Mondotravel

4 dana

15.10.2020. Garantirano

Pelješac

od 1.690 kn

Garantirano

O putovanju:

Kada:

15.10.2020.

Koliko:

4 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Pelješac, Korčula i berba mandarina u dolini Neretve

autobusom iz Zagreba, 4 dana/3 noćenja, OD 1.690 kn
POLASCI: 15.-18.10.2020.

Vrijednost više:

uključena degustacija vina u vinarijama u Lumbardi i Smokvici, berba mandarina: 3 kg mandarina, vožnja neretvanskim lađama I ručak uključeni u cijenu!

1. dan ZAGREB-STON-PELJEŠAC-KORČULA/LUMBARDA
Polazak autobusa u 06:00 sati s dogovorenog mjesta. Slijedi vožnja uz usputna stajanja. Dolazak u Ston, pitoreskni gradić najpoznatiji po svojim zidinama. Obrambene srednjovjekovne zidine  ukupno su duge 5,5 km, ojačane su sa 40-tak kula i 5 tvrđava. Šetnja gradom još poznatom po vrhunskim vinima, morskoj soli, kamenicama i stonskoj torti. Nastavak putovanja  Pelješcom, biserom  juga poznatom po svojoj gastronomiji a posebno prekrasnim vinogradima i vrhunskim vinima. Zaustavljanje u vinariji  Mikulić (degustacija uz doplatu). Osim degustacije moguća je i kupnja maslinovog ulja iz obiteljskih vinograda i maslinika. Nastavak putovanja do Orebića  od kuda trajektom prelazimo na otok Korčula. Odlazak i smještaj u hotel Lumbarda 3*. Noćenje.

2. dan LUMBARDA-KORČULA 
Ujutro nakon doručka odlazak u prema vinariji Bire u Lumbardi gdje slijedi degustacija vina (uključeno u cijenu). Lumbarda je poznata po proizvodnji vina Grk koje nastaje od loze koja raste iz pijeska. Nastavak vožnje prema gradu Korčula. Slijedi razgled grada Marka Pola, moreške, kamenih kuća i uličica okruženom gustom borovom šumom. Gradska vrata Revelin, gradski muzej, katedrala Sv. Marka, mala gotička crkva Sv. Petra, kuća Marka Pola (izvana)…Slobodno poslijepodne u gradu za degustaciju lokalne kuhinje (2 restorana s Michelinovom zvjezdicom, slastičarne s lokalnim tradicionalnim kolačima: cukarini, klašuni, hrustule i prikle…). Također možete posjetiti otok Badija (uz doplatu). Otočić u istočnom djelu pelješkog kanala. Kristalno more, borova šuma, čempresi  i neobični domačini-jeleni. Badija je i savršeno mjesto za ljubitelje ronjenja i netaknutih šljunčanih plaža. Na otoku se nalazi i franjevački samostan u sklopu kojeg se odvijaju procesije uoči blagdana. Navečer povratak u hotel. Noćenje.

3. dan KORČULA: LUMBARDA-SMOKVICA-BLATO-VELA LUKA-LUMBARDA
Ujutro nakon doručka krećemo u smjeru Čare do Smokvice uz prekrasan pogled na polja i vinograde. Slijedi degustacija vina u obiteljskoj vinariji Toreta (uključeno u cijenu). Nastavak putovanja do Blata, prekrasnog grada u unutrašnjosti otoka. Korčulansko gospodarstvo u prošlosti se temeljilo na poljoprivredi tako da su mnogi plemići i živjeli u Blatu. Šetnja gradom u pratnji vodiča. Posebno će vam biti zanimljive blatske “bezimene” ulice koje su označene brojevima, drvored Zlinje dug oko 1 km (drugi po dužini drvoreda u Europi), Svetište blažene Marije Petković… Okolicu Blata krase tisuće kilometara  suhozida- meja. Njihova svrha je bila očuvati obradivu zemlju od kiše  i vjetra. Nastavljamo put prema Veloj Luci, rodnom gradu našeg velikog glazbenog umjetnika Olivera Dragojevića koji ju je također proslavio izvedbom pjesme Sjećanje na Vela Luku koja govori o ljubavi autora pjesme (B. Žuvela) prema Velolučanki. Vela Luka svoj procvat doživljava u 18.st. kada se razvija trgovina i grade brojni crkveni objekti.  Crkva Sv. Josipa iz 19. st. krasi prekrasni zvonik a nalazi se u središtu mjesta gdje se održavaju brojne kulturne zabave i priredbe. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan KORČULA-METKOVIĆ/BERBA MANDARINA, FOTO SAFARI NERETVANSKIM LAĐAMA-ZAGREB
Ujutro nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja preko Pelješca, Neuma, doline Neretve gdje ćete se susresti s brojnim štandovima s lokalnim proizvodime,  do Metkovića od kuda krećemo u novu avanturu berbe mandarina. U dolini je zasađeno ca 1,4 milijuna stabala mandarina Dolazak na plantažu uz dobrodošlicu uz domaću lozu i suhe smokve. Tijekom berbe svatko za sebe u svoju vrećicu ubere ca 3 kg mandarina koje može ponijeti sa sobom. Po završetku berbe slijedi foto safari neretvanskim lađama koje su stare više od 100 godina. Lađe su tradicionalno plovilo koje se koristilo za prijevoz poljoprivrednih proizvoda, životinja, sjena, slame, ljudi isl.  Danas se koriste ponajviše u turistička svrhe ili za poznati Maratnon lađa za koji se Neretvani pripremaju cijelu godinu. Vožnja lađama kroz rukavce i kanale neretvanske močvare uz bogatu floru i faunu. Nakon safarija slijedi  ručak i glazba uživo. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja.


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

15.10.2020.

Garantirano

FIRST MINUTE

1.690 kn

prije 1.890 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz  turističkim autobusom
 • Turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • 3 noćenja s doručkom  hotelu Lumbarda 3*
 • razglede prema program
 • degustacija vina u vinariji Toreta i vinariji Bire na Korčuli
 • berbu mandarina (3 kg za ponijeti kući), foto safari neretvanskim lađama, ručak (piće nije uključeno) i glazba
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Doplate i popusti:

Doplata: 

 • Degustacija u vinariji Mikulić na Pelješcu (3 vrste vina, travarica po želji, zakuska s dalmatinskim delicijama: pršut, panceta, tvrdi sir): 80 kn
 • Povratna karta za brod do otoka Badija: 40 kn
 • Jednokrevetna soba: 300 kn
 • Boravišna pristojba: 21 kn (plaća se na licu mjesta)

 

Popusti:

 • Osoba na pomoćnom ležaju 120 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 35
Maksimalni broj: 45

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Fotografije & video

01


5

Pelješac

Pelješac

Pelješac

Korčula

Korčula

Dolina Neretve

Dolina Neretve

Korčula

Korčula

Pelješac, Ston

Pelješac, Ston

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter