Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

0.dan/PETAK/ ZAGREB
Polazak autobusa ispred Gradskog Poglavarstva ( Trg Stjepana Radića 1 ) u 21.00 sati. Vožnja hrvatskom autocestom u pravcu Dubrovnika uz kraća zaustavljanja radi odmora.

1.dan/SUBOTA/ ZAGREB – SKADAR - DRAČ
Nastavak putovanja prema Crnoj Gori, te prelazak hrvatsko – crnogorske granice. Slijedi vožnja crnogorskim primorjem pored Herceg Novog, Budve i Bara do albansko – crnogorske granice. Nakon prelaska granice slijedi odlazak u grad Skadar, jedan od najstarijih albanskih gradova a koji se nalazi 17km od granice. Neki turisti kažu da je Skadar prava duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama, stoga je ovo grad gdje ćete vidjeti pravi duh Albanije. Proći ćemo pokraj Skadarske tvrđave Rozafe. Slijedi kraći razgled centralnog dijela grada uz pratnju vodiča: Al`zamil dzamija – glavna gradska šetnica Rruga Kole Idromeno – Džamija Ebu Bekr – Pravoslavna grčka crkva posvećena Sv. Dimitriju – Kip Majke Tereze. Kraće slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Nastavak vožnje prema Draču pokraj Lezhë ( Lež ), gdje se nalazi poznati Skenderbegov mauzolej. Dolazak u Drač predviđen u kasnim poslijepodnevnim satima ili predvečernjim satima ovisno o stanju na granicama. Po dolasku prijava u hotel. Sastanak s vašim vodičem u hotelu te dogovor oko izleta i daljnjeg programa. Slobodna večer u hotelu. Noćenje.

2.dan/NEDJELJA/ DRAČ
Doručak. Slobodno vrijeme u Draču za vlastite sadržaje i kupanje. U poslijepodnevnim satima orijentacijski odlazak do centra Drača uz vašeg vodiča, gdje ćemo vidjeti najpoznatije lokalitete ovog mediteranskog grada,: Slijedi kraći razgled iz vodiča: Venecijanska kula - ostatci zidine bizantskog dvorca u Draču - Amfiteatar - Glavni gradski bulevar i šetnica Epidamn - Ilirski trg - Džamija Fatih - Gradska vijećnica. Slobodno vrijeme u centru grada ili povratak u hotel. Noćenje.

3.dan/PONEDJELJAK/ DRAČ – KRUJE - TIRANA – DRAČ
Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet u Kruje te glavni grad Albanije, Tiranu. Nakon doručka polazak prema Kruji, jednom od najbitnijih albanskih gradova s obzirom da je to rodni grad Skenderbega. Kruje je u 15. st. bio glavni grad Albanije te se prostire na padini uzvisine Sari Salltiku. Vožnja prema starom gradu Kruje, gdje ćemo putem saznati zašto se u Krujama nalazi spomenik Geogre Busha. Po dolasku slijedi kraći razgled grada uz pratnju vodiča: Skenderbegov muzej ( Izvana ), koji se nalazi u veličanstvenoj tvrđavi na stjenovitoj padini – Etnografski muzej ( Izvana ) koji se nalazi u tradicionalnoj kući sagrađenoj sredinom 18. stoljeća. Slobodno vrijeme u Krujama. Svakako sugeriramo posjet lokalnom Bazaaru koji je pun raznih suvenira i zanatskih radionica te je ujedno i najstariji trajno aktivan Bazaar u Albaniji.
Nakon Kruja, polazak prema obližnjoj Tirani, glavnom gradu Albanije. Ovaj grad je proteklih godina doživio rekonstrukciju iz vrlo derutnog grada u modernu europsku prijestolnicu. Odlazimo u centar grada na pješački razgled gradskih znamenitosti: Skenderbergov trg sa spomenikom najpoznatijem albanskom junaku Skenderbegu – Zgrada Opere – Zgrada nacionalne banke Albanije – Katedralja Ngjallja e Krishtit, albanska ortodoksna katedrala - Nacionalni povijesni muzej - Palača Kulture - Džamija Ethem Beya - Tiranski toranj sa satom - Tiranska tvrđava -  Džamija Namazgjah - Glavna gradska šetnica, ulica Murat Toptani – Reja, skulptura oblaka dizajnirana od strane japanskog arhitekta, jedno od modernih čuda Tirane - katolička katedrala Sv. Pavla – Park Rinia - Tiranska Piramida koju je podigao Enver Hoxha - Ish Villa, bivša rezidencija Envera Hoxhe – Bunker Postbllok  - glavna gradska avenija Bulevardi Dëshmorët e Kombit - Albanski parlament - Predsjednička Palača – Tiranski univerzitet – Trg majke Tereze  -Nacionalni stadion. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za ručak, te vlastite sadržaje i istraživanje Tirane. Polazak nazad prema Draču u kasnim poslijepodnevnim satima. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan/UTORAK/ DRAČ
Doručak. Slobodno vrijeme u Draču za vlastite sadržaje i kupanje. Noćenje.

5.dan/SRIJEDA/ DRAČ – ELBASAN – BERAT - DRAČ
Doručak. Danas predlažemo fakultativni odlazak u Elbasan i Berat. Vožnja prema Elbasanu, te kraći razgled ovog starog grada osnovanog od strane Mehmeta II pod nazivom Eli-Bashan. Slijedi kraći razgled centra grada, bizantske i rimske ruševine - kraljevska džamija - ostaci starog grada te glavna gradska šetnica. Potom idemo prema Beratu, kojeg u Albaniji ali i šire smatraju  gradom-muzejem. Ovaj grad je dio Unescove baštine,  a poznat je dobro očuvanom osmanskom gradu kojeg neki smatraju i jednim od najljepših na Balkanu. Berat ponekad nazivaju i gradom „tisuću prozora“, zahvaljujući mnogobrojnim prozorima starih kuća karakterističnog lokalnog stila. Sam Berat svakako je jedan od najimpresivnijih gradova ne samo Albanije već cijelog balkanskog poluotoka. Berat je stara tvrđava koja je još uvijek naseljena, što je zapravo prava rijetkost u Europi. Tvrđavom dominiraju stara citadela iz 13. st. u kojoj su se nalazile bizantske crkve ukrašene veličanstvenim freskama i ikonama, te Crkva sv. Marije u kojoj je smješten Narodni muzej ikona s djelima najpoznatijeg albanskog ikonografa Onufrija. Berat je također specifičan po tome što je podijeljen na dva dijela mostom Gorica. Po dolasku u Berat slijedi razgled dornjeg dijela grada uz pratnju vodiča: Most Gorica - Momačka Džamija - Bulevar Republike - Ortodoksna Katedrala Sveog Demetrija - Olovna Džamija - Kraljeva Džamija ili džamija Sultan Bajezita I. - Halveti Tekke. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Svakako preporučamo posjet Etnografskom muzeju, smještenom u otomanskoj kući iz 18. st., u kojem su izložene narodne nošnje, alatke koje su koristile tkalje i kujundžije (majstori koji su izrađivali tradicionalni nakit) te kuhinje, spavaće i gostinske sobe opremljene u tradicionalnom stilu. Povratak u Drač u večernjim satima. Noćenje.

6.dan/ČETVRTAK/  DRAČ – GJIROKASTER - KSAMIL/SARANDA - DRAČ
Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet na jug Albanije u smjeru Grčke, gdje ćemo posjetiti jedan od najpitoresknijih albanskih gradova, Gjirokaster i nakon Drača drugo najpoznatije ljetovalište u Albaniji Ksamil/Sarandu. Slijedi vožnja prema cca 200 kilometara udaljenom Gjirokasteru. Sa svojom otomanskom ostavštinom te kućama iz 17. stoljeća te uskim uličicama ovaj gradić se smatra najslikovitijim gradom u Albaniji. Po dolasku slijedi razgled najbitnijih znamenitosti: Trg Cerciz Topuli - Stari grad Gjirokaster - Obelisk - Džamija Pazarit - Kuća Ismaila Kadara - Kuća Skenduli - etnografski muzej ( Izvana ) - Kuća Zekate - Bazaar u Gjirokasteru - Rodna kuća Envera Hodže. Nakon razgleda imati ćemo slobodno vrijeme, u kojem svakako preporučamo da posjetite Kalaja e Argijrose, dvorac koji se uzdiže iznad grda, a u kojem se nalazi ratni muzej.
Svakako preporučamo i posjet Tunelima iz Hladnog rata, nevjerojatanom podzemnom bunkeru koji se nalazi u samom središtu grada, a koji je nekad mogao primiti i do 300 ljudi. U popodnevnim satima slijedi odlazak prema albanskoj rivijeri do mjestašcu Ksamil. Ksamil je inače dio nacionalnog parka Butrint, te se nalazi na samom rubu parka, dok se s druge strane nalazi Saranda, poznato albansko ljetovalište prepuno hotela. Ovdje ćemo naći niz predivnih pješčanih plaža, te ćemo imati slobodno vrijeme za kupanje u prekrasnom i čistom moru. S obzirom da je ovo dio Sarande, albanskog biser na moru s preko 300 sunčanih dana u godini, smatra se najljepšim dijelom cijele juže rivijere. Nažalost, na pojedinim dijelovima Saranda je danas prepuna hotelskih kompleksa od više katova koji se nalaze tik do plaže. Mi ćemo se zato iskrcati u Ksamilu koji je još relativno netaknut betonizacijom. U poslijepodnevnim satima slijedi polazak prema Draču. Povratak u Drač u kasnim večernjim satima. Noćenje.

7.dan/PETAK/ DRAČ
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u Draču za vlastite sadržaje i kupanje. Noćenje.

8.dan/SUBOTA/ DRAČ – ZAGREB
Doručak. Staviti ćemo stvari u autobus, odjaviti se iz hotela. Slijedi slobodno vrijeme do popodnevnih sati za još jedno kupanje u Draču na hotelskoj plaži ili nekoj po vašem izboru. U poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb. Dolazak u Zagreb u jutarnjim ili popodnevnim satima nedjelje, ovisno o gužvama na granici.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

HOTEL WESTERN STAR 4* (prvih 40 putnika)
Hotel Western Star 4* nalazi se u Draču, 150 metara od plaže Shkëmbi i Kavajës, 2,3 km od plaže Golem, 1,5 km od stijene Kavaje i 10 km od amfiteatra u Draču. Hotel je šarmantan, čist i lijepo uređen. Hotel nudi bar, terasu, restoran, recepciju otvorenu 24 sata, poslugu u sobu i besplatni WiFi. Svakog jutra poslužuje se bife doručak. Ovaj je objekt također jedan od najbolje ocijenjenih u odnosu vrijednost za novac u Draču! Ocjena na booking.com je fantastičnih 8,1.
HOTEL ESAL 3* (zadnjih 10 putnika)
Hotel Esal nalazi se u Draču, 1,8 km od stijene Kavaje, a nudi smještaj s restoranom, barom i privatnom plažom. Smještaj gostima nudi recepciju otvorenu 24 sata dnevno i poslugu u sobu. Sve jedinice u hotelu opremljene su TV-om ravnog ekrana, klima-uređajem i radnim stolom. Kontinentalni doručak dostupan je svakog jutra u sklopu objekta.


Fotografije & video

01


8

Albanija, obala

Drač ljetovanje autobusom, plaža

Albanija, obala

Albanija, Kruje-jedno od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih destinacija,putovanje autobusom

Albanija, Kruje-jedno od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih destinacija

Albanija, Skadar, most Mes-spomenik kulture, putovanje autobusom

Albanija, Skadar, most Mes-spomenik kulture i turistička atrakcija

Albanija, Berat-albanski

Albanija, Berat-albanski "grad muzej"

Albanija, Saranda, šetalište uz more

Albanija, Saranda, šetalište uz more

Albanija, plaža Ksamil, Saranda, Albanska rivijera

Albanija, plaža Ksamil, Saranda, Albanska rivijera

Albanija, pogled na Sarandu s dvorcem Lekuresi u Albaniji

Albanija, pogled na Sarandu s dvorcem Lekuresi u Albaniji

Albanija, Ksamil - Nacionalni park Butrint, Saranda

Albanija, Ksamil - Nacionalni park Butrint, Saranda

HOTEL WESTERN STAR 4*
(prvih 40 putnika)

HOTEL ESAL 3*
(zadnjih 10 putnika)

28.07. – 05.08.2023.
04.08. – 12.08.2023.

STANDARD SOBA

FM 399 € / 3.006,27 kn
RC 439 € / 3.307,65 kn

DOPLATA ZA POLUPANSION

90 € / 678,11 kn

DOPLATA ZA 1/1 SOBU

110 € / 828,80 kn

POPUST ZA TREĆU OSOBU U 1/3 SOBI

10 € / 73,35 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji Zagreb - Drač - Zagreb
 • 7 noćenja u HOTEL WESTERN STAR 4* / HOTEL ESAL 3* u Draču na bazi doručka
 • Turističkog pratitelja iz Zagreba na hrvatskom
 • Osiguranje od odgovornosti
 • Jamčevinu turističkog paket aranžmana
 • Sve razglede prema programu
 • Troškove organizacije i realizacije programa

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Boravišna taksa: cca 1 - 1,5 eura noćenje - ukupno 10,5 eura  - DOPLATA NA RECEPCIJI HOTELA
 • Vlastite troškove
 • Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • Sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 

Doplate i popusti:

FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje na licu mjesta)

CIJENA PO OSOBI

KRUJE I TIRANA

( Uključuje vođenje na hrvatskom jeziku prema programu, prijevoz našim autobusom do svih destinacija )

minimalno 20 prijavljenih putnika

25 €

ELBASAN I BERAT

( Uključuje vođenje na hrvatskom jeziku prema programu, prijevoz našim autobusom do svih destinacija )

minimalno 20 prijavljenih putnika

35 €

GJIROKASTER, KSAMIL I SARANDA

( Uključuje vođenje na hrvatskom jeziku prema programu, prijevoz našim autobusom do svih destinacija )

minimalno 20 prijavljenih putnika

50 €

PAKET SVIH IZLETA

100 €

 

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA

CIJENA PO OSOBI

Ulaznica za dvorac Gjirokaster

400 LEKA

Ulaznica za Bunker i tunele hladnoga rata u Gjirokasteru

200 LEKA

Ulaznica za kuću Zekati u Gjirokasteru

100 LEKA

Ulaznica za Etnografski muzej u Gjirokasteru

200 LEKA

Ulaznica za Skanderbegov Muzej u Krujama

200 LEKA

 

Informacije:

•    Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
•    *** BROJ MJESTA PO ODREĐENOM KAPACITETU JE OGRANIČEN. MOLIMO RASPITATI SE U AGENCIJI O DOSTUPNOSTI
•    Polasci su isključivo od subote do subote
•    Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
•    Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.
•    Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.
•    Minimalan broj putnika: 40
•    Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije nije određen vremenski period
•    Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
•    Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4

15 €/ 113,02 kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8

15 €/ 113,02 kn

sjedala iza 2. vrata

15 €/ 113,02 kn

ostala raspoloživa sjedala

8 €/ 60,28 kn

 

VAŽNA NAPOMENA
•    Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
•    Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
•    Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
•    Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
•    Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
•    Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

PROTOKOLI KOJI SE PRIMJENJUJU PRILIKOM ULASKA I BORAVKA U REPUBLICI ALBANIJI USLIJED PANDEMIJE VIRUSA SARS-CoV-2 I BOLESTI COVID-19

Od 1. svibnja Republika Albanija je ukinula sva dosadašnja ograničenja vezano uz COVID-19, te je hrvatskim državljanima za ulazak u Republiku Albaniju potrebna samo važeća putna isprava.

Više na poveznici OVJDE.

INFORMACIJE O POVRATKU HRVATSKIH DRŽAVLJANJA U HRVATSKU PRILIKOM PRELASKA KOPNENIH GRANICA REPUBLIKE HRVATSKE

***Prilikom povratka u Hrvatsku točnije prelaska hrvatske granice svi putnici su dužni predočiti samo osobnu iskaznicu/putovnicu kao nekad. Za državljane EU među koje spada i Hrvatska više nema nikakvih Covid restrikcija, karantena niti dodatne dokumentacije prilikom povratka u Hrvatsku.

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 40

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter