Mondotravel

4 dana

18.11.2021.

 dvorac Hohenschwangau , autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja

München, Dvorci i jezera Bavarske

od 1.590 kn

O putovanju:

Kada:

18.11.2021.

Koliko:

4 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Putovanje Munchen i dvorci Bavarske, 4 dana autobusom.

Vrijednost više:

uključen izlet na bavarska jezera!

1. dan  ZAGREB - SALZBURG - MÜNCHEN  
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja  kroz Sloveniju i Austriju  uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Salzburg, Mozartov grad. Razgled grada s gradskim vodičem: Mozartov trg sa spomenikom - biskupska rezidencija - katedrala - povijesno groblje - Festivalska dvorana - Sveučilišna crkva - Mozartova rodna kuća - tipični prolazi među starim palačama puni malih restorana i trgovina - park Mirabell. U slobodno vrijeme možete posjetiti jedan od brojnih muzeja, uživati u kavi i kolačima u tradicionalnim kavanama - slastičarnicama, kupiti originalne Mozart kuglice, tipične suvenire buketiće suhog cvijeća i začina ili otići gradskom uspinjačom na utvrdu Hohensalzburg s lijepim panoramskim pogledom na grad. Nastavak vožnje prema Münchenu. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan MÜNCHEN  I DVORAC NYMPHENBURG
Doručak. Razgled Münchena autobusom i pješice: Kraljevski trg - četvrt muzeja sa slavnim pinakotekama - Ludwigstrasse - Maximilianeum - Isarska vrata - Karlov trg. Odlazak do dvorca Nymphenburg. Moguć posjet prostorijama dvorca i/ili šetnja velikim parkom. Ovaj je dvorac građen u 17. stoljeću u čast rođenja prijestolonasljednika Maxa Emanuela. Bogato ukrašene prostorije dvorca uključuju salu grbova, kineski kabinet, sobu za audijencije, galeriju ljepotica itd. U velikom je parku muzej kraljevskih kočija i muzej porculana, kao i četiri kraljevska paviljona. Povratak u središte Münchena i slobodno vrijeme za odličan shopping u glavnoj trgovačkoj ulici Kaufringerstrasse,posjet nekoj od tipičnih bavarskih pivnica ili slobodno vrijeme za osobne programe i posjete muzejima (pinakoteke, Deutsches Museum, muzeji u Residenzu itd.). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan  IZLET ZEMLJA PET JEZERA
Doručak. Cjelodnevni izlet na područje bavarskih jezera posjetiti ćemo područje Fünfseenland (zemlja pet jezera), koje je najbliže Münchenu i popularno je izletničko odredište stanovnika bavarske metropole. Dolazak na jezero Starnberg, drugo po veličini u Bavarskoj, posjet istoimenom gradiću, jednoj od omiljenih ljetnih rezidencija Bavaraca. Šetnja poznatom promenadom uz obalu jezera, mjestu susreta bogatih i slavnih koji na jezeru imaju svoje vile. Vožnja slikovitim  krajolikom uz obalu jezera Starnbergersee. Jedan od najljepših pogleda na jezero je u mjestu Feldafing „biseru jezera“. Na otoku u jezeru je  uređena Pompejanska vila i vrtovi koje je uredio slavni vrtni arhitekt Lenne, a Ludwig II je tu primao svoje goste okružen vrtovima s 15.000 ruža. Put nastavljamo prema „svetom brdu“ i samostanu Andechs, jednom od najpoznatijih mjesta hodočašća u Bavarskoj. Vrlo bogato ukrašena crkva u stilu bavarskog rokokoa i poznata sveta kapela privlače oko milijun posjetitelja godišnje. Samostanska pivovara proizvodi od starih vremena poznato samostansko pivo koje možete isprobati u samostanskoj pivnici. Nastavak vožnje do jezera Ammersee najpopularnijeg jezera za vodene sportove među Bavarcima. Posjet najljepšem mjestu na jezeru Diessenu. Ljupki bavarski gradić poznat je po tradicionalnim obrtima i poznatoj  prekrasno oslikanoj baroknoj crkvi Marienmünster. Slobodno vrijeme za  šetnju uz parkove uz obalu jezera. Povratak u München. Noćenje.

4. dan  MÜNCHEN – JEZERO CHIEMSEE - DVORAC HERRENCHIEMSEE -  ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do obale jezera  Chiemsee „bavarskog mora“. Plovidba brodićem po jezeru do otoka Herrenisel na kojem je Ludwig II izgradio dvorac po uzoru na francuski Versailles i dvoranu ogledala. Posjet dvorcu i šetnja otokom. Povratak brodićem do pristaništa u Prienu. Nastavak vožnje kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

 


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

18.11.2021.

FIRST MINUTE

1.590 kn

prije 1.690 kn

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni     

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Münchenu
 • razgledavanja prema programu
 • cjelodnevni izlet na bavarska jezera 
 • gradskog vodiča u Salzburgu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • moguću doplata za jednokrevetnu sobu – 790 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike (informativne cijene ulaznica mogu biti podložne promjeni, obavijest o točnom iznosu u završnom pismu): dvorac Nymphenburg 8 EUR , dvorac  na Herreninselu na jezeru Chiemsee 9 EUR, povratna karta za vožnju brodićem na jezeru Chiemsee 7,70 EUR, trošak rezervacije ulaza za dvorce 2,70 EUR po dvorcu i osobi, Stara pinakoteka München 7 EUR, muzej Residenz München 9 EUR, Deutsches museum München 14 EUR
 • ulaznice za spomenike i muzeje u Salzburgu koje možete posjetiti u slobodno vrijeme (cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): Mozartova rodna kuća 12 EUR, utvrda Hohensalzburg 12,40 EUR  (uključuje uspinjaču i ulaznice u muzeje na utvrdi), muzej grada Salzburga 9 EUR, muzej okrugle panoramske slike Salzburga 4,50 EUR, muzej prirodnih znanosti s akvarijem 8,50 EUR,  muzej Domquartier 13 EUR
 • dodatne usluge i troškove koji nisu predviđeni programom
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.). 
 • Putno osiguranje 

 

Doplate i popusti:

Popusti: 
Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 10% popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri  prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

Informacije:

Granične,vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za  Austriju i Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Broj putnika:

Minimalni broj: 40

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


8

Njemačka, Dvorci Bavarske - dvorac Hohenschwangau

 dvorac Hohenschwangau , autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja

Njemačka, Dvorci Bavarske - dvorac Hohenschwangau

 München, autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Njemačka, München-Marienplatz, središnji trg u centru grada

panoramski pogled na dvorac Hohenschwangau, autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja

Njemačka, Dvorci Bavarske-panoramski pogled na dvorac Hohenschwangau

Bavarska - Neuschwanstein castle

Bavarska - Neuschwanstein castle

dvorac Neuschweinstein okružen zelenilom, autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja

Njemačka, Dvorci Bavarske-Neuschweinstein

Toranj gradske vijećnice u Salzburgu, putovanje u Salzburg

Salzburg, gradska vijećnica

Fontana kralja Ludviga ispred dvorca Herrenchiemsee, putovanje Dvorci Bavarske

Njemačka, dvorci Bavarske, dvorac Herrenchiemsee

dvorac Hohenschwangau, autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja

Njemačka, Dvorci Bavarske - dvorac Hohenschwangau

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter