Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan ZRAČNA LUKA TREVISO – LAMEZIA TERME – CAPO VATICANO I noćenje

Kalabrija ili, kako je mnogi nazivaju, kolijevka Velike Grčke, smatra se nebrušenim dijamantom koji se skriva na vrhu prsta talijanske čizme, zagrljen između mora tirenske i jonske obale. Nakon formalnosti u zračnoj luci slijedi vožnja do turističkog odmarališta Capo Vaticano, koje se može pohvaliti najljepšim plažama na tirenskoj strani otoka.

2. dan CAPO VATICANO I doručak i večera, noćenje

Dan za samostalno istraživanje otoka. Nakon doručka preporučujemo istraživanje dviju romantičnih stjenovitih obala dijela Capo Vaticano u kojem se skriva mnogo manjih očaravajućih pješčano-šljunčanih plaža kojima posebnu draž daje tirkizno-kristalna čista voda. S panoramskih točaka koje se nalaze uzduž obale možete uživati u pogledu na Eolske otoke. Plaža Grotticelle smatra se najljepšom plažom, koju vrijedi posjetiti.

3. dan: CAPO VATICANO I doručak i večera, noćenje

Dan za samostalno istraživanje otoka. Nakon doručka preporučujemo vožnju do obližnje Tropeje, koja se smatra najmondenijim odmaralištem Kalabrije. Srednjovjekovni gradić sagrađen na stjenovitoj hridi, uske popločane ulice okružene visokim zgradama s balkonima gradu daju ugodan osjećaj. Simbol Tropeje je crveni luk, odnosno Cipolla Rossa di Tropea, a možete je kupiti na svakom koraku. Posebnu draž mjestu daje i crkva, odnosno svetište Santa Maria dell'Isola, koja posebno navečer oživljava u punom sjaju. Za završetak dana preporučujemo posjet poljoprivredno-turističkom gospodarstvu na kojem ćete kušati tipične kalabrijske specijalitete.

4. dan: CAPO VATICANO I doručak i večera, noćenje

Dan za samostalno istraživanje otoka. Nakon doručka preporučujemo vožnju do grada Pizza, koji se smatra jednim od najromantičnijih i najslikovitijih dijelova Kalabrije. Grad se posljednjih godina razvio u pravi magnet za turiste, posebice zbog svoje jednostavnosti i kompaktnosti. Posebnu draž daju mu dvorac Murat, koji se uzdiže visoko na hridi iznad mora, stara gradska jezgra s glavnim gradskim trgom Piazza della Republica i crkve u špilji Piedigrotta. Posebnost grada je tartuffo. Riječ je o sladoledu punjenom tekućom čokoladom i posutom kakaom u prahu koji izgledom podsjeća na tartufe.

5. dan: CAPO VATICANO I doručak i večera, noćenje

Dan za samostalno istraživanje otoka. Bezbrižno opuštanje na plaži Grotticelle, kupanje u tirkiznom moru, ljetno čitanje te posjet antičkom selu Santa Domenica.

6. dan: CAPO VATICANO I doručak i večera, noćenje

Dan za samostalno istraživanje otoka. Nakon doručka preporučujemo vožnju uzduž tirenske „ljubičaste obale“ do grada Reggio Calabria koji se nalazi na samom vrhu talijanske čizme, gdje se čini da vrh dodiruje veliki otok Siciliju. Grad se nalazi na mjestu nekadašnjega grčkog antičkog grada Reghiona, važnog dijela velike Magne Grecije. Najvažnija su turistička atrakcija grada dva slavna grčka brončana kipa bradatih i nagih ratnika „Bronzi di Riace“ koja se nalaze u Narodnom muzeju (Museo Nazionale di Reggio Calabria). Široka promenada uz more nudi ugodnu šetnju, a s nje se proteže prekrasan pogled na more, Siciliju i vulkan Etnu. Slijedi polusatna vožnja do zanimljivog i mističnog ribarskog sela Scilla ponosnog na svoju baštinu specijaliziranog ribolova na sabljarke. Priuštite si neki riblji specijalitet u jednom od ribljih restorana u slikovitoj četvrti Chaianalea.

7. dan: EOLSKI OTOCI I doručak i večera, noćenje

Ugodnom vožnjom brodićem stići ćete na dva od sedam Eolskih otoka – Lipari i Vulcano. Provest ćete se mimo otoka Stromboli, koji je jedini neprestano aktivni vulkan u Europi, i moći promatrati vulkansku aktivnost, koja se pokazuje na različite načine. Lipari je najveći od otoka i nudi šetnju glavnim gradićem sa zanimljivom tvrđavom i normanskom katedralom. Na otoku Vulcano moći ćete osjetiti vulkansku aktivnost i okupati se u ljekovitim vulkanskim izvorima.

8. dan CAPO VATICANO – LAMEZIA TERME – ZRAČNA LUKA TREVISO I doručak

Nakon doručka slobodno za kupanje do polaska autobusa u zračnu luku Lamezia Terme.

Polazak zrakoplova prema zračnoj luci u Trevisu.


Fotografije & video

01


4

Kalabrija, obala i plaža Tropea, Italija

last minute Kalabrija, obala i plaža Tropea

Kalabrija, obala i plaža Tropea, Italija

najljepša plaža Italije Capo Vaticano

Kalabrija, Capo Vaticano, Italija

Kalabrija, grad i plaža Tropea

Kalabrija, grad i plaža Tropea, Italija

dvorac Scilla u Kalabriji, ljetovanje Italija

Kalabrija, dvorac Scilla, Italija

SEZONA 2021.

  • POLASCI svaku subotu od 19.6. do 31.7.2021.
  • let:  Venice Treviso -  Lamezia Terme  /  Lamezia Terme - Venice Treviso

Usluga: polupansion

Cijena u HRK po osobi:

tip sobe usluga br. osnovnih kreveta br. pomoćnih
kreveta
19.6. 26.6. 3.7.,
10.7.
17.7. 24.7. 
1TD 1TD 1TD 1TD 1TD
DS GV PLP 2 1 5.880 6.340 6.800 7.030 7.410

Zbog velike dinamike promjena cijena molimo da se o točnom terminu i cijeni raspitate kod našeg prodajnog osoblja.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

  • zrakoplovni prijevoz Venice Treviso – Lamezia Terme – Venice Treviso u ekonomskoj klasi s uključenim jednim komadom prtljage do 20 kg
  • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
  • noćenje u hotelu 3* s uključenim doručkom i večerom u ljetovalištu Capo Vaticano
  • izlet na Eolske otoke
  • vođenje na engleskom jeziku i PDV

Napomena: raspored posjeta (po danima) može se promijeniti što ne utječe na kvalitetu programa.

Cijena aranžmana ne uključuje:

Napojnice i druge usluge koje nisu navedene pod cijena uključuje, nadoplatu za jednokrevetnu sobu, drugi tip usluge, drugi tip sobe, paket putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja – PREPORUKA!

Doplate i popusti:

DS GV:

  • popust za dijete (2-12 god) u pratnji 2 odrasle osobe 10%

OBVEZNA DOPLATA u hotelu (na licu mjesta): boravišna pristojba u hotelu 2* 0,5 €/dan/soba; u hotelu 3* 1,5 €/dan/soba; u hotelu 4* 3 €/dan/soba, u hotelu 5* 4 €/dan/soba.  

Informacije:

TRAJANJE PUTOVANJA: 8 dana / 7 noći
ROK ZA PRIJAVU: do 30 dana prije polaska 

Slovenskog predstavnika nema u Chanii, Bodrumu, Kušadasiju, Marmarisu, Milosu, Naxosu, Parosu, Mikonosu, Kalabriji i Egiptu. Na tim destinacijama je predstavnik na engleskom i njemačkom.

*S obzirom na česte promjene molimo da se o obavezama testiranja i mogućnostima ulaska u Italiju, informirate na stranicama MVEP.

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter