Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

15 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. DAN ZAGREB – BERGEN - BROD
Sastanak s voditeljicom putovanja u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije odlaska zrakoplova. Dolazak u zračnu luku Bergen. Prijevoz autobusom do luke u Bergenu. Prijava za ukrcaj na brod i predaja prtljage. Ukrcaj i smještaj u kabine. Večera. Odlazak broda iz Bergena oko 20.30 sati.  Noćenje u kabini na brodu.

2. DAN NORVEŠKI FJORDOVI - HJORUNDFJORD – ALESUND - MOLDE 
Puni pansion na brodu. Uživajte u nezaboravnoj plovidbi uz obalu Norveške, brojne otoke i zaljeve, fantastične krajolike i slikovite gradove! Ruta plovidbe uz norvešku obalu jedna je od najljepših u Europi. U opisu putovanja navodimo samo dio važnijih luka gdje brod pristaje, broj luka je veći jer brod pristaje u 34 luke…Vožnja broda po Hjorundfjordu. Ovaj se fjord nalazi u blizini poznatog Geirangerfjorda. Fjord je okružen slikovitim planinskim krajolikom, slapovima i ledenjacima. Mjesto Urke u fjordu poznato je ishodište planinarskih tura. Nastavak plovidbe i pristajanje broda u Alesundu, gradu na tri otoka povezana mostovima. Grad je obnovljen početkom 20. stoljeća u stilu secesije uz pomoć njemačkog cara Wilhelma II. Šetnja s voditeljicom glavnom ulicom Kongensgata i uz secesijske palače približiti će Vam znamenitosti ovog grada. Brod će se navečer na kratko zaustaviti i u „gradu ruža“Molde. U ovom gradiću uspijevaju ljeti grmovi ruža, a oko Moldea neki su od najpoznatijih panoramskih fjordovskih krajolika s pogledom na više od 80 planinskih vrhunaca.  Mogućnosti organiziranih izleta uz doplatu na brodu za vrijeme boravka u Hjorundfjordu (razgled malog sela Urke, vođena tura do planinarske farme iznad fjorda, vožnja kajaka). Noćenje u kabini na brodu. 

3. DAN   TRONDHEIM
Puni pansion na brodu. Pristajanje broda u Tronheimu, duhovnoj prijestolnici Norveške gdje ćete imati priliku s voditeljicom prošetati gradskim središtem uz povijesne drvene trgovačke kuće i stari most uz obalu rijeke Nidelve do slavne Nidaros katedrale, jedne od najpoznatijih crkvi Skandinavije. Crkva je bila najvažnije hodočasničko mjesta sjevera Europe podignuta iznad groba kralja Olava. Mogućnost organiziranih izleta uz doplatu na brodu za vrijeme boravka u Trondheimu (odlazak na ribarenje u Trondheimfjordu, biciklistička tura gradom itd.). Nastavak plovidbe uz slikovitu obalu ispresijecanu zaljevima, brojnim otocima, usamljenim svjetionicima i slikovitim drvenim kućama. Vrlo je impresivna plovidba „vodenom ulicom” kroz tjesnace Stokksund i Naeroysund gdje se s palube broda možete diviti vještini kapetana i prekrasnim krajolicima na putu prema sjeveru. Noćenje u kabini na brodu.

4. DAN BODO I LOFOTSKO OTOČJE
Puni pansion na brodu. Prijelaz granice sjevernog polarnog kruga. Mogućnost opažanja moćnih morskih orlova u letu, kao i ogranaka velikog ledenjaka Svartisen. Pristajanje broda u gradu i važnoj luci Bodo, gradu poznatom po odlasku hrabrih polarnih istraživača na sjeverne ekspedicije. Bodo je drugi najveći grad sjeverne Norveške. Šetnja s voditeljicom do gradskog središta ili mogućnost izleta uz doplatu na brodu do Saltstraumena, velikih morskih kovitlaca nastalih pod utjecajem snažnih morskih struja.  Plovidba se nastavlja prema Lofotskom otočju. Lofotsko otočje jedno je od najljepših mjesta sjevera Europe. Veličanstveni  otočni krajolici su  u dužini od preko 100 km s povezanim otočićima, tunelima ispod mora, ribarskim drvenim kućicama i omiljenim fotografskim motivom sušenja  bakalara. Zahvaljujući blagoj klimi i izlovu bakalara Lofoti predstavljaju u svojim krajolicima jedan od najpoznatijih fotografskih motiva sjevera. Brod pristaje najprije u luci Stamsund, mogućnost izleta uz doplatu na brodu, autobus će vas provesti kroz unutrašnjost Lofota i ponovo ćete se ukrcati na brod u Svolvaeru, glavnom gradu Lofota. U Svolvaeru je moguća kraća šetnja do glavnog gradskog trga i ribarske luke. Noćenje u kabini na brodu.

5. DAN   TROMSO “PARIZ SJEVERA”
Puni pansion na brodu. Posjet gradu Tromso na otoku Tromsoya „Parizu sjevera“, pravom središtu dalekog sjevera Norveške. Šetnja s voditeljcom i posjet gradskom središtu uz drvenu katedralu, živahnu glavnu ulicu, najsjeverniju katoličku crkvu na svijetu, moguć posjet muzeju Polaria, Polarnoj katedrali svjetlosti ili nekom od drugih gradskih muzeja. Ovdje je i najsjevernije sveučilište na svijetu. Mogućnost izleta uz doplatu na brodu kao što je posjet farmi pasa huskija ili na vidikovac Fjellheisen odakle se pruža prekrasni pogled na grad i arhipelag sjevernih otoka. Oko Tromsa započinje zemlja Samija, stanovnika dalekog sjevera i uzgajivača sobova. Ovdje je bilo središte arktičkog ribarstva, trgovine krznom i drugim bogatstvima sjevera. Plovidba se nastavlja uz pogled na planinski lanac Lyngen, često zvan i Norveškim alpama. Noćenje u kabini na brodu.

6. DAN   NORDKAP NAJSJEVERNIJA TOČKA EUROPE
Puni pansion na brodu. Plovidba divljom obalom norveške Laponije uz pristajanja uz mala ribarska naselja kojima je ovaj brod „žila kucavica“ prometne povezanosti s ostatkom svijeta. Pristajanje u gradiću Honningsvag na otoku Mageroya, jednom od najsjevernih naselja na svijetu. Na ovom je otoku i Nordkap, najsjevernija točka Europe, stijena koja se uzdiže 307 metara iznad mora. Preporučujemo izlet uz doplatu na brodu do Nordkapa, najsjevernije točke Europe. U centru na stijeni nalazi se poštanski ured, kapelica, suvenirnica i panoramsko kino - no najveći je doživljaj naći se ispod simbola Nordkapa - zemaljske kugle. Čudesan je osjećaj kad između Vas i Sjevernog pola više nema čvrstog kopna - došli ste na najsjeverniju točku dalekog sjevera! Postoji i mogućnost izleta uz doplatu na brodu uz magični krajolik otoka Mageroya do ribarskog sela Gjesvaer uz plovidbu brodom do stijena i otoka naseljenih pticama sjevera. Nastavak plovidbe kroz Barentsovo more, na ovom dijelu puta postoji vjerojatnost da ćete vidjeti kitove. Noćenje u kabini na brodu.

7. DAN BARENTSOVO MORE - KIRKENES
Puni pansion na brodu. Plovidba Barentsovim morem pravi je arktički doživljaj. Dolazak u luku Kirkenes. Ovo je mjesto gdje brod mijenja smjer kretanja i kreće prema jugu. U šetnji s voditeljicom  Kirkenesom možete posjetiti crkvu, kao i vidjeti spomenike Crvenoj armiji i doživjeti taj neobičan spoj i miješavinu ruskog i norveškog utjecaja. Postoji mogućnost izleta uz doplatu na brodu odlaskom u ribolov na velike sjeverne rakovice i tipični norveški ribarski ručak. Plovidba uz najveći norveški poluotok Varanger. U luci Vardo nalazi se utvrda Vardohus do koje se može prošetati i u koja je poznata po najvećem progonu vještica u Norveškoj u 17. stoljeću. Brod pristaje u nizu malih usamljenih luka divljeg sjevera. Noćenje u kabini na brodu.

8. DAN   HAMMERFEST - TROMSO
Puni pansion na brodu. Pristajanje u luci Hammerfest na otoku Kvaloya, najsjevernijem gradu na svijetu. Šetnja s voditeljicom do crkve s oslikanim prozorima, gradske vijećnice, portala ledenog mora, šetnja lukom ili panoramskim putem do vidikovca s pogledom na grad. Ovaj je grad daleko na sjeveru, ali je ipak bio prvi grad u Norveškoj s električnom rasvjetom na ulici. Ovdje se možete učlaniti i u Royal and Ancient Polar Bear Society (kraljevski klub polarnih medvjeda). Nastavak plovidbe uz pristajanje uz male gradiće i luke sjevera Oksfjord i Skervoy. Kratko kasno večernje zaustavljanje broda u Tromsu, mogućnost večernje šetnje i izlaska s broda. Noćenje u kabini na brodu.

9. DAN VESTERALSKO I LOFOTSKO OTOČJE
Puni pansion na brodu. Plovidba i pristajanje broda u više mjesta Vesteralskih otoka. S ovih otoka zahvaljujući kapetanu Richardu Withu potiču poštanski brodovi Hurtigruten koji od 1893. godine povezuju udaljene krajeve Norveške zahvaljujući činjenici da more uz norvešku obalu ne zamrzava zimi. Mogućnost izleta uz doplatu na brodu uz iskrcaj u Harstadu na Vesteralima, izlet autobusom po otočju i ponovnim ukrcajem na brod u Sortlandu. Vrlo je zanimljiv put brodom kroz kanal Risoyrinne koji je olakšao plovidbu brodovima kroz otočni svijet. U luci Stokmarnes moguće je prošetati do Muzeja poštanskih brodova, iz ove je luke „otac poštanskih brodova“Richard With započeo svoje plovidbe i svoj san o povezivanju sjevera Norveške cijelu godinu s ostatkom zemlje. Ukoliko vremenske prilike dozvole brod će uploviti i u uski Trollfjord, gdje gotovo da se dotiču strme obale fjorda. Plovidba uz pristajanje na Lofotskom otočju do glavnog grada otoka Svolvaera. Šetnja s voditeljicom  glavnim gradom Lofota. Mogućnost posjeta Muzeja ledenih skulptura koji se nalazi u luci. Noćenje u kabini na brodu.

10. DAN   BRONNOYSUND SREDINA NORVEŠKE – RUTA LEGENDARNE CESTE RV17
Puni pansion na brodu. Današnja ruta plovidbe vodi paralelno uz legendarnu obalnu cestu RV 17 koja povezuje otoke, zaljeve i gradiće brojnim brodovima i trajektima. Po izboru National Geographica ovo je jedna od najljepših scenskih ruta na svijetu! Uz obalu su stotine otoka i ribarskih naselja, otok Vega zbog svog jedinstvenog krajolika i očuvanja tradicije je pod zaštitom Unesca. Uz Sandsjoen nalazi se jedna od najpoznatijih planina Norveške nazvana „Sedam sestara“, poznata iz staronorveških saga i priča o trolovima. U mjestu Bronnoysund je središte Norveške, gdje ćete se moći prošetati uz more otografirati sa znakom koji označuje udaljenosti do svih važnijih mjesta u Norveškoj. Mogućnost izleta uz doplatu na brodu do otoka Vega ili do uzgajališta lososa. Noćenje u kabini na brodu. 

11. DAN   TRONDHEIM – KRISTIANSUND -RUTA ATLANTSKE CESTE - MOLDE
Puni pansion na brodu. Dolazak broda u Trondheim u jutarnjim satima. Nakon trosatnog zadržavanja u Trondheimu (moguć izlazak s broda uz jutarnju šetnju) brod nastavlja plovidbu dalje prema području zapadnih fjordova. Zaustavljanje u Kristiansundu, gradu na vrlo slikovitom položaju na četiri otoka. Grad se obogatio trgovinom bakalarom, a bogati trgovci izgradili su najstariju norvešku Operu. Mogućnost izleta uz doplatu na brodu do poznate Atlantske ceste - 8 kilometara mostova i otočića kojima cesta vijuga kroz Atlantik i posjet rudniku mramora.U slučaju ako se odlučite za ovaj izlet na brod  ćete se ponovo ukrcati u luci Molde. Plovidba kroz Romsdalfjord okružen s osamdeset planinskih vrhunaca.  Noćenje u kabini na brodu.

12. DAN   BERGEN
Doručak i ručak na brodu. Plovidba kroz uske  morske tjesnace, uz slikovite otoke I obalu. Dolazak broda u luku Bergen oko 14.30 sati. Iskrcaj s broda. Razgled grada autobusom i pješice:   očuvane drvene kuće iz doba Hanse -luka Bryggen - utvrdu Bergenhus  - crkva sv. Marije (izvana) i slikovita riblju tržnicu. Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom  i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom UNESCa. Smještaj u hotel u Bergenu. Večera. Noćenje.

13. DAN   BERGEN -HARDANGERFJORD – SLAP VORINGFOSS I VISORAVAN HARDANGERVIDDA - GEILO
Doručak. Odlazak iz hotela u Bergenu. Vožnja uz obalu Hardagenfjorda „voćnjaka Norveške“poznatog po tradicionalnoj norveškoj narodnoj nošnji i najpoznatijim norveškim narodnim pjesmama, pitomoj klimi i voćnjacima. Posjet uzgajalištu lososa (uključena ulaznica). Izlet se nastavlja posjetom plantaži jabuka. Zaustavljanje kod vodopada Voringfossen, jednog od najpoznatijih slapova Norveške koji se dužinom od 182 m spušta u dolinu. Vožnja kroz predjele neobičnih mjesečevih krajolika visoravni Hardangervidda - najveće visoravni sjevera Europe. Smještaj u hotel u središtu zimskih sportova u Geilu. Večera. Noćenje.

14. DAN GEILO - FLAM ŽELJEZNICA – SOGNEFJORD “KRALJ FJORDOVA” - BERGEN
Doručak. Odlazak iz hotela u Geilu. Ukrcaj na Flam željeznicu koja će Vas kroz predivnu prirodu odvesti do Sognefjorda „kralja norveških fjordova“. Nastavak izleta brodom krstarenjem po europskom najužem fjordu Naeroyfjordu do Gudvagena. Brodom ćemo proći uski odvojak Naeroyfjord koji je kao prirodna znamenitost pod zaštitom Unesca, a stijene koje okružuju fjord visoke su do 1.300 metara,dok se brojni smaragdnozeleni slapovi spuštaju u dubinu. U okolici fjorda nekad su bile brojne tipično norveške drvene „stave” crkve, danas je dobro očuvana crkva u Borgundu. Iskrcaj s broda i vožnja autobusom do hotela u blizini zračne luke u Bergenu. Večera. Noćenje.

15. DAN BERGEN - ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme do odlaska transfera za zračnu luku.  Prijava na let i odlazak zrakoplova iz Bergena. Dolazak u zračnu luku Zagreb i završetak putovanja.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.


Fotografije & video

01


27

Krstarenje Norveskim fjordovima

Krstarenje Norveskim fjordovima

Krstarenje Norveskim fjordovima

Alesund, putovanje Skandinavija

Norveška, Alesund

Prekrasna priroda, putovanje Norveški fjordovi

Norveška, ljepota Norveških fjordova

šarene kuće gradića Alesund, putovanje Norveški fjordovi

Norveška -šarmantni gradić Alesund

Flam, Norveški fjordovi, putovanje Skandinavija

Norveška, stijena Preikestolen na fjordu Lysefjord

Litica Trolltunga, putovanje Norveški fjordovi, Mondo travel

Norveška, Trolov jezik stijena i jezero Ringedalsvatnet

Auralndsfjord i vidikovac, putovanje Norveška

Norveška, vidikovac Stegastein sa nezaboravnim pogledom na Aurlandsfjord

Norveški fjorovi, ljepota prirode, putovanje avionom, krstarenje

Norveška, fjord Lysefjord

Pitoreskno mjesto Reine, krstarenje Norveškim fjpordovima, Mondo travel

Norveška, pitoreskno mjesto Reine

Aurlandsfjord, putovanje Norveški fjordovi, Skandinavija

Norveška, Aurlandsfjord- jedan od najpitoresknijih norveških fjordova

Živopisne kućice arhipelaga Lofote, putovanje Skandinavija, ljepote Norveške

Norveška, Otoci arhipelaga Lofote

Raznobojne drvene kuće pod UNESCOM, putovanje Bergen, Norveška, Norveški fjordovi, mondo travel

Norveška, Bergen-jedan od najljepših norveških gradova

Žičara izad Bergena, putovanje Norveška, Skandinavija, europska putovanja avionom

Norveška, Bergen - Žičara Ulriken Bergen

Šarmantni Bergen, putovanje Norveški fjordovi, Skandinavija

Norveška - Bergen, drugi po veličini grad u Norveškoj

grupna putovanja, Mondo travel, Garantirani polasci

Nordkap noćno sunce

Nordkap, Norveška

Nordkap, Norveška

Putovanje na Nordkap-najsjevernija točka Europe

Norveška, Nordkapp-najsjevernija točka Europe

Putovanje na Nordkap-najsjevernija točka Europe

Norveška, Nordkapp-najsjevernija točka Europe

Havila brod, Norveška

Havila brod, Norveška

Havila brod krstarenje, Norveška

Havila brod krstarenje, Norveška

Lofotsko otočje

Lofotsko otočje

Lofotsko otočje

Lofotsko otočje

Flam željeznica, putovanje ljepota Norveških fjordova, europska putovanja zrakoplovom, mondo travel

Norveška, Flam željeznica - jedna od najtraktivnijih i najstrminih pruga na svijetu

Flam, pogled na fjord, putovanje Norveška, Mondo travel

Norveška, Flam- pitoreskno mjesto na Auralndsfjordu

BRONNOYSUND, Norveška

BRONNOYSUND, Norveška

TROMSO, Norveška

TROMSO, Norveška

HJORUNDFJORD, Norveška

HJORUNDFJORD, Norveška

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom s uključenim pristojbama zračnih luka
 • transfer od zračne luke do putničkog  brodskog terminala u Bergenu
 • smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama Interior Accessible (vanjska kabina uz doplatu kod rezervacije, cijena navedena pod rubrikom doplate )  na brodu prijevoznika Havila na osnovi jedanaest noćenja  s uključenim punim pansionom (doručak, ručak i večera na brodu)
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Bergenu na osnovi jednog noćenja s polupansionom (doručak i večera)
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Geilu na osnovi jednog noćenja s polupansionom (doručak i večera)
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u hotelu u blizini zračne luke u Bergenu na osnovi jednog noćenja s polupansionom (doručak i večera)
 • transfer od luke do hotela u Bergenu
 • transfer od hotela do zračne luke u Bergenu na povratku s putovanja
 • razgled Bergena
 • izlet Hardangerfjord s uključenom ulaznicom za uzgajalište lososa i plantažu jabuka
 • izlet Flam željeznicom, plovidbu brodom po Naeroyfjordu i prijevoz autobusom na izletu
 • voditeljicu putovanja s velikim iskustvom na skandinavskim turama
 • šetnje s voditeljicom putovanja u mjestima gdje postoji mogućnost po satnici i zadržavanju broda (Trondheim, Bodo, Svolvaer, Tromso, Kirkenes, Hammerfest, Bronnoysund)
 • svakodnevne informativne sastanke na brodu
 • pripremu i organizaciju putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne brodske izlete (rezervacija izleta moguća na brodskoj recepciji, obavijest o cijenama i sadržaju izleta u završnom pismu)
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Doplate i popusti:

Doplata:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu i kabinu: ovaj tip smještaja moguće je rezervirati isključivo na fiksni upit
 • doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu Seaview Superior po osobi: 1.790 EUR/ 13.486,75 kn

Trokrevetne sobe/kabine:

 • Rezervacija ovog tipa kabine/sobe nije moguća na ovom programu.

 

Informacije:

Podaci potrebni kod rezervacije aranžmana:

Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Preporuka putovanja:

Putovanje tradicionalnom rutom poštanskih brodova uz norvešku obalu, otoke i fjordove  jedno je od najljepših putovanja brodom na svijetu. Nema riječi koje mogu opisati prirodne ljepote koje ćete doživjeti na ovom nezaboravnom putovanju! Novi brodovi brodske kompanije Havila slijede tradicionalnu rutu poštanskih brodova. Ukupna ruta plovidbe uključuje pristajanje u 34 luke (u opisu ovog itinerera spomenute su samo  najvažnije luke i gradovi, no s brodske palube imati ćete prilike uživati i u promatranju pristajanja u manjim mjestima i gradićima gdje se brod kratko zadržava). U nekima od luka boravak je dovoljan za organizirane izlete, šetnju s voditeljicom putovanja ili samostalan izlazak s broda, dok na drugim mjestima ćete  pogledom s palube broda moći u kratkom pristajanju steći utisak o ribarskoj luci ili malom mjestu. Ovo nisu brodovi za krstarenje i ne treba očekivati zabavu i ponudu kakvu imate na takvim brodovima, ali lokalni život i prekrasne krajolike Norveške doživjeti ćete na udobnom brodu kapaciteta za oko 600 putnika. Kabine su opremljene kupaonicom, sušilom za kosu, televizorom, internet vezom, kuhalom za pripremu čaja i kave. Unutarnje kabine mogu biti prilagođene i osobama s poteškoćama u kretanju i imaju odvojene krevete. Vanjske kabine dodatno su opremljene hladnjakom, i imaju mogućnost odvojenih ili bračnog kreveta. Promenadna paluba je ostakljena i pruža mogućnost boravka i uživanja u pogledu na fantastične krajolike. Na brodu je i  paluba za šetnju, sauna, jacuzzi, mala fitness prostorija, dva restorana, cafe i brodska trgovina. Obroci su servirani u brodskom restoranu uz bogatstvo okusa dalekog sjevera. U uključenom punom pansionu na brodu imati ćete prilike kušati i hranu iz područja fjordova, sjevera, arktički menu i jela s Lofotskog otočja.

Brodska kompanija rezervira pravo prilagodbe rute plovidbe i pristajanja u pojedinim lukama ovisno o vremenskim prilikama, mogućim kašnjenjima ili izvanrednim situacijama koje se ne mogu unaprijed predvidjeti. Putnici će dobiti sve vrlo detaljne dodatne informacije, obavijesti o mogućnostima izleta s broda, kao i  sve druge upute  u završnom pismu. Voditeljica putovanja svaki će dan imati informativne sate sastanaka na brodu  gdje ćete moći dobiti sve informacije i praktične upute o lukama gdje brod pristaje i ruti plovidbe.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena  polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za brodske izlete plaćate na licu mjesta na brodskoj recepciji  . Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica I fakultativnih izleta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću . Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Za ovo putovanje vrijede posebni uvjete plaćanja kao i posebni uvjeti otkaza putovanja.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 50% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 46 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.  Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

Za ovo putovanja vrijede posebni uvjeti otkaza putovanja od strane putnika.Ako putnik otkaže ili prekine putovanje, mora to učiniti pismeno. Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova, koje će naplatiti organizator putovanja, prema slijedećoj ljestvici:

-46 i više dana prije polaska: 50% cijene aranžmana

-45 - 32 dana prije polaska: 75% cijene aranžmana

-31 dan do dana polaska do dana polaska: 100% cijene aranžmana

-nakon polaska i „no show“ 100% cijene aranžmana

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator MONDO TRAVEL  d.o.o;  HR-AB-01-080093516. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Mondo Travel ima kod osiguravajućeg društva UNIQA osiguranje d.d Zagreb, sklopljene ugovore za razdoblje od 14.9.2022. do 14.9.2023.;  broj 45-7002852780 za policu osiguranja jamčevina turističkih paket aranžmana, te policu broj: 11-7002852785  za osiguranje od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket-aranžman.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 14
Maksimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter