Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

6 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Putovanje Češka tura 6 dana autobusom

1. dan    ZAGREB – DVORAC I PARK LEDNICE – BRNO 
Polazak autobusa u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Češku. Dvorac Lednice jedan je od najljepših krajolika parkova i vrtova Češke. Dvorac je pod zaštitom UNESCO-a i svoje posjetitelje zadivljuje veličanstvenim vanjskim izgledom u neo-gotičkom stilu te zelenim parkom koji se prostire na površini većoj od gotovo 200 hektara, a u sebi skriva djeliće arhitekture iz cijelog svijeta: kineski paviljon, venecijanske fontane, rimske akvedukte, minaret itd. Mogućnost posjeta unutarnjim prostorijama dvorca (vođene ture na stranim jezicima) kao i za posjet prekrasnom stakleniku sa tropskim biljem. Šetnja fantastičnim krajolikom uz jezera, vrtove i fontane ostavlja nezaboravan dojam na posjetitelje. Dolazak u Brno, najveći grad Moravske. Šetnja s pratiteljem povijesnom jezgrom Brna: katedrala sv. Petra i Pavla – palača Dietrichstein – stara gradska vijećnica – kazalište. Nastavak razgleda centra grada: Trg slobode – brnjenski Orloj – Češka ulica. Češka ulica – poznatija kao Čára je poznato sastajalište u Brnu s bogatom ponudom pivnica i restorana. Smještaj u hotel u Brnu. Noćenje. 

2. dan    BRNO - ŽDAR NAD SAZAVOU - KUTNA HORA - PRAG
Doručak. Odlazak iz Brna. Zaustavljanje kod mjesta  Ždar nad Sazavou gdje se na Zelenoj Hori  nalazi poznata crkva svetog Ivana Nepomuka koja je pod zaštitom Unesca. Cistercitski samostan iz 13. stoljeća obnovljen je u baroknom stilu po ideji arhitekta Santinija  i u kompleksnoj simbolici brojeva su i dimenzije crkve, kao i cijelo područje u obliku zvijezde (uključena ulaznica i vođenje u crkvi).  Nastavak putovanja  i dolazak u  Kutnu Horu, grad koji se obogatio na zalihama srebra, pa se može reći da je neko vrijeme bio riznica Češke, a tu se nalazi i češki muzej srebra. Razgled grada : katedrala sv. Barbare, zaštitnice rudara (uključena ulaznica) –  Talijanski dvor, nekad kraljevska rezidencija i kovnica novca -  crkva sv. Jakova - kosturnica Sedlec (uključena ulaznica) - katedrala Uznesenja (uključena ulaznica) - Rejsekov trg. Povijesni centar grada na popisu je Unescove svjetske baštine. Slobodno vrijeme za šetnju i osobne programe. Nastavak vožnje do Praga. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan    PRAG 
Doručak. Razgled Praga autobusom i pješice uz pratnju gradskog vodiča: Loreta – samostan Strachov - Hradčany – katedrala sv. Vita – kraljevska palača -  Mala Strana – Karlov most – Staromestni trg s poznatim  astronomskim satom i starom gradskom vijećnicom – spomenik Jana Husa - Vaclavske namesti. Predlažemo ručak u nekoj od tradicionalnih pivnica  uz pivski gulaš ili svinjsku koljenicu, tradicionalne češke knedlice i  hladno češko pivo. Slobodno vrijeme za posjete muzejima (muzej slavnog slikara Muche, Narodni  muzej, Muzej voštanih figura, muzeji Praškoga dvorca, Muzej Franza Kafke, Nacionalna galerija u  palači Schwarzenberg itd.), šetnju malom stranom i Židovskom četvrti, odličan shopping ili uživanje u ozračju „zlatnog Praga“. Navečer moguća fakultativna plovidba brodom po Vltavi uz uključenu večeru (doplata na licu mjesta). Noćenje.

4. dan  PRAG - KARLOVY VARY - MARIANSKE LAZNE - PLZEN
Doručak. Odlazak iz hotela u Pragu i vožnja prema „zlatnom trokutu“ najpoznatijih čeških toplica. Dolazak u poznato tradicionalno otmjeno lječilište Karlovy Vary. Mjesto je nazvano po kralju Karlu IV i poznato je po izvorima vruće ljekovite vode, poznatom ljekovitom likeru Becherovka kao i tvornici kristala Moser. Šetnja mjestom do poznatih kolonada, glavnog trga, opere i slavnog Grand hotela Pupp. Ovdje ćete osjetiti dašak luksuza koji je privlačio otmjene posjetitelje 19. stoljeća. Nastavak vožnje kroz lijepe šumovite predjele  do drugog poznatog lječilišta iz „zlatnog trokuta čeških toplica“ Marianskih lazni. Starinski otmjeni hoteli sa štuko ukrasima  i raskošni vrtovi okruženi šumama privlačili su posjetitelje koji su tražili zdravlje u ljekovitim vodama iz 40 izvora. Šetnja središtem toplica do  glazbene fontane, kolonada, otmjenih secesijskih palača  i Skalnikovih vrtova. Nastavak vožnje prema jugu. Smještaj u hotel u Plzenu, gradu poznatom po pivnicama i  pivu Pilsner Urquell. Noćenje.

5. dan  PLZEN - PISEK - HLUBOKA - ČESKE BUDEJOVICE
Doručak. Razgled gradskog središta Plzena: katedrala sv. Bartolomeja - gradska vijećnica - velika sinagoga – trg Namesti Republiky, jedan od najvećih trgova u Češkoj.  Vožnja prema Hluboki uz zaustavljanje u povijesnom gradiću Pisek. Ovdje se nekad ispiralo zlato u rijeci Otavi i tu se nalazi najstariji očuvani most Češke. Razgled velikog gradskog trga s baroknom gradskom vijećnicom. Nekad je ovdje bio kraljevski dvorac i velika pivovara. Grad je poslužio kao kulisa brojnih čeških filmova, kao i iz priče o dobrom vojniku Švejku. Put se nastavlja do dvorca Hluboká, jednog od najljepših čeških dvoraca sagrađen  u romantičnom engleskom stilu na stijeni iznad rijeke Vltave koji je gradila plemićka obitelj Schwarzenberg. Mogućnost posjeta unutarnjim prostorijama dvorca. Kratka vožnja do Českih Budjejovica, grada poznatog po izvrsnom pivu. Razgled povijesne jezgre.  Posjetiti ćemo poznati glavni trg - Náměstí Přemysla Otakara II, Samsonovu fontanu u baroknom stilu, Crni toranj, crkvu Sv. Nikole,  dominikanski samostan, nekadašnje skladište soli. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan  ČESKE BUDEJOVICE - ČESKY KRUMLOV - ZAGREB
Doručak. Vožnja do jednog od najljepših čeških gradova – Česky Krumlov jedan je od najromantičnijih povijesnih gradića Češke, smješten idilično iznad  rijeke Vltave. Šetnja s pratiteljem  kroz gradić uz stare palače, kroz dvorišta dvorca i uske  uličice i trgove poput je putovanja vremeplovom u davna vremena! Dvorac sa svojim tornjevima, uske uličice s kućama iz kasnog srednjeg vijeka, gotička crkva sv. Vita, brojni ugodni restorani i pivnice, male suvenirnice i predivni fotografski motivi čine ovaj gradić jednim od najposjećenijih u Češkoj. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak u ovom jedinstvenom mjestu pod zaštitom Unesca. Povratak vožnjom kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim  satima.


First minute cijena vrijedi  do popune kapaciteta po FM cijeni

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 3/4* na osnovi 5 noćenja s doručkom:

jedno noćenje s doručkom u hotelu 3* u Brnu
dva noćenja s doručkom u hotelu 3* u Pragu
jedno noćenje s doručkom u hotelu 3* u Plzenu
jedno noćenje s doručkom u hotelu 4* u Českim Budejovicama

 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • gradskog vodića za razgled grada u Pragu
 • ulaznicu i vođenje za crkvu u Ždaru nad Sazavou
 • ulaznicu za katedralu sv.Barbare u Kutnoj Hori
 • ulaznicu za kosturnicu Sedlec u Kutnoj Hori
 • ulaznicu za katedralu Uznesenja u Sedlecu
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu - 690 kn
 • ulaznice za  muzeje i kulturno - povijesne spomenike osim onih izrijekom navedenih kao uključene
 • informativne cijene  nekih ulaznica (cijene mogu biti podložne promjeni, više informacija u završnom pismu): dvorac Lednice  - ulaznica za dvorac sa vođenjem na stranom jeziku 320 CZK, ulaznica za staklenik u Lednicama 80 CZK, dvorac Hluboka 230 CZK, dvorac Česky Krumlov 320 CZK
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike u Pragu koje možete posjetiti u slobodno vrijeme (informativne cijene,mogu biti podložne promjeni): Praški dvorac veliki krug 350 CZK, Praški dvorac mali krug 250 CZK, stara gradska vijećnica 100 CZK, Muzej voštanih figura 290 CZK
 • karte javnog prijevoza u Pragu pojedinačna karta 30 minuta 24 CZK, pojedinačna karta 90 minuta 32 CZK
 • fakultativnu dvosatnu vožnju brodom po Vltavi u Pragu s uključenom večerom 25 EUR po osobi (prijava i doplata na licu mjesta, minimum 20 prijavljenih putnika)
 • boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta u hotelima 1,50-2 EUR po osobi i noćenju (točna informacija u završnom pismu)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Doplate i popusti:

Popusti: Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5 % popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
-sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

Informacije:

Praktične napomene:
Valuta u Češkoj Republici je češka kruna CZK. Krune je moguće nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamijeniti na licu mjesta. Fakultativni sadržaji se mogu uplatiti u eurima. 

Češka Republika država je u srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku, Slovačkom na jugoistoku, Austrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Današnja Češka sastoji se od dvije povijesne regije, Češke i Moravske, te dijela treće povijesne regije, Šleske. Na površini od 78.866 km2 živi  10.693.000 stanovnika.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za  državljane RH viza za Češku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Broj putnika:

Minimalni broj: 40

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


10

Prag, Karlov most, najstariji praški most

praški most u sumrak, autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja

Prag, Karlov most, najstariji praški most

Karlov most, putovanje u Prag, garantirani polasci

Prag, rijeka Vltava i Karlov most

Češke Budejovice, putovanje biseri Češke, piva Budweiser, putovanje autobusom

Češka, Češke Budejovice-grad u južnoj Češkoj najpoznatiji po proizvodnji čuvenog piva Budweiser

dvorac Rožmberk nad Vltavou, putovanje u Češku, mondo travel

Češka, dvorac Rožmberk nad Vltavou

 kraljevski dvorac Karlstejn, putovanje češka, garantirani polasci

Češka, kraljevski dvorac Karlstejn

dvorac Hluboka, putovanje dvorci južne Češke, putovanje autobusom, mondo travel

Češka, dvorac Hluboka

Karlovy Vary, putovanje u Prag, češka, garantirani polasci

Češka, Karlovy Vary -jedno od najstarijih i najpoznatijih termalnih kupališta u Europi

Prag, stari grad, putovanje zrakoplovom, putovanje autobusom

Prag, Starogradski trg u Pragu

Lenonov zid na kojem možete ostaviti vlastiti potpis i poruku, putovanje u Prag, mondo travel

Prag, Lenonov zid

Prag, mostovi na rijeci Vltavi

Prag, mostovi na rijeci Vltavi

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter