Mondotravel

O putovanju:

Kada:

24.09.2024.

Koliko:

12 dana

Preuzmi pdf putovanja

01. dan :ZAGREB – AMSTERDAM-QUITO- večera

Sastanak na aerodromu 2 sata prije leta. Polijetanje za Amsterdam u 06h25 na liniji AK1964 / slijetanje u 08h25. Nastavak leta za Quito na liniji KL751 u 09h50 / slijetanje u 14h35. Nakon carinskih formalnosti, prijevoz do hotela,Mercure Alameda ili sl. Večera,noćenje .

02. dan : QUITO (2850 mnm) – doručak , ručak

Nakon doručka odlazak u 22 km udaljen „Mitad del mundo“ (središte svijeta). Tu je francuska misija geodeta 1751. god. označila liniju ekvatora (po kojem je i država dobila ime). Spomenik i aleja poprsja tih ličnosti podignuta je u znak sjećanja na tu misiju. Arheološki nalazi pokazuju da su i civilizacije prije Inka i Inke prepoznavale i slavile ekvinocij,dan kada je sunce točno iznad ekvatora.Kasnije ćemo posjetiti “Ciudad Mitad del Mundo” skupinu zgrada dizajniranih da objasne važnost mjesta, kao i Etnografski muzej, koji se nalazi na samom ekvatoru. Povratak u Quito.Ručak, nakon kojeg slijedi razgled kolonijalnog povijesnog središta grada , čije ime kečuanski Qui-To znači "mjesto u središtu svijeta". Uvršten je u UNESCO-vu svjetsku baštinu 1978.god.Razgled : trg neovisnosti, predsjednička palača,katedrala, neke od mnogobrojnih crkvi iz 16. i 17. st.- medju njima crkva Sv. Franje ( najstarija u Quitu i najveći religiozni kompleks u Južnoj Americi).Prije povratka u hotel, imat ćete priliku upoznati se sa procesom proizvodnje čokolade.Jedinstvena klima omogućuje savršeno okružje za uzgoj najkvalitetnijeg cacaa na svijetu-Cacao Arriba. Degustacija čokolade. Povratak u hotel. Noćenje.

03. dan: QUITO – COTOPAXI – PLANTAŽA RUŽA-BANOS (1820 mnm)-–doručak , večera

Doručak te odlazak do nacionalnog parka Cotopaxi čija je glavna atrakcija istoimeni vulkan koji je sa svojih 5.897 m najviši aktivni vulkan na svijetu. Upoznati ćete floru i faunu parka, povijest glavnih erupcija ovog spektakularnog vulkana. U parku ima oko 200 biljnih vrsta a i dom je mnogim životinjskim vrstama. Šetnja uz jezero Limiopungo koje je formirano vodom iz ledenjaka. U njemu se zrcali ljepota okolnih vrhova i samog vulkana.Slijedi posjet plantaži ruža- ekvadorske ruže su posebne. Imaju duže, deblje i srčanije stabljike, što ih čini vrhunskim izborom ruža. Daju cvjetove s većim pupoljcima i bujnijim cvjetovima - za razliku od svih koje ste ikada vidjeli. Vožnja do Bañosa. Poznat kao "Vrata Amazone " , budući da je posljednji grad koji se još uvijek nalazi u planinskoj regiji prije nego što se stigne do džungle i drugih gradova koji se nalaze u slivu rijeke Amazone.Večera,noćenje,hotel Sangay Spa ili sl.

04. dan : BANOS-RIOBAMBA- doručak , večera

Nakon doručka, uživat ćete u kratkoj šetnji šumom oblaka i diviti se slapovima Pailon del Diablo ( „Đavolji kotao“, visok oko 80m) , Manto de la Novia („Nevjestin veo“).Regija oko Bañosa je poznata po brojnim prekrasnim slapovima. Postoji čak i ruta koja se zove “ruta de las cascadas” ili ruta slapova.Posjetit ćete i vidikovac „Božje ruke“ sa kojeg se pruža pogled na impresivni krajolik oko grada Bañosa s vulkanom Tungurahua.Tu je i bunar želja, ljubavna stolica, gljiva sreće i divovska krila, idealno za snimiti zabavne fotografije. Odlazak do Riobambe, malog grada sa oko 150.000 stanovnika, u blizini najvišeg vulkana Chimborazo (6310 mnv).Područje na kojem se grad nalazi pripadao je nekada indijanskom narodu Puruhá. Smještaj u hotel. Večera, noćenje,Hacienda Abraspungo ili sl.

05. dan : RIOBAMBA -INGAPIRCA (3100 mnm) – CUENCA (2560 mnm) – doručak , večera

Doručak. Na putu prema Ingapirci imat ćete priliku posjetiti vidikovac Pistishi odakle se vidi andska željeznica Đavoljeg nosa . Najveća komplikacija s kojom se suočila izgradnja transandske željeznice bio je Đavolji nos, planina s gotovo okomitim zidovima. Za prevladavanje te prepreke izgrađena je cik-cak pruga koja se uspinje više od 500 metara u manje od 12 km uz strme uspone i nizbrdice. Danas je to impresivno inženjersko djelo. Nastavak puta do mjesta Ingapirca, najznačajnijeg arheološkog lokaliteta carstva Inka u zemlji, sagrađenog za vladavine Inke Hayana Capac (početkom 16. st.). Ovo je najvažnije mjesto Inka u Ekvadoru, gdje su se car i njegova pratnja odmarali tijekom putovanja u ovaj sjeverni dio Carstva.Ovaj hram je služio za ceremonije i rituale kulture Cañari-Inca, također je imao strateško-vojne svrhe. Nastavak vožnje za Cuencu. Večera,noćenje,hotel Carvallo ili sl.

06.dan : CUENCA – doručak , ručak

Doručak i razgled kolonijalnog grada,izvornog naziva “Sv.Ana od 4 rijeke Cuence”. UNESCO ga je svrstao u svjetsku baštinu. Iako je na velikoj nadmorskoj visini Cuenca ima čitavu godinu ugodnu proljetnu klimu (prosjek 21C). Građena je na ostacima starog Inka naselja.Grad Cuencu od 1975. god. krasi titula interameričkog središta zanatstva i narodne umjetnosti – poznat po visokoj kvaliteti rukotvorina kao što su veziva, nakit, keramika. Brojne crkve, kuće i palače kolonijalne arhitekture (17 st.) grad čine pravim biserom među kolonijalnim gradovima Južne Amerike.Posjetiti ćete galeriju Eduardo Vega. On je jedan od najcjenjenijih kreatora murala i dizajnera keramike Latinske Amerike. Doprinio je uljepšavanju javnih prostora u Ekvadoru i drugim mjestima na kontinentu. Galerija / radionica proizvodi, izlaže i nudi na prodaju bogatu ponudu umjetničkih, dekorativnih i uporabnih ručno izrađenih predmeta . Noćenje.

07. dan : CUENCA -NACIONALNI PARK EL CAJAS- GUAYAQUIL – doručak , večera

Nakon doručka spuštamo se s visina prema Guayaquilu,najvećem gradu Ekvadora. Prolazimo nacionalnim parkom El Cajas u kojem se smjenjuju kišne šume,200-tinjak jezera razbacanih među planinskim vrhovima, stjenoviti mjesečev krajolik.. Nastavljamo vožnju prema Guayaquilu,ekonomskom središtu Ekvadora i najznačajnijoj luci. Osnovao ga je 1537. god. Francisco de Orellana. Tijekom razgleda, između ostalog, vidjet ćete, katedralu, park Seminario – jedino mjesto na svijetu u kojem kopnene iguane žive u centru grada.Smještaj u hotel,večera,noćenje,Grand hotel ili sl.

08. dan : GUAYAQUIL – OTOČJE GALAPAGOS - SANTA CRUZ -– doručak , ručak

Nakon doručka prijevoz do zračne luke. Let do Galapagosa. Stižete na otok Baltra, vrata Galapagosa. Ovaj sićušni otok bio je vojna baza tijekom drugog svjetskog rata i na njemu se nalazi glavna zračna luka otoka. Izgrađena je korištenjem najnaprednijih ekoloških tehnika za smanjenje emisija i potrošnje energije.Ovo je bila prva ekološka zračna luka na svijetu. Susret sa vašim vodičem koji će vas odvesti do rezervata El Chato.To je jedno od najboljih mjesta za promatranje velikih kornjača u njihovom prirodnom okruženju.Naići ćete i na druge životinje i ptice–zebe,bijele čaplje…Vidjet ćete i neobične geološke formacije – vulkanske špilje nalik tunelima. Galapagos je otočje vulkanskih otoka ( 13 velikih i 17 manjih), geološki jako mlado sa velikim brojem endemskih vrsta koje je prvi izučavao Charles Darwin. Ručak . Noćenje,Sol y Mar ili sl.

09.dan : SANTA CRUZ – cjelodnevni izlet na otok NORTH SEYMOUR – doručak , ručak

Obilazak je podložan promjeni od strane Nacionalnog parka otoka. Izlet koji uključuje ručak će vam omogućiti da otkrijete fascinantnu floru i faunu arhipelaga. North Seymour (Isla Seymour Norte) je mali otok u blizini otoka Baltra.Nastao je izdizanjem podmorske formacije lave. Cijeli otok prekriven je niskom, grmolikom vegetacijom, a ime je dobio ime po engleskom plemiću Lordu Hughu Seymouru.Otok je domaćin je jedne od najvećih populacija veličanstvenih fregata i sporo rastuće populacije galapagoskih kopnenih iguana. Tu su i morski lavovi, morske iguane , plavonoge čigre, smeđe čigre, smeđi pelikani, flamingosi,morske kornjače i razne obalne ptice selice.

10. dan : SANTA CRUZ-– TORTUGA BAY BEACH - doručak , večera

Doručak te odlazak u zaljev Tortuga koji se nalazi na otoku Santa Cruz na južnoj strani. Ova lijepa plaža nazvana je po crnomorskim kornjačama koje se ovdje gnijezde. Izvrsno je mjesto za opuštanje i uživanje u uobičajenim vrstama aktivnosti na plaži, okružen fascinantnim životinjama Galapagosa. To je dobro mjesto za opuštanje i sunčanje, plivanje, ronjenje ili šetnju.Važno je napomenuti da se ne možete kupati izravno s glavne plaže u zaljevu -zabranjeno je zbog jakih struja, ali to možete učiniti u obližnjoj uvali, koja je zaštićenija..U popodnevnim satima odlazak u Istraživački Centar Charles Darwin ,sjedište svih znanstvenih istraživanja na otočju Galapagos. Zaštita i očuvanje divovskih kornjača, morskih iguana među ostalima neki su od djelatnosti Centra. Moći ćete prošetati središtem Centra gdje ćete vidjeti prostore u kojima se razmnožavaju goleme kornjače, kao i prostore u kojima se proučavaju kopnene iguane. Večera u lokalnom restoranu, noćenje.

11. dan : SANTA CRUZ – GUAYAQUIL – AMSTERDAM -doručak

Doručak.Slobodno do prijevoza u zračnu luku Baltra – let za Guayaquil. Nastavak leta za Amsterdam na liniji KL755
u 18h15.

12. dan : AMSTERDAM – ZAGREB

Slijetanje u 13h00. Nastavak za Zagreb u 15h00 sa dolaskom u 16h50.


Fotografije & video

01


13

Ekvador, otoci Galapagos, tuljani spavaju na plaži

Ekvador, mondo travel, garantirani polasci

Ekvador, otoci Galapagos, tuljani spavaju na plaži

Galapagos, Ekvador, garantirani polasci, mondo travel, egzotične destinacije

Galapagos, Ekvador - ptica Blue-footed booby ili Blufoot je zaštitni znak Galapagosa

Ekvador, mondo travel, Južna Amerika

Ekvador, putnički vlak na putovanju kroz planinske visoravni Anda

Ekvador, mondo travel, garantirani polasci

Ekvador, Panecillo Quito, skulptura Djevice Marije

Ekvador, mondo travel, Južna Amerika

Ekvador, ured vladine palače Guayaquil

Ekvador, mondo travel, garantirani polasci

Ekvador, Alpake u vulkanu Pasochoa

Ekvador, mondo travel, Južna Amerika

Ekvador, Pinnacle Rock - slavni je vulkanski čep na otoku Bartolomé

Ekvador, mondo travel, garantirani polasci

Ekvador, ulice Cuenca tijekom svečanosti s gradskim zastavama

Ekvador, mondo travel, Južna Amerika

Ekvador, tržnica s lokalnim tkaninama šarenih boja

Ekvador, mondo travel, garantirani polasci

Ekvador, Quito, Plaza Grande u starom gradu

Ekvador, mondo travel, garantirani polasci

Ekvador, Rezervat Cotacachi Cayapas koji objedinjuje ljepote prašume i vulkana

Ekvador, mondo travel, Južna Amerika

Ekvador, Amazonska džungla najraznolikija je šuma sa 16 000 različitih vrsta drveća

Ekvador, mondo travel, Južna Amerika

Ekvador, neasfaltirani put do vulkana Cotopaxi

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

24.09.2024.

3.600 €

Cijena po osobi minimum 15 putnika
zrakoplovne pristojbe - 470 €
avio karta Guayaquil- Galapagos – Guayaquil - 580 €

Cijena po osobi minimum 15 putnika : 3.600,00 eur
Doplata za manji broj (10-14 ) : 280,00 eur
Doplata za jednokrevetnu sobu: 730,00 eur
Za prijave do 01.04. popust : 70,00 eur
Cijena vrijedi za gotovinsko i virmansko plaćanje. Za kartično plaćanje zaračunavamo kartičarsku proviziju

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • avio prijevoz na ekonomskoj klasi Zagreb-Quito-Guayaquil-Zagreb
 • smještaj u hotelima (lokalna kategorizacija-tourist class)
 • obroci prema programu
 • razglede prema programu
 • oprema za ronjenje,lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • pratitelj puta na hrvatskom

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe cca 470,00 eur (točan iznos na dan pisanja karte), ulaznica za Galapagos
 • Nacionalni park 100 USD + kontrolna karta za ulazak na Galapagos 20 USD (plaćaju se na licu mjesta)
 • avio karta Guayaquil- Galapagos – Guayaquil,cca 580,00 eur ( točan iznos na dan pisanja karte).

Informacije:

Cijena je rađena na bazi tečaja USD – EUR na dan 26.01.2024 U slučaju promjene tečaja za više od 1,5%, agencija
zadržava pravo izmjene cijene kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa, posebno na otočju Galapagos.
Preporučamo putno osiguranje – informacije u agenciji

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter