Mondotravel

O putovanju:

Kada:

24.07.2024. | 02.10.2024. | 14.05.2025. | 30.07.2025. | 08.10.2025.

Koliko:

12 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan        Zagreb – Los Angeles
U zagrebačkoj zračnoj luci trebate biti dva sata prije predviđenog vremena polaska zrakoplova. Javite se na šalter za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i prijavite se na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci gdje obavljate kontrolu putovnica i presjedate na let za SAD. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Dolazak u Los Angeles u poslijepodnevnim ili večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage. Slijedi prvi susret s najzvučnijim gradovima aglomeracije Los Angelesa. U mjestu Venice prošetat ćete po čuvenoj plaži Venice Beach. Zatim ćemo doći u  Santa Monicu gdje ćete posjetiti poznati dok Santa Monica Pier, prošetati promenadom u Trećoj ulici te uživati u jedinstvenom zalasku sunca. Smještaj u hotel na širem području Los Angelesa. Noćenje.

2. dan        Los Angeles
Doručak. Cjelodnevni razgled Grada Anđela otpočinjemo na povijesnoj lokaciji gdje je 4. 9. 1781. španjolski guverner Felipe de Neve osnovao El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles de Porciúncula. Slijedi razgled suvremenog administrativno-financijskog i umjetničkog središta. Odlazak do zvjezdarnice Griffith i vidikovca s kojeg se pruža najbolji pogled na velegrad i prepoznatljivi hollywoodski znak. Na Hollywoodskom bulevaru prošetat ćete Nogostupom slavnih do glamurozne dvorane Dolby Theatre u kojoj se dodjeljuje godišnja filmska nagrada Oscar. Posjetit ćemo i Beverly Hills, gradić u kojem žive slavni i bogati i u kojem se nalaze luksuzne vile hollywoodskih zvijezda. Prošetat ćete po Rodeo Driveu, ulici s najekskluzivnijim dućanima (usp. film Pretty Woman iz 1990. s Juliom Roberts i Richardom Gereom). Razgled Los Angelesa završit ćemo u Santa Monici. Noćenje.

3. dan        Universal Studios Hollywood / Disneyland / Disney California Adventure / muzeji
Doručak. Preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Universal Studios Hollywood (preporučeni skup ulaznica), središte hollywoodske filmske industrije i prijestolnicu vrhunske zabave Los Angelesa. Universalovi studiji u Hollywodu jedno su od onih mjesta na kojima će vam zorno prikazati kako nastaju filmska remek-djela, akcijske scene, prizori katastrofa i akrobacije od kojih zastaje dah. Posebno preporučujemo čuvenu turu panoramskim vlakom kroz studije i legendarnu show-predstavu Vodeni svijet koja se odvija na filmskom setu Waterworld-a, filma iz 1995. s Kevinom Costnerom. Ako vas ne privlači svijet filma, preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Disneyland ili adrenalinski zabavni park Disney California Adventure. Ljubiteljima umjetnosti nudimo odlazak u slavni Muzej Getty, ili u Muzej suvremene umjetnosti (MOCA) i u Muzej moderne umjetnosti (The Broad). Noćenje.

4. dan        San Diego
Doručak. Vožnja uz Tihi ocean i bivšu nuklearnu centralu te kroz vojni kamp Pendleton. San Diego je drugi najnaseljeniji grad Kalifornije. Smjestio se uz granicu s Meksikom i obiluje meksičkim ugođajem. Razgled San Diega započet ćemo na poluotoku Coronadu panoramskim pogledom na grad i luku. Odlazimo do najstarijeg hotela Del u kojem je Marylin Monroe 1958. snimala Neki to vole vruće. Nastavljate razgledavati najznačajnije dijelove San Diega: Seaport Village – nosač zrakoplova USS Midway (preporučeni skup ulaznica) – Old Town San Diego State Historic Park – park Balboa – Četvrt plinskih svjetiljki – Fifth Avenue. Smještaj u hotel na širem području San Diega. Noćenje.

5. dan        SeaWorld San Diego / San Diego Zoo / muzeji
Doručak. Preporučujemo odlazak u zabavno-edukativni morski park SeaWorld San Diego (preporučeni skup ulaznica). Uživat ćete u predstavama kitova ubojica, dupina i morskih lavova, obilaziti ispod bazena s morskim psima, vidjeti polarne medvjede i pingvine u njihovu prirodnom staništu, uživati u 4D projekcijama i vlakovima smrti. Ako vas ne privlači svijet mora i oceana, preporučujemo odlazak u svjetski poznati zoološki vrt San Diego Zoo. San Diego Zoo je među najvećim i najznačajnijim u svijetu po reprodukciji i uzgoju rijetkih i ugroženih vrsta. Ljubiteljima umjetnosti nudimo antropološki muzej Museum of Us, ili prirodopisni muzej San Diego Natural History Museum, ili muzej San Diego Museum of Art (SDMA). U poslijepodnevnim satima napuštamo San Diego i vozimo se prema saveznim američkim državama Arizoni i Nevadi. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan        Nacionalni park Joshua Tree – Route 66
Doručak. Nacionalni park Joshua Tree obiluje neobičnim, endemskim pustinjskim drvećem što iz daljine sliči na čovjeka s podignutim rukama u zraku. Zaustavljamo se kod Hidden Valley i Skull Rock. Legendarna američka cesta Route 66 je 1926. kao prva transkontinentalna cesta povezala Chicago i Los Angeles, zbog čega je nazvana majkom američkih cesta. U Peach Springsu, sjedištu indijanskog rezervata plemena Hualapai vidjet ćemo kako žive prastanovnici Amerike. Dan ćemo završiti posjetom Seligmanu, tipičnom gradiću na Route 66. Tokom današnjeg dana prolazimo nekoliko klimatsko-vegetacijskih zona, od pustinje do brdsko-planinskih predjela. Smještaj u hotel na Route 66. Noćenje.

7. dan        Nacionalni park Grand Canyon – Las Vegas
Doručak. Grand Canyon je jedan od najznačajnijih i najposjećenijih nacionalnih parkova SAD-a, grandiozno djelo tektonskih pokreta i rijeke Colorado. Nalazi se u sz. dijelu Arizone, u duljini 447 km toka rijeke Colorado. Širok je u prosjeku 16 km, a dubok više od 1800 m. Sjeverni rub kanjona nalazi se na 2483 m nadmorske visine, a južni na 2173 m. Zaustavljamo se na vidikovcima Mather Point i Bright Angel. 2018. posjetilo ga je rekordnih 6,38 mil. posjetitelja. Od 1979. je na UNESCO ovu Popisu svjetske baštine. Preporučujemo helikopterski let iznad kanjona (preporučeni skup ulaznica). Vožnja prema Las Vegasu s usputnim zaustavljanjem na Hooverovoj brani. Brana je građena od 1931. do 1936. Po završetku gradnje bila je najveća brana na svijetu i premda je prošlo devet desetljeća i dalje je vrlo impresivna. Po dolasku u Las Vegas panoramska vožnja po Stripu. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan        Las Vegas / Antelope Canyon i Horseshoe Bend
Preporučujemo izlet u Antelope Canyon i Horseshoe Bend (preporučeni skup ulaznica). Misteriozni Antelope Canyon je najljepši skriveni tjesnac u rezervatu indijanskog plemena Navajo. Izdubile su ga u crvenome pješčenjaku riječne bujice i udari vjetra. Antelope Canyon smatra se nezaobilaznim mjestom koje moraju posjetiti svi željni savršene fotografije i obožavatelji netaknute prirode. Odlazak do Horseshoe Benda, najfotografiranije točke na rijeci Colorado i meandra u obliku konjske potkove. Povratak u Las Vegas, Svjetsku Prijestolnicu Zabave. Slobodna noć za osobne programe. Noćenje.

9. dan        Las Vegas
Današnji dan je predviđen za osobne programe i odmor. Las Vegas je najdinamičniji, najspektakularniji i najdrskiji boomtown u čitavoj povijesti svijeta. Još je nevjerojatnija činjenica koja to potkrepljuje – da nije niti postojao na početku 20. stoljeća! Zadnjih godina bilježi veći i brži rast od bilo kojeg američkog gradskog središta. Zabavite se u mnogobrojnim hotelima i kockarnicama: Luxor – Excalibur – Tropicana – New York - New York – MGM – Vdara – Aria – Cosmopolitan – Bellagio – Cezarova palača – Venecija – Pariz – Otok s blagom... Ispred hotela uprizorene su gusarske bitke, erupcije vulkana, ples vode u ritmu glazbe i brojne druge zanimljivosti. Noćenje.

10. dan    San Francisco
Jutarnji let za San Francisco. San Francisco je lučko, trgovačko, financijsko, znanstvenoistraživačko i poslovno središte zapadnog dijela SAD a; zauzima vodeće mjesto u trgovini s Azijom. Gradska aglomeracija San Francisca ubraja se među najznačajnija kulturna središta SAD a; izdvajaju se sveučilišta, Muzej suvremene umjetnosti, Palača Legije časti, Muzej azijske umjetnosti... Turističko je središte s 26 mil. posjetitelja godišnje. Razgled San Francisca: most Golden Gate – Civic Center – slikoviti Trg Alamo – Pier 39 – Fisherman's Wharf – krstarenje zaljevom (preporučeni skup ulaznica) – Twin Peaks – Union Square... Smještaj u hotel na širem području San Francisca. Noćenje.

11. dan    San Francisco
Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo vožnju poznatim turističkim tramvajem cable carom (preporučeni skup ulaznica), šetnju Kineskom četvrti, kupovinu suvenira ili last-minute shopping. U poslijepodnevnim satima transfer u zračnu luku i prijava na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema Starom kontinentu. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Noćni let.

12. dan    Zagreb
Dolazak u veću europsku zračnu luku gdje presjedate na let za Hrvatsku. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim ili večernjim satima i preuzimanje prtljage.


Fotografije & video

01


20

Los Angeles - poznati Sunset Boulevard sa svojim palmama, zaštitnim znakom grada

Los Angeles putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, Kalifornija putovanje, mondo travel

Los Angeles - poznati Sunset Boulevard sa svojim palmama, zaštitnim znakom grada

San Francisco putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, putovanje na zapad SAD-a

San Francisco - čuveni most Golden gate

San Francisco putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, ture po zapadnoj Americi

San Francisco, trajektna zgrada

San Francisco putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, ture po zapadnoj Americi

San Francisco, žičara koja vozi do brojnih turističkih atrakcija

grupni polasci, putovanja avionom, garantirani polasci

SAD- Las Vegas pogled na dio grada

San Francisco putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, ture po zapadnoj Americi

San Francisco, čuveni zatvor Alcatraz

Pješčana plaža Santa Monica, Los Angeles, putovanje Amerika, garantirani polasci, grupni polasci

Los Angeles, Santa Monica - poznata pješčana plaža Santa Monica

Los Angeles putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, zlatni zapad Amerike

Los Angeles, Santa Monica - Ferrisov kotač, jedini u svijetu na solarni pogon

Venice beach plaža, putovanje Amerika, zapadna obala Amerike

Los Angeles, Venice beach - ovdje se snimao popularni Baywatch

putovanje Amerika, zlatni zapad Amerike, daleka putovanja, putovanje SAD, mondo

Los Angeles, Long beach - popularna pješčana plaža

putovanje Amerika, zlatni zapad Amerike, daleka putovanja, putovanje SAD, mondo

Los Angeles - popularnog naziva L.A., grad anđela

Los Angeles putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, Kalifornija putovanje, mondo travel

Los Angeles, Pershing Square - uređeni park okruženim visokim neboderima

Strip, toranj Eiffel, putovanje u SAD

Las vegas, Replika Eiffelovog tornja na 46 katova Iznad Stripa

Las vegas Strip, SAD, Mondo travel

Las Vegas, pogled na Strip i hotel MGM Grand

Las Vegas Strip, ulica, SAD

Las Vegas, neonsko šarenilo na ulicama grada

Plaža Mission Bay, San Diego, putovanje Kalifornija, zapad Amerike, daleka putovanja

San Diego, Kalifornija -Mission Bay plaža

Noćni život Gaslamp quarter, San Diego, putovanje Kalifornija, zapad Amerike, daleka putovanja

San Diego, Kalifornija - Gaslamp quarter

Most na Coronado, putovanje San Diego, putovanje Kalifornija, zapad Amerike, daleka putovanja

San Diego, Kalifornija - panoramski pogled na most Coronado Bay

Casa del Prado, Balboa park, San Diego, putovanje Kalifornija, zapad Amerike, daleka putovanja

San Diego, Kalifornija, Casa del Prado u parku Balboa

Botanički vrt u Balboa parku,  San Diego, putovanje Kalifornija, zapad Amerike, daleka putovanja

San Diego, Kalifornija - botanički vrt u Balboa parku

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

24.07.2024.

3.600 €

02.10.2024.

3.600 €

14.05.2025.

3.600 €

30.07.2025.

3.600 €

08.10.2025.

3.600 €

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

- zrakoplovne karte ekonomskog razreda na relaciji Zagreb – Los Angeles, Las Vegas – San Francisco i San Francisco – Zagreb
- 10 noćenja i 7 doručaka u hotelima turističke kategorije (približno europske 3*-4*) u dvokrevetnoj sobi:
Los Angeles        3 n/d    šire područje Los Angelesa        (3 noćenja s doručkom)
    San Diego        1 n/d    šire područje San Diega            (1 noćenje s doručkom)
    Mojave Desert    1 n/d                            (1 noćenje s doručkom)
    Williams        1 n/d                            (1 noćenje s doručkom)
    Las Vegas        3 n    The Strip ili Downtown Las Vegas    (3 noćenja bez doručka)
    San Francisco    1 n/d    šire područje San Francisca        (1 noćenje s doručkom)
- prijevoz klimatiziranim minibusom ili autobusom prema programu putovanja
- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku za vrijeme boravka u SAD-u
- ulazak u nacionalne parkove Joshua Tree i Grand Canyon
- jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje ugovorne odgovornosti organizatora putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

- ESTA-ino odobrenje: 21 USD
- putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti – PREPORUČUJEMO! Cijena osiguranja na upit.
- doplatu za određena, željena sjedala u zrakoplovu – nije obavezna doplata
- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.000 € – obavezna doplata ako osoba spava sama
- doručke u Las Vegasu
- preporučeni skup ulaznica, osobnu potrošnju i napojnice
- zrakoplovne karte višeg ekonomskoga razreda (premium economy), poslovnoga razreda (business class) ili prvoga razreda (first class) – cijena na upit.

Doplate i popusti:

Preporučeni skup ulaznica
- tematski zabavni park Universal Studios Hollywood
- nosač zrakoplova USS Midway u San Diegu
- zabavno-edukativni morski park SeaWorld San Diego
- helikopterski let iznad Grand Canyona (25-30 minuta)
- cjelodnevni izlet Antelope Canyon i Horseshoe Bend
- krstarenje turističkim brodom zaljevom San Francisca (60 minuta)
- vožnja turističkim tramvajem cable carom u San Franciscu.
Cijena preporučenog skupa ulaznica: 900 €.

Informacije:

Plaćanje
Pri prijavi se uplaćuje 50 % iznosa cijene paket-aranžmana po osobi, preostalih 50 % iznosa cijene paket-aranžmana po osobi uplaćuje se 60 dana prije polaska. Plaćanje je na IBAN agencije ili kartično u poslovnici u Zagrebu. Ako se putnik prijavljuje u razdoblju manjem od 60 dana prije polaska, pri prijavi uplaćuje cjelokupni iznos cijene paket-aranžmana.

Dokumenti potrebni za putovanje!
Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u SAD. Pri prijavi obavezno šaljete agenciji presliku stranice sa slikom na e-adresu
ESTA ili viza nužna je hrvatskim državljanima za putovanje u SAD.
Kreditna kartica ili debitna kartica na ime putnika obavezna je kod prijave u hotel. Kartica se autorizira na iznos depozita za evl. troškove u hotelu. Ako niste učinili dodatnih troškova, autorizirani iznos se kod odjave iz hotela automatski poništava.

Putno osiguranje
Preporučujemo putno osiguranje! Cijena osiguranja na upit. Osiguranje se uplaćuje isti dan kada i paket-aranžman, ali u odvojenoj transakciji. Osiguranje se uplaćuje na IBAN agencije.

ESTA
Hrvatski državljani koji nemaju važeću američku vizu moraju se registrirati u elektronički sustav za odobravanje putovanja. Registracija se obavlja online. Potrebna je putovnica s ugrađenim računalnim čipom (biometrijska putovnica) i kreditna kartica. Hrvatski državljani koji imaju važeću američku vizu ne moraju se registrirati pri ESTA-i. Ako putnik želi asistenciju pri apliciranju za registriranje u elektronički sustav za odobravanje putovanja, usluga tražene asistencije s troškom ESTA-e i pripadajućim PDV-om iznosi 80 € po osobi. Agencijska asistencija nije obavezna; znači da putnici mogu sami rješavati ESTA-u. Više informacija na mrežnoj stranici Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/

Program
Mogućnost organiziranja pretprograma, tj. ranijeg dolaska u SAD i boravka u vlastitom aranžmanu do početka naše ture. Postoji mogućnost organiziranja i postprograma; nakon završetka naše ture ostajete u SAD-u u vlastitom aranžmanu. Najčešći postprogrami su Havaji, Bahami, Karibi i sl.

Opći uvjeti poslovanja
Sastavni su dio programa putovanja i ugovora o putovanju u paket-aranžmanu. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu ili uplatom predujma suglasni ste s navedenim uvjetima.

Najmanji broj osoba potreban za ostvarivanje paket-aranžmana
14

Rok u kojem organizator može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu ako najmanji broj osoba ne bude dosegnut
20 dana prije početka paket-aranžmana

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter