Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

9 dana

Preuzmi pdf putovanja

Možda znate da su numerički sustav i šah izumljeni u Indiji odakle potjeće i yoga koja se u Indiji prakticira više od 5000 godina.
Međutim rijetki znaju da je od svih liječnika u SAD-u 38% Indijaca. Ne manje interesantna činjenica je da 36% NASA-inih stručnjaka također čine Indijci, a i 34% zaposlenika Microsofta su Indijci.
U putopisnim napisima „Zlatni trokut“ je sinonim za rutu Agra-Delhi-Jaipur, a ujedno je i svojevrsni zaštitni znak indijskog podkontinenta.
Najčešće, baš tom rutom započinje upoznavanje blistave povijesti jedne od najstarijih civilizacija svijeta, a ujedno i najveće demokracije današnjice.
Upravo je u tom području miješanje muslimanske i hindu tradicije s kasnijim utjecajem eurospkog nasljeđa (britanskog, francuskog i portugalskog) ostavilo neizbrisiv trag na modernu Indiju.
  

1. dan        ZAGREB – DOHA 
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji Qatar Airwaysa, QR 218 u 16.30h. Dolazak u 22.50h po lokalnom vremenu. 

2. dan        DOHA – NEW DELHI 
Nastavak leta za New Delhi na liniji QR 570 u 02.25h. Odmor tijekom noćnog leta. Očekivano slijetanje u Delhi u 08.45h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih formalnosti, sastanak s lokalnim predstavnikom i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice: Crvena tvrđava, nekadašnja kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Jama Masjid, jedna od najvećih džamija u Indiji; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija, audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije; Raj Ghat, memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; Chandni Chowk, najstarija i užurbana trgovačka zona s tržnicama na kojima se prodaje gotovo sve, od curryja do dijamanata. Povratak u hotel. Noćenje. 

3. dan        NEW DELHI – JAIPUR (cca. 300 km, 5-6h vožnje)
Doručak te odlazak na razgled New Delhija, poznatog i kao Lutyensov Delhi, po britanskom arhitektu Sir Edwin Lutyensu koji je odigrao ključnu ulogu u projektiranju i izgradnji grada u kojem je danas sjedište indijske vlade. Vožnja pokraj   Predsjedničke rezidencije, Parlamenta i ostalih zgrada vlade; avenija Rajpath; Vrata Indije, spomenik indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; zgrada Vrhovnog suda; Qutb Minar (kula pobjede), toranj od crvenog pješčenjaka koja čini dio kompleksa Qutb (UNESCO), jednog od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada; mauzolej cara Humajuna iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju više poznatog Taj Mahala. Slijedi polazak prema prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Ovaj slikoviti „ružičasti grad“,  dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno jedan od simbola indijske civilizacije. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje. 

4. dan        JAIPUR
Doručak. U prijepodnevnim satima odlazak do tvrđave Amber, veličanstvene radžastanske palače iz 16. stoljeća smještene u slikovitim brdima nedaleko Jaipura. Unutar njezinih neosvojivih zidova krije se prava orijentalna oaza čudesnih lukova, drevnih mozaika, fontana, vrtova... Na putu prema tvrđavi stanka za fotografiranje kod Hawa Mahala - Palače vjetrova, znamenite građevine s preko 900-tinjak prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej te opservatoriju Jantar Mantar, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora. Tijekom poslijepodnevnog razgleda imat ćete priliku iskusiti i vožnju tradicionalnom rikšom. Noćenje. 

5. dan        JAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA (cca. 260 km, 5-6h vožnje)
Nakon doručka polazak prema srednjovjekovnoj Agri. Usputno zaustavljanje u selu Abhaneri u kojem se nalazi Chand Baori, stepenasti bunar jedinstvene konstrukcije. Jedan je od najslikovitijih bunara takve vrste na svijetu, a dubina od oko 30 m čini ga jednim od najdubljih i najvećih bunara u Indiji. Zbog suhe klime takvi su bunari česti u ovom dijelu zemlje jer skupljaju podzemne vode i skladište je. Slijedi odlazak prema Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je jedno kratko vrijeme bio mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. U poslijepodnevnim satima dolazak u Agru, prvu mogulsku prijestolnicu te posjet vrtnom kompleksu Mehtab Bagh (Mjesečevi vrtovi Agre), jednom od posljednjih mogulskih vrtova u gradu. Savršeno je usklađen s vrtovima Taj Mahala i pruža prekrasan pogled na sami Taj s druge strane rijeke Yamuna. Uz vrt se veže legenda oko crnog Taj Mahala kojeg je moćni vladar Džahan-šah želio izgraditi za svoje posljednje počivalište. Noćenje. 

6. dan        AGRA 
Doručak. Odlazak do veličanstvenog Taj Mahala (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi spomenuti car Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. U nastavku odlazak do tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu „Saga o ljubavi“ (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.

7. dan        AGRA – NEW DELHI  (cca. 225 km, 4-5h vožnje)
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, opuštanje uz bazen i sl. do polaska prema Delhiju u poslijepodnevnim satima. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan        NEW DELHI – DOHA 
Nakon doručka prijevoz u zračnu luku i prijava na let Qatar Airwaysa za Dohu, QR 571 u 10.35h s očekivanim dolaskom u 12.05h po lokalnom vremenu. Slijedi odlazak u poludnevni razgled prijestolnice Katara, jedne od najbogatijih zemalja na svijetu. Ovaj biser Bliskog istoka, grad raskoši i sjaja, smješten je na obali Perzijskog zaljeva, na mjestu gdje je prije 200-tinjak godina bila pustinja. Tijekom obilaska imat ćete priliku vidjeti: Muzej islamske umjetnosti fascinantne arhitekture s jednom od najopsežnijih zbirki islamske umjetnosti u svijetu; Souq Wakif, tržnicu koja na svakom koraku odiše orijentom i gdje možete naći začine, suvenire, ukrase, ali i probati tradicionalnu katarsku kuhinju u brojnim lokalima; Corniche, šetnica uz obalu koja se proteže 7 km duž zaljeva, prepuna je kulturnih atrakcija, parkova, restorana i klubova; Katara, kulturno selo tradicionalnog stila u kojem se nalaze uredi vladinih i nevladinih organizacija, brojne galerije i muzeji, glazbena akademija, veliki otvoreni amfiteatar u kojem se organiziraju brojna događanja, kafići i dr.; The Pearl, umjetni otok na kojem sve pršti od raskoši i glamura, nastao s ciljem izgradnje stambene zone inspirirane najšarmantnijim mediteranskim gradovima. Slobodno vrijeme do povratka u zračnu luku u večernjim satima. 

9. dan        DOHA – ZAGREB   
Nastavak leta za Zagreb na liniji QR 215 u 02.00h. Očekivano vrijeme dolaska u 06.55h po lokalnom vremenu. Završetak programa.


Fotografije & video

01


7

Indija - New Delhi, voće na tržnici

voće na tržnici, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija - New Delhi, voće na tržnici

India, Jaipur, palača Dzhal-Mahal

India, Jaipur, palača Dzhal-Mahal

Hawa Mahal, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Jaipur-Rajasthan, palača vjetrova Hawa Mahal

Hawa Mahal, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Jaipur-Hawa Mahal, jedan od najatraktivnijih spomenika u Indiji

Fatephur Sikri, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Fatehpur Sikri-prvi planirani grad Mogulskih vladara Indije

Taj Mahal, putovanje Indija, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Agra-Taj Mahal, UNESCO-ov spomenik Svjetske baštine

Gurudwara Guru Ka Taal,putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Agra-Gurudwara Guru Ka Taal, sikhsko hodočasničko mjesto

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 
(uključene pristojbe zračnih luka u iznosu od 436,66 € / 3.290 kn):

 • Ultra first minute:   1.457,30 € (10.980 kn) 
 • First minute:   1.523,66 € (11.480 kn) 
 • Redovna cijena:  1.590,02 € (11.980 kn)

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 90, odnosno 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!   

Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
 • Pristojbe zračnih luka od 436,66 € / 3.290 kn (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);
 • Prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
 • Smještaj u Delhiju u hotelu 5* (Vivanta Dwarka, Radisson Blu Dwarka, The Leela Ambience Convention ili sl.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom (rana prijava u hotel na dan dolaska računa se pod 1 noćenje);
 • Smještaj u Jaipuru u hotelu 5* (Holiday Inn City Centre, Hilton Jaipur, Radisson Jaipur City Center ili sl.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • Smještaj u Agri u hotelu 5* (Courtyard by Marriott, Grand Mercure ili sl.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku;
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • U Jaipuru vožnju džipom do tvrđave Amber i vožnju rikšom po gradu;
 • Poludnevni razgled Dohe 8. dan putovanja, s prijevozom i lokalnim vodičem;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena aranžmana ne uključuje:

doplatu za jednokrevetnu sobu od 303,94 € / 2.290 kn; trošak indijske e-turističke vize od 24 € / 180,83 kn; posredovanje agencije pri ishođenju vize od 10 € / 75,35 kn; fakultativne usluge i sadržaje, kao i obroke koji nisu navedeni u programu putovanja; obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice lokalnih vodiča i vozača cca. 50 USD; osobne troškove; putno osiguranje (preporučujemo).

Doplate i popusti:

Popust:

 • Dijete 2-5,99 godina u krevetu s roditeljima: 663,61 € / 5.000 kn
 • Dijete 6-11,99 godina na pomoćnom ležaju: 398,17 € / 3.000 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

 • Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj (na razvlačenje/madrac).
 • Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih putnika):

 • Polupansion (6 večera u hotelima, bez pića): 157,94 € / 1.190 kn
 • Predstava Saga o ljubavi u Agri: 39,82 € / 300 kn po osobi (uključeno: ulaznica (platinum kategorija – prvih 7 redova), povratni transfer, asistencija lokalnog predstavnika)

Viza:

 • Hrvatski državljani trebaju vizu za Indiju.
 • Istu je moguće ishoditi osobno u Indijskoj ambasadi u Zagrebu ili online putem poveznice https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
 • Sve informacije oko postupka i potrebne dokumentacije dostupne su na spomenutoj poveznici ili internetskim stranicama ambasade https://www.indianembassyzagreb.gov.in/page/visa/
 • Cijena online e-turističke vize do 30 dana boravka iznosi 24 € / 180,83 kn.
 • putnička agencija može posredovati pri ishođenju online vize uz naknadu od 10 € / 75,35 kn po osobi.
 • Viza se ishodi unutar 30 dana do polaska na putovanje/ulaska u Indiju.

Informacije:

Red letenja:

 • QR 218  01APR   ZAGREB                    DOHA             16:30     22:50    
 • QR 570  02APR   DOHA         DELHI              02:25    08:45    
 • QR 571  08APR   DELHI         DOHA             10:35     12:05    
 • QR 215  09APR   DOHA         ZAGREB         02:00     06:55
 • *sve lokalna vremena   

Minimalni broj putnika: 15

 

NAPOMENE:

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Popust za jednokratnu rezervaciju 5 i više osoba isključuje kombinaciju s drugim popustima ili posebnim akcijama.

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 25 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 7 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijene fakultativnih sadržaja bazirane su prema stanju iz lipnja 2023. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter