Mondotravel

O putovanju:

Kada:

06.10.2024. | 08.11.2024.

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

DAN 1: ZAGREB – ISTANBUL 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 08:55 na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul  predviđen je u 12:15h. Nastavak putovanja prema Cancunu u 20:50h na liniji TK189 (Turkish Airines).

DAN 2: ISTANBUL – CANCUN – PLAYA DEL CARMEN

Dolazak u Cancun predviđen je u 07:00h. Prijevoz do hotela 4* u Playa Del Carmen. Boravak u hotelu na osnovi noćenja s doručkom. Noćenje.

DAN 3:  PLAYA DEL CARMEN / FAKULTATIVNI IZLET CHICHEN ITZA, CENOTA SAAMAL, VALLADOLID

Doručak.  Danas predlažemo odlazak na fakultativni izlet Chichen Itza, jedno od najpoznatijih arheoloških lokaliteta svijeta Maya uključeno u svjetsku baštinu UNESCO-a. Tokom razgleda zaustavljanje kod hrama Kukulkan kod koje možete doživjeti zanimljivi akustične fenomene. Odlazak do Haciende Selva Maya gdje ćete uživati u ukusnom yucatanskom buffet ručku. Nakon ručka odlazak do skrivenog dragulja - cenote Saamal. Cenote su rezultat urušavanja kamena vapnenca te izgledaju kao špilje bez svoda.  Slobodno vrijeme za kupanje. Nakon kupanja odlazak do kolorističnog Valladolida poznatog naziva „Pueblo Magico“ (Čarobni grad) zbog svoje ljepote te kulturne i povijesne važnosti. U njemu se nalaze neke od najljepših kolonijaknih zgrada idealnih za fotografiranje.  Povratak u hotel, noćenje.

DAN 4: PLAYA DEL CARMEN/FAKULTATIVNI IZLET TULUM I COBA

Doručak. Danas predlažemo odlazak do jednog od najvažnijih arheoloških nalazišta Tuluma i Cobe. Prvo krećemo prema Cobi. Po dolasku se svakako odvažite popeti na Nohoch Mul, najvišu piramidu na poluotoku Yucatan. Ovo je jedinstveno mjesto jer se nalazi usred džungle od kuda se pruža spektakularni pogled, a obično se čuju majmuni, ptice i druge lokalne životinje. Ručak u sklopu izleta. Nastavljamo put prema Tulumu, impresivnog arheološkog nalazišta i jednog od najznačajnijih mayanskih obalnih gradova. Nalazi se na jedinstvenoj lokaciji na obali Quintana Rooa. Slobodno vrijeme za odmor i fotografiranje. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 5: PLAYA DEL CARMEN/FAKULTATIVNI IZLET OTOK HOLBOX

Doručak. Danas preporučamo odlazak na otok Holbox na bijele pješčane plaže. Raniji odlazak iz hotela te vožnja prema luci Chiquila (ca 2h). Slijedi vožnja trajektom od ca 20 min do otoka Holbox, prekrasnog i mirnog otoka na sjeveru meksičkog poluotoka Yucatan. Dio je prirodnog rezervata Yum Balam, od kopna odvojen lagunom Yalahau koja je dom flamingosima i pelikanima. Po dolasku uživat ćete u dvosatnom izletu brodom uz posjet glavnim obilježjima otoka: Isla Parajos ( raj za promatrače ptica), Isla Pasion (Otok strasti). Povratak u centar grada na ručak (uključen u izlet). Slobodno vrijeme za opuštanje i istraživanje otoka. Povratak u hotel, noćenje.

DAN 6: PLAYA DEL CARMEN/FAKULTATIVNI IZLET ISLA MUJERES

Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni izlet Isla Mujeres kojeg nazivaju i skrivenim karipskim rajem. Slijedi transfer do Cancuna. Slijedi ukrcaj na katamaran. Tokom vožnje uživajte u domaćim pićima (uključena u cijenu izleta). Po dolasku na otok možete roniti, plivati i uživati u ljepotama tirkiznog karipskog mora ili kupovati suvenire u šarenim uličicama otoka. Slijedi ručak u lokalnom restoranu na plaži (uključen u cijenu izleta). Isprobajte lokalno piće Caribe cooler (alkoholno piće poput cidera voćnog okusa) a Mojito je naravno neizostavno piće na ovom otoku . Otok je bez prometa, koriste se električna golf vozila. Slijedi povratak katamaranom do Cancuna te dalje transferom do hotela. Noćenje

DAN 7: PLAYA DEL CARMEN/FAKULTATIVNI IZLET CENOTE CALAVERA I GRAND CENOTE

Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet Cenote Calavera i Grand Cenote. Doživite mayansku prirodu u dvije najljepše i nevjerojatne cenote na Yucatanu.  Cenote su vrste špilja nastale urušavanjem vapnenca , formiraju prirodne bazene u kojima je kupanje poseban doživljaj. Prvo odlazimo do cenote Calavera udaljene ca  min od Tuluma. To je jedinstvena cenota poznata kao Temple of Doom.  Slobodno vrijeme za kupanje i fotografiranje. Slijedi ručak (uključen u cijenu izleta). Odlazak do Gran Cenote udaljene ca  min od Tuluma.  Slobodno vrijeme za plivanje i ronjenje uz zanimljive prizore stalagmita i stalaktita. Povratak u hotel, noćenje. 

DAN 8: PLAYA DEL CARMEN 

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe u ovom poznatom turističkom mjestukoje nudi pregršt turističkih aktivnosti.  Kako je dan pred polazak navečer preporučamo odlazak na zajedničku tradicionalnu večeru s marijačima  (uz doplatu). Noćenje.

DAN 9: PLAYA DEL CARMEN-CANCUN-ISTANBUL

Rano ujutro prije odlaska breakfast box. Odjava iz hotela te odlazak prema zračnoj luci Cancun. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 08:45h na liniji TK189. 

DAN 10: ISTANBUL - ZAGREB

Predviđeno slijetanje u Istanbul u 04:55h.
U 06:55h nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1053. Povratak u Zagreb predviđen u 08:00h.


Fotografije & video

01


10

Mexico - Tulum, Mayan ruins, Quintana Roo

Mexico - Tulum, Mayan ruins, Quintana Roo

Mexico - Tulum, Mayan ruins, Quintana Roo

tradicionalni šareni šeširi sombrero, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, tradicionalni šeširi (sombrero)

tvrđava Tulum, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, ruševine Tuluma-jedno od najposjećenijih atrakcija na poluotoku Yucatan

nachos i guacamole, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, regionalno jelo: nachos i guacamole umak

svirač meksičke glazbe, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, Mariachi u tradicionalnoj nošnji

El Castillo, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, Chichen Itza-El Castillo (Kukulkan piramida) ima 24 m i 9 stepenasto poredanih katova

Mexico - Cancun

Mexico - Cancun

Chichen Itza, putovanje Meksiko, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, Chichen Itza-veliki pretkolumbovski grad Maya: zmija i piramida Kukulkan

Meksiko, predivna plaža, Tulum

Meksiko, predivna plaža, Tulum

Mexico - Isla Mujeres

Mexico - Isla Mujeres

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

06.10.2024.

Garantirano

FIRST MINUTE

1.890 €

1.990 €

08.11.2024.

Garantirano

FIRST MINUTE

1.990 €

2.090 €

CIJENA PO OSOBI sa uključenim zrakoplovnim pristojbama od 390 Eur

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb–Cancun–Zagreb (Turkish Airlines)
 • zrakoplovne pristojbe
 • smještaj u hotelu 4* u Playa Del Carmen na osnovi 7 noćenja s doručkom
 • povratni transfer od zračne luke do hotela
 • pratitelja putovanja
 • troškove organizacije

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Dodatne obroke
 • fakultativne izlete
 • usluge koje nisu navedene u programu
 • napojnice
 • putno zdravstveno osiguranje

Doplate i popusti:

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 450 Eur

Fakultativne  doplate (na izletima je lokalni vodič na engleskom jeziku, min 10 pax):

 • CHICHEN ITZA, CENOTA SAAMAL, VALLADOLID (uključen ručak, ulaznice): 140 Eur po osobi
 • TULUM I COBA (uključen ručak, ulaznice): 120 Eur po osobi
 • OTOK HOLBOX (uključen ručak, svi transferi): 170 Eur po osobi
 • ISLA MUJERES (uključen ručak s lokalnim pićem, oprema za snorkeling): 135 Eur po osobi
 • CENOTE CALAVERA I GRAND CENOTE (uključen ručak, ulaznice): 145 Eur po osobi

*Izleti se prijavljuju i naručuju unaprijed  agenciji te je prihvaćanje ponude obvezujuće. Plaćanje izleta vrši se na licu mjesta pratitelju putovanja u EUR.

 

Informacije:

INFORMACIJE O LETU:

6.10.-15.10.2024

 • TK1054    06OCT  ZAGIST  0855 1215
 • TK 189  06OCT  ISTCUN  2050 0700
 • TK 189  14OCT  CUNIST  0845 0455
 • TK1053 15OCT  ISTZAG  0655 0800

8.11.-17.11.2024

 • TK1056  08NOV  ZAGIST 1955 0010
 • TK 181   09NOV  ISTCUN  0225 1300
 • TK 189  16NOV  CUNIST  0950 0545
 • TK1053 17NOV  ISTZAG   0815 0825

PRIJEVOZNIK: Turkish Airlines

Turkish Airlines

Dozvoljena težina prtljage 2 x 23 kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage.

Napomena: Navedena su sva lokalna vremena polazaka i dolazaka. Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

RASPORED SJEDENJA – prilikom rezervacije za grupu kod Turkish Airlinesa nije moguće garantirati da će putnici koji su izradili rezervaciju zajedno sjediti zajedno. Moguće je da ćete sjediti prema rezervacijama, ali može se dogoditi i da Vas sistem odvoji od putnika s kojima putujete. Prilikom check in-a preporučujemo da putnici koji putuju zajedno dođu zajedno na šalter te zatraže sjedala jedno do drugog. Zaposlenici će napraviti izmjenu ukoliko će to biti u mogućnosti.        

RUČNA PRTLJAGA - prtljaga koju putnik nosi sa sobom u putničku kabinu zrakoplova može biti do težine 8 kg. U ručnoj prtljazi zabranjeno je unositi tekućinu iznad 100 ml (ukupno je moguće unijeti 1 litru u zasebnim bočicama od 100 ml), igračke u obliku oružja i replike oružja, noževe bilo koje dužine i od bilo koje materijala (uključujući metalne turpijice za nokte) škarice bilo koje veličine, pleteće igle, britvice (ulošci dvostrani) za brijaće aparate, pikada, noževe za otvaranje pisma, metalni pribor za jelo ili bilo koji drugi predmet koji može nanijeti ozlijede, ali je dopušten njihov transport u predanoj prtljazi, stoga Vas molimo da ih spakirate u prtljagu koja se prevozi u prtljažnom dijelu zrakoplova. U ručnu prtljagu stavite dokumente, novac, dragocjenosti te foto aparate, laptope i kamere. Savjetujemo ponijeti donji veš i barem 1 majicu za rezervu u ručnoj prtljazi u slučaju da prtljaga kasni, kao i četkicu i pastu za zube.

 PREDANA PRTLJAGA - prtljaga koju putnik predaje pri prijavi leta, a prevozi se u prtljažnom dijelu zrakoplova. U predanoj prtljazi ne smiju se nalaziti baterije bilo kakve vrste niti uređaji čiji je sastavni dio bilo kakva vrsta baterije. Takvi uređaji s baterijama ili baterije zasebno mogu se unijeti u zrakoplov samo ukoliko su smješteni u ručnoj prtljazi koju nosite sa sobom u putničku kabinu zrakoplova. Premjestite ih u ručnu prtljagu. Dozvoljena težina predane prtljage na letu je do 2 x 23 kg po putniku.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Mondo travel d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  

Viza nije potrebna. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici.

PRIJAVA ZA PUTOVANJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 21 dan dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 - 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 - 7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.  Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter