Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

1 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Jednodnevni izlet Gorski kotar: Lukovdol, Fužine i Kamačnik, autobusom iz Zagreba.

ZAGREB-VRBOVSKO-LUKOVDOL-KAMAČNIK-FUŽINE-ŠPILJA VRELO-GOLUBINJAK-ZAGREB

Polazak autobusa u 7:00 sati s dogovorenog mjesta. Slijedi vožnja prema Gorskom Kotaru do Vrbovskog, jednog od najstarijih goranskih naselja. Odlazak u okolno mjesto Lukovdol u kojem je rođen Hrvatski pjesnik Ivan Goran Kovačić. Kuća je danas muzej u sklopu kojeg se nalaze galerija, knjižnica  i memorijalni dio o Goranovom životu i djelu sa stalnom postavom. Pored kuće nalazi se amfiteatar sa spomenikom, djelo poznatog hrvatskog kipara Vojina Bakića. Slijedi nastavak putovanja do zaštićenog krajolika na području grada Vrbovskog - kanjona Kamačnik. Uz riječicu vodi pješačka staza koju djelomično čine drveni mostići. Dolazak do izvora Kamačnika, malog jezerca plavozelene boje na  410 m nadmorske visine. Šetnja prekrasnom prirodom traje oko 2 h a završava na početku kanjona. Slobodno vrijeme za osvježenje i ručak. Slijedi nastavak putovanja prema Fužinama, prekrasnom naselju koje se nalazi u središnjem djelu Gorskog Kotara. Odlazak u Špilju Vrelo otkrivenu pedesetih godina prošlog stoljeća prilikom izgradnje akumulacijskog jezera. Stara je oko tri i pol milijuna godina a dugačka samo oko 300 m. Zaista je prekrasna i bogata špiljskim ukrasima stalaktitima i stalagnitima. Na samo pedesetak metara nalazi se gorski izvor a špilju zbog svoje ljepote često nazivaju i Postojna u malom. Nastavak putovanja prema park šumi Golubinjak koja se nalazi neposredno uz autocestu u blizini stanice Lokve, na vapnenačkom i geomorfološki zanimljivom području. Obuhvaća pedesetak hektara zemlje zaštićenog područja s monolitnim stjenama i kamenom. Velika livada okružena je crnogoričnom šumon no najveću pozornost skreće najveća jela u Gorskom Kotaru visine 37 metara. U parku se nalaze Ledena i Golubinja špilja. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja.


Fotografije & video

01


3

Fužine

Fužine

Fužine

Fužine, jezero Bajer

Fužine, jezero Bajer

Fužine

Fužine

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz  turističkim autobusom
 • Turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • razglede prema programu
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Doplate i popusti:

Doplata: 

 • Ulaznica za špilju Vrelo: odrasli 25 kn, djeca do 14 godina 20 kn, djeca do 5 godina 10 kn (minimalno 10 osoba)
 • Ulaznica za muzej- rodna kuća I.G Kovačić: 15 kn
 • Ulaznica za park šumu Golubinjak: 20 kn
 • Ulaznica za kanjon Kamačnik: 10 kn

Informacije:

COVID -19 MJERE:
-    obavezna zaštitna maska za vrijeme vožnje u autobusu
-     sredstva za dezinfekciju ruku nalazi se na ulazu u autobus, no savjetujemo da ponesete i vlastito malo dezinfekcijsko sredstvo koje ćete uvijek imati uz sebe

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

Broj putnika:

Minimalni broj: 30
Maksimalni broj: 40

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


3

Fužine

Fužine

Fužine

Fužine, jezero Bajer

Fužine, jezero Bajer

Fužine

Fužine

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter