTAČA BIMAH – WADI TIWI - PLAŽA FINS – RAS AL JINZ PLAŽA KORNJAČA

Nakon doručka, odjava iz hotela. Turu započinjemo vožnjom prema Ras Al Jinz. Putem se zaustavljamo kod vrtače Bimah, spektakularnog vapnenačkog kratera s primamljivom hladnom plavozelenom vodom. Nastala erozijom, ili možda čak meteoritom, ova vrtača se smatra jednom od najljepših vrtača na planetu. Naša iduća postaja je Wadi Tiwi,  spektakularno duboki i uski klanac isklesan u planinama, koji se spušta između visokih litica sve do mora, sa svojim starim tradicionalnim selima, okruženim bujnim plantažama datulja i banana, ispresijecan je mrežom žuborećih aflaja - sustava za navodnjavanje. 
Preporučamo ručak u Sun Rise Motelu (uključeno u fakultativnu doplatu paketa ručkova). Kako na plaži svlačionice nisu dostupne, ovdje se možete presvući u kupaće kostime prije odlaska do plaže Fins gdje je planirana pauza za kupanje. Ovo je jedna od najljepših plaža u Omanu s bijelim pijeskom i tirkiznim morem, savršeno mjesto za kupanje. Po dolasku u Ras Al Jinz, prijava u resort i večera. Nakon večere, zajednički odlazak do plaže kornjača, rezervata gdje noću zelene kornjače, nakon putovanja od tisuća kilometara, izlaze na obalu kako bi položile jaja.
Napomena: Promatranje kornjača počinje u 21:00. Prednost imaju domaći gosti, dok turisti trebaju pričekati svoj red bez obzira na unaprijed izvršenu rezervaciju.
Povratak u hotel na večeru.

4. dan 19.11.   RAS AL JINZ – WADI BANI KHALID – WAHIBA SANDS

Doručak. Nakon odjave iz hotela, krećemo u posjet tvornici i muzeju "dhow" brodova, tipičnih omanskih brodova, gdje ih ručno izrađuju od drveta. Krećemo prema Wadi Bani Khalid – oaze usred neplodnih i suhih planina. Tijekom putovanja, prelazimo iz autobusa u 4x4 džipove kojima se vozimo do oaze Bani Khalid. To je jedna od najljepših oaza u Omanu, čiji bazeni s čistom, dubokom, plavom vodom pružaju vam priliku da se okupate i osvježite. Od parkirališta do bazena oaze ima oko 500 metara hoda.
Napomena: Prema nedavnim smjernicama Ministarstva turizma, žene koje se žele kupati u bazenu oaze moraju nositi kratke hlače i majicu kratkih rukava kojima će prekriti tijelo. Plivanje u kupaćem kostimu tipa bikini nije dopušteno. Time se poštuje kultura lokalnog stanovništva.
Nastavljamo prema Wahiba Sands, masi valovitog crvenog i bijelog pijeska. Stalno promjenjivi uzorci dina užitak su svakog fotografa. Svatko tko odluči živjeti u okruženju Wahiba Sandsa mora biti izdržljiv i otporan kako bi podnio njegovu potencijalno oštru klimu, a beduini su upravo to. Preko 3000 beduina različitog plemenskog podrijetla živi ovdje među šumama na rubovima pijeska. Doživjet ćemo prekrasno iskustvo zalaska sunca na pješćanim dinama. Večera s roštilja u pustinjskom kampu i noćenje. 

5. dan 20.11.   WAHIBA SANDS – BAHLA – JABREEN – AL HAMRA – NIZWA

Doručak i odjava iz kampa. Polazimo prema Nizwi. Putem se zaustavljamo kod dvorca Jabreen, koji datira iz 1670. godine. Izgradio ga je Imam Bil Arab bin Sultan Al Y`aribi. Dvorac omogućuje posjetitelju da osjeti atmosferu povijesnog Omana. Tvrđava iz 17. stoljeća s izvrsne ručno oslikanim stropovima jedan je od najljepših dvoraca Omana. Nastavljamo prema Bahli, jednom od najstarijih malih gradova Omana koji je u 12. stoljeću bio glavni grad plemena koje je živjelo u regiji. Kratko zaustavljanje za slikanje tvrđave Bahla, nakon čega se vozimo do Al Hamre, 400 godina starog sela gdje neki od mještana još uvijek žive u tradicionalnim kućama od blata. Dolazak u Nizwu, smještaj u hotel. Večera i noćenje. 

6. dan 21.11.   NIZWA – JEBEL AKHDER 

Odjava iz hotela i vožnja do utvrde Nizwa Souq. Ovaj impresivni kompleks pažljivo je dizajniran koristeći arhitekturu omanskih utvrda i elegantne islamskih lukova. Klimatizirane dvorane ove utvrde pune su svježeg voća i povrća, bilja i začina, ogromnih hrpa datulja i svježe ulovljene ribe. Ovo je najbolje mjesto za kupnju tradicionalnog beduinskog nakita, gdje se srebro još uvijek prodaje na težinu. Zatim posjećujemo tvrđavu Nizwa s masivnim kružnim topovskim tornjem, što ju čini jednom od najimpresivnijih tvrđava u Omanu. Izgrađen na čvrstoj stijeni, golemi toranj je dizajniran da izdrži vibracije 24 topa. S vrha se pruža prekrasan panoramski pogled na cijelu Nizwu i okolne ravnice koji će svakog posjetitelja ostaviti bez daha. Nastavljamo vožnju do Jebel Akhdera 4x4 džipovima. Jebel Akhdar je dio planina Hajar, koje se protežu oko 300 km od sjeverozapada prema jugoistoku. Viši dijelovi regije imaju dovoljno oborina da omoguće poljoprivredu, a na padinama se uzgaja mnogo tradicionalnog voća i povrća. Ovo je jedno od najslikovitijih područja Omana i uglavnom je naseljeno pripadnicima plemena Bani Riyam. Jebel Akhdar bio je poprište žestokih borbi između pobunjenika i omanskih i britanskih snaga u kasnim 1950-ima. Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. dan 22.11.   NIZWA – MUSCAT                                                                   

Doručak, kasna odjava iz hotela. Vožnja do sela Barkat Al Mauz gdje ćete imati malo slobodnog vremena za uživanje u šetnji kroz bujne zelene plantaže datulja. Nakon toga slijedi transfer do trgovačkog centra u Muscatu gdje možete obaviti kupovinu.
Mogućnost doplate za večeru u trgovačkom centru (plaćanje uz aranžman).
Polazak prema zračnoj luci i prijava na let.

8. dan 23.11.   MUSCAT – ZAGREB 

Let za Istanbul te nastavak leta za Zagreb. Po slijetanju u Zagreb kraj programa. 


Fotografije & video

01


24

Oman, Wadi Tiwi - laguna u predivnom kanjonu

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, Wadi Tiwi - laguna u predivnom kanjonu

Oman, mozaik unutar Sultan Qaboos Grand Mosque, Muscat

Oman, mozaik unutar Sultan Qaboos Grand Mosque, Muscat

Oman putovanje, mondo travel, daleka putovanja Oman, garantirani polazak

Oman, Muscat, Sultan Qaboos Grand Mosque - najveća i najljepša džamija u zemlji

Oman putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Oman, Muscat - Sultanova palača u glavnom gradu

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, Muskat - Velika džamija Sultan Qaboos

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, Muscat - Kraljevska operna kuća

grupna putovanja, Mondo travel, Garantirani polasci

Oman, Muscat palača Al Alam , službena rezidencija Njegovog Veličanstva sultana

putovanje u Oman, putovanje zrakoplovom, garantirani polazak

Oman, vrtača Bimah

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, Wadi - pustinjska dolina

daleka putovanja, grupni polasci, zrakoplovom

Oman, Wadi Tiwi duboki i uski klanac isklesan u planinama

putovanje na bliski istok, grupno putovanje zrakoplovom, daleko putovanje

Oman, Wadi Bani Khalid, oaza usred neplodnih i suhih planina

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, Wahiba Sands - Omanska pustinja

daleka putovanja, grupni polasci, daleka putovanja

Oman, tvrđava Jabreen iz 17. stoljeća

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, Wadi Shab - prekrasna klisura sa špiljama i zelenim jezercima

grupni polasci, putovanja avionom, garantirani polasci

Oman, tvrđava Bahla

daleka putovanja, grupni polasci, garantirani polazak

Oman, Al Hamra, 400 godina staro tradicionalno selo

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, Nizwa - slikoviti gradić s poznatom tvrđavom

grupni polasci, Mondo travel, garantirani polazak

Oman, Nizwa

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, povijesna tvrđava u gradu Nizwa

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, kokosove palme i stabla banana

daleka putovanja, grupni polasci, putovanje u Oman

Oman, Muttrah Souqu - jedna od najpopularnijih tržnica na Bliskom istoku

oman putovanje, mondo oman UAE

Oman, Muscat - glavna džamija u sultanatu Oman

Oman, pustinja

Oman, pustinja

Oman - Nizwa

Oman - Nizwa

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

16.11.2024.

FIRST MINUTE

1.790 €

1.850 €

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte - 330,00 eur
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Muscat – Zagreb (preko Istanbula)
 • grupni transfer autobusom i 4x4 džipovima prema programu
 • 5 noćenja s uslugom polupansiona i doručak u hotelu na dan dolaska,
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi te u hotelima 4* te Deluxe šatoru u pustinjskom kampu
 • sve razglede i izlete prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • flaširana voda tijekom organiziranih izleta u sklopu programa
 • vpratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 290 €
 • mogućnost doplate za večeru u trgovačkom centru 7.dan putovanja 65 €
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • osobne troškove
 • putno osiguranje (preporučamo)
 • mogućnost doplate za večeru u trgovačkom centru 7.dan putovanja 65 €

Doplate i popusti:

Obavezne doplate:

 • napojnice za lokalne vodiče, vozače, nosače kofera te stale pružatelje usluga (preporučamo 40 USD po osobi - plaćanje pratitelju na licu mjesta)

Popusti:

 • popust za odraslu osobu na trećem/pomoćnom ležaju u sobi 500 € na cijenu aranžmana
 • popust za dijete do 5 godina bez ležaja u sobi s dvoje odraslih - NA UPIT
 • popust za dijete do 11 godina na pomoćnom ležaju - NA UPIT

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE: PLAĆANJE PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA:

 • krstarenje tradicionalnim Dhow brodom - trajanje cca 2 sata (min. 10 prijavljenih putnika): 70 €
 • paket 6 ručkova u lokalnim restoranima 130 €
 • večera u trgovačkom centru: 65 €

Informacije:

Predviđeni hoteli:

 • MUSCAT:  Al Falaj Hotel 4* ili sličan
 • RAS AL JINZ:  Ras Al Jinz hotel 4* ili sličan
 • WAHIBA SANDS:  Desert Rose Camp 4* ili sličan
 • NIZWA: Golden Tulip hotel 4* ili sličan

Informacije o letu:

PREDVIĐENI RED LETENJA (lokalna vremena):

TK1056

Zagreb

19:55

Istanbul

00:10

TK860

Istanbul

01:20

Muscat

07:05

TK775

Muscat

02:15

Istanbul

06:50

TK1053

Istanbul

08:15

Zagreb

08:25

PRIJEVOZNIK: Turkish Airlines

Prtljaga: uključen je 1 komad predane prtljage do 30kg + 1 kom ručne prtljage do 8 kg     

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

 

VAŽNE INFORMACIJE:

Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnih vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

 • viza nije potrebna za turističke boravke do 10 dana. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Oman
 • putnici koji nisu državljani RH dužni su raspitati se o uvjetima ulaska u zemlju pri Ministarstvu vanjskih poslova svoje države
 • Molimo informirajte seo preporukama za putovanja i upozorenja za Oman na službenim stranicama MVEP-u.

Korisne informacije:

 • Službeni naziv države: Sultanat Oman
 • Površina: 309.500 km², Stanovništvo: 3,6 milijuna, Glavni grad: Muscat, Službeni jezik: arapski, Pozivni broj: +968, Vremenska razlika: +3 sata zimi/+2 sata ljeti
 • Hrana: Tradicionalna omanska kuhinja je jednostavna. Osnovni sastojak je riža koja se kuha zajedno sa govedinom, ovčetinom, janjetinom, piletinom ili ribom. Meso se peče, prži ili kuha nakon mariniranja u mješavini začina, uključujući kardamom, cimet, kim, đumbir, papar, kurkumu i šafran. Jedite samo dobro kuhano meso i ribu. Povrće mora biti kuhano, a voće oguljeno
 • Piće: Preporučuje se piti voda u boci. Izvan Muscata mlijeko može biti nepasterizirano pa ga radije nemojte piti. Serviranje tradicionalne blage kave sa okusom kardamoma i šafrana je važan društveni ritual. Poslužuje se crna i bez šećera, s datuljama sa strane.
 • Zdravstvene informacije: Cjepiva nisu obavezna. Za trenutnu situaciju prije putovanja predlažemo da detalje provjerite sa svojim nadležnim Zavodom za javno zdravstvo.
 • Valuta: Omanski rial (OMR); 1 USD = 0,38 OMR; 1 EUR = 0,45 OMR (listopad 2021.)
 • Novac: Preporučujemo ponijeti USD ili Eure koje ćete lako razmijeniti u bankama, mjenjačnicama i u većim hotelima. U Omanu prihvaćaju sve kreditne kartice, osim Amex-a kojeg na nekim mjestima ne prihvaćaju. Bankomati su dostupni u cijeloj zemlji
 • Odjeća: Preporučuje se ponijeti laganu ljetnu odjeću od prirodnih materijala. Ponesite topliji komad odjeće koji možete ogrnuti čak i za najtoplijih mjeseci zbog jakih klima uređaja u svim zatvorenim prostorima. Od obuće najbolje je ponijeti sandale ili lagane cipele. Za kupanje možete ponijeti kupaći kostim. Oman je muslimanska zemlja pa bi trebali poštivati lokalne običaje odijevanja. Žene bi trebale imati pokrivena ramena i ne isticati dekolte, ne nositi kratke suknje ili kratke hlače. Idealne hlače bi trebale biti dužine do ispod koljena. Uz sebe bi uvijek trebale nositi maramu ili pašminu za pokrivanje glave na mjestima na kojima je to obvezno, posebno u džamijama. Muškarci unutar hotela mogu nositi malo duže i šire kratke hlače (ne pripijene), no izvan hotela samo duge hlače. U hotelskim bazenima i na plažama može se kupati u kupaćim kostimima koji ne bi smjeli biti izazovni. Većina hotela ne zahtjeva prekrivanje žena tijekom plivanja, iako žene to mogu same učiniti ako žele dok se kupaju na javnim plažama u moru
 • Klima: Klima je većinom sušna pustinjska, uz obale nešto blaža polupustinjska, a tek na višem gorju Hadjar se donekle približava mediteranskoj. Najbolje vrijeme za putovanje u Oman je između listopada i travnja kada je toplo i sunčano, uz temperature od ugodnih 25°C, koje u toku dana dosegnu do 35°C. Noću je hladnije uz temperature od 17°C do 19°C
 • Električna energija: Koriste se ravni priključci s tri rupe, stoga ponesite ispravljač (adapter)
 • Mobilni telefoni i Internet: A1, T-Mobile i Telemach imaju roaming, no veze mogu povremeno zakazati. Internet je dostupan u nekoliko internet kafića u većim gradovima i u većim hotelima.

 

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 - 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 - 7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/ Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Rok za prijavu:  do 40 dana prije putovanja

Broj putnika:

Minimalni broj: 15
Maksimalni broj: 25

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter