Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

3 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. DAN ZAGREB – BEČ - BRATISLAVA

Polazak autobusa iz Zagreba u 06.00 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Beč. Panoramski razgled Beča autobusom: Ring – Opera – veliki muzeji – Parlament – Hofburg, te šetnja s pratiteljem do katedrale sv. Stjepana. Slobodno vrijeme za ručak, posjete muzejima ili osobne programe. Predlažemo posjet slavnim bečkim kavanama-slastičarnicama, kupovinu u ulici Mariahilferstrasseili  posjet brojnim bečkim muzejima (povijesno-umjetnički muzej KHM, grafička zbirka Albertina, carski apartmani, Kunstforum, muzeji Museumsquartiera itd.). Nastavak puta kraćom vožnjom do Bratislave. Smještaj u hotel.  Noćenje.

 

2. DAN BRATISLAVA

Doručak. Razgled slovačke prijestolnice: Stari grad Bratislavsky Hrad – stara gradska vijećnica - Michalski toranj – Katedrala sv. Martina – Academia Istropolitana - Slovačko narodno kazalište – glavni gradski trg. Slobodno vrijeme za vlastite programe, posjete muzejima ili šetnju. Navečer predlažemo šetnju  gradskim središtem  ili odlazak na večeru u jedan od brojnih restorana u staroj gradskoj jezgri. Noćenje.

 

3. DAN BRATISLAVA – BUDIMPEŠTA – ZAGREB 

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema Budimpešti. Po dolasku u Budimpeštu, razgled grada autobusom i pješice približit će nam najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti: Trg heroja podignut za tisuću godina dolaska Mađara, aveniju Andrassy - najljepšu gradsku ulicu sa sjajnim palačama i Operom, mostove na Dunavu, budimsku utvrdu sa crkvom sv. Matijaša i kraljevskom palačom. Slobodno vrijeme u središtu Pešte. Povratak vožnjom kroz Mađarsku uz kraće zaustavljanje putem prema Hrvatskoj.  Povratak u Hrvatsku u kasnim satima.

 

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja

 


Fotografije & video

01


18

Beč, poznata Hunderstwasserova kuća

Hundertwasserova kuća u Beču, putovanje u Beč, Advent u Beču, Nova godina u Beču, mondo travel

Beč, poznata Hunderstwasserova kuća

Bratislavski dvorac uz Dunav, Bratislava putovanje, Mondo travel

Bratislava, pogled na grad sa Dunava

Advent u Budimpešti, putovanje autobusom

Budimpešta, Advent u Budimpešti

Burghteater kazalište u Beču, putovanje u Beč, Prijestlnice Dunava, mondo travel

Beč, Burgtheater - narodno kazalište na Ringu

Palača Belvedere, Advent u Beču, garantirani polazak

Beč -Palača Belvedere s božićnim štandovima

Kotač u Prateru, putovanje u Beč, putovanje autobusom, garantirani polasci

Beč, poznati kotač u Prateru

Osvjetljena zgrada Opere, putovanje u Beč autobusom

Beč-zgrada Opere

Kočija u Beču, putovanje Mondo travel

Beč - vožnja kočijom centrom grada

Palača Grafalkovich, putovanje u Bratislavu

Bratislava, predsjednička palača Grafalkovich

Zima u Bratislavi, pogled na Hrad, putovanje u Bratilaslavu, Mondo travel

Bratislava, pogled na Bratislavski hrada, dvorac koji se nalazi 100 m iznad Dunava

Brod na Dunavu u Bratislavi, putovanje u Bratilslavu, Mondo travel

Bratislava, vožnja Dunavom

Bratislavski dvorac, Bratislava putovanje, Mondo travel

Bratislava, Bratislavski dvorac

Narodno kazalište u Bratislavi, putovanje u Bratislavu, autobusno putovanje, mondotravel.hr

Bratislava, Narodno kazalište

Budim, garantirani polasci, Mondo travel

Budimpešta, pogled na Budim

 Vaydahunyad dvorac u gradskom parku u Budimpešti, putovanje u Budimpeštu, Mondo travel

Budimpešta, Vaydahunyad dvorac, u gradskom parku

Pogled sa Dunava na Lančani most i Budim, putovanje u Budimpeštu

Budimpešta, Lančani most i pogled na Budim

Ribarska utvrda na Budimu, putovanje u Budimpeštu, Mondo travel

Budimpešta, Ribarska utvrda na Budimu

Trg Heroja na putovanju u Budimpeštu autobusom

Budimpešta, Trg heroja-jedan od najdojmljivijih trgova u Budimpešti

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu,
 • razglede  prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2   noćenja s doručkom u hotelu Ibis Bratislava Centrum 3* u centru Bratislave
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • Informativne cijene ulaznica za muzeje u Beču (mogu biti podložne promjeni): ulaznica za Povijesno-umjetnički muzej KHM 21 EUR, Albertina 18,90 EUR, Carska riznica 14 EUR, Akvarij Haus des Meeres i Aqua Terra Zoo 21,90 EUR, Veliki kotač Riesenrad u Prateru 13,50 EUR, Muzej carskih kočija 12 EUR
 • Informativne cijene ulaznica za muzeje u Bratislavi( mogu biti podložne promjeni):Slovačka nacionalna galerija 4 EUR, Muzej grada Bratislave u Gradskoj vijećnici 8 EUR, toranj Gradske vijećnice 3 EUR, muzej u bratislavskom dvorcu 6 EUR
 • Informativne cijene ulaznica u Budimpešti( mogu biti podložne promjeni). : Muzej lijepih umjetnosti 4.200 HUF, bazilika sv. Stjepana 2.000 HUF,panoramski kotač Budapest Eye 3.900 HUF
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • boravišnu pristojbu (točna obavijest u završnom pismu)
 • gradske vodiče
 • putno osiguranje

 

Doplate i popusti:

Doplata:

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 75 EUR

Trokrevetne sobe:

Na ovom programu nema mogućnosti smještaja u trokrevetnim sobama.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 15 EUR
 • sjedala 3 I 4 u prvom redu doplata po osobi 15 EUR
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  15 EUR
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru 7 EUR
 • prazno sjedalo u autobusu (ako želite sjediti sami) 50 EUR

Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala, no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza.

 

Informacije:

Preporuka putovanja:

Na ovom ćete putovanju upoznati tri srednjoeuropske prijestolnice uz obalu Dunava. Smještaj u hotelu Ibis Bratislava Centrum 3* je u središtu Bratislave, za nekoliko minuta šetnje ste u starom gradu i na svim mjestima turističkog interesa!

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45-7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11-7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

 

Broj putnika:

Minimalni broj: 40
Maksimalni broj: 45

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter