Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

11 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. DAN ZAGREB – DUBAI

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja. Let za Dubai u 15:25 h/slijetanje u 23:00.

2. DAN DUBAI – TOKYO

Polijetanje za Tokyo u 02:40 (let EK 318). Slijetanje u zračnu luku Narita Tokyo u 17:35 h, slijedi transfer do grada, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večernje šetnje i prve dojmove o japanskoj prijestolnici. Noćenje.

3. DAN TOKYO

Doručak u hotelu. Cjelodnevni razgled: trg i park oko kraljevske palače, hram Meiji Jingu (svetište posvećeno caru Meijiu i carici Shoken), Harajuku-omiljeno okupljalište mladih, Omotesando-elegantna trgovačka ulica s trgovinama svjetskih brandova, poznata i po čuvenim Harajuku djevojkama i njihovom neobičnom modnom izričaju. Ručak u gradu. Transfer do hotela, slobodno poslijepodne i večer.

4. DAN TOKYO

Doručak u hotelu. Slijedi cjelodnevni nastavak razgleda Tokija: vrt Hamarikyu iz Edo razdoblja, jedan od najljepših pejsažnih parkova Tokija; plovidba rijekom Sumida koja prolazi središtem grada; hram Asakusa Kannon (jedan od najživopisnijih tokijskih hramova); Ručak u obližnjem restoranu. Nakamise arkade u kojima se prodaju tipični japanski suveniri; Akihabara: gradska četvrt poznata kao "najveći dućan elektronike na svijetu", Ginza – trgovačka žila kucavica (robne kuće, restorani,galerije). Povratak u hotel.

5. DAN TOKYO – NIKKO – TOKYO

Nakon doručka odlazak autobusom na cjelodnevni izlet u NIKKO, nacionalni park sa UNESCO-vog popisa svjetske baštine. Nakon obilaska svetišta Toshogu, mauzoleja prvog Tokogawu Shoguna slijedi ručak u lokalnom restoranu, a potom vožnja  cestom serpentina "Irohazaka Driveway" do podnožja planine Nantai gdje se nalazi slikovito jezero Chuzenji i jedan od najljepših vodopada u Japanu, vodopad Kegon. Povratak u hotel.

6. DAN TOKYO – FUJI – HAKONE

Doručak. Odjava iz hotela  te odlazak autobusom prema planini Fuji (3.776 m) (cca 3h vožnje) Ukoliko vremenski uvjeti posluže, s pete postaje (2.305 m/nv) imat ćete prekrasan pogled na ruralni Japan. Nastavak vožnje prema Hakoneu. Ručak u lokalnom restoranu. Plovidba jezerom Ashi koje je nastalo prije 3 tisuće godina nakon vulkanske erupcije. Planiran je i posjet  vulkanskoj dolini Owakudani (ovisno o vulkanskoj aktivnosti).Slijedi uspon žičarom na planinu Komagatake s impresivnim pogledom na gradić Hakone i okolicu. Dolazak u Hakone, smještaj u hotel.

7. DAN HAKONE – KYOTO  

Doručak u hotelu. Transfer autobusom  do Odaware gdje se ukrcavamo na superbrzi vlak Shinkansen za Kyoto. Po dolasku u Kyoto razgled grada autobusom: zen-hram Kinkakuji koji je pod zaštitom UNESCO-a, dvorac Nijo iz 17.stoljeća koji plijeni impresivnim eksterijerima ali još i više dekoracijom interijera. Ručak tijekom razgleda. Slijedi svetište Kiyomizu, jedan od najpoznatijih japanskih lokaliteta: hram iz 1633.godine spada u svjetsku spomeničku baštinu a bio je jedan od kandidata za novih 7 svjetskih čuda. Transfer do hotela.

8. DAN KYOTO (FAKULTATIVNO: HIROŠIMA)

Poslije doručka slobodan dan u tisućljetnoj japanskoj prijestolnici. Noćenje u hotelu.

Fakultativno: cjelodnevni izlet u Hiroshimu: transfer do željezničke stanice u Kyotu, a potom  superbrzim vlakom Shinkan-sen .O strahotama koje su proživjeli njeni stanovnici svjedoče Memorijalni park mira  te  Memorijalni muzej mira.Ručak u lokalnom restoranu.Vožnja trajektom do otočića Miyajima te obilazak svetišta Itsukushima, jednog od bisera s UNESCO-vog popisa. Povratak u Kyoto super brzim vlakom Shinkansen.  

Cijena fakultativnog izleta za grupu od min. 10 osoba: 3.180 kn po osobi, za grupu od min. 15 osoba: 2.900 kn po osobi

9. DAN KYOTO – NARA – OSAKA

Nakon doručka polazak na razgled hrama Fushimi Inari Taisha posvećenog šintoističkom bogu riže i poznatog po tisućama drvenih "Torii-vrata". Slijedi muzej Gekkeikan Okura Sake posvećen sakeu-najpoznatijoj japanskoj žestici od riže.

Nastavak autobusom u Naru, jedan od najljepših japanskih gradova. Posjet budističkom hramu Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu. Okoliš hrama nastanjuju tisuće srni "svetih životinja" koje se "druže" s posjetiocima. Slijedi svetište Kasuga Taisha (razgleda se samo izvana) koje je posvećeno zaštitnici Nare. Oko hrama su vjernici ostavili mnoštvo svjetiljaka kao zavjet. Nakon šetnje Nara parkom slijedi ručak  i polazak prema Osaki. Po dolasku u Osaku smještaj u hotel u središtu grada. Slobodno za šetnje i otkrivanje grada u vlastiom aranžmanu.Noćenje.

10. DAN OSAKA

Doručak u hotelu. Slijedi razgled Osake: Posjet dvorcu Osaka s impresivnim zidinama. Dao ga je sagraditi vladar Toyotomi u 16.stoljeću. Posjet čuvenoj tržnici Kuromon, na kojoj se već 170 godina svježim namirnicama snabdijevaju restorani i lokalno stanovništvo. Nastavljamo razgled posjetom  gradskoj četvrti Dotonbori  prepunoj tipičnih japanskih restorana. Uspon na vrh zgrade-vidikovca  "Umeda Sky Building". S vrha zgrade impresivan pogled na  panoramu Osake  i obližnjih gradova Kobe i Kyoto koji čine jedinstvenu urbanu aglomeraciju. Ručak u obližnjem restoranu. Slobodno poslijepodne za šetnje i kupovinu. Navečer transfer u zračnu luku, polijetanje za Dubai u 23:45 h (let EK 317).

11. DAN DUBAI – ZAGREB

Slijetanje u Dubai u 05:15 h, te nastavak letom za Zagreb (EK 129) u 08:30/slijetanje u 12:35 sati.


Fotografije & video

01


3

Japan, veličanstevni pogled na svetu planinu Fuji

Planina Fuji, Japan, daleka putovanja, garantirani polasci, vođene ture

Japan, veličanstevni pogled na svetu planinu Fuji

Tokio, Shubuya raskrižje, putovanje Japan, daleka putovanja, garantirani polasci, vođene ture

Japan, Tokyo - poznato križanje Shibuya, najprometnije raskrižje na svijetu

Oskaka, Oskaka dvorac, Japan, daleka putovanja, garantirani polasci, vođene ture

Japan, Osaka - Osaka dvorac

***Ovo putovanje možete platiti na više obroka ili jednokratno, virmanskom uplatom, gotovinski, dolaskom u poslovnicu ili večinom kreditnih ili debitnih kartica. Za obročno plaćanje obračunava se naknada od 3,60%.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • letovi Zagreb-Tokio,Osaka-Zagreb na avio-kompaniji Emirates (ekonomska klasa)
 • smještaj u hotelima 3* (lokalna kategorizacija) na osnovi noćenja s doručkom
 • 8 ručkova prema programu
 • sve transfere prema programu
 • prijevoz putničkim i shinkansen vlakovima
 • izlete
 • razglede i ulaznice prema programu
 • prijevoz jednog komada prtljage po osobi posebnim prijevozom iz Hakonea u Kyoto
 • hrvatskog stručnog pratitelja tijekom putovanja
 • japanske vodiče na engleskom jeziku

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • aerodromske takse: 3.590 kn
 • policu putnog osiguranja
 • obroke koji nisu navedeni u programu

Doplate i popusti:

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.900 kn

Informacije:

Cijena aranžmana je izračunata na osnovi cijena usluga u JPY (japanski jen) po prodajnom tečaju Zagrebačke banke važećem na dan 08.08.2019., te za minimum 20 putnika. Za povećanje tečaja više od 5% , agencija zadržava pravo povećanja cijene. Za grupu od 15 do 19 putnika cijena aranžmana se povisuje za 5%.

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 25

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter