Mondotravel

5 dana

praški most u sumrak, autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja

Prag - Bohemian Rhapsody, zrakoplovom

O putovanju:

Koliko:

5 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Jeste li znali da je Prag u svojoj tisućljetnoj povijesti bio prijestolnica Svetog Rimskog carstva koje se u vrijeme carevanja Karla IV prostiralo većim dijelom današnje Europe!?
Prepoznatljiva osobnost stvarana stoljećima učinila je Prag jednim od najuljuđenijih urbanih krajolika svijeta.
Prošećimo „zlatnim gradom“, uživajmo u bajkovitom ugođaju arhitektonskog nasljeđa raznih epoha čije fasade skrivaju tajne velikana poput Smetane, Dvořáka, Mozarta, Kafke, Havela...
Kad se umorite, predahnite uz Pilsner Urquell, najbolje pivo na svijetu. Na zdraví!

PRAG – KARLOVY VARY – DRESDEN – PLZEŇ

Vrijednost više:

Smještaj u novootvorenom hotelu, krstarenje Vltavom!

1. DAN

ZAGREB – PRAG

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Prag na liniji Croatia Airlinesa, OU 320 u 08.30h. Očekivano slijetanje u 09.50h, obavljanje pograničnih formalnosti i odlazak na razgled češke prijestolnice, smještene na rijeci Vltavi, čija je povijesna jezgra pod zaštitom UNESCO-a: Hradčany, jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara, a veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi gotičke katedrale sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari; Zlatna ulica iz 16. stoljeća, koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (ulaznica nije uključena, predlažemo posjetiti u slobodno vrijeme!); Mala strana, barokna četvrt s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca i nasuprot Staroga grada do kojeg se mora prijeći Karlov most, na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika kao i ulični zabavljači; Staromestské námesti, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada na kojem se nalazi cijelom svijetu poznat astronomski sat; Václavské námesti, centar grada u kojem se nalaze najveće praške robne kuće. U poslijepodnevnim satima zaplovit ćemo Vltavom, rijekom koja je inspirirala mnoge pisce i skladatelje poput Smetane i Dvořáka, a potom odlazak do hotela te prijava i smještaj u sobe. Noćenje.  


2. DAN

PRAG – KARLOVY VARY – PRAG

Nakon doručka, mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Karlove Vary, jedne od najpoznatijih toplica, koje su između dva rata bile omiljeno mjesto za odmor europske aristokracije. Osim izvora ljekovite mineralne vode, od kojih se danas koristi samo njih 12 (najpoznatji je Vřidlo koji se uzdiže na visinu od 12 m koji je s 72 °C i najtopliji), grad dio današnje slave duguje i izuzetno lijepoj arhitekturi uokvirenoj očuvanom prirodom okolnih brda te poznatom ljetnom filmskom festivalu, jednom od najstarijih festivala na svijetu. Šetnja gradom čuvenim promenadama uz mogućnost degustacije vode iz termalnih zdenaca. Posjet Karlovym Varyma nije potpun bez „13-tog izvora“ – Becherovke „lijeka za želudac“, stoga ćemo obići Muzej Jan Becher u kojem ćete saznati pojedinosti o povijesti ovog aromatičnog pića i njegovoj proizvodnji nakon čega će slijediti degustacija i mogućnost kupnje likera i ostalih proizvoda. Dok ste još u gradu ne propustite priliku probati i Karlovarské oplatky (oblatne), još jedan autohtoni proizvod. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima.

Gostima koji ostaju u gradu predlažemo odlazak u šetnju srednjovjekovnom Židovskom četvrti Josefov u kojoj se rodio slavni pisac Franz Kafka. Tu se nalazi šest sinagoga od kojih je ranogotička Staro-nova sinagoga iz 13. st. jedna od najstarijih židovskih struktura u svijetu. Uz sinagoge je smješteno i staro židovsko groblje, najbolje očuvani prostor te namjene u Europi. Navečer, kad sunce zađe, upale se svjetla i grad obavije posebna čarolija, prošećite Karlovim mostom i uživajte u pogledu na obasjan dvorac u daljini. Povratak u hotel. Noćenje.


3. DAN

PRAG – DRESDEN – PRAG

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na fakultativni izlet u Dresden, “Firencu na Labi“, najveće kulturno središte jugoistočne Njemačke. Po dolasku, razgled gradske jezgre: Zwinger, kompleks paviljona iz 18. stoljeća, svjetski primjer barokne arhitekture sa čuvenim zbirkama slika „starih majstora“, „novih majstora“, vrijednim zbirkama oružja, porculana i dr.; Dresdenski dvorac iz 15. stoljeća koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva; Frauenkirche, protestantska barokna crkva; Hofkirche, katolička katedrala; Semperoper, poznata zgrada opere. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe te povratak prema Pragu. Noćenje.  


4. DAN

PRAG – PLZEŇ – PRAG

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Plzeň - najveći grad zapadne Češke i svjetski poznato središte pivarstva. Po dolasku šetnja starom gradskom jezgrom: renesansna vijećnica iz 16. st.; gotička katedrala sv. Bartolomeja iz 13. st.; sinagoga, treća po veličini u svijetu. Slijedi posjet Plzenskoj pivovari u kojoj se proizvodi jedno od najpoznatijih čeških piva Pilsner Urquell. Tu ćete se upoznati s tradicijom i tehnologijom proizvodnje čuvenog piva uz degustaciju. Slijedi kraće slobodno vrijeme za osobne programe te povratak prema Pragu.

Gostima koji ostaju u Pragu predlažemo odlazak do šarmantne četvrti Kampa, malom otočiću pored Karlovog mosta sa starim mlinovima i puno restorana, a koju zbog kanala i rukavaca rijeke Vltave nazivaju i „praškom Venecijom“. Noćenje..  


5. DAN

PRAG – ZAGREB

Doručak, odjava iz hotela te prijevoz prema praškoj zračnoj luci. Prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, na liniji OU 321 u 10.40h. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 12.00h. Završetak programa.


Fotografije & video

01


2

Prag, Karlov most, najstariji praški most

praški most u sumrak, autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja

Prag, Karlov most, najstariji praški most

Starogradski trg u Pragu, europska putovanja autobusom, garantirani polasci

Prag, Starogradski trg u Pragu

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 45 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta! 

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu;
 • Prijevoz od praške zračne luke do Hradčana pri dolasku te od hotela do zračne luke pri odlasku;
 • Smještaj u Comfort hotelu City East 3* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu (razgled Praga u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku);
 • Krstarenje Vltavom 1h;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 990 kn (promjenjivo do izdavanja karata),
 • smještaj u jednokrevetnoj sobi od 790 kn,
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja;
 • karte javnog gradskog prijevoza;
 • fakultativne izlete;
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.);
 • napojnice,
 • putno osiguranje (preporučujemo).

Doplate i popusti:

Popusti:

 • Dijete 2 – 5,99 godina uz dvije odrasle osobe, bez ležaja: 500 kn
 • Dijete 6 – 11,99 godina na pomoćnom ležaju: 250 kn

Napomena: za smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.


Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):

 • Izlet u Karlovy Vary: 350 kn (uključeno: povratni prijevoz, pratitelj, ulaznica i posjet Muzeju Jan Becher uz degustaciju)
 • Izlet u Dresden: 390 kn (uključeno: povratni prijevoz, pratitelj)
 • Izlet u Plzeň: 350 kn (uključeno: povratni prijevoz, pratitelj, ulaznica i posjet Plzenskoj pivovari uz degustaciju)


Informativne cijene ulaznica po osobi (plaćanje na licu mjesta):

 • Hradčany:

Mala tura 250 CZK/cca 10 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica i katedrala sv. Vita);

Velika tura 350 CZK/cca 14 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica, galerija slika kraljevskog dvorca, Barutna kula, katedrala sv. Vita, Rožemberska palača)


 • Narodna galerija (stalna izložba): 300 CZK/cca 12 EUR
 • Židovska četvrt: 5 sinagoga i staro židovsko groblje 530 CZK/cca 21 EUR; Staro-nova sinagoga 220 CZK/cca 8 EUR
 • Pojedinačna karta javnog prijevoza u Pragu: 30 minuta - 24 CZK/cca 1 EUR; 90 minuta - 32 CZK 1,30 Eur; 24h - 110 CZK/cca 4,50 EUR; 72h/3 dana - 310 CZK/cca 12 EUR

Informacije:

Red letenja:

OU 320    ZAGREB  PRAG         08:30   09:50

OU 321    PRAG       ZAGREB    10:40   12:00


Minimalni broj putnika: 15


NAPOMENE:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.

Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz studenog 20195 i mogu biti podložne promjeni.

Broj putnika:

Minimalni broj: 15
Maksimalni broj: 25

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter