Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

5 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan, 28.12.: ZAGREB – BOLOGNA - RIM
Polazak autobusa u 5:30 sati s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Vožnja preko Karlovca i Rijeke (moguć ukrcaj putnika), uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Bolognu. Razgled najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu: Bazilika sv. Petronija, Piazza Maggiore, najstarije sveučilište, kosi tornjevi, Neptunova fontana. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Rimu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, 29.12.: RIM
Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli, gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija. Razgled nastavljamo šetnjom antičkim Rimom: Koloseum, Palatin, Rimski forum, Piazza Venezia, bazilika Santa Maria Sopra Minerva,  Panteona – Hram svih bogova s čudesnom kupolom, Piazza Navona. Slobodno vrijeme za posjet jednom od tipičan rimski restoran u okolici Piazze Navona. U večernjim satima odlazak do Fontane di Trevi i Španjolskih stuba. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, 30.12.: RIM – fakultativni izlet POMPEJI - NAPULJ
Doručak. Odlazak autobusom (uz doplatu) na cjelodnevni izlet Pompeji – Napulj. Razgled Pompeja, ostataka starorimskog gradića koji je u ljeto 79. godine nestao u erupciji Vezuva, a lokacija je zbog pepela ostala neotkrivena preko 1500 godina. Nastavak vožnje do Napulja. Nakon panoramskog obilaska autobusom, razgled pješice: Castel Nuovo, Kraljevska palača, Teatro San Carlo, Galerija Umberto I. Kraće slobodno vrijeme. Povratak u Rim. Noćenje.

4. dan, 31.12.: RIM - VATIKAN
Doručak. Odlazak na razgled Vatikana pješice i javnim prijevozom: Anđeoski most, Anđeoska tvrđava, Vatikan, trg sv. Petra s kolonadama, najveća crkva na svijetu - Bazilika sv. Petra, kojom dominira Michelangelova kupola. U popodnevnim satima slobodno vrijeme za posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Slobodno vrijeme za osobne programe. Doček Nove godine na ulicama i trgovima grada. Noćenje.

5. dan, 1.1.: RIM – ORVIETO - ZAGREB
Kasniji doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do Orvieta, jednog od najljepših gradića Italije, osnovanog u doba Etruščana. Razgled gradske jezgre s prekrasnom katedralom Santa Maria Assunta. Posebna znamenitost je i „Podzemni grad“, s više od 1200 špilja, tunela i bunara iskopanih ljudskom rukom. Nastavak vožnje kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.   

 


Fotografije & video

01


8

Rim, Piazza Navona za vrijeme Adventa

Božično ukrašena Piazza Navona, Advent, Rim, grupno putovanje

Rim, Piazza Navona za vrijeme Adventa

europska putovanja, autobusom, zrakoplovom

Pompeji, rimski grad koji je uništen u erupciji vulkana Vezuva 24. kolovoza 79. godine.

Pompeji

Pompeji

putovanje u Rim, zrakoplovom, europska putovanja

Rim, Forum Romanum

Rim, Bazilika Sv. Petra

Rim, Bazilika Sv. Petra

Piazza Venezia, putovanje u rim, autobusna putovanja, garantirani polasci

Rim, Piazza Venezia - trg u centru Rima i nacionalni spomenik Viktoru Emanuelu II

Hram Panteon, putovanje u Rim zrakoplovom iz zagreba i Splita, garantirani polasci

Rim, Panteon ili Hram svih bogova je rimski hram sagrađen tijekom vladavine Hadrijana

muzej Villa Borghese, putovanje u Rim, putovanje autobusom, grupni polasci

Rim, muzej Villa Borghese

First minute cijena: vrijedi za uplate do 11.11.2022. ili do popunjenja mjesta

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn / €144,67

Popust: dijete do 12 godina 10% popusta na dodatnom ležaju u sobi sa dvije odrasle osobe, odrasla osoba 5% popusta na dodatnom ležaju.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu,
  • pratitelja putovanja, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama,
  • tuš/WC, na osnovi 4 noćenja s doručkom,
  • razglede prema programu,
  • troškove organizacije i prodaje putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike,
  • karte za javni gradski prijevoz,
  • putno osiguranje.

Doplate i popusti:

Doplata za odabrana sjedala u autobusu (neobavezno, plaćanje prilikom rezervacije):
1. red (sjedala 3,4): 200 kn / €26,54
2. red (sjedala 5,6,7,8): 100 kn / €13,27
Dodatno prazno sjedalo 990 kn / €131,40

Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Rimu: €4 (po osobi i noćenju).
Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu.

Garantirani izlet u Pompeje i Napulj – prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta (uključuje prijevoz autobusom, ulaznicu i razgled Pompeja u pratnji lokalnog vodiča, razgled Napulja s voditeljem putovanja):
-    odrasli €55
-    mladi od 18 do 24 godine €35 
-    djeca do 17 godina €30

Predlažemo online kupovinu ulaznica unaprijed:
•    Koloseum, Rimski Forum i Palatinum https://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm na dan 29.12.2022. od 15:00 sati.
•    Vatikanski muzeji https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do  na dan 31.12.2022. od 12:00 sati ili kasnije, ovisno o raspoloživosti. 

Napomena: Ukoliko više nema raspoloživih ulaznica u internetskoj prodaji, postoji mogućnost kupovine ulaznica na licu mjesta.

Prilikom razgleda Rima koristi se podzemna željeznica. Pojedinačna cijena karte €1,50 (potrebne su 4 karte).

NAPOMENA: organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o državnim praznicima i neradnim danima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen, bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.  

Informacije:

GRANIČNE FORMALNOSTI ZA ULAZAK U ITALIJU

Državljani Hrvatske mogu ulaziti u Italiju s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. 
PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19

Od 01.06.2022. god. ukinuta je potreba predočenja digitalne ili papirnate Covid potvrde za ulazak u Italiju, te Hrvatski državljani mogu putovati u Italiju bez ograničenja.
Nošenje maski za lice
Obavezno je nošenje zaštitne maske za lice (tip FFP2) u svim sredstvima javnog prijevoza, taksiju, zrakoplovima. U ostalim zatvorenim javnim prostorima dovoljna je kirurška maska za lice.

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA agencije organizatora putovanja.

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 30

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter