Mondotravel

4 dana

23.09.2021.

Pelješac

Vinska tura biserima južnog Jadrana: Pelješac, Korčula i dolina Neretve, 23.9.

od 1.490 kn

O putovanju:

Kada:

23.09.2021.

Koliko:

4 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Putovanje Pelješac Korčula i dolina Neretve, autobusom iz Zagreba, 4 dana/3 noćenja, od 1.490 kn. POLASCI: 23.-26.9.2021.

Vrijednost više:

uključena degustacija vina u vinarijama u Lumbardi i Smokvici, dolina Neretve: vožnja neretvanskim lađama i ručak uključeni u cijenu!

1. dan ZAGREB-STON-PELJEŠAC-KORČULA/LUMBARDA
Polazak autobusa u 06:00 sati s dogovorenog mjesta. Slijedi vožnja uz usputna stajanja. Dolazak u Ston, pitoreskni gradić najpoznatiji po svojim zidinama. Obrambene srednjovjekovne zidine  ukupno su duge 5,5 km, ojačane su sa 40-tak kula i 5 tvrđava. Šetnja gradom još poznatom po vrhunskim vinima, morskoj soli, kamenicama i stonskoj torti. Nastavak putovanja  Pelješcom, biserom  juga poznatom po svojoj gastronomiji a posebno prekrasnim vinogradima i vrhunskim vinima. Zaustavljanje u vinariji  Mikulić (degustacija uz doplatu). Osim degustacije moguća je i kupnja maslinovog ulja iz obiteljskih vinograda i maslinika. Nastavak putovanja do Orebića  od kuda trajektom prelazimo na otok Korčula. Odlazak i smještaj u hotel Borik 3* u Lumbardi. Noćenje.

2. dan LUMBARDA-KORČULA 
Ujutro nakon doručka odlazak u prema vinariji Bire u Lumbardi gdje slijedi degustacija vina (uključeno u cijenu). Lumbarda je poznata po proizvodnji vina Grk koje nastaje od loze koja raste iz pijeska. Nastavak vožnje prema gradu Korčula. Slijedi razgled grada Marka Pola, moreške, kamenih kuća i uličica okruženom gustom borovom šumom. Gradska vrata Revelin, gradski muzej, katedrala Sv. Marka, mala gotička crkva Sv. Petra, kuća Marka Pola (izvana)…Slobodno poslijepodne u gradu za degustaciju lokalne kuhinje (2 restorana s Michelinovom zvjezdicom, slastičarne s lokalnim tradicionalnim kolačima: cukarini, klašuni, hrustule i prikle…). Također možete posjetiti otok Badija (uz doplatu). Otočić u istočnom djelu pelješkog kanala. Kristalno more, borova šuma, čempresi  i neobični domačini-jeleni. Badija je i savršeno mjesto za ljubitelje ronjenja i netaknutih šljunčanih plaža. Na otoku se nalazi i franjevački samostan u sklopu kojeg se odvijaju procesije uoči blagdana. Navečer povratak u hotel. Noćenje.

3. dan KORČULA: LUMBARDA-SMOKVICA-BLATO-VELA LUKA-LUMBARDA
Ujutro nakon doručka krećemo u smjeru Čare do Smokvice uz prekrasan pogled na polja i vinograde. Slijedi degustacija vina u obiteljskoj vinariji Toreta (uključeno u cijenu). Nastavak putovanja do Blata, prekrasnog grada u unutrašnjosti otoka. Korčulansko gospodarstvo u prošlosti se temeljilo na poljoprivredi tako da su mnogi plemići i živjeli u Blatu. Šetnja gradom u pratnji vodiča. Posebno će vam biti zanimljive blatske “bezimene” ulice koje su označene brojevima, drvored Zlinje dug oko 1 km (drugi po dužini drvoreda u Europi), Svetište blažene Marije Petković… Okolicu Blata krase tisuće kilometara  suhozida- meja. Njihova svrha je bila očuvati obradivu zemlju od kiše  i vjetra. Nastavljamo put prema Veloj Luci, rodnom gradu našeg velikog glazbenog umjetnika Olivera Dragojevića koji ju je također proslavio izvedbom pjesme Sjećanje na Vela Luku koja govori o ljubavi autora pjesme (B. Žuvela) prema Velolučanki. Vela Luka svoj procvat doživljava u 18.st. kada se razvija trgovina i grade brojni crkveni objekti.  Crkva Sv. Josipa iz 19. st. krasi prekrasni zvonik a nalazi se u središtu mjesta gdje se održavaju brojne kulturne zabave i priredbe. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan KORČULA-DOLINA NERETBE/ FOTO SAFARI NERETVANSKIM LAĐAMA-ZAGREB
Ujutro nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja preko Pelješca, Neuma, doline Neretve gdje ćete se susresti s brojnim štandovima s lokalnim proizvodime. Slijedi foto safari neretvanskim lađama koje su stare više od 100 godina. Lađe su tradicionalno plovilo koje se koristilo za prijevoz poljoprivrednih proizvoda, životinja, sjena, slame, ljudi isl.  Danas se koriste ponajviše u turistička svrhe ili za poznati Maratnon lađa za koji se Neretvani pripremaju cijelu godinu. Vožnja lađama kroz rukavce i kanale neretvanske močvare uz bogatu floru i faunu. Nakon safarija slijedi  ručak i glazba uživo. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima.


***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja.


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

23.09.2021.

FIRST MINUTE

1.490 kn

prije 1.590 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz  turističkim autobusom
 • Turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • 3 noćenja s doručkom  hotelu Borik 3* u Lumbardi
 • razglede prema program
 • degustacija vina u vinariji Toreta i vinariji Bire na Korčuli
 • foto safari neretvanskim lađama, ručak (piće nije uključeno) i glazba
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

Doplate i popusti:

Doplata:

 • Degustacija u vinariji Mikulić na Pelješcu (3 vrste vina, travarica po želji, zakuska s dalmatinskim delicijama: pršut, panceta, tvrdi sir): 80 kn
 • Povratna karta za brod do otoka Badija: 40 kn
 • Jednokrevetna soba: 300 kn
 • Boravišna pristojba: 21 kn (plaća se na licu mjesta)

Popusti:

 • Osoba na pomoćnom ležaju 120 kn

Informacije:

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

Broj putnika:

Minimalni broj: 35
Maksimalni broj: 45

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


9

Pelješac

Pelješac

Pelješac

Korčula

Korčula

Dolina Neretve

Dolina Neretve

Korčula, mondo travel

Korčula stari grad

Pelješac, Ston

Pelješac, Ston

Mandarine

Mandarine

Korčula, utvrđeni grad, putovanja sa pratiteljem, vođene ture, garantirani polasci

Korčula, pogled na povijesni utvrđeni grad

Pelješac, putovanja sa pratiteljem, vođene ture, garantirani polasci

Pelješac, po veličini drugi hrvatski poluotok smješten na jugu Hrvatske

Ston, grupna putovanja, mondo travel

Pelješac, Ston, stonske zidine - druge najduže zidine na svijetu

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter