Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

13 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Indija i Šri Lanka su zemlje koje će Vas očarati na prvu te naprosto ostaviti bez daha! Odvažite se na ovu avanturu života!

Zrakoplovom iz Zagreba!
13 dana/11 noćenja

1. DAN

ZAGREB – DOHA – NEW DELHI  

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Dohu na liniji QR216 (Qatar Airways) i polijetanje zrakoplova u 8.40 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 16.10 sati, a nastavak leta za New Delhi u 19.45 sati na liniji QR578 (Qatar Airways). Dolazak u New Delhi predviđen je u 2.05 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku obavljanje pograničnih i viznih formalnosti te sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Organizirani transfer do hotela u New Delhiu. Smještaj u hotel i noćenje.


2. DAN

NEW DELHI

Doručak u hotelu, a zatim smještaj u sobe i slobodno vrijeme za odmor. U poslijepodnevnim satima obilazak novog dijela grada, posjet grobnici kralja Humayuna, Vratima Indije te naposljetku obilazak kompleksa zgrada indijskog Parlamenta. Po završetku razgleda, povratak u hotel. Večera i noćenje u hotelu.


3. DAN

NEW DELHI – JAIPUR  

Nakon doručka odlazak u organizirani razgled starog dijela grada na rikšama (Old Delhi). Obilazak Crvene tvrđave na obalama rijeke Yamuna, džamije Jama - najveće u Indiji i ostalih znamenitosti starog Delhija. Po završetku razgleda nastavak putovanja prema Jaipuru, poznatom i pod imenom „ružičasti grad”. Po dolasku u Jaipur prijava i smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme za odmor. Večera i noćenje u hotelu.


4. DAN

JAIPUR

Nakon doručka slijedi odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Poslijepodne nastavljamo razgled maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Nakon palače posjetit ćemo izvana i Hawa Mahal ili kako je još nazivaju, palačom vjetrova. Razgled ćemo završiti posjetom Jantar Mantar, najvećoj kameno-mramornoj zvjezdarnici na svijetu te obilaskom bazara. Povratak u hotel, večera i noćenje u hotelu.


5. DAN

JAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA  

Doručak i odjava iz hotela. Putovanje nastavljamo odlaskom u smjeru Agre s usputnim zaustavljanjem u crvenom gradu Fatehpur Sikri, negdašnjoj mogulskoj prijestolnici u kojem ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Christija, zatim džamiju Jama Masjid, palaču Joda Bhai i ostale znamenitosti. Nastavak vožnje prema gradu Agra, poznatom po srednjovjekovnim građevinama. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje u hotelu 4*.


6. DAN

AGRA – NEW DELHI – COLOMBO

Nakon doručka odlazak u organizirani razgled Agre. Prva postaja je remek djelo i spomenik ljubavi, monumentalni Taj Mahal kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Potom obilazak tvrđave u Agri koju je sagradio kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Po završetku razgleda Agre, nastavak putovanja prema zračnoj luci New Delhi. Po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova za Colombo (Šri Lanka) u 18.50 sati na liniji UL196 (Sri Lankan Airlines). Dolazak u Colombo predviđen je 22.25 sati. Po dolasku obavljanje pograničnih i viznih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani transfer do hotela 4* u Colombu. Prijava i smještaj u hotel. Kasna večera i noćenje.


7. DAN

COLOMBO – PINNAWALA – DAMBULLA   

Nakon doručka panoramski razgled glavnog grada Šri Lanke, a potom nastavak putovanja prema sirotištu slonova u Pinnawelli, gdje je moguće izbliza iskusiti i vidjeti život slonova. Sirotište udomljuje oko 60 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u diviljini.. Slobodno vrijeme za šetnju do rijeke, gdje se slonovi svakodnevno kupaju. Nastavak putovanja prema Dambulli. Vidjet ćemo kameni hram koji je izgradio kralj Walagambahu u 1. stoljeću prije Krista i spada u svjetsku kulturnu baštinu. Najpoznatija figura hrama je kameni Buda visine 14 metara. Po završetku razgleda prijava i smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.


8. DAN

DAMBULLA – SIGIRIYA – DAMBULLA  

Nakon doručka odlazak prema kamenoj utvrdi Sigiriyi. Uspon stepenicama do Lavlje stijene na kojoj je kralj Kasyapa u 5.st. sagradio tvrđavu. Impozantna stijena jedna je od najvećih atrakcija Šri Lanke. Razgledavanje prekrasnih fresaka uklesanih u stijenu i ostataka palače kralja Kasyapa. Freske su pod zaštitom UNESCO-a i prozvane su osmim svjetskim čudom. Podnožje stijene je okruženo obrambenim jarkom i zidom te vrtovima, uključujući i poznate vodene vrtove. Povratak u hotel u Dambulli, večera, noćenje.


9. DAN

DAMBULLA – PERADENIYA – KANDY

Doručak i odjava iz hotela. Slijedi odlazak prema gradu Kandy. Po dolasku odmah nastavljamo do obližnjeg grada Peradeniya. Kraljevski botanički vrtovi Peradeniya su poznati po raznolikosti i bogatstvu biljaka ( više od 4000 vrsta). Najpoznatiji je po kolekciji orhideja, najvećoj u Aziji. Povratak u Kandy te poslijepodnevni razgled grada. Kandy, zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, smještenu uz najdužu rijeku Šri Lanke, Mahaweli. Stanovnici ovog grada ponosno čuvaju legende, tradiciju i folklorne običaje kraja. Inače, ime Kandy simbolizira vizije bogatstva i veličanstvenosti. Vozit ćemo se oko jezera Kandy koje je sagradio zadnji singalski kralj, Sri Wickrama Rajasinghe, razgledati bazar i centar primijenjene umjetnosti. Povratak u hotel, večera i noćenje.


10. DAN

KANDY – BENTOTA

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema gradu Bentota na obali Indijskog oceana. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje u hotelu 4* na plaži.


11. DAN

BENTOTA – GALLE – BENTOTA

Nakon doručka odlazak na izlet u obližnji grad Galle koji je nekad bio glavna luka na Šri Lanci i grad bogate povijesti. Grad je bio središte nizozemske kolonijalne vlasti u Indijskom oceanu u 17. stoljeću, a veličanstvena utvrda Galle Fort (prostire se na više od 50 hektara) svjedoči ovoj činjenici. Galle je jedan od vrlo dobro očuvanih gradova iz kolonijalnog doba u jugoistočnoj Aziji te je na popisu zaštićene svjetske baštine. Nizozemski muzej i nizozemska crkva su dvije od najpoznatijih turističkih atrakcija u Galleu. Grad je također poznat po izradi čipke i rezbarijama od ebanovine. Povratak u Bentotu. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje u hotelu.


12. DAN

BENTOTA – COLOMBO – DOHA

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku Colombo. Po dolasku u zračnu luku prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Dohi u 20.20 sati na liniji QR655 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 23.25 sati po lokalnom vremenu.


13. DAN

DOHA – ZAGREB

Nastavak leta za Zagreb na liniji QR215 (Qatar Airways) u 2.00 sata. Dolazak u Zagreb u 6.15 sati po lokalnom vremenu.


First Minute popust 500 kn za rezervacije do 60 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

***Ovo putovanje možete platiti na više obroka ili jednokratno, virmanskom uplatom, gotovinski, dolaskom u poslovnicu ili večinom kreditnih ili debitnih kartica. Za obročno plaćanje obračunava se naknada od 3,60%.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu
 • smještaj u hotelima 4* na osnovi 11 noćenja s uslugom polupansiona
 • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja
 • prijevoz autobusom prema programu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i trošak organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • obveznu doplata za zrakoplovne pristojbe 2.690 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 3.850 kn
 • turističku vizu za Indiju za jedan ulazak 80 - 180 kn ovisno o terminu putovanja
 • naknadu za posredovanje za vizu 100 kn po vizi
 • putno osiguranje (preporučujemo)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 45 EUR (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)
 • dodatne obroke
 • usluge i izlete
 • putna osiguranja

Doplate i popusti:

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.690 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.850 kn

Informacije:

VIZE:

Indija: Viza je potrebna za hrvatske državljane. Cijena izrade vize putem online sustava za Indiju:

 • u periodu od srpnja do ožujka iznosi 80 kn.
 • u periodu od travnja do lipnja iznosi 180 kn.


Dokumenti potrebni za izdavanje vize:

 • popunjen online obrazac na poveznici https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
 • skenirana kopija prve stranice putovnice u PDF formatu koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja
 • 1 digitalna fotografija u boji sa svjetlom pozadinom u JPEG formatu identičnog omjera visine i širine

Organizator putovanja može posredovati pri izdavanju vize za Indiju uz naknadu za usluga posredovanja u iznosu od 100 kn.


Šri Lanka: Od 1. kolovoza 2019., viza za državljane Republike Hrvatske kao i državljane ostalih članica Europske Unije nije potrebna. U slučaju promjene viznog režima, nove informacije će biti pravovremeno dostupne na svim ovlaštenim prodajnim mjestima i web stranicama organizatora putovanja.


Važne napomene:

 • Kategorizacija hotela u Indiji i Šri Lanci odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
 • Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 30

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


3

Indija

Indija

Indija

Indija

Indija

Šri Lanka

Šri Lanka

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter