Mondotravel

O putovanju:

Kada:

12.11.2024.

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja
DAN 1

Zagreb - Kairo

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish airlinesa TK1054 u 09.30h. Po dolasku u Istanbul oko 13.45h, nastavak puta za Kairo letom TK694 u 18.25h. Nakon slijetanja u 19.55h obavljenje graničnih formalnosti te transfer do hotela 5*. Smještaj, kasna večera i noćenje. 

DAN 2

Kairo - piramide i Sfinga - Nacionalni arheološki muzej

Doručak. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide Keopsova (Kufuova ili Velika), Kefrenova i Mikerinova te tajanstvena Sfinga (ulaznica za plato uključena, a po želji na licu mjesta se plaća ulazak u piramidu). Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu, građene u razdoblju 2620 - 2500 g prije Krista. Slijedi posjet najstarijem Egipatskom Muzeju na Trgu El-Tahrir koji sadrži najopsežniju kolekciju drevnih egipatskih umjetnina na svijetu, preko 136 tisuća eksponata prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Za kraj slijedi posjet najvećem bazaru u Africi - bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

DAN 3

Kairo - fakultativno Memfis i Sakara

Doručak. Dan slobodan za istraživanje Kaira u vlastitom aranžmanu ili odlazak na poludnevni izlet do drevne prijestolnice Egipta - Memfisa. S oko 30,000 st., bio je najveći grad na svijetu od 2250. pr. Kr. do oko 1400. pr. Kr. Prepun je ostataka egipatskih građevina te je 1979. god. upisan na UNESCO-vu listu zajedno s pripadajućim drevnim nekropolama u Sakari i Dahsuru, te piramidama u Gizi. Najznačajniji objekat u Sakari svakako je stepenasta piramida faraona Džosera. Uz nju, u Sakari se nalazi još 16 piramida različitog stupnja očuvanosti. Ulaznica za plato je uključena, a po želji na licu mjesta se plaća ulazak u pojedinu piramidu. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

DAN 4

Kairo unutarnji let - Asuan

Doručak. Transfer do zračne luke na let prema Asuanu. Odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine i ručak. U popodnevnim satima vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra, kao i odlazak na fakultativne izlete u obližnje Nubijsko selo ili hram Philae. Večera i noćenje na brodu.  

DAN 5

Asuan - fakultativno Abu Simbel - Kom Ombo - Edfu

Prije zore, uz doručak za ponijeti slijedi fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Povratak na ručak. Za one koji ostaju, doručak te uživanje na brodu. Nakon ručka razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u Velikoj piramidi. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Slijedi plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu sa sokolovom glavom. Plovidba prema Edfu. Večera i noćenje na brodu.

DAN 6

Edfu - Esna - Luksor

Nakon doručka, razgled hrama boga Horusa (sa sokolovom glavom) u Edfu, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta. Plovidba preko riječne rampe (ustave) u Esni do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) uz ručak na brodu. Dolazak u Luksor uvečer. Razgled obližnjeg hrama Luksor koji je Alejom sfingi povezan s Karnakom. Večera i noćenje.

DAN 7

Luksor - Dolina kraljeva - Karnak - Hurgada

Doručak. Odjava s broda te odlazak u razgled obližnje Doline kraljeva na zapadnoj obali Nila. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. Slijedi razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III. Povratak u Luksor. Slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Slijedi vožnja autobusom do Hurgade, poznatog ljetovališta na obalama Crvenog mora. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

DAN 8

Hurgada - fakultativni izlet Jeep safari

Doručak. Dan slobodan za odmor i kupanje u resortu ili odlazak na fakultativni izlet na Jeep safari uz doplatu. Polazak na safari izlet slijedi oko podneva. Vožnja kroz pustinju uz posjet beduinskom selu. Po želji jahanje deva uz doplatu na licu mjesta. Uključena večera s pićem. Povratak u hotel u ranim večernjim satima. Za one koji ostaju, večera u hotelu. Noćenje.

DAN 9

Hurgada - fakultativni izlet Coral Island

Doručak. Dan slobodan za odmor i kupanje u resortu ili nakon doručka odlazak na fakultativni izlet do koraljnog otoka uz doplatu. Vožnja brodom do koraljnog otoka s pauzama za kupanje. Uključen ručak s pićem. Povratak u hotel u popodnevnim satima. Večera te odlazak iz hotela u kasnim večernjim satima prema zračnoj luci. Nakon obavljenih formalnosti, povratni let Turkish airlinesa TK703 za Istanbul u 05.05h.

DAN 10

Istanbul - Zagreb

Dolazak u Istanbul u 09.05h. Moguć razgled Istanbula uz doplatu. Nastavak puta za Zagreb letom TK1055 u 18.40h, s dolaskom u 19.00h. 


Fotografije & video

01


9

Egipat, deva u pustinji

Deve u dolini piramida, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, deva u pustinji

šarene ribe u Crvenom moru, putovanje Egipat, ljetovanje, mondo travel, garantirani polasci

Egipat, Crveno more sa koraljnim grebenima i mnoštvom ribica

Asuan, ljetovanje Egipat, krstarenje Nilom, ljetovanje mediteran, posebnim zrakoplovom

Egipat, Asuan

Tržnica khan El khalili u Kairu, putovanje Egipat, posebnim zrakoplovom, garantirani polasci

Egipat, Kairo - tržnica Khan El Khalili

Kairo, putovanje Egipat, krstarenje Nilom, ljetovanje mediteran, garantirani polasci

Egipat, Kairo-glavni grad Egipta, najveći grad arapskoga svijeta i najveći grad u Africi

Asuanska brana, ljetovanje Egipat, krstarenje Nilom, ljetovanje mediteran, posebnim zrakoplovom

Egipat, Asuanska brana

Luxor, krsarenje Nilom, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, Luxor- Velika dvorana u hramu Karnak (drevna Teba)

Luxor, krsarenje Nilom, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, Luxor

Hram u Karnaku,Luxor ljetovanje Egipat, krstarenje Nilom, ljetovanje mediteran, posebnim zrakoplovom

Egipat, hram u Karnaku

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

12.11.2024.

Garantirano

FIRST MINUTE

1.730 €

1.790 €

 

Cijena po osobi u 1/2 sobi

Cijena za 1/1 sobu

FM cijena*

Redovna cijena

FM cijena*

Redovna cijena

12.-21.11.

1730 eur

1790 eur

2180 eur

2240 eur

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta.                              

 

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu (303 eur, promjenjivo do puta).

Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust 240 eur

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 •  prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Kairo-Hurgada-Istanbul-Zagreb (1 kom prtljage do 23kg i 1 kom ručne prtljage do 8 kg)
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • 3 polupansiona u htl 5* u Kairu
 • 3 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Asuan-Luksor
 • unutarnji let Kairo-Asuan i 3 polupansiona u htl 5* u Hurgadi
 • sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom
 • razglede i ulaznice prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • obavezne doplate na licu mjesta - za napojnice 50 USD
 • za troškove ulazne egipatske vize 25 USD koja se ishodi u egipatskoj zračnoj luci (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice za vizu)
 • po želji doplata za paket putnog osiguranja,
 • po želji fakultativni izleti (prijava u agenciji, plaćanje u eur na licu mjesta)

Doplate i popusti:

Fakultativna ponuda u Kairu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): Memfis i Sakara 55 eur 
Fakultativna ponuda u Asuanu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): Hram Philae 45 eur; Nubijsko selo 40 eur; Abu Simbel autobusom 140 eur 
Fakultativna ponuda u Hurgadi (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): Jeep safari 45 eur; Coral Island 45 eur

Informacije:

Informacije o letovima, prijevoznik Turkish airlines:        
Polazak 12.-21.11.2024.
ZAG IST 09:30 13:45 IST CAI 18:25 19:55     
HGR IST 05:05 09:05 IST ZAG 18:40 19:00             

Važna napomena: napojnice i viza se plaćaju isključivo u USD, a izleti isključivo u EUR!

Obratite pozornosti da dolari moraju biti ne starijeg izdanja od 2006. g.

NAPOMENA:

Avio prijevoznik zadržava pravo promjene vremena leta. Kategorizacija hotela i brodova odgovara lokalnoj egipatskoj kategorizaciji i ne podudara se s kategorizacijom ostalih država. 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo izmjene redosljeda izvedbe programa. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter