Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

4 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan        ZAGREB – SKOPLJE – OHRID 
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije i prijava za let Croatia Airlinesa za Skoplje na liniji OU 368 u 14.00h (u studenom u 13.40h). Očekivani dolazak u 15.15h (u studenom u 15.05h) te nakon obavljenih graničnih formalnosti, ukrcaj na autobus te odlazak prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku u večrnjim satima, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan        OHRID – SVETI NAUM
Doručak te odlazak na cjelodnevni obilazak Ohrida i Sv. Nauma u pratnji lokalnog vodiča. Ohrid je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled: crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom - ohridskim biserima. Slijedi odlazak do Svetog Nauma, uz usputni pogled na Muzej na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenom na stijeni u blizini izvora rijeke Crni Drim. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu te povratak u hotel. Noćenje.

3. dan         OHRID – SKOPLJE 
Nakon doručka polazak prema Skoplju. Po dolasku, susret s lokalnim vodičem i odlazak na razgled grada. Skoplje je prijestolnica i najveći grad Republike Makedonije smješten u dolini rijeke Vardar, a ujedno je i njeno glavno političko, gospodarsko, obrazovno i kulturno središte. Živopisan je to grad s više od 2000 godina tradicije u kojem se na svakom koraku isprepliće tradicionalno i moderno. Vidjet ćemo staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenu povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.; Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu Kale. Prijava i smještaj u hotel. Poslijepodne slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo odlazak do Stare skopske čaršije, najveće na Balkanu izvan Istanbula, gdje možete doživjeti duh prošlih vremena i pojesti odlične čevape! Noćenje.

4. dan         SKOPLJE – STOBI – KAVARDCI/TIKVEŠ – SKOPLJE – ZAGREB
Doručak, odjava iz hotela te odlazak do antičkog grada Stobija i poznate vinarije Tikveš. Stobi je najpoznatije makedonsko arheološko nalazište, koje je nastalo nedaleko ušća Crne rijeke i Vardara. Po dolasku razgled lokaliteta: kazalište, episkopalna bazilika, civilna bazilika, centralna bazilika, terme, Teodozijeva palača... U nastavku odlazak prema Kavadarcima, središtu Tikveškog kraja, poznatog vinogradarskog područja. Posjet najstarijoj vinariji Tikveš, najvećem proizvođaču vina u regiji i jednoj od najboljih i najmodernijih vinarija na ovim prostorima. Razgled vinarije uz stručno vodstvo te degustaciju vina i hladnu zakusku. Slijedi prijevoz prema zračnoj luci Skoplje. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 369 u 15.55h s očekivanim dolaskom u 17.10h. Završetak programa.


Fotografije & video

01


3

Makedonija, Ohrid, Manastirski kompleks Sv. Naum u stijenama Ohridskog jezera

Manastirski kompleks Sv. Naum u stijenama Ohridskog jezera

Makedonija, Ohrid, Manastirski kompleks Sv. Naum u stijenama Ohridskog jezera

Makedonija, Skopje-Dušanov most simbol grada, putovanje autobusom

Makedonija, Skopje-Dušanov most simbol grada

Makedonija, Skopje- prekrasan Dušanov most, putovanje autobusom

Makedonija, Skopje-Dušanov most simbol grada i glavni element grba grada

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 
(uključene pristojbe zračnih luka u iznosu od 131,40 € / 990 kn):

 

EUR

KN

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi    

528,24 €     

3.980 kn

First minute cijena aranžmana po osobi     

554,79 €

4.180 kn   

Redovna cijena aranžmana po osobi

581,33 €

4.380 kn     

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!   

Mogućnost doplate za polaske iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra (na upit): 53,09 € / 400 kn po osobi

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;
 • Pristojbe zračnih luka od 131,40 € / 990 kn (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);
 • Prijevoz autobusom prema programu;
 • Smještaj na Ohridu u hotelu Granit 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom;
 • Smještaj u Skoplju u hotelu Ibis Skopje City Center 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom;
 • Razgled Ohrida, Sv. Nauma i Skoplja u pratnji licenciranih lokalnih vodiča;
 • Izlet do arheološkog nalazišta Stobi s uključenom ulaznicom te posjet vinariji Tikveš uz obilazak, degustaciju vina i hladnu zakusku;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 78,31 € / 590 kn
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda (osim gore navednog)
 • doplate za fakultativne sadržaje, usluge i obroke koji nisu predviđeni programom
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje (preporučujemo)

Doplate i popusti:

Popust za dijete:
Dijete 2-5,99 godina bez ležaja u oba hotela: 132,72 € / 1.000 kn
Dijete 6-11,99 godina na pomoćnom ležaju na Ohridu, no bez ležaja u Skoplju: 66,36 € / 500 kn

Informativne cijene ulaznica znamenitosti na Ohridu, po osobi:
150 den / 2,50 Eur po objektu (crkva sv. Sofije, crkva sv. Klimenta, samostan sv. Naum), odnosno 120 den / 2 Eur za Samuilovu tvrđavu

Informacije:

Red letenja:

lipanj & llistopad

 • OU 368 ZAGREB    SKOPLJE           14:00   15:15                       
 • OU 369 SKOPLJE     ZAGREB           15:55   17:10   

studeni

 • OU 368 ZAGREB    SKOPLJE           13:40   15:05                       
 • OU 369 SKOPLJE     ZAGREB           15:40   17:10                 

Popust za jednokratnu rezervaciju 5 i više osoba isključuje kombinaciju s drugim popustima ili posebnim akcijama.

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja (u slučaju promjene reda letenja, zračne luke, radnog vremena muzeja ili znamenitosti i sl.).

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.

Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz ožujka 2023. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter