Mondotravel

8 dana

tradicionalna žena, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

O putovanju:

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Putovanje Indija.

Šarena Indija je zemlja s više od milijardu stanovnika i zemlja iz¬razitih suprotnosti. S jedne strane nas očarava sa spokojnošću joge i meditacije, dok se na drugoj strani odvija kaotični način života. Njezina raznolikost se odražava i u krajoliku, od tropskih plaža pa do snježnih vrhova Himalaje, šarene Rajasthanske pustinje u Vara¬nasiju - gradu pokraj svete rijeke Ganges, od udaljenih sela do teh¬nološki razvijenih gradova. Ogrnimo se svilom i krenimo na bogato kulinarsko putovanje tijekom kojeg nas očekuju indijske delicije s curryjem pripremljene na tisuću i jedan način te uživajmo u šalici pravog indijskog čaja.

Dan 1

OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – DELHI 
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Venecija, Ljubljana – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Delhi. Smještaj i noćenje.  

Dan 2

ZAPREPAŠTENJE I HARMONIJA U GRADU DELHI
Nakon doručka, slijedi razgled glavnog grada Indije, koji će nas očarati zgradama raznih boja i kulturno-povijesnim spomenicima iz raznih razdoblja. Delhi je grad hramova, džamija, palača i prekrasnih vrtova. Dok se u New Delhi-u nalaze brojne kolonijalne, britanske zgrade (parlament, predsjednička palača, brojna ministarstva) i zanimljivi 47 m visok vojni spomenik »Vrata Indije«, u starom Delhiju ćemo obići najveću indijsku džamiju Jami Masjid i kompleks Qutub Minar, prvu indijsku džamiju s najvišim minaretom. Odlazak u razgled prekrasnog hrama Lotus nakon čega ćemo pogledati i spomenik koji je posvećen Mahatma Gandhiju. Doživljaj ne bi bio potpun bez odlaska na Chand Chowk, tržnicu na kojoj se svakodnevno trguje, mjesto gdje se odjednom može doživjeti kaotična slika glasnih prodavača i kupaca, životinja, biciklista i automobilskih sirena. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Dan 3

LIKOVITI INDIJSKI BAAZAR U AGRI
Doručak. Vožnja autobusom u Agru, glavni grad države Uttar Pradesh, koji je u 17 stoljeću predstavljao glavni grad mogulske Indije. Danas je iznimno popularan zbog veličanstvene tvrđave i spomenika ljubavi – znamenitog Taj Mahala. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za obilazak slikovitog baazara. Povratak u hotel, večera i noćenje.


Dan 4

TAJ MAHAL, NAJLJEPŠI SPOMENIK LJUBAVI I REMEK DJELO INDIJSKE ARHITEKTURE
Doručak. Odlazak do Taj Mahala u ranim jutarnjim satima. Ovaj je spomenik simbol vječne ljubavi kojeg je u znak svoje ljubavi prema svojoj supruzi izgradio veliki mogul Šah Jaha. Ovaj prekrasni, mramorni mauzolej, najljepši je u vrijeme izlaska sunca. Odlazak do obale rijeke Yamuna i Crvene tvrđave iz razdoblja kada je Agra bio glavni grad Indije, u kojoj su živjeli svi veliki mogulski kraljevi. Tvrđava je okružena visokim zidinama, unutar koji se nalaze brojne palače, dvorane i lijepi vrtovi. Večera i noćenje.


Dan 5

PREKO GRADA DUHOVA FATEHPUR SIKRI U CRVENI GRAD JAIPUR
Doručak. Vožnja s kraćim pauzama u Jaipur, glavni grad države Rajastan. Usputni razgled Fatehpur Sikri – grada pobjede kojeg je izgradio Veliki Akbar. Grad je danas »grad duhova« s očuvanim veličanstvenim zidinama, palačama, mauzolejima i vrtovima. Nastavak putovanja u Jaipur kojeg nazivaju »crveni grad« zbog arhitekture u pretežito crvenoj boji. Smještaj u hotel, večera i noćenje.


Dan 6

JAIPUR - PALAČA VJETROVA
Doručak. Odlazak do veličanstvene Amber tvrđave (jahanje slonova ili jeepovi) i njezinih palača, vrtova i zidina. Unutrašnjost palača krasi slonovina, staklo, poludrago kamenje i lijepi murali, dok se s tvrđave pruža lijepi pogled na okolicu. Odlazak do starog grada u poslijepodnevnim satima, razgled gradske palače, muzeja, zvjezdarnice Jantar Mantar i Palače vjetrova – Hava Mahal. Povratak u hotel, večera i noćenje.


Dan 7

JAIPUR - DELHI 
ŠAROLIKE TRŽNICE
Doručak. Vožnja u Delhi, s predviđenim dolaskom u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za samostalne razglede i kupovinu na šarolikim indijskim tržnicama. Mogućnost odlaska s vodičem do Connaught Place, tradicionalnih tibetanskih i indijskih baazara. U središtu tržnice se nalazi slavni sikhovski hram Gurudwara Bangla Sahib. Povratak u hotel, večera i noćenje.


Dan 8

DELHI – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB OPROŠTAJ OD INDIJE
Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku i prijava na let prema europskoj/azijskoj zračnoj luci. Po dolasku u europsku/azijsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija - mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).


Cijena i termin na upit

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona (lokalne kategorije)
 • prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama
 • jahanje slonova do tvrđave Amber
 • usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku
 • troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • pristojbe zračnih luka 2.280 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.500 kn
 • fakultativne izlete
 • dodatne usluge i obroke
 • sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
 • napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR
 • vizu za Indiju 470 kn (agencijsko posredovanje)
 • osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


5

Indija, tradicionalno obučena žena

tradicionalna žena, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, tradicionalno obučena žena

Fatephur Sikri, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Fatehpur Sikri-prvi planirani grad Mogulskih vladara Indije

Taj Mahal, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Agra-Taj Mahal, vrhunsko ostvarenje mogulske arhitekture

Gurudwara Guru Ka Taal,putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Agra-Gurudwara Guru Ka Taal, sikhsko hodočasničko mjesto

kutijice za nakit, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, šarene kutijice za nakit

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter