Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan: ZAGREB-MADRID-BILBAO - večera                                                    

Sastanak putnika u zračnoj luci dva sata prije leta i podjela putne dokumentacije. Let za Madrid u 11h20 na liniji IB3159, dolazak u Madrid u 14h15. Nastavak putovanja za Bilbao u 15h55 na liniji IB438 s dolaskom u 17h00. Transfer do hotela i smještaj. Odlazak na večeru u lokalnom restoranu i noćenje.

2.dan: BILBAO – GERNIKA – SAN SEBASTIAN – BILBAO – doručak, večera

Nakon doručka odlazak prema San Sebastianu uz kratko zaustavljanje u gradu Gernika, gdje ćemo vidjeti zgradu skupštine - sjedišta vlade Baskije, koja se nalazi pored Gernikinog hrasta koje je u prošlosti bilo mjesto ceremonije polaganja svečane prisege vladara. Slijedi dolazak u San Sebastian i razgled grada poznatog po lijepim pješčanim plažama, smještenog između luke, rijeke Urumea i planine Urgull  - stari dio grada, crkva San Vicente, Bazilika Svete Marije od zbora... Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima povratak u Bilbao. Pješački razgled glavnog grada Baskije započet ćemo od brda Artxanda s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Spuštanjem stići ćemo u stari dio grada i pješačku zonu koja čuva više od 700 godina povijesti – Katedrala Santiago, monumentalni gradski trg „Plaza Nueva“, Tržnica Ribera... Posjet čuvenom  Muzeju Guggenheim. Večara u lokalnom restoranu, povratak u hotel, noćenje.

3.dan: BILBAO – SANTILLANA DE MAR – SANTANDER – GIJÓN – doručak, večera                  

Doručak, polazak prema Santillana del Mar, jednom od naslikovitijih gradova Sjeverne Španjolske. Po dolasku posjet muzeju Altamira s usputnim zaustavljanjem u gradiću Santillana. Altamira je pod zaštitom UNESCO-a sa najstarijim tragovima ljudske umjetnosti koji sežu u paleolitik. Vožnja prema Santanderu, panoramski razgled grada: djelovi starog grada koji su izbjegli katastrofalnom požaru 1941. godine. Slobodno vrijeme za ručak, nastavak vožnje prem Gijonu. Po dolasku smještaj u hotel, večera, noćenje

4. dan: GIJON – OVIEDO – A CORUÑA – doručak, večera

Nakon doručka, kratka orjentacijska šetnja gradom do pitoreskne luke Gijona. Vožnja prema Oviedu, glavnom gradu Asturije. Po dolasku slijedi poludnevni razgled grada – katedrala, Palača Valdecarnaza, ruševine Crkve San Tirso, Trg Portlier  okružen veličanstvenim palačama: Toreno i Camposagrado. Središtem grada dominira park „Campo de San Francisco“ uz koji se proteže trgovačka  ulica Calle de Uria. Slobodno vrijeme za ručak i vožnja prema A Coruni. Na putu ćemo kratko stati na plaži Catedrais (ako nam vrijeme bude dopuštalo). Dolazak u grad na obali Atlantika - A Coruña. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5.dan: A CORUÑA – SANTIAGO DE COMPOSTELA – A CORUÑA – doručak, večera

Nakon doručka polazak prema glavnom gradu Galicije i najpoznatijem španjolskim svetištu: Santiagu de Compostella. Stari dio grada je od 1985. pod zaštitom UNESCO-a. Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, uključujući i posjet katedrali Sv. Jakova. Povratak u A Coruñu na poludnevni razgled grada: središte grada proteže se na poluotoku koji je s kopnom povezan uskom prevlakom, zbog čega ima dva različita morska pročelja: lučko i drugo na otvoreno more, prema uvali Orzán na kojom se protežu glavne gradske plaže Riazor i Orzán.. povijesna luka, Herkulov Toranj – najstariji svjetionik na svijetu koji je još u funkciji, Galerije A Coruña, promenada A Coruña - najduža promenada u Europi, sa svojih više od 13 kontinuiranih km duž morske obale. Večara u lokalnom restoranu, noćenje.

6. dan: A CORUNA – MADRID – doručak, večera

Doručak i odjava oz hotela. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu i ručak. U poslijednevnim satima odlazak u Zračnu luku A Coruña, let na liniji IB 523 za Madrid u 17h40. Po dolasku u Madrid, transfer do hotela, smještaj u sobe. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

7. dan: MADRID - doručak

Doručak, odlazak na poludnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Paseo de la Castellana, stadion Santiago Bernabeu, trg u centru grada Plaza Colón sa spomenikom Kristoforu Kolumbu, fontana Cibeles, Gran Vía, Plaza España, Paseo del Prado svjetski poznati muzejski centar sa muzejima Prado i Thyssen-Bornemisza, umjetnički centar Reina Sofia, Atocha...Ostatak dana slobodno vrijeme ili šetnju s pratiteljem putovanja. Noćenje

8.dan: MADRID – ZAGREB

Rano buđenje, paket-doručak i transfer do zračne luke. Polijetanje za Zagreb u 07h40 h s dolaskom 10h20.


Fotografije & video

01


10

Madrid crkva san Jeronimo el Real

Madrid, mondo travel

Madrid crkva san Jeronimo el Real

Metro stanica Gran Via, putovanje u Madrid, europska putovanja avionom

Madrid, Gran Via je glavna shopping ulica u Madridu

Katedrala Almudena, putovanje u Madrid, europska putovanja, avionom

Madrid, katedrala Almudena-madridska katedrala posvećena Majci Božjoj, djevici od Almudene

Plaza de Oriente uz Kraljevsku palaču, putovanje u Madrid, europska putovanja, avionom

Madrid, Plaza de Oriente uz Kraljevsku palaču

Madrid, putovanja zrakoplovom, mondo travel

Madrid, spomenik Alfonsu XII., Parque del Buen Retiro

Španjolska, Baskija, stari grad Bilbao, putovanje zrakoplovom, garantirani polasci, vođene ture

Španjolska, Baskija, stari grad Bilbao, najveći grad pokrajine Baskija

Bilbao, Španjolska, mondo travel

Španjolska - Bilbao stari grad

Bilbao, Španjolska, mondo travel

Španjolska - Bilbao -Guggenheim muzej

grupna putovanja, zrakoplovom, Mondo travel

Španjolska, Santiago de Compostela, glavni grad regije Galicija, pogled na katedralu sv. Jakova

Santiago De Compostela, mondo travel

Španjolska, Santiago de Compostela, katedrala

Cijena aranžmana po osobi (minimum 15 putnika):14.950,00 kn / 1.984,20 eur

Popust za ranu prijavu do 15.1.2023.: 300,00 kn / 39,81 eur

Doplata za manji broj putnika (12-14 putnika): 1.080,00 kn / 143,34 eur

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: cca. 1.980,00 kn / 262,79 eur (točan iznos na dan pisanja karte)

Doplata za jednokrevetnu sobu:  4.490,00 kn /  595,92 eur

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Madrid-Bilbao, A Coruna-Madrid i Madrid-Zagreb,
  • smještaj u kvalitetnim hotelima 4*,
  • obroci prema u programu (doručak i 6 večera),
  • razglede i prijevoze prema programu,
  • ulaznice: muzej Guggenheim, muzej Altamire, katedrala u Santiagu de Compostela, katedrala u Oviedu i Herkulov toranj u A Coruni,
  • stručnog vodiča pratioca tijekom cijelog putovanja,
  • jamčevinu (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane  kod  Uniqa osiguranje d.d , polica br. 45-7002809850).

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • zrakoplovne pristojbe,
  • napojnice

Informacije:

Predviđen smještaj u navedenim ili sličnim hotelima: Bilbao: Ilunion San Mamés 4*, Gijon: Abba Playa 4*, A Coruña: Eurostars blue Coruña 4*, Madrid: Catalonia Gran Via 4*

Iznosi u kunama dvojno su iskazani u eurima prema fiksnom tečaju konverzije 7,53450.

Agencija zadržava pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika, te pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa i ne odgovara za eventualne promjene reda letenja. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zračnog prijevoznika Iberia objavljenom u studenom 2022. godine i podložna su promjeni. Preporučujemo putno osiguranje.

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja agencije, odgovornog organizatora.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter