Mondotravel

O putovanju:

Kada:

10.10.2021.

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Putovanje Madeira i Portugal, zrakoplovom iz zagreba, 8 dana/ 7 noćenja

1. dan ZAGREB – LISABON – MADEIRA (FUNCHAL)
Sastanak putnika i voditelja putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Let za Lisabon zrakoplovom TAP Portugal u 13:25h. Dolazak u Lisabon oko 15:50h. Nastavak leta prema Madeiri kompanijom TAP u 19:45h, s dolaskom oko 21:30h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj. Odlazak s pratiteljem putovanja u večernju orijentacijsku šetnju Funchalom Slobodno vrijeme za večeru i upoznavanje noćnog života grada. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan FUNCHAL i popodnevni fakultativni izlet MONTE & EIRA DO SERRADO
Doručak. Poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem i pratiteljem: posjetit ćemo za početak gradsku katedralu, sagrađenu 1514. na inicijativu slavnog kralja Manuela. Razgled ne bi bio potpun bez posjeta živopisnoj tržnici Mercado dos Lavradores punoj cvijeća i voća, naročito egzotičnog (mango, papaya, guava itd.) u središtu tržnice. Tržnica ribe ima počasno mjesto. Otići ćemo i do manufakture ručnih radova, a završetak obilaska čeka nas u prekrasnom botaničkom vrtu (ulaznica uključena) gdje se nalaze biljke iz cijelog svijeta kao i razni endemski primjerci, više od 2000 raznih vrsta! Za kraj šetnje Funchalom posjetit ćemo jedan od vinskih podruma i degustirati poznato vino s Madeire. Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421., za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda! Nakon pauze za ručak, uz doplatu nudimo poludnevni izlet MONTE & EIRA DO SERRADO. Prvo se obilazi Monte gdje se nalazi grob posljednjeg Habsburgovca Karla, koji je došao ovdje u azil i umro 6 mjeseci kasnije. Nakon posjete crkvi mogućnost isprobavanja vožnje u najstarijem prijevoznom sredstvu na Madeiri – Carros de Cestos – toboganu kojim ćete iskušati adrenalinsku vožnju spuštanjem uskom, strmom stazom (uz doplatu). Nastavak vožnje prema Eira do Serrado i šetnja do vrha Pico dos Barcelos s pogledom na zaljev. Predivan vidikovac s pogledom na Funchal te otočiće u daljini. Povratak u Funchal. Noćenje.

3. dan Funchal – CJELODNEVNI fakultativni izlet Santana
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje ili samostalno istraživanje rodnog otoka Cristiana Ronalda… Također, moguć je jedan od  fakultativnih cjelodnevnih izleta. Odlazak iz Funchala prema Camachu koji je poznat po tradionicama pletenja košara. Nakon kraćeg razgleda, nastavak za Pico do Areeiro, treću najvišu točku na otoku, na 1810m. Za bistrih dana, pogled na zaleđe otoka je izuzetan. Prolazak kroz šumu Laurissilvu te vožnja prema vrtu Ribeiro Frio. Ovo je mjesto puno bogate vegetacije, s biljkama jedinstvenim za ovaj otok. Tu je i mala farma pastrva koja je postala obvezna stanica za svakog posjetitelja. Sljedeća stanica je Faial i ovdje predlažemo stanku za ručak. Povratak na glavnu cestu i vožnja prema Santani. Poznata po trokutastim kućama sa slamnatim krovovima i slikovitim vrtovima, predstavlja jednu od tradicionalnih slika otoka. Zatim, vožnja prema Porto da Cruz i dalje do vidikovca Portela, uz fascinantni pogled na dolinu i impozantnu stijenu Penha d’Águia. Nastavak prema Machicu, mjestu gdje su prvi puta stigli portugalski mornari 1419. godine. Povratak prema Funchalu. Hotel, noćenje.

4. dan Funchal – fakultativni izlet ZAPADNA MADEIRA (CAMARA DE LOBOS – PORTO MONIZ – SAO VICENTE)
Doručak. Slobodan dan za odmor. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet na zapadni dio otoka s mjesnim vodičem, na otkrivanje ljepota obale Madeire (uz doplatu): ribarsko selo Camara de Lobos, poznato po terasastim nasadima banana i vinove loze, seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu – rt Cabo Girão, druga najviša morska stijena na svijetu s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala – slikovito selo Ribeira Brava usred nasada šećerne trske – Porto Moniz s prirodnim morskim bazenima od crne lave. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema slikovitom mjestu São Vicente. Poslijepodne vožnja kroz rezervat prirode velika šuma Laurissilva – prekrasni krajolici unutrašnjosti otoka u Encumeadi gdje se za lijepa vremena može uživati u pogledu na obje strane otoka. Povratak u Funchal. Noćenje.

5. dan FUNCHAL - LISABON
Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let za Lisabon u 11.00 sati na liniji TP1692 (TAP Portugal). Dolazak u Lisabon predviđen je u 12.45 sati. Po dolasku slijedi razgled grada autobusom  i pješice.  Vozimo se do najzapadnije gradske četvrti Belém nakon čega pješice obilazimo najpoznatije lisabonske znamenitosti,: Belemska kula, Spomenik otkrićima i Jeronimitski samostan. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za ručak i degustaciju poznatog Belemskog kolača (Pastel de Belém). Odlazak do četvrti Alfama i upoznavanje samih početaka Lisabona s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva sv. Ante. Smještaj u hotel 4*.  Navečer predlažemo odlazak na večeru u jedan od poznatih ribljih restorana, šetnju po živahnoj četvrti Bairo Alto koji obiluje mnoštvom klubova s odličnim koktelima i živom glazbom. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan FAKULTATIVNI IZLET   SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – LISABON
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Izlet ćemo započeti odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Po dogovoru grupe mogućnost doplate za odlazak do čuvene Palače Pena, prve europske romantičarske palače, mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena okružena je prekrasnim vrtovima koji se prostiru na više od 200 hektara prepuni brojnim egzotičnim biljkama sa svih strana svijeta. Među njima se skrivaju i brojne fontane i jezerca, a čarobni sklad prekidaju tek vijugave pješačke staze. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo ručak u staroj ribarnici gdje možete vrlo povoljno jesti svježu ribu i razne morske delicije. Nastavak vožnje do još jednog šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe i sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Povratak u Lisabon oko 18:00h. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz čuveni Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

7. dan FAKULTATIVNI IZLET  OBIDOS – BATALHA – FATIMA – NAZARE – LISABON
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet. Prvo ćemo otići do slikovitog mjestašca Obidos opasanog zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade koje se nakon ispijanja pojedu. Slobodno vrijeme te nastavak putovanja do odlazak do Batalhe te posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria s prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Na kraju vas vodimo u prekrasno ljetovalište Nazare na obali Atlantskog oceana. Povratak u Lisabon. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan LISABON - ZAGREB
Doručak. Transfer do zračne luke. Let za Lisabon u 10:00h i nastavak leta iz Lisabona prema Veneciji. Po dolasku u Veneciju u 19:20h mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba (doplata).

*** raspored obilaska podložan je promjenama ovisno o terminima mogućnosti rezerviranja ulaznica


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

10.10.2021.

FIRST MINUTE

5.290 kn

prije 5.690 kn

Zrakoplovne pristojbe i naknade - 1.490 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba  do Funchala (via Lisabon)
 • smještaj u hotelu 3*SUP na bazi 4  noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Funchalu 
 • smještaj u hotelu 4* na bazi 3  noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Lisabonu
 • svi transferi prema programu
 • razgled Funchala u pratnji lokalnog vodiča
 • razgled Lisabona autobusom i pješice
 • licenciranog  voditelja putovanja za vrijeme putovanja
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • boravišnu/turističku pristojbi –  2 € po osobi/noćenju (obavezna doplata)
 • zrakoplovne pristojbe i naknade (obavezna doplata 1.490,00kn)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.990,00 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Doplate i popusti:

Fakultativna ponuda:

 • poludnevni izlet Eira do Serrado – Monte – 300 kn (min 10 putnika)
 • poludnevni izlet Santana – 400 kn (min 10 putnika)
 • fakultativni izlet Camara de Lobos – Porto Muniz – Sao Vicente – 400 kn (min 10 putnika)
 • cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona 40€ (prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji), min 15 putnka
 • cjelodnevni izlet Obidos-Batalha-Fatima-Nazare – 50€ (prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji, točna cijena izleta bit će objavljena u završnom pismu), ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu, min 15 putnika
 • Portugalska večera u taverni s uključenim Fado programom: 50 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta)

Popusti i doplate:

 • dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 700 kn
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju 400 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 1990 0 kn

Informacije:

INFORMACIJE O LETU:

TP 893/687

Zagreb -Lisabon – Funchal

13:25- 15:15-21:30

Funchal

19:40

TP 1692

Funchal

12:35

Lisabon

14:15

TP 892

Lisabon

08:35

 Zagreb

12:40

PRIJEVOZNIK: TAP Portugal

Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

VAŽNE INFORMACIJE:

Za ulazak u Portugal potreban je negativan PCR test napravljen do 72 sata prije ukrcaja, odnosno negativan antigenski test napravljen do 24 sata prije ukrcaja.

Za ulazak u Portugal putnici trebaju ispuniti  slijedeći obrazac on line:

https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Portugal na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Portugal.

Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku, putnik mora predočiti jedno od navedenog:

 •    negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2
  •    potvrdu o cijepljenju za osobe koje su prije više od 14 dana, primile drugu dozu cjepiva protiv COVID-19. Iznimno, ukoliko se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi, potvrda o primitku jedne doze ukoliko je doza primljena prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice;
  •    predočenje pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa, kojim se potvrđuje da se vlasnik oporavio od infekcije virusom SARS-CoV-2, pri čemu je taj test napravljen unazad 180 dana, a stariji od 11 dana od dana dolaska na granični prijelaz ili uz predočenje potvrde o preboljenu izdane od liječnika  
  •    obavezno preuzmite COVID-19 digitalnu putovnicu ukoliko su se stranke cijepile, ili su preboljele covid na web stranici (https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/hr) ili osobno u poslovnicama HZZO-a.
  •    ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje - BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 30

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


15

Portugal, Madeira, malo ribarsko selo

Portugal, Madeira, garantirani polasci, vođene ture, pratitelj putovanja

Portugal, Madeira, malo ribarsko selo

Tradicionalne šarene kuće na Madeiri, putovanje na Madeiru i portugal

Madeira, tradicionalne kuće u mjestu Santana

Najveća europska morska stijena Cabo Girao i cvijeće, putovanje Madeira

Madeira, najveća europska morska stijena Cabo Girao, na 600 m visine, s nezaboravnim pogledom

Šarmantno ribarsko mjesto Camara de Lobos na Madeiri, putovanje na Madeiru

Madeira, Camara de Lobos,ribarsko mjesto prepuno prepoznatljivih šarenih barki i ribljih restorana

Fontana i cvijeće u Funchalu, putovanje Portugal i Madeira

Madeira, prekrasna fontana u Funchalu

Putovanje u Portugal, palača Pena

Portugal, Sintra -očaravajuća palača Pena

Svjetionik na Cabo da Roca, putovanje u Portugal

Portugal, Cabo da Roca - najzapadnija točka Europe

Madeira putovanje, ribarsko selo Camara de Lobos

Madeira, ribarsko selo Camara de Lobos

ulice Obidosa u cvijeću, putovanje Lisabon i mala portugalska tura

Portugal, Obidos, stare ulice

Svetište Fatima, putovanje u Portugal

Portugal - Fatima - jedno od najpoznatijih marijanskih svetišta u Europi

Putovanje u Portugal, kula Belem

Lisabon, pogled iz Belemske kule

Žuti tramvaj u Lisabonu, putovanje u Lisabon

Lisabon, stari Lisabonski tramvaj, jedan od simbola Lisabona

Portugal, Madeira, garantirani polasci, vođene ture, pratitelj putovanja

Madeira, pogled na divlju obalu i litice na Ponta de Sao Lourenco

Madeira, hrastove bačve, garantirani polasci, vođene ture, putovanje sa pratiteljem

Madeira, hrastove bačve vina za proizvodnju slatkog desertnog vina

Portugal, Madeira, Monte Baskets Cars, garantirani polasci, vođene ture, putovanje sa pratiteljem

Portugal, Madeira, vožnja gondolom od Montea do Funchala, Monte Baskets Cars

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter