Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

11 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Odvažite se na pustolovinu života!

11 dana/8 noćenja zrakoplovom

1. DAN
ZAGREB – DOHA
Polazak zrakoplova iz zračne luke Franjo Tuđman za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 17:15 h. Molimo da na prijavu za let dođete najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Dolazak u Dohu u 23:35 h. Nastavak putovanja u 20:50 h na liniji QR968 (Qatar Airways).

2. DAN
DOHA – HO CHI MINH
Nastavak putovanja u 02:20 h na liniji QR970 (Qatar Airways). Slijetanje u Ho Chi Minh u 13:45 h. Organizirani transfer do hotela i prijava u sobe. Slobodno vrijeme za odmor. Navečer slijedi večera dobrodošlice u restoranu. Noćenje.

3. DAN
HO CHI MINH
Nakon doručka predlažemo odlazak u razgled grada. Započet ćemo predsjedničkom palačom izgrađenom 1962. godine. Ispod palače je smješten bunker u kojem je boravio predsjednik za vrijeme rata te se u njemu nalaze karte s iscrtanim borbenim linijama i centri s kompletnom opremom za komunikaciju. Gradska vijećnica, glavni poštanski ured, gradsko kazalište. Nakon ručka (uključen u cijenu) doživite nezaboravno iskustvo na Ben Thanh marketu, najvećoj tržnici u Ho Chi Minhu (Sajgonu). Povratak u hotel, noćenje.

4. DAN
HO CHI MINH – CHU CHI TUNELI
Doručak. Danas predlažemo odlazak na turu do Cu Chi Tunela, nezaobilaznog odredišta u južnom Vijetnamu. Tuneli su bili poznati tijekom Vijetnamsko – Američkog rata. Tunelski sustav proteže se na preko 200 km i sastoji se od tri razine dubine 8-12 m koje daje uvid u razdoblje vijetnamske povijesti i materijale koji su se koristili prilikom kopanja tunela. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamska Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Povratak u Ho Chi Minh. Večer slobodna za vlastite programe, noćenje.

5. DAN
HO CHI MINH – DELTA MEKONGA
Ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na deltu Mekonga. Uputit ćemo se prema gradu My Tho gdje ćemo posjetiti Vinh Trang hram s visokim budističkim kipovima. Nakon toga krećemo u vožnju brodom na kojoj ćemo proći pored lokalnih kuća i dvorišta, mjesta na kojima se proizvode bomboni od kokosa, farme pčela… Imat ćete priliku isprobati sezonsko voće i čaj te uživati u lokalnoj glazbi. Ručak na izletu uključen u cijenu. Predvečer povratak u Ho Chi Minh. Noćenje u hotelu.

6. DAN
HO CHI MINH-BALI/DENPASAR/NUSA DUA
Rano ujutro slijedi transfer do zračne luke te let za Bali/Denpasar na letu VJ893 s polaskom u 08:05 h. Nakon slijetanja predviđenog u 13:05 h slijedi transfer do hotela 4* na plaži.
Smještaj u hotel. Ostatak dana slobodan za kupanje, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo isprobavanje tradicionalne kuhinje. Hrana na Baliju je nešto drugačija od indonezijske hrane. Glavna je svakodnevna hrana riža uz povrće i male količine ribe ili mesa. Začini se uvijek koriste. Turisti rijetko kad uživaju u pravim poslasticama jer se često ne poslužuju u hotelima i restoranima. Na nekoj od tržnica isprobajte Babur ayam (kaša od riže s piletinom), Lontong (riža kuhana na pari, smotana u list banane), nacionalno jelo Nasi campur (riža kuhana na pari s izborom mesa, povrća, tofua, tempeha i vrućeg sambala). Svakako isprobajte najpoznatije voće – durian. Groznog je mirisa, ali savršenog okusa. Zbog nesnosnog mirisa zabranjeno ga je unositi u pojedine hotele i u avion. Noćenje u hotelu.

7. DAN
BALI/MOUNT AGUNG/BESAKIH/BUKIT JAMBUL/PENGLIPURAN/KERTA GOSA/NUSA DUA
Nakon ranog doručka odlazak na izlet (uključen u cijenu) do istočnog dijela otoka kojim dominira planina Mount Agung (3142m). To je najsvetiji i najviši vulkan na Baliju koji je eruptirao 1963. godine. Izgrađen na obroncima vulkana, Besakih hram je najvažniji i najstrašniji za hindu populaciju Balija. Zovu ga i „Majka hramova“. Stat ćemo i kod Bukit Jambul, kako bismo uživali u pogledu na prekrasnu dolinu. Ovdje ćemo se malo odmoriti i iskoristiti priliku za ručak. Na putu prema istočnom dijelu Balija moći ćete upoznati tradicionalno selo Penglipuran. Selo je jedinstveno zbog drugačije strukture društvene zajednice koja datira iz 16. st. Na povratku ćemo posjetiti Palaču pravde po imenu Kerta Gosa u Klungkungu. NAPOMENA: Preporučamo da za posjet Besakih hramu ponesete i odjenete tradicionalni sarong (tradicionalna duga marama/pareo koja prekriva donji dio tijela). Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN
BALI/NUSA DUA
Doručak. Slobodan dan za kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da istražite kako živi lokalno stanovništvo. Zbog snažnog utjecaja hinduizma, hramovi, palače, ali i obične obiteljske kuće na Baliju danas imaju ista arhitektonska pravila i filozofiju. Prostor mora odgovarati kozmičkom redu. Tipična balijska obitelj danas živi u prostoru okruženom visokim zidinama. Unutar dvorišta nalazi se desetak različitih kućica. Neke su kućice za ljude, neke za rižu, neke za bogove. Noćenje.

9. DAN
BALI/BATUBULA/CELUK/NUSA DUA
Doručak. Prijepodne slobodno za kupanje, sunčanje, opuštanje. Bali je poznat kao raj za shopping. Ne znate gdje biste kupili kvalitetne suvenire? Oko 13h odlazimo iz hotela i vodimo vas na izlet (uključen u cijenu) kreiran isključivo za shopping. Potražite ručno izrađene suvenire u selu Batubula poznatom po klesarskoj umjetnosti ili pak selu Celuk poznatom po proizvodnji srebra i zlata. U nastavku putovanja pogledat ćemo umjetnička djela u selu Mas te doći u Ubud poznat po svojim galerijama i remek djelima tradicionalne i moderne umjetnosti. Na putu  uživajte u  bujnom zelenilu, rižinim poljima… Svako rižino polje ili šumski puteljak ima oltar i kapelicu posvećenu nekom bogu s hinduističkog panteona. Na kraju vas pozivamo da pogledate poznati Kecak&Fire ples koji se izvodi samo navečer. Povratak u hotel. Noćenje.

10. DAN
BALI/ NUSA DUA
Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži. Poslije podne slijedi transfer do zračne luke Denpasar te priprema za let prema Dohi u 18:45 h sa slijetanjem u 23:20 h.

11. DAN
DOHA – ZAGREB
Slijedi let za Zagreb u 02:10h. Predviđen dolazak u 07:00h. Kraj programa.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Doha-Ho Chi Minh/Denpasar-Doha-Zagreb (Qatar Airways, ekonomska klasa)
 • unutarnji let Ho Chi Minh – Denpasar (VietJet, ekonomska klasa)
 • 8 noćenja u hotelima 3*/4* u Ho Chi Minh- u i Denpasaru u dvokrevetnoj sobi na bazi noćenja s doručkom prema programu
 • obroci kako je navedeno u programu i fakultativnim izletima (lokalna kuhinja)
 • svi razgledi prema programu
 • na Baliju 2 izleta uključena u cijenu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • zrakoplovne i lučke pristojbe 2.990 kn, obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte)
 • Vijetnam viza - posreduje agencija odlaskom u ambasadu u Budimpešti: 650 kn (potrebno uplatiti u agenciji)
 • napojnice lokalnim davateljima usluga
 • osiguranje od otkaza i putno zdravstveno osiguranje
 • osobne troškove, putno osiguranje

Doplate i popusti:

Eventualne doplate/fakultativni izleti:
 • razgled grada Ho Chi Minh (ručak uključen): 390 kn
 • izlet Cu Chi tuneli: 290 kn
 • izlet delta Mekonga (ručak uključen): 450 kn

Popusti i doplate:
jednokrevetna soba 2.390 kn

Informacije:

INFORMACIJE O LETU:
RED LETENJA:
 • QR 218  22MAY  ZAGDOH          1715 2335   
 • QR 970  23MAY  DOHSGN          0220 1345    
 • QR 963  31MAY  DPSDOH           1845 2345   
 • QR 215  01JUN   DOHZAG           0210 0700
 • QR 216  08OCT  ZAGDOH          0945 1605       
 • QR 972  08OCT  DOHSGN         1955 0755+1 
 • QR 963 17OCT DPSDOH            1845 2345
 • QR 215 18OCT DOHZAG           0210 0700
PRIJEVOZNIK: Qatar Airlines
Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za:
Vijetnam  - posreduje agencija odlaskom u ambasadu u Budimpešti: 650 kn (potrebno uplatiti u agenciji)
Bali:  Hrvatskim državljanima, nositeljima običnih putovnica, koji putuju turistički ne treba viza za boravak do 30 dana.
Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Indoneziju.

Minimalan broj putnika: 10

Broj putnika:

Minimalni broj: 10
Maksimalni broj: 25

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


3

Vijetnam

Vijetnam

Vijetnam

Bali

Bali

Bali

Bali

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter