Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

4 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. DAN ZAGREB – VOŽNJA KROZ NJEMAČKU - WIESBADEN
Polazak autobusa iz Zagreba u 04:30 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju. Nastavak puta kroz Njemačku uz kraća zaustavljanja putem  preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Dolina Rajne počinje kod Wiesbadena, glavnog grada savezne države Hessen koji se nalazi na izvorima tople ljekovite vode. Grad je upravo zato bio otmjeno lječilište europske aristokracije. Razgled gradskog središte koje obiluje parkovima i otmjenim palačama: Kurhaus s Casinom – gradsko kazalište – otmjene vile. Smještaj u hotel u Wiesbadenu. Noćenje.

2. DAN   IZLET DOLINA RAJNE – RÜDESHEIM – KOBLENZ - BOPPARD
Doručak. Cjelodnevni izlet kroz najpoznatije područje doline Rajne. Slikovita vožnja prema području Rheingau poznatom po pjenušavim vinima. Posjet poznatom rajnskom turističkom gradiću Rüdesheimu. Privlačni povijesni grad uz obalu Rajne očarati će posjetioce posebnim ugođajem, razgled grada: ulica Drosselgasse s vinskim podrumima i starim gostionicama – Orlov toranj – župna crkva – Brömser Hof – stare plemićke vile. Vožnja do brežuljka iznad grada do spomenika Germanije kao sjećanje na ujedinjenje Njemačke u 19. stoljeću. S vidikovca se pruža prekrasni pogled na dio srednje Rajne. Ukrcaj na brod u Rüdesheimu.  Plovidba Rajnom jedna je od najpoznatijih i najljepših panoramskih plovidbi europskim rijekama! (fakultativno). Slikovita plovidba uz ljupke gradiće, brežuljke s vinogradima, brojne romantične dvorce i ispod slavne stijene Loreley, simbola njemačkog romantizma koju su opjevali pjesnici. Iskrcaj s broda u gradiću St. Goarhausen I nastavak izleta autobusom. Razgled Koblenza, grada na utoku Moselle i Rajne. Prošetati ćemo povijesnim središtem nekad važnog rimskog i biskupskog grada: Deutsches Eck, mjesto susreta dvije rijeke Rajne i Mosele – romanička bazilika sv. Kastora – stare trgovačke kuće. Slobodno vrijeme za šetnju promenadom uz Rajnu. Posjet Boppardu, jednom od najljepših povijesnih gradića doline Rajne: crkva sv. Severusa – ostaci rimskih zidina i utvrda – uličice stare povijesne jezgre uz brojne vinske podrume i privlačne suvenirnice. Slobodno vrijeme za kavu ili kolač na glavnom gradskom trgu. Povratak do hotela u Wiesbadenu. Noćenje.

3. DAN MAINZ I WIESBADEN
Doručak. Poludnevni izlet do Mainza, jednog od najvažnijih povijesnih gradova Njemačke na Rajni: katedrala   – spomenik Guthenbergu - gradski trg – renesansna fontana – kuće s drvenim gredama. Mainz je jedna od najstarijih njemačkih biskupija. Guthenberg, izumitelj štamparskog stroja rodio se u ovom gradu. Slobodno vrijeme za osobne programe i posjete muzejima. Povratak u Wiesbaden. Slobodno poslije podne za šetnju uz parkove i jezerca u gradskom središtu, posjete muzejima, odlične su mogućnosti shoppinga u staroj gradskoj jezgri i dobra ugostiteljska ponuda. Noćenje.

4. DAN  WIESBADEN - FRANKFURT - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela u Wiesbadenu. Kratka vožnja prema Frankfurtu na Majni. Kraći razgled Frankfurta, bankarskog i poslovnog središta Njemačke: trg Römer s gradskom vijećnicom – obala Majne – crkva Kaiserdom – crkva sv. Pavla.  Nakon vremena za kavu na glavnom gradskom trgu krećemo prema Hrvatskoj. Vožnja prema Frankfurtu, Nürnbergu i Passau uz kraća zaustavljanja putem. Nastavak puta kroz Austriju i Sloveniju. Dolazak u Zagreb u kasnim satima. 

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.


Fotografije & video

01


12

Njemačka, dvorci rijeke Rajne, pogled na dvorac Katz

Njemačka, dvorci rijeke Rajne, pogled na dvorac Katz

Njemačka, dvorci rijeke Rajne, pogled na dvorac Katz

Njemačka, Koblenz, Rijeka Rajna

Njemačka, Koblenz, Rijeka Rajna

slapovi rijeke Rajne, autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja

Njemačka, slapovi rijeke Rajne

Njemačka, Rüdesheim

Njemačka, Rüdesheim

Dolina Rajne

Dolina Rajne

Njemačka, željeznički kolodvor Wiesbaden Hauptbahnhof i park Reisinger-Anlagen

Njemačka, željeznički kolodvor Wiesbaden Hauptbahnhof i park Reisinger-Anlagen

Njemačka, Boppard

Njemačka, Boppard

Njemačka, Mainz

Njemačka, Mainz

Njemačka, Wiesbaden, pogled na Crkvu Market, Hannover

Njemačka, Wiesbaden, pogled na Crkvu Market, Hannover

stari dio grada Römerberg, Mondo travel, europska putovanja, garantirano putovanje

Njemačka, Frankfurt-stari dio grada Römerberg

mostovi na Majni, Mondo travel, europska putovanja, garantirano putovanje

Njemačka, Frankfurt-peti po veličini grad u Njemačkoj

Frankfurt, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Njemačka, Frankfurt-europski Manhattan

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu,
 • razglede i izlete prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u Wiesbadenu 
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • boravišnu pristojbu koja se plaća direktno u hotelima na recepciji oko 3 EUR po osobi i danu (točna obavijest u završnom pismu)
 • fakultativne sadržaje
 • putno osiguranje

Doplate i popusti:

Fakultativni program:

 • plovidba brodom po Rajni između Rüdesheima I St.Goarhausena uz najpoznatije dvorce, vinograde, povijesne gradiće i stijenu Loreley 30 EUR po osobi (cijena uključuje trošak rezervacije, doplata isključivo  prilikom rezervacije putovanja)

Doplata: 

 • Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 120 EUR/ 904,14 kn

Trokrevetne sobe:

 • Na ovom program nema mogućnosti smještaja u trokrevetnoj sobi.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
•    sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 15 EUR / 113,02 kn
•    sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 15 EUR / 113,02  kn 
•    sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  15 EUR / 113,02  kn
•    bilo koje drugo sjedalo po odabiru  7 EUR / 52,74 kn 

Informacije:

Preporuka putovanja:
Dolina Rajne između Koblenza i Mainza jedno je od najromantičnijih područja Njemačke. Mali povijesni gradići, brežuljci s vinogradima, stijene i romantične utvrde čine ovaj dio Njemačke posebno zanimljivim i jednim od najljepših i najpopularnijih turističkih odredišta u Njemačkoj. Područje gornje srednje Rajne koje se posjećuje na ovom putovanju UNESCO je 2002. godine stavio pod zaštitu kao kulturni krajolik.

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Njemačku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
•    gotovina, internet bankarstvo
•    kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator MONDO TRAVEL  d.o.o;  HR-AB-01-080093516. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Mondo Travel ima kod osiguravajućeg društva UNIQA osiguranje d.d Zagreb, sklopljene ugovore za razdoblje od 14.9.2022. do 14.9.2023.;  broj 45-7002852780 za policu osiguranja jamčevina turističkih paket aranžmana, te policu broj: 11-7002852785  za osiguranje od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket-aranžman.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. 

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 40
Maksimalni broj: 45

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter