Mondotravel

O putovanju:

Kada:

07.07.2024. | 04.08.2024.

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan: ZAGREB – RIM

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb cca dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polazak zrakoplova Croatia Airlines na direktnom letu OU380 u 14:40h. Dolazak u Rim u 17:15h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Predlažemo odlazak s pratiteljem putovanja metroom do živopisnog Španjolskog trga s poznatim Španjolskim stepenicama, omiljenog okupljališta Rimljana s mnoštvom restorančića i taverna. Slobodno vrijeme. Povratak do hotela. Noćenje.

2. dan: RIM

Nakon doručka u hotelu, organizirani transfer do luke ukrcaja. Ukrcaj na brod Queen Victoria gdje počinje vaša avantura krstarenjem zapadnim Mediteranom. 

3. dan:  LIVORNO (TURA U FIRENZU ILI PISU)

Današnje buđenje vas očekuje u Livornu, drevnoj luci smještenoj u šarmantnoj regiji Toskane. Do Drugog svjetskog rata grad je bio popularno ljetovalište koje je posjećivalo talijansko visoko društvo. Danas je jedna od najvažnijih gradskih luka na Mediteranu.  Pisa i Firenza samo su 2 h udaljeni (mogući izleti u organizaciji brodara). Ukoliko se odlučite za izlet u Firenzu, savršeno odredište za ljubitelje arhitekture, umjetnosti, živopisnih ulica (Duomo, Santa Maria del Fiore, katedrala s kupolom koju je dizajnirao arhitekt Filippo Brunelleschi, Laurentianova knjižnica čije je stubište dizajnirao Michelangelo…) ili Pisu, rodno mjesto Galilea Galileija i remek djelo srednjovjekovne arhitekture. Jedan od najveličanstvenijih trgova u Italiji Campo dei Miracoli ili „Polje čuda“ na kojem se nalaze romanički dragulji: katedrala, krstionica, groblje Camposanto, zvonik te jedan od najčuvenijih simbola Italije, poznatiji kao kosi toranj. Po povratku večera te slobodno vrijeme na brodu. Uživajte u zabavnom večernjem programu. Noćenje.

4. dan: PLOVIDBA

Opustite se na ovom prekrasnom luksuznom brodu, prostranim palubama, zabavnim sadržajima i sadržajima za djecu, kazalištu, uživajte u tradicionalnom popodnevnom čaju, gala večerima, živoj glazbi, mogućnosti su beskrajne…

5. dan: TOULON (FRANCUSKA)

Ujutro se budite u Toulonu na Azurnoj obali koji se nalazi između Marseillea i St. Tropeza.  Uživajte na plaži, provansalskom krajoliku. Stari dio grada okružen je obrambenim zidinama s utvrdama. Toulon je glavna luka francuske ratne mornarice te se u njemu nalazi i Nacionalni pomorski muzej. Na trgu Victor Hugo nalazi se veličanstvena zgrada Opere, impozantna katedrala, fontane i tržnica na Cours Lafayette svakako će zaokupiti vašu pažnju. Ukoliko želite vidjeti Toulon iz ptičje perspektive možete se odvesti žičarom uz planinu Faron.
Noćenje na brodu.

6. dan: PLOVIDBA

Opustite se na brodu, prostranim palubama, zabavnim sadržajima: kuglanje, tenis na palubi, golf, kriket, vanjski bazeni, gym  isl. Tečaj plesa, slikanja, planetarij, klasični koncerti, kazalište. Uživajte u tradicionalnom popodnevnom čaju, obrocima u nekoliko različitih restorana. Svakako ćete imati vremena za odlazak u shopping na brodu ili posjet galeriji. Uz doplatu imate na raspolaganju nekoliko alternativnih restorana, dogovoriti tretman u Mareel spa…
Noćenje.

7. dan: VALENCIA (ŠPANJOLSKA)

Doručak. Danas smo u Valenciji. Ovaj grad je uzbudljiva mješavina povijesti, umjetnosti i inte-lektualnih aktivnosti. Odvažite se uspeti uz 200 stepenica do vrha amfiteatra s kojeg se prostire panorama narančastih krovova i crkava s plavim kupolama. Bogata hispanska kultura Va-lencije vidljiva je posvuda u gradskoj arhitekturi koja često odražava rimsku, vizigotsku, maur-sku i aragonsku tradicuju. U starom djelu svakako je zanimljiva Centralnu tržnicu – jedna od najljepših u Europi, Lonja de la Seda – glasoviti spomenik UNESCO-a (nekadašnja burza svile), Okrugli Trg, Katedrala, Virgin Square… U modernom djelu grada svakako vrijedi vidjeti „Grad umjetnosti i znanosti“ (Ciudad de las Artes y las Sciencias), fantastični kompleksa suvremene arhitekture koji je projektirao čuveni arhitekt Santiago Calatrava. Preporučamo posjet najve-ćem europskom akvariju u kojem se nalazi do 500 različitih vrsta i ukupno više od 40.000 živo-tinja.

8. dan: PALMA DE MALLORCA (ŠPANJOLSKA) 

Ujutro stižete na jedan od najvećih balear Pallma de Mallorcu, najvećm Balearskom otoku. Mallorca je jedno od najomiljenijih mediteranskih odredišta jer je akktivna i živahna tokom cijele godine, posebno Palma de Mallorca koja je od luke udaljena ca 15 min vožnje ili 45 min hoda. Katedralu La Seu iz 13 st., gotičko remek djelo više od pariške Notre Dame, teško je ne primijetiti. Veličanstvena  Kraljevska palaća La Almudiana još uvijek služi kao rezidencija španjolskog kralja i kraljice tijekom posjeta Mallorci. Malo izvan grada nalazi se dvorac Bellver od kuda se proteđe fascinantan pogled na grad i obalu. Neke od najpoznatijih plaža na otoku su Playa de Muro, Camp de Mar, Palma Nova isl. Ukoliko ste ljubitelj suvremene umjetnosti očarat će vas zbirka muzeja Es Baluard. Isprobajte najbolje od balearske gastronomije: meso, sireve, svježi morski plodovi i sezonsko povrće. Probajte sobrassadu – pikantnu kobasicu koja se maže na kruh, tumbet-kombinacija prženih patlidžana, krumpira, paprike i rajčice, fideua-lokalna verzija paelle itd. Povratak na brod.

9. dan: BARCELONA

Rano ujutro dolazak u Barcelonu. Transfer do hotela. Kako je check in u sobe iza 15 , stvari se ostavljaju u hotelskoj prostoriji za prtljagu. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom i pješice: Plaza Catalunia, Gotička četvrt, najstariji dio grada, jedna od najsačuvanijih i najljepših u Europi sa spletom uskih krivudavih uličica i katedralom iz 14. i 15. stoljeća, sjajnim primjerom katalonske gotike. Prošetat ćemo Ramblom, najživljom gradskom avenijom, zajedno ćemo posjetiti živopisnu gradsku tržnicu „La Boquería“ poznatu po bogatoj ponudi lokalnih proizvoda, smještenu na Rambli. Prošetat ćemo do Kolumbova spomenika koji je visok 60m i podignut na mjestu gdje je Kolumbo pristao s brodom nakon otkrića Amerike.  U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog odlaska u Španjolsko selo (Pueblo Español), gdje se na 49 000m2 nalaze replike svih najpoznatijih građevina i stilova gradnje u Španjolskoj. Povratak i check in u sobe. Noćenje.

10. dan: BARCELONA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz soba do 10 h (stvari možete ostaviti u hotelskoj čuvanoj prostoriji). Danas predlažemo posjet mističnom Gaudijevom remek djelu, crkvi Sagrada Familia (ulaznice se moraju rezervirati unaprijed) ili posjet čuvenom stadionu FCI Barcelona Camp Nou. Za sve one koji se žele opustiti tu je predivna Barceloneta gdje možete uživati u fantastičnoj  atmosferi. Slijedi transfer do zračne luke i  prijava na direktan let za Zagreb. Polazak za Zagreb u 18:20h. Dolazak u Zagreb u 20:25h.

ITINERER KRSTARENJA:

DAN

LUKA

8.7./5.8.

RIM

9.7./6.8.

LIVORNO *izlet Pisa ili Firenza (uz doplatu)

10.7./7.8.

PLOVIDBA

11.7./8.8.

TOULON

12.7./9.8.

PLOVIDBA

13.7./10.8.

VALENCIA/PALMA DE MALLORCA

14.7./11.8.

PALMA DE MALLORCA/VALENCIA

15.7./12.8.

BARCELONA


Fotografije & video

01


21

Queen Victoria at sea

Queen Victoria at sea

Queen Victoria at sea

Cunard Queen Victoria

Cunard Queen Victoria

Krstarenje

Krstarenje

Cunard Queen Victoria, inside

Cunard Queen Victoria, inside

Queen Victoria - Pavilion Pool

Queen Victoria - Pavilion Pool

Queen Victoria, Admiral's Lounge

Queen Victoria, Admiral's Lounge

Cunard Queen Victoria, Standard Inside

Cunard Queen Victoria, Standard Inside

Cunard Queen Victoria, Balcony

Cunard Queen Victoria, Balcony

Cunard Queen Victoria, salon

Cunard Queen Victoria, salon

Queen Victoria - kids club

Queen Victoria - kids club

Cunard Queen Victoria, Brittania Restaurant

Cunard Queen Victoria, Brittania Restaurant

Cunard Queen Victoria, restoran

Cunard Queen Victoria, restoran

Queen Victoria - Lido pool area

Queen Victoria - Lido pool area

Queen Victoria, deck games

Queen Victoria, deck games

Katedrala La Seu u Palma de Mallorci, putovanje Mallorca, garantirani polasci

Mallorca, Palma de Mallorca - gotička katedrale La Seu

Katedrala La Seu u Palma de Mallorci, putovanje Mallorca, garantirani polasci

Mallorca, Palma de Mallorca - pogled na katedralu koja je simbol grada

Barcelona, Plaza Real, garantirani polasci, putovanje sa pratiteljem, vođene ture

Barcelona, Plaza Real, smještena u gotičkoj četvrti

plaža Barceloneta, garantirani polazak, Mondo travel

Barcelona, plaža Barceloneta

Fontane na Placa de Espanya, putovanje u Barcelonu, Mondo travel

Barcelona, Nacionalni muzej na Placa De Espanya

valencija putovanje, mondo travel

Valencia - El Miguelete- jedan od simbola grada

Valencia

Valencia

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

07.07.2024.

Garantirano

FIRST MINUTE

1.590 €

1.690 €

04.08.2024.

Garantirano

FIRST MINUTE

1.590 €

1.690 €

FIRST MINUTE

REDOVNA CIJENA

1.590 Eur (od čega su zrakoplovne i lučke pristojbe 336 Eur)

1.690 Eur (od čega su zrakoplovne i lučke pristojbe 336 Eur)

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreb-Rim + Barcelona -Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • smještaj u hotelu Donatello u Rimu na bazi 1 noćenja s doručkom IBIS PLAZA GLORIES u Barceloni na bazi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • turistički pristojbu
 • transfer zračna luka Rim-hotel, hotel-luka ukrcaja Chivitaveccia, luka iskrcaja Barcelona-hotel, hotel –zračna luka Barcelona
 • 7 noćenja na krstarenju luksuznim brodom Cunard-Queen Victoria prema programu:
 • smještaj u unutarnjoj dvokrevetnoj kabini na brodu
 • puni pansion na brodu
 • napojnice na brodu
 • animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živom glazbom i predstave, sadržaji za djecu, sportske aktivnosti, korištenje fitnesa, bazena, ležaljki
 • licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu

Doplate i popusti:

Eventualne doplate:                                           

 • Ulaznica za Pueblo Espanol s rezervacijom 15 €, djeca do 12 godina 10 €

Popusti i doplate:

 • Popust za djecu i odraslu osobu na pomoćnom ležaju: na upit
 • Jednokrevetna kabina i soba na upit uz doplatu
 • Doplata za vanjsku kabinu 250 Eur po osobi, doplata za balkonsku kabinu 375 Eur po osobi
 • JEDNOKREVETNA KABINA: 1.030 Eur

Informacije:

INFORMACIJE O LETU:

 • OU 380  ZAGFCO     1440 1715  
 • OU 375  BCNZAG     1820 2025  

PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines

Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza nije potrebna.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan  prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 - 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 - 7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 30

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter