Mondotravel

11 dana

07.11.2021.

ribari na Šri Lanci, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

od 11.990 kn

O putovanju:

Kada:

07.11.2021.

Koliko:

11 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Putovanje Šri Lanka i Maldivi, 11 dana. COLOMBO – PINNAWELA – KANDY – BERUWELA – GALLE – MALDIVI/ MALÉ

Vrijednost više:

odlični hoteli 4*/5*, polupansion, razgled Colomba i Maléa, popust za djecu do 2.500 kn, poklon za svakog putnika

Šri Lanka – smještena na dijelu kopna nalik dijamantu u naručju Indijskog oceana, oaza kojom vlada duh nekog drugog zaustavljenog vremena.
A nakon što upoznate ovu domovinu cimeta i Sirimavo Bandaranaike, probudite se na jednom od 1200 otočića razbacanih s jugozapadne strane indijskog podkontinenta i doživite prirodnu čaroliju zvanu Maldivi!

1. Dan ZAGREB - ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 1056 u 19.55h s dolaskom u 00.15h po lokalnom vremenu.

2. Dan ISTANBUL – COLOMBO
Nastavak putovanja za Colombo na letu TK 730 u 02.10h, s međuslijetanjem na Maldivima. Očekivano slijetanje u Colombo u 15.15h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih formalnosti, dobrodošlica lokalnog predstavnika te prijevoz autobusom do hotela. Prijava, smještaj u sobe i odmor. Večera u hotelu. Noćenje.

3. DAN COLOMBO
Nakon doručka odlazak na panoramski razgled prijestolnice Šri Lanke, lučkog grada bogatog kolonijalnog nasljeđa u kojem se isprepliću rase, religije i kulture. Grad je dinamičan i pretrpan, s nebrojenim spletom uličica u kojima se uglavnom živi na cesti, a mnogi ulični prodavači prodaju sve, od satova do plastičnih posuda. Vožnja poslovnim dijelom grada, četvrti Sinhala (Cinnamon Gardens) koja je naziv dobila po nekadašnjim plantažama cimeta, uz Ured premijera, Gradsku vijećnicu, Nacionalni muzej do četvrti Pettah s živopisnom tržnicom, hinduističkim hramom i starom nizozemskom crkvom koja datira iz 18.st. U poslijepodnevnim satima predlažemo individualan posjet Nacionalnom muzeju u kojem možete dobiti uvid o drevnoj Šri Lanci i vidjeti predmete bivše kraljevske obitelji, poput zlatnog prijestolja, krune i sl. Za one željne uzbuđenja predlažemo nezaobilaznu gradsku vožnju tradicionalnim tuk-tukom. Večera. Noćenje.

4. Dan COLOMBO – PINNAWELA – KANDY
Doručak te polazak prema središnjoj Šri Lanci, do utočišta slonova Pinnawala koje se od 1975. godine brine o slonovima koji su napušteni, bolesni ili ozljeđeni u njihovim prirodnim staništima. Tu je udomljeno preko 40-ak slonova uključujući mladunce. Nakon ovog jedinstvenog doživljaja slijedi odlazak prema Kandyju s usputnim zaustavljanjem u tvornici čaja u kojoj ćete uz upoznavanje s tehnološkim procesima imati prilike degustirati i kupiti različite vrste čajeva. Kandy je posljednja prijestolnica starih singaleških kraljeva i kulturno središte otoka (dio UNESCO-a), koji još uvijek ponosno čuva mnoge legende, tradiciju i običaje. Ovaj šarmantni grad kolonijalnog štiha sa svih je strana okružen brežuljcima, a u njegovom se središtu nalazi veliko jezero na čijoj se sjevernoj strani nalazi Sri Dalada Maligawa – hram Zuba (Temple of the tooth), najsvetije mjesto budista Šri Lanke, impresivno zdanje u kojem je navodno pohranjen Budin zub. Slijedi odlazak do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Večera. Noćenje.

5. DAN KANDY – PERADENIYA – BERUWELA
Nakon doručka ćemo posjetiti brusionicu dijamanata i krenuti dalje prema kraljevskom botaničkom vrtu Peradeniya, izgrađenom u 18.st. za kandijsvsku arostistokraciju i koji su Englezi pretvorili 1821. u botanički vrt. Proteže se na površini od gotovo 60 ha i jedno je od najljepših mjesta na otoku. Poznat je po mnogobrojnim primjercima biljaka, njih preko 4000 vrsta, što uključuje orhideje, začine, ljekovito bilje, palme, bambus, fikus, borove i brojne druge nikad ili rijetko viđene biljke. Nakon obilaska polazak prema Beruweli, ljetovalištu na zapadnoj obali zemlje, poznatom po pješčanim plažama. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. Dan BERUWELA
Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje u hotelskim sadržajima, na plaži, u šetnji, kupovini ili pak mogućnost odlaska na niže navedeni cjelodnevni fakultativni izlet. Večera. Noćenje.

Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu (cjelodnevni izlet):
Polazak iz hotela u jutarnjim satima prema kolonijalnom gradu Galle. Vožnja južno od Beruwele, prema Galle-u, nekadašnjoj glavnoj luci na otoku i izvrsnom primjeru utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji, kojem su poseban pečat ostavili Nizozemci. Na putu kraće zaustavljanje u Kosgodi. Tu se nalazi utočište za kornjače u kojem se može vidjeti njih nekoliko vrsta, a najugroženija od njih je morska kornjača Karetna želva. Upoznavanje s radom volonterske udruge koja skrbi za kornjače i njihova lijegališta jaja. Slijedi odlazak u obližnji šarmantni gradić Ambalangoda poznat po maskama koje se ručno izrađuju i oslikavaju, koriste se u tradicionalnim plesovima, a simboliziraju demone, bogove, heroje… Posjet Muzeju – radionici maski u kojem ćete imati priliku upoznati se s legendama i tajnama vezanim uz njih. Put dalje vodi u Galle, grad koji zbog građevina u kojima se miješaju elementi europske arhitekture i jugoazijske tradicije te starih kamenih ulica i tropskog okruženja, djeluje više kao mediteransko mjestašce. Utvrda Galle iz 17.st. (dio UNESCO-a) najveća je utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji, a danas se unutar nje nalaze brojne male trgovine, kafići i hoteli u vlasništvu domaćih i stranih umjetnika, pisaca, dizajnera… Prije povratka u Beruwelu vožnja motornim čamcem po rijeci Madu tijekom koje ćete vidjeti bogatu riječnu vegetaciju, ptice i lokalne ribare.

7. Dan BERUWELA – COLOMBO – MALÉ / MALDIVI
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor do polaska prema zračnoj luci Colombo u poslijepodnevnim satima. Po dolasku, prijava na let Turkish Airlinesa TK 731 za Malé u 21.15h. Očekivano slijetanje u 22.20h po lokalnom vremenu te prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe/bungalove. Večera. Noćenje.

8.-9. Dan MALDIVI / MALÉ
Doručak. Slobodni dani za opuštanje, uživanje u suncu, moru i rajskim plažama. Večera. Noćenje

10. Dan MALDIVI / MALÉ – ISTANBUL
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor do prijevoza prema zračnoj luci u poslijepodnevnim satima. Po dolasku, susret s lokalnim vodičem te odlazak dalje javnom brodskom linijom do glavnog grada otočne Republike Maldivi. Malé je otok veličine manje od 10 četvornih kilometara i poslovno je i trgovačko središte zemlje. Brojne šareno obojene zgrade, uske ulice, mnoge tržnice, trgovine, kafići…samo su neke od značajki grada.  Tijekom šetnje vidjet ćete i službenu rezidenciju predsjednika Maldiva, Mulee’aage; džamiju Hukuru Miskiy, jednu od najstarijih i najraskošnijih u gradu (UNESCO); Islamski centar s džamijom Velikog petka; Nacionalni muzej čija zbirka pruža uvid u jedinstvenu i bogatu kulturu ove otočne zemlje.
Nakon razgleda povratak brodom do zračne luke te prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa, TK 731 u 23.20h.

11. Dan ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 06.05h po lokalnom vremenu. Mogućnost fakultativnog odlaska do središta grada, do trga Taksim i poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) –  pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima. Nakon stanke za burek/baklavu i kavu/čaj odlazak do živopisne Egipatske tržnice začina nevjerojatnih mirisa, boja i okusa. Povratak u zračnu luku te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 u 18.50h; s očekivanim dolaskom u 19.00h po lokalnom vremenu. Završetak programa.


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

07.11.2021.

POSEBNA PONUDA

ultra first minute vrijede do 01.08.2021.

11.990 kn

prije 12.990 kn

Pristojbe u zračnim lukama - 3.590 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 01.08.2021., odnosno 01.91.2021. ili do popunjenja određenog broja mjesta! 

DATUM ULTRA FIRST MINUTE FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
07.11. - 17.11.2021. 11.990 kn 12.490 kn 12.990 kn

 

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
 • Prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
 • Smještaj u Colombu u hotelu OZO Colombo 4* ili sl. u dvokrevetnoj superior sobi na osnovi 2 polupansiona;
 • Smještaj u Kandyu u hotelu Earl’s Regent 4* ili sl. u dvokrevetnoj deluxe sobi na osnovi 1 polupansiona;
 • Smještaj u Beruweli u hotelu Eden Resort & Spa 5* ill sl. u dvokrevetnoj superior sobi na osnovi 2 polupansiona;
 • Smještaj na Maldivima u hotelu Paradise Island Resort & Spa 5* ili sl. u dvokrevetnom superior beach bungalovu na osnovi 3 polupansiona i uključenim povratnim prijevozom od zračne luke Malé do hotela i natrag;
 • Razglede prema programu u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku;
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • Voditelja putovanja;
 • Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 3.590 kn (podložno promjeni),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 4.590 kn,
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače od cca 50 USD,
 • trošak vize za Šri Lanku od 260 kn,
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni,
 • osobne troškove,
 • putno osiguranje (preporučamo).

Doplate i popusti:

Popusti:

 • Dijete 2-11,99 godina u krevetu s roditeljima: 2.500 kn
 • Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju u sobi s 2 odrasle osobi: 1.500 kn
 • Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju: 500 kn

Napomena – smještaj u trokrevetnoj sobi:

 • Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.
 • Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

Fakultativna ponuda uz najmanje 10 prijavljenih osoba, cijene po osobi:

 • Izlet Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu:  550 kn (uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice za utočište kornjača Kosgoda i Muzej maski, vožnja brodom rijekom Madu)
 • Taksim i egipatska tržnica, Istanbul: 240 kn (uključeno: prijevoz, burek/ili/balkava i čaj/ili/kava, pratitelj)

 

Informacije:

Viza:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Šri Lanku.
Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.
Vizu je moguće je ishoditi on-line putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama).

Viza za Maldive se dobiva po ulasku u zemlju i besplatna je.

Red letenja:
TK1056 07NOV ZAGREB ISTANBUL 19:55 00:15+1
TK 730 08NOV ISTANBUL COLOMBO 02:10 15:15
TK 731 13NOV COLOMBO MALE 21:15 22:20
TK 731 16NOV MALE ISTANBUL 23:20 06:05+1
TK1053 17NOV ISTANBUL ZAGREB 18:50 19:00
*sve lokalna vremena

NAPOMENE:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz studenog 2019. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

 

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


10

Šri Lanka, ribari

ribari na Šri Lanci, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, ribari

Kandy, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka- jezero Kandy središtu istoimenog grada, poznatom središtu umjetnosti i kulture

rijeka Madu Ganga, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, rijeka Madu Ganga

Galle, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, Galle - bijeli svjetionik

Pinnawala, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, Pinnawala-utočište za slonove osnovano 1975.

pogled na Sigiriyu, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, pogled na Sigiriyu sa stijene Pidurangala

Maldivi

Maldivi

Maldivi, ronjenje oko kraljnog grebena, putovanje na Maldive, grupni polasci, daleka putovanja

Maldivi, ronjenje oko kraljnog grebena

Daleko putovanje avionom,Mondo travel

Maldivi,koraljni otoci

Mondo travel,daleko putovanje avionom

Maldivi,Indijski ocean,odmor u dvoje

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter