Mondotravel

10 dana

Humayunova grobnica, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija - biseri sjeverne Indije i Varanasi

O putovanju:

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Putovanje Indija, daleka putovanja.

Šarena Indija je zemlja s više od milijardu stanovnika i zemlja izrazitih suprotnosti. S jedne strane nas očarava sa spokojnošću joge i meditacije, dok se na drugoj strani odvija kaotični način života. Njezina raznolikost se odražava i u krajoliku, od tropskih plaža pa do snježnih vrhova Himalaje, šarene Rajasthanske pustinje u Varanasiju - gradu pokraj svete rijeke Ganges, od udaljenih sela do tehnološki razvijenih gradova. Ogrnimo se svilom i krenimo na bogato kulinarsko putovanje tijekom kojeg nas očekuju indijske delicije s curryjem pripremljene na tisuću i jedan način te uživajmo u šalici pravog indijskog čaja.

Dan 1

OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – DELHI
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Venecija, Ljubljana – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Delhi.


Dan 2

ŠOK I HARMONIJA U STAROM I NOVOM DELHIJU
Jutarnji dolazak i razgled glavnog grada Indije, koji će nas očarati zgradama raznih boja i kulturno-povijesnim spomenicima iz raznih razdoblja. Delhi je grad hramova, džamija, palača i prekrasnih vrtova. New Delhi krase kolonijalne britanske zgrade kao što su parlament, predsjednička palača (Rashtrapati Bhawan) i zgrade brojnih ministara. Ovdje se nalazi i veličanstveni vojni spomenik »Vrata Indije«. Obilazak najveličanstvenijih zgrada starog Delhija - Crvene utvrde i najveće indijske džamije - Jami Masjid. Vožnja rikšama kroz stari dio grada Chandni Chowk bazar i razgled spomenika Mahatmi Gandiju-Raj Ghat, Ashoka Pillar, kompleksa Qutub Minaru u sklopu kojeg se nalazi najviši indijski minaret i mauzolej cara Humayuna, koji je služio kao model pri izgradnji Taj Mahala i hrama Birla. Večera i noćenje.


Dan 3

GRAD DUHOVA FATEHPUR I CRVENI GRAD JAIPUR 
Doručak. Vožnja s kraćim pauzama u Jaipur, glavni grad države Rajastan. Usputni razgled Fatehpur Sikri – grada pobjede kojeg je izgradio Veliki Akbar. Grad je danas »grad duhova« s očuvanim veličanstvenim zidinama, palačama, mauzolejima i vrtovima. Nastavak putovanja u Jaipur kojeg nazivaju »crveni grad« zbog arhitekture u pretežito crvenoj boji. Smještaj u hotel, večera i noćenje.


Dan 4

PALAČA VJETROVA U JAIPURU
Doručak. Odlazak do veličanstvene Amber tvrđave (jahanje slonova ili jeepovi) i njezinih palača, vrtova i zidina. Unutrašnjost palača krasi slonovina, staklo, poludrago kamenje i lijepi murali, dok se s tvrđave pruža lijepi pogled na okolicu. Odlazak do starog grada u poslijepodnevnim satima, razgled gradske palače i muzeja. Krajem dana ćemo posjetiti Jantar Mantar zvjezdarnicu i razgledati Palaču vjetrova – Hava Mahal, simbol Jaipur-a. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Dan 5

JAIPUR - SIKANDRA - AGRA
GROBNICA MOGULSKOG VLADARA U SIKANDRI
Doručak. Vožnja u Agru, glavni grad države Uttar Pradesh, koji je u 17. stoljeću predstavljao glavni grad mogulske Indije. Danas je iznimno popularan zbog veličanstvene tvrđave i spomenika ljubavi – znamenitog Taj Mahala. Usputno zaustavljanje u Sikandri i razgled grobnice velikog mogulskog vladara Akbara. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

Dan 6

TAJ MAHAL, NAJLJEPŠI SPOMENIK LJUBAVI I REMEK DJELO INDIJSKE ARHITEKTURE
Doručak. Odlazak do Taj Mahala u ranim jutarnjim satima. Ovaj je spomenik simbol vječne ljubavi kojeg je u znak svoje ljubavi prema svojoj supruzi izgradio veliki mogul Šah Jaha. Ovaj prekrasni, mramorni mauzolej, najljepši je u vrijeme izlaska sunca. Odlazak do obale rijeke Yamuna i Crvene tvrđave iz razdoblja kada je Agra bio glavni grad Indije. U tvrđavi su su živjeli svi veliki mogulski kraljevi. Okružena je visokim zidinama, unutar koji se nalaze brojne palače, dvorane i lijepi vrtovi. Večera i noćenje.

Dan 7

AGRA - JHANSI - KHAJURAHO: HRAMOVI KAMASUTRE U KHJURAHU
Rani doručak. Odlazak do željezničke stanice i ukrcaj na vlak prema Jhansi. Po dolasku, vožnja do grada Khajuraho. Nazivaju ga gradom erotskih hramova zbog nekoliko hinduističkih i džainističkih hramova u kojima su vidljivi raskošni i erotski reljefi. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

Dan 8

KHAJURAHO - VARANASI VJEČNI GRAD
Doručak. Odlazak u razgled istočnih i zapadnih hramova egzotične arhitekture koji su izgrađeni u vrijeme kraljevske dinastije Chandela. Od ukupno 85 hramova u »nagara« stilu, sačuvano je svega dvadeset hramova. Razgledati ćemo najljepše među njima, hramove Lakshamana i Viswanath. Slijedi prijevoz do zračne luke i let u vječni grad Varanasi, koji je smješten uz svetu rijeku Ganges. Po dolasku, odlazak do Sarnatha, mjesta na kojem je Buda održao svoju prvu propovijed. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

Dan 9

VARANASI – DELHI – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA
SVETA INDIJSKA RIJEKA GANGES
Nakon ranog doručka ćemo otići do svete indijske rijeke Ganges i promatrati hodočasnike tijekom izvođenja jutarnje molitve. Uz obalu se nalaze brojni hinduistički hramovi, pa ćemo razgledati hram Durgin i najpoznatiji gat Manikarnika na kojem se vrši spaljivanje mrtvih. Nakon nezaboravnog doživljaja, slijedi prijevoz u zračnu luku i let u New Delhi. Mogućnost odlaska na večeru prije prijevoza do zračne luke i leta prema europskoj/ azijskoj zračnoj luci.

Dan 10

EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB
Po dolasku u europsku/azijsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija - mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).


Cijena i termin na upit.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona (lokalne kategorije)
 • prijevoz vlakom na relaciji Jhansi-Khajuraho
 • unutarnje letove Khajuraho-Varanasi i Varanasi-Delhi s uključenim taksama
 • prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama
 • jahanje slonova do tvrđave Amber
 • usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku
 • troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • pristojbe zračnih luka 2.880 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 2.850 kn
 • fakultativne izlete
 • dodatne usluge i obroke
 • sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
 • napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR
 • vizu za Indiju 470 kn (agencijsko posredovanje)
 • osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke

Informacije:

POPUSTI: dijete do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe - na upit.

 

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


5

Indija, Delhi-Humayunova grobnica, mauzolej mogulskog cara Humajuna iz 1562. godine

Humayunova grobnica, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Delhi-Humayunova grobnica, mauzolej mogulskog cara Humajuna iz 1562. godine

hinduistički hram, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja

Indija, hinduistički hram

Fatephur Sikri, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Fatehpur Sikri-prvi planirani grad Mogulskih vladara Indije

tradicionalna žena, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, tradicionalno obučena žena

začini, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, mnogobrojni indijski začin raznih boja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter