Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

6 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. DAN, srijeda 8.4.2020.

ZAGREB/LJUBLJANA – VITORIA – BILBAO

Sastanak putnika u jutarnjim satima u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije polijetanja zrakoplova (mogućnost organiziranog transfera iz Zagreba do ZL Ljubljana). Slijedi prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Ljubljane za Vitoriu - Gasteiz, glavni grad španjolske regije Baskija. Po dolasku slijedi transfer autobusom do Bilbaa, najvećeg grada Baskije. Po dolasku slijedi razgled čuvenog Biskajskog mosta, najstarijeg transportnog (trajektnog) mosta na svijetu, a povezuje gradove Portugalete i Las Arenas (Getxo), pokrajine Biskaja u Baskiji, preko rijeke Nervion. Stanovnici ovog kraja ga od njegove izgradnje 1893. godine zovu Puente Colgante (viseći most) iako mu se konstrukcija uvelike razlikuje od konstrukcija visećeg mosta. Od 13. lipnja 2006. godine proglašen je UNESCO-vom svjetskom baštinom kao izvanredna arhitektonska inovacija industrijske revolucije. Odlazimo potom do Muzeja Guggenheim – veličanstvenog zdanja arhitekta Franka Gehryja (ulaznica uključena u cijenu). Panoramska vožnja kroz novu urbanu zonu Abandoibarra - Palacio Euskalduna de Congresos y de la Música arhitekata Federica Soriana i Dolores Palacios,  do starog dijela grada uz stadion San Mamés na kojem igra Athletic Bilbao. Odlazak u šetnju starom jezgrom Casco Viejo: Teatro Arriaga, katedrala sv. Jakova, zanimljiva Art Nouveau tržnica Mercado de la Ribera. Prijava i smještaj u hotel. Preporučujemo večeru u odličnim baskijskim tavernama gdje možete kušati razne vrste „pintxosa“. Noćenje.


2. DAN, četvrtak 9.4.2020.

BILBAO – (fakultativni izlet SAN SEBASTIAN – HONDARRIBIA – BIARRITZ)

Doručak. Slobodno vrijeme, ili predlažemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet San Sebastian, Hondaribbia i Biarritz (Francuska): vožnja do elegantnog San Sebastiana (Donostia na baskijskom), prema mnogima najljepšeg grada Baskije, poznatog po filmskom festivalu „Zlatna Školjka“. Panoramska vožnja gradom s pogledom na Igeldo, šetnja starim dijelom grada Parte Vieja i Antiguo. Po završetku razgleda odlazak prema slikovitom povijesnom mjestu Hondarribia, nekadašnjem piratskom „gnijezdu“, sa srednjovjekovnom utvrdom. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju ili ručak. Vožnja do ekskluzivnog ljetovališta Biarritz u Francuskoj, koje je u prošlosti magnetski privlačio mnogobrojne slavne ličnosti i plemstvo: Napoleon III, Gary Cooper, Frank Sinatra… Povratak u Bilbao. Noćenje.


3. DAN, petak 10.4.2020.

BILBAO – (fakultativni izlet u KANTABRIJU)

Doručak. Slobodan dan za samostalno istraživanje grada. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet u regiju Kantabriju. Posjetit ćemo glavni grad Santander. Provest ćemo se duž duge pješčane plaže El Sardinero i poluotoka Magdalena do centra grada gdje ćemo posjetiti tamošnju vrlo živahnu tržnicu. Po završetku razgleda Santandera,  nastavljamo do Altamire, čuvene špilje s paleolitičkim slikarijama, kraj mjesta Santillana del Mar u pokrajini Santander; slučajno otkrivena 1876. Figure životinja bizona, soba, divljih konja i dr. izrađene su kao crteži urezani u stijenu i slikani bojama (crna, smeđa, oker), predočeni pojedinačno i u skupinama, u mirovanju i u pokretu, s izvanrednim smislom za zapažanje i osobnošću pojedinih likova; među najstarijim likovnim prikazima.  Prije 13.000 godina lavina kamenja je zapečatila otvor špilje i tako je sačuvana unutrašnjost do slučajnog otkrivanja 1876. god. (palo drvo je odgurnulo kamenje s otvora špilje). Od 1985. špilja Altamira nalazi se na UNESCO-ovu popisu svjetske baštine. Odlazimo potom do Santillana del Mar, malog mjestašca udaljenog od Santandera oko 30 km. Srednjovjekovno selo Santillana del Mar je zadržalo svoj netaknuti oblik još iz XVI. stoljeća. Kamene kuće, kamene ceste, drveni balkoni će vas vratiti u srednji vijek u doba renesanse i gotike. Nosi epitet najljepšeg srednjevjekovnog grada Španjolske. U mjestu se nalazi devet muzeja. Praktično svaka palača je muzej, a neki od njih su posvećeni povijesti mjesta, modernoj umjetnosti, jedan igračkama i predmetima iz svakodnevnog života, drugi satovima, treći srednjevjekovnim oružjima i spravama za mučenje. Povratak u Bilbao. Noćenje.


4. DAN, subota 11.4.2020.

BILBAO – (fakultativni izlet BURGOS i LA RIOJA)

Nakon doručka slobodno vrijeme ili predlažemo odlazak na fakultativni izlet u Burgos i pokrajinu La Rioja; polazak prema gradu Burgos u pokrajini Castilla y León. Po dolasku u Burgos razgled grada uz lokalnog vodiča. U povijesnom središtu grada uzdiže se čuvena gotička katedrala, od 1984. godine na listi je UNESCO-a. Djelomično su očuvane gradske zidine iz vremena kad je Burgos nazivan „Glavom Kastilje“ u teškim vremenima borbe protiv Maura. Burgos je postojbina El Cida, opjevanog španjolskog vojskovođe iz vremena reconquiste. Nastavljamo izlet do pokrajine La Rioja poznate po vinogradima i proizvodnji izvanrednih vina. Posjet vinskom podrumu, kušanje vina iz regije. Povratak u Bilbao. Noćenje.


5. DAN, nedjelja 12.4.2020.

BILBAO – (fakultativni izlet GUERNICA i PAMPLONA)

Doručak. Slobodno vrijeme, ili predlažemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Guernicu i Pamplonu; vožnja do gradića Guernica, baskijskog simbola slobode, tu se nalazi nekadašnji Parlament Baskije i drvo hrasta gdje su u prošlosti baskijski vođe donosili najvažnije odluke. Za svijet je Guernica poznata po nacističkom bombardiranju 1937. g. kada je ubijeno 1.600 nedužnih civila. Picasso je u znak sjećanja na ovu strašnu tragediju naslikao poznato djelo Guernica koje je izloženo u Madridu. Posjetit ćemo i Muzej mira (ulaznica uključena). Slijedi odlazak u Pamplonu/Iruneu na baskijskom, glavni grad španjolske pokrajine Navarre, grad poznat po slavnom encierru odnosno utrci bikova, na festivalu u srpnju svake godine koji slavi sv. Fermina, sveca zaštitnika pokrajine. Po dolasku razgled povijesnog središta grada sa službenim gradskim vodičem. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu ili sl. U večernjim satima povratak u Bilbao. Noćenje.


6. DAN, ponedjeljak 13.4.2020.

BILBAO – VITORIA – LJUBLJANA/ZAGREB

Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, prtljaga će se odložiti u za to namijenjenu prostoriju. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i zadnje obilaske ili kupovinu. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke Vitoria te prijava na direktan charter let za Ljubljanu. Dolazak u Ljubljanu predviđen u kasnim večernjim satima. Mogućnost organiziranog transfera do Zagreba (uz doplatu).


Fotografije & video

01


3

Španjolska - Bilbao stari grad

Bilbao, Španjolska, mondo travel

Španjolska - Bilbao stari grad

Bilbao, Španjolska, mondo travel

Španjolska - Bilbao most poznatog arhitekta Santiaga Calatrava

Bilbao, Španjolska, mondo travel

Španjolska - Bilbao -Guggenheim muzej

First Minute popust 300 kn vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Ljubljana – Vitoria – Ljubljana
 • transfere i razglede prema programu
 • smještaj u hotelu Sirimiri Bilbao 3* ili sl. u dvokrevetnim sobama na osnovi 5 noćenja s doručkom
 • poludnevni razgled Bilbaa po dolasku pješački i panoramski autobusom s lokalnim vodičem
 • ulaznica za Muzej Guggenheim
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • boravišne pristojbe
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe 990 kn
 • povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 350 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.790 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • putno zdravstveno osiguranje
 • fakultativne sadržaje
 • napojnice za vozača te troškove osobnih narudžbi

Doplate i popusti:

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.790 kn

Popusti: 10% za dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju, 5% iznad 12 g. na 3. pomoćnom ležaju

Doplata za transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb: 350 kn


Fakultativni izleti:

 • izlet SAN SEBASTIAN – HONDARRIBIA – BIARRITZ: 540 kn (uključeni razgledi svih navedenih gradova s lokalnim vodičem)    
 • izlet u KANTABRIJU: 540 kn (uključene ulaznice za Muzej špilje Altamira i Kuću "El Capricho" Antonia Gaudia u Comillasu)
 • izlet BURGOS i LA RIOJA: 590 kn (uključen razgled Burgosa s lokalnim vodičem i ulaznicama za katedralu i Muzej ljudske evolucije u   Burgosu, pješački razgled srednjovjekovnog gradića Laguardia te degustacija dvije vrste vina u vinariji u La Rioji)
 • izlet GUERNICA i PAMPLONA: 540 kn (uključene ulaznice za Muzej mira u Guernici i katedralu u Pamploni)
 • Minimum prijavljenih za realizaciju izleta: 30 putnika

Informacije:

Hotel u Bilbau:

Hotel SIRIMIRI BILBAO 3* ili sl.


***Ovo putovanje možete platiti na više obroka ili jednokratno, virmanskom uplatom, gotovinski, dolaskom u poslovnicu ili večinom kreditnih ili debitnih kartica. Za obročno plaćanje obračunava se naknada od 3,60%.


NAPOMENE

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
 • Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Kraljevinu Španjolsku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.


Minimalan broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 40

Broj putnika:

Minimalni broj: 40
Maksimalni broj: 50

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter