Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

13 dana

Preuzmi pdf putovanja

        Egipat je sigurno jedna od najdojmljivijih zemalja na svijetu, a ovim sadržajnim putovanjem doživjet ćete pregršt jedinstvenih iskustava i nezaboravnih trenutaka. Uz nazaobilazni, živahan i kaotičan Kairo gdje ćemo razgledati brojne povijesne znamenitosti i lokalitete, posjetit ćemo i čuvene piramide. Krstarenje Nilom od Asuana do Luxora je doživljaj za sebe, sadržajan sa svojim svakodnevnim izletima, a istobodno ugodan i relaksirajući. Posjetit ćemo i Sinaj te popularno ljetovalište na Crvenom moru-Sharm El Sheikh. Uz izlet u Aleksandriju, ovo putovanje u Egipat će biti zaista nezaboravno iskustvo koje će vas ispuniti i obogatiti..
1.DAN: ZAGREB – ISTANBUL – KAIRO
Sastanak putnika u zračnoj luci dva sata prije leta. Preuzimanje putne dokumentacije i prijava na let  za Istanbul na liniji TK1054 u 09:15 h, slijetanje u 13:25 h. Nastavak leta za Kairo u 19:05 h na liniji TK 694 sa dolaskom  u 20:30 h po lokalnom vremenu. Po slijetanju, obavljanje graničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

2.DAN: KAIRO I PIRAMIDE – doručak, ručak
Doručak, odlazak na cjelodnevni razgled grada. Počinjemo sa predjelom Gize na lijevoj obali Nila i piramidama -Keopsova, Kefrenova i Mikerinosova. Razgled čuvene Sfinge (čuvarice grobnica), 73 metara dugačke i 22 m visoke skulpture s tijelom lava i glavom kralja. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavljamo prema Sakkari, nekropoli staroegipatske prijestolnice - Memfis, gdje ćemo posjetiti najstariju egipatsku stepensku piramidu i grobnicu faraona Džozera (UNESCO). Piramida izgrađena prije više od 4000 godina, jedna je od najstarijih preostalih kamenih povijesnih građevina na svijetu. Povratak u hotel i noćenje.

3.DAN: KAIRO – ASUAN – doručak, ručak, večera
Doručak. Slijedi prijevoz u zračnu luku i let za Asuan. Po dolasku, odlazak do stare brane, jedne od najširih branu na svijetu. Gigantska asuanska brana izgrađena je između 1960. i 1971., visoka 111 metara. Vidjet ćemo umjetno jezero Nasser i drevne granitne kamenolome te poznati nedovršeni obelisk. Odlazak na razgled hrama Philae na istoimenom otočiću. Slijedi ukrcaj na brod, smještaj u kabine i ručak. U poslijepodnevnim satima vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim brodicama sa jedrima. Večera i noćenje na brodu.

4.DAN: ASUAN – fakultativno ABU SIMBEL - KOM OMBO – EDFU – doručak, ručak, večera
Doručak i slobodno jutro za odmor na brodu, ili mogućnost fakulativnog izleta u Abu Simbel: U ranim jutarnjim satima, prije zore odlazak na izlet autobusom do Abu Simbela, jednog od najpoznatijih arheoloških lokaliteta Egipta (vožnja traje otprilike 3 sata). Razgled monumentalnog hrama Ramzesa II. (UNESCO), isklesanog u litici u 13. stoljeću prije Krista. Povratak na brod i ručak. Plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku slijedi obilazak ovog impozantnog grčko-rimskog hrama koji se sastoji od dva povezana hrama i posvećen je dvojici bogova, Horusu Starijem i Sobeku-Ra. Reljefi hrama sadrže prikaze iz života bogova i faraona. Povratak na brod. Nastavak putovanja po rijeci Nil prema Edfu. Večera i noćenje na brodu.
5.DAN: EDFU – LUKSOR – doručak, ručak, večera
Nakon doručka odlazak na razgled hrama Edfu, posvećen bogu Horusu. Ovaj hram jedan je od najbolje očuvanih hramova u Egiptu, star više od dvije tisuće godina. Natpisi na njegovim zidovima prikazuju mnoštvo informacija o jeziku, mitovima i religiji tijekom helenističkog razdoblja u Egiptu. Plovidba prema Esni, prelaz preko brane te daljnja plovidba prema Luksoru. Nakon ručka slijedi noćni posjet hramu u Luxoru. Večera i noćenje na brodu.

6.DAN: LUKSOR – DOLINA KRALJEVA – doručak, ručak
Nakon doručka odjava s broda. Odlazak na razgled zapadne obale Nila s Memnonovim kolosima koji simboliziraju kraljevsku vladavinu Egipta. Memnonovi kolosi dvije su masivne kamene statue faraona Amenhotepa III., koje stoje ispred uništenog hrama Amenhotepa III., najvećeg hrama u tebanskoj nekropoli. Smatra se da je Dolina kraljeva bila u blizini bogova i da  je idealno mjesto za groblje. Ondje je otkriveno više od 60 grobnica egipatksih faraona od kojih je vrlo malo otvoreno za javnost. Slijedi odlazak do hrama kraljice Hatšepsut koji se nalazi u podnožju strme litice visoke 100 metara. Ručak u lokalnom restoranu. Prijevoz do hotela u Luksoru, smještaj u hotel i noćenje.

7.DAN: LUKSOR – KAIRO – SHARM EL SHEIKH – doručak, ručak i večera
Doručak te prijevoz u zračnu luku. Let za  Kairo te dalje za Sharm el Sheikh. Po dolasku prijava u hotel, ručak i slobodno poslijepodne za odmor.  Večera i noćenje.

8.DAN:  SHARM EL SHEIKH – fakultativni izlet NA SINAJ U SAMOSTAN SV. KATARINE – doručak, ručak i večera
Doručak, slobodan dan za vlastite programe. 

Mogućnost odlaska na fakultativni izlet na Sinajski poluotok – Samostan Sv. Katarine: u ranim jutarnjim satima polazak autobosom na izlet na Sinaj uz posjet Samostanu Sv. Katarine (trajanje vožnje cca 3,5 sata u jednom smjeru). Samostan Sv. Katarine nalazi se na ulazu u klanac planine Sinaj, pored grada Sv. Katarina. Samostan se nalazi na visini od 1586 metara, u podnožju brda Jabal Mousa gdje je prema Starom zavjetu Mojsije primio Deset Božjih zapovjedi. Samostan je osnovan u 6. stoljeću i jedan je od najstarijih kršćanskih samostana koji još uvijek djeluje (UNESCO).  Prijevoz do Dahaba - turističke zone na obali Crvenog mora, šetnja po gradu i ručak. Povratak u Sharm El Sheikh u poslijepodnevnim satima. Večara, noćenje.
9.DAN: SHARM EL SHEIKH – fakultativni izlet RAS MOHAMED – doručak, ručak i večera
Doručak. Slobodan dan za odmor i vlastite programe. Za ljubitelje ronjenja i koraljnih grebena nudimo mogućnost odlaska na cjelodnevni fakultativni izlet u Nacionalni Park Ras Mohamed – prirodni rezervat sa iznimno bogatim podvodnim životom (ručak uključen)..U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Večera, noćenje.

10.DAN: SHARM EL SHEIKH – KAIRO – doručak, ručak 
Nakon doručka, odjava iz hotela i vožnja autobusom Sinajskim poluotokom prema Kairu. Po dolasku, slijedi ručak u lokalnom restoranu. Odlazak u kupovinu na jedinstveni bazar Khan El Klalili koji se nalazi u povijesnoj jezgri Kaira. Trgovine obično prodaju suvenire, antikvitete i nakit, a sam posjet ovom živopisnom mjestu nezaboravan je doživljaj. Dolazak u hotel, noćenje.
11.DAN: KAIRO – ALKSANDRIJA - KAIRO - doručak, ručak 

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled do Aleksandrije. Danas je Aleksandrija najveća egipatska luka, drugi grad po veličini u Egiptu i važno industrijsko središte. Posjet katakombama Kom El Shoqafa iz 2. st. Ovo arheološko nalazište smatra se jednim od sedam čuda srednjeg vijeka. Zbog vremenskog razdoblja, mnoga obilježja katakombi Kom El Shoqafa spajaju rimske, grčke i egipatske kulturne točke i stilove. Slijedi razgled rimskog trijumfalnomg stupa - Pompejev pilar koji je jedan od najvećih monolitskih stupova, a postavljen je u čast Dioklecijanu 292. godine. Ovaj antički spomenik još i danas stoji u Aleksandriji na svom izvornom mjestu. Ručak u lokalnom restoranu. Panoramski razgled i kratka stanka kod poznate Aleksandrijske knjižnice, nakon čega slijedi posjet veličanstvenoj Citadeli Quaitibey. Povratak u Kairo, noćenje.

12.DAN: KAIRO – doručak, ručak 
Doručak. Slijedi posjet Egipatskom Muzeju u kojem se čuvaju blaga drevnog Egipta sa više od 100.000 eksponata. Ovdje se nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona uključujući sarkofag od čistog zlata, te njegova spektakularna zlatna maska. Posjet Citadeli Salah Eldin, srednjovjekovnoj utvrdi iz islamskog doba, koja je bila sjedište vlade u Egiptu i rezidencija njegovih vladara gotovo 700 godina od 13. do 19. stoljeća. Njegov položaj na rtu brda Mokattam u blizini središta Kaira ima strateški položaj s pogledom na grad. Ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme za šetnju i istraživanje Starog Kaira i Koptske četvrti sa  muzejima, crkvama i povijesnim znamenitostima. Povratak u hotel, noćenje.

13.DAN: KAIRO – ISTANBUL – ZAGREB
Doručak (breakfast box) . Prijevoz prema zračnoj luci. Nakon obavljenih formalnosti, povratni let Turkish airlinesa TK691 za Istanbul u 10.00 h. Dolazak u Istanbul u 13:30 h, nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 u 19:00 h, sa predviđenim dolaskom u Zagreb u 19:10 h po lokalnom vremenu.

 


Fotografije & video

01


9

Egipat, Velika Sfinga u Gizi

Sfinga, Piramide u Gizi, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, Velika Sfinga u Gizi

Egipat, Hurgada, koraljni greben sa tropskim ribama, putovanje zrakoplovom, ljetovanje na mediteranu

Egipat, Hurghada, tropske ribice i koraljni greben

Sharm El Sheikh, ljetovanje Egipat, krstarenje Nilom, ljetovanje mediteran, posebnim zrakoplovom

Egipat, Sharm El Sheikh - plaža na koraljnom grebenu

Sinaj, ljetovanje Egipat, krstarenje Nilom, ljetovanje mediteran, posebnim zrakoplovom

Egipat, Crvene stijene na Sinaju

Tržnica khan El khalili u Kairu, putovanje Egipat, posebnim zrakoplovom, garantirani polasci

Egipat, Kairo - tržnica Khan El Khalili

Luxor, krsarenje Nilom, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, Luxor- Velika dvorana u hramu Karnak (drevna Teba)

Hatschepsut hram, putovanje Egipat, posebnim zrakoplovom, garantirani polasci

Egipat, Dolina kraljeva- čuveni Hatschepsut hram

Asuanska brana, ljetovanje Egipat, krstarenje Nilom, ljetovanje mediteran, posebnim zrakoplovom

Egipat, Asuanska brana

Egipat, Hurgada, predivna pješčana plaža, putovanje zrakoplovom, ljetovanje na mediteranu

Egipat, Hurghada - predivna plaža sa palmama

Cijena aranžmana za minimum 15 putnika:2.440,00 eur / 18.384,18kn

Popust za prijave do 1.9.:  50,00 eur /376,72 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 540,00 eur / 4.068,63 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe (podložne promjenama): cca. 351,00 eur/2.644,60 kn
Fakultativni izleti (rezervacija u agenciji prilikom rezervacije): Abu Simbel 120,00 eur/904,14 kn, Samostan Sv. Katarine 60,00 eur / 452,07 kn (minimum 10 putnika), Ras Mohamed 55 eur/414,39 kn (minimum 10 putnika)

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Kairo; 3 unutarnja leta: Kairo-Asuan, Luksor-Kairo, Kairo – Sharm El Sheikh; ukupno 12 noćenja u hotelima 5* i brod 5*: 5 noćenja u Kairu, 3 noćenja na brodu, 1 noćenje u Luksoru, 3 noćenja u Sharm El Sheikhu, obroci prema programu-polupansion, puni pansion na brodu, all inclusive u Sharm El Sheikhu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, sve transfere i ulaznice prema programu, j

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe cca. 351 eur, fakultativne izlete, troškove egipatske vize 30 USD (plaćanje na licu mjesta, ishodi se u egipatskoj zračnoj luci), napojnice 65 USD (plaćanje na licu mjesta)

Doplate i popusti:

Fakultativni izleti (rezervacija u agenciji prilikom rezervacije): Abu Simbel 120,00 eur/904,14 kn, Samostan Sv. Katarine 60,00 eur / 452,07 kn (minimum 10 putnika), Ras Mohamed 55 eur/414,39 kn (minimum 10 putnika)

Informacije:

Cijena je rađena na bazi tečaja USD-EUR na dan 24.4.2023. Fiksni tečaj 7.53450. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, te ne odgovara za slučaj promjene satnice letova Turkish Airlines. Preporučujemo putno osiguranje – informacije u agenciji.

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter