Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan, 9. 12., subota: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije leta za Istanbul na liniji TK1056 u 20:00,  slijetanje u 00:10.

2. dan, 10. 12., nedjelja: ISTANBUL – RIYADH (ručak)

Nastavak putovanja na letu TK144 za Riyadh u 02:00, s predviđenim dolaskom u 06:00. Po slijetanju i obavljenim graničnim formalnostima odlazak do hotela,smještaj u sobe te odmor nakon doručka. U ranim poslijepodnevnim satima odlazak na razgled Rijada, financijskog, poslovnog i političkog središta, mjesta rođenja moderne saudijske nacije.Posjetit ćemo tvrđavu Al Masmak, građenu 1865., koja se danas smatra mjestom rođenja suvremene saudijske države. Potom ćemo obići obližnji souk Al-Zal, jednu od najstarijih tradicionalnih tržnica u zemlji. Ručak tijekom razgleda. U nastavku razgleda otići ćemo i do nebodera Kingdom, na vrhu kojeg se nalazi skybridge, odlično mjesto za upoznati grad iz ptičje perspektive. Povratak u hotel, noćenje.

3. dan, 11. 12., ponedjeljak: RIYADH – izlet USHAIGER (ručak; 204 km ili cca 2:30 h vožnje)

Nakon doručka razgled  Nacionalnog muzeja gdje ćemo se upoznati s lokalnom povijesti i kulturom. Uputit ćemo se sjeverno od grada, do starog sela Ushaiger, beduinskog uporišta na putu za Meku, starog više od tisuću i petsto godina. Danas je to heritage village, povijesno mjesto u kojem je prikazano naslijeđe saudijske nacije. Smješten je na dva i pol sata vožnje od glavnog grada, u srcu regije Najd, a taj povijesni gradić i danas živi svojim usporenim tempom prošlih vremena. Uske uličice, maslinici i plantaže palminih datulja neki su od tipičnih prizora s kojima ćete se susresti. Ručak tijekom izleta. Povratak u Riyadh u poslijepodnevnim satima, slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan, 12. 12., utorak: RIYADH – ALULA (ručak)

Rani doručak. Odlazak do zračne luke, te jutarni let za Al Ulu. Nakon dvosatnog leta, krenut ćemo na obilazak povijesnog središta grada, važnog uporišta na hodočasničkim putevima za Meku i Medinu još od 12. stoljeća. Kuće grada su građene specifičnom tehnikom, koja je njihovim podizanjem omogućila kreiranje svojevrsne utvrde. Nekada je grad imao 14 vrata koja su se u sumrak zatvarala pružajući svojim stanovnicima, putnicima i hodočasnicima sigurnost. Ručak tijekom razgleda, slobodno vrijeme na gradskom souqu (tržnici). Obilazak AlUle ćemo nastaviti šetnjom jednom od najljepših staza u regiji, AlUla Oasis Trailom. Proteže se na udaljenosti od tri kilometra pružajući svima mogućnost uživanja u predivnoj prirodi pustinjskih predjela, obližnjih oaza i planinskih obronaka AlUle. Pauza tijekom šetnje za osvježenje. Smještaj u hotel . Noćenje. 

5. dan, 13. 12., srijeda: ALULA – izlet MADA'IN SALEH (ručak)

Ujutro poslije doručka krećemo na cjelodnevni izlet do Hegre, znane i kao Mada'in Saleh, arheološkog lokaliteta iz razdoblja Nabatejaca, najpoznatijih po njihovoj prijestolnici Petri u današnjem Jordanu. Hegra, najpoznatiji arheološki lokalitet Saudijske Arabije, još uvijek čuva neke od najvećih tajni, a to je i prvi lokalitet koji je upisan na UNESCO-vu listu u zemlji. 111 monumentalnih grobnica uklesanih u stijene glavni su dio ovog čarobnog mjesta. Najmanja grobnica visoka je 2,7 metara, no najviša seže skoro 22 metra u visinu. Njihova posebnost uklesani su natpisi na njihovim pročeljima. Maidan Saleh bio je drugi grad Nabatejaca po važnosti nakon Petre. Nakon ručka nastavit ćemo do starog grada AlUla te posjetiti Slonovsku stijenu – Jabal AlFil, prirodnu formaciju od crvenog kamena, jedno od čuda u okolici grada. Za razliku od obližnjeg lokaliteta kojeg su za sobom ostavili Nabatejci, ovo remek-djelo je posljedica djelovanja prirodnih sila i erozije. Slobodno vrijeme, povratak u hotel. Noćenje.

6. dan, 14. 12., četvrtak: ALULA – JEDDAH (ručak)

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak u zračnu luku odakle ćemo se uputiti podnevnim letom do grada Jeddah, jedne od najvećih saudijskih metropola, smještene na obalama Crvenog mora. Po dolasku razgled grada, šetnja uz palače smještene u slikovitom Al Baladu, staroj jezgri grada iz 7. stoljeća. Nekada su gradsku jezgru štitile zidine koje su srušene 1940-ih, kako bi se grad mogao širiti. Tijekom šetnje posjetiti ćemo jednu od palača s originalno sačuvanim interijerom. Al Balad se zbog svoje važnosti danas nalazi na UNESCO-voj listi. Predah tijekom obilaska bit će u jednoj od kavana, gdje ćemo se moći osvježiti poznatim lokalnim čajem koji se miješa s mlijekom i različitim biljem. Vidjet ćemo i nekoliko poznatih džamija, među kojima je i džamija Al Ma'amar. Džamije Jeddaha su uz Al Balad drugi važan dio grada kojim se svi ponose. Ručak tijekom razgleda. Obilazak fontane kralja Fahda, 200 metara visokog vodoskoka koji dominira gradom. Šetnja obalnom promenadom, skoro 30 kilometara dugim Cornicheom, popularnom rezidencijalnom i rekreativnom zonom grada.Smještaj u hotel.Slobodno vrijeme.

7. dan, 15. 12., petak: JEDDAH – fakultativni izlet prema izboru

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Fakultativno predlažemo cjelodnevni izlet do 160 kilometara udaljenog Taifa, ljetne prijestolnice kraljevstva, predivnog grada poznatog po nasadima ruža, na visoravni u unutrašnjosti zemlje. Putem ćete proći pokraj Meke, a po dolasku u Taif moći ćete razgledati palaču Shobra gdje se nalazi muzej al Shareef. Posjetit ćemo i jednu od plantaža ruža te se upoznati s procesom proizvodnje ružinog ulja.  
Alternativno nudimo fakultativni odlazak na izlet na Crveno more; krstarenjem izletničkim brodom pružit će vam se sasvim drugačija perspektiva na Jeddah, a imat ćete prilike kupati se i roniti predivnim podmorjem ovog toplog mora u okolici grada. Povratak u hotel, odmor u sobama.

8. dan, 16. 12., subota: JEDDAH – ISTANBUL – ZAGREB 

Nakon večernjeg odmora u hotelu, u ranim jutarnjim satima odlazak do zračne luke Jeddah te prijava na let TK95 za Istanbul u 02:40, s dolaskom u Istanbul u 06:45. Nastavak za Zagreb na letu TK1053 u 08:15, s predviđenim dolaskom u 08:25.


Fotografije & video

01


5

Saudijska Arabija, grobnica Lihyana

Saudijska Arabija, grobnica Lihyana

Saudijska Arabija, grobnica Lihyana

Saudijska Arabija, Ushaiger

Saudijska Arabija - Ushaiger

Saudijska Arabija, pustinja Al Ula

Saudijska Arabija, pustinja Al Ula

Saudijska Arabija, Al Ula

Saudijska Arabija, Al Ula

Saudijska Arabija, Al Ula

Saudijska Arabija, Grobnice Jabal al Ahmar isklesane u kamenu, Al Ula

Cijena programa minimum 20 putnika: 23.130,91 kn / 3.070,00 eur
Doplata za jednokrevetnu sobu:  6.351,58 kn / 843,00 eur

Za prijavu do 01.08.- popust: 376,72 kn / 50,00 eur

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul – Riyadh, Jeddah – Istanbul – Zagreb
 • smještaj u hotelima u Riyadh-u 5*, Jeddah-u 5,u Al Uli 3
 • obroke kako su navedeni u programu
 • sve razglede, ulaznice i licenciranog lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe (cca 2.599,40 kn / 345 eur, 2 unutarnja leta: Riyadh – AlUla, Alula – Jeddah (cca 320 eur-točan iznos na dan pisanja karte)
 • fakultativne izlete,ulaznice za objekte koji nisu navedeni u programu
 • napojnice za lokalne vodičevozače i dr.

Doplate i popusti:

Doplata za hotel Shaden 4* (ili sl.) Alula :

 • 3.141,88 kn / 417 eur po osobi u dvokrevetnoj sobi
 • 2.599,40 kn / 345 eur u jednokrevetnoj sobi

Fakultativni izlet na Crveno more: cijena na upit

Fakultativni izlet u Taif: eur 106 ( min. 10 putnika)

 

Informacije:

Hoteli :

 • Riyadh : Crowne Plaza Riyadh Palace 5* (ili sl.)
 • Alula : Sahary resort 3*
 • Jeddah : Sheraton 5* (ili sl.)

Fiksni tečaj konverzije HRK/EUR: 1,00 EUR = 7,53450 HRK

Cijena je rađena na bazi tečaja USD/HRK/EUR od 03.07.2023.

U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika. Agencija zadržava pravo eventualne promjene redoslijeda obilaska tijekom ture. 
Hrvatskim državljanima je za ulazak u Kraljevinu Saudijsku Arabiju potrebna viza.
http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/saudijska-arabija,227.html#p

Viza se može ishoditi putem sustava e-Visa dostupnom na:https://visa.visitsaudi.com

Preporučamo putno osiguranje - informacije u agenciji. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja agencije I.T.C.

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 100

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter