Mondotravel

9 dana

22.05.2021.

13.06.2021.

25.09.2021.

Pješčana plaža Šri Lanke, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

od 4.990 kn

O putovanju:

Kada:

22.05.2021. | 13.06.2021. | 25.09.2021.

Koliko:

9 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Putovanje Šri Lanka

Vrijednost više:

Hotel 4*, polupansion!

1. DAN: ZAGREB – DUBAI - COLOMBO
Prijava za let najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polazak zrakoplova iz zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu za Dohu na liniji EK2013 (Emirates) u 15:15 h. Dolazak u Dubai u 22:55 h. 

2. DAN: COLOMBO – KALUTARA
Nastavak putovanja u 02:40 h na liniji EK650 (Emirates). Slijetanje u Colombo u 08:35 h. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 4*. Slobodan ostatak dana za kupanje, sunčanje i opuštanje. Večera. Noćenje.

3. DAN: KALUTARA /YALA (FAKULTATIVNI IZLET)
Nakon doručak predlažemo odlazak u Nacionalni park Yala. Po dolasku u park slijedi jeep safari u trajanju od cca. 3h. Yala je osnovana 1938. godine te je najpoznatiji i najrazvijeniji nacionalni park u kojem se mogu promatrati divlje životinje i ptice. Stada slonova, leopardi, divlje svinje, bivoli, krokodili, medvjedi i druge divlje životinje te više od 130 vrsta ptica. Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN: KALUTARA 
Doručak. Današnji dan iskoristite za kupanje, sunčanje, istraživanje otoka ili kupovinu suvenira. Najpoznatiji suveniri Šri Lanke su čaj kojeg možete kupiti svugdje (najpoznatiji brand je Dilmah), porculan (poznati japanski porculanski proizvodi Noritake izrađeni su na Šri Lanci), začini, drvene maske, pletene torbe i kutije, slike, figurice slonova (jedan od najpopularnijih i najprepoznatljivijih motiva Šri Lanke i sl. Večera. Noćenje.

5. DAN: KALUTARA/KOSGODA – AMBALANGODA – GALLE – RIJEKA MADU GANGA (FAKULTATIVNI IZLET)
Rani doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet koji započinjemo zaustavljanjem u Kosgodi. Odlazak u utočište za kornjače gdje ćete vidjeti nekoliko vrsta kornjača. Najugroženija su njihova jaja koja ostaju neotkrivena na plažama. Uz dobru volju ribara koji su donosili jaja u utočište iz tog područja spašeno je oko 100.000 mladih kornjača u samo dvije godine od otvaranja utočišta. Nastavak puta prema Ambalangodi, šarmantnom gradiću poznatom po ručno izrađenim i oslikanim maskama, a koriste se u tradicionalnim plesovima. Maske izrađene masnim i sjajnim kemijskim bojama izrađene su isključivo za turiste, one koje su napravljene prirodnim bojama su „autentičnije“. Slijedi nastavak putovanja do Galle, najstarije i najvažnije luke u zemlji prije Colomba. U gradu možete prepoznati utjecaje portugalske, nizozemske i britanske kolonije, a poznat je po izradi čipke, rezbarenju ebanovine te rezanju i poliranju dragulja. Po povratku u hotel slijedi zaustavljanje i plovidba (oko 1h) rijekom Madu Ganga. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

6. DAN: KALUTARA – SIGIRYA (FAKULTATIVNI IZLET)
Doručak. Danas predlažemo odlazak u Sigiryu, tzv. „Tvrđava na nebu“ iz 5. stoljeća, jedinstveno čudo na otoku. Poznata je i kao Lion rock zbog ogromnog lava koji je stajao na ulazu u tvrđavu. Na vrhu ogromne stijene su temelji nekoć velike i raskošne palače Kashyapa, a prije samog kamenog bloka nalaze se ostaci vrta s nekoliko bazena. Utvrda je bila sagrađena na bloku magme jednog erodiranog vulkana koji strši oko 200 metara usred ravnice i pruža izvanredan pogled na okolinu. Negdje na sredini uspona prema vrhu, pod jednim ispustom u stijeni, nalaze se freske djevojaka (Djevojke u oblacima) s najčešće golim grudima. Danas ih se može vidjeti na željeznim spiralnim stepenicama. Prema jednom zapisu, tu je prvobitno bilo 500 takvih crteža. Uz put prema vrhu, kratko prije sjeverne ravnine, nalazi se zid – ogledalo. Za kraljevog života žbuka je na tom zidu bila polirana do visokog sjaja. Tu su u vremenu između 7. i 11. stoljeća nastali zapisi, koji su najstariji svjedoci singaleškog pjesništva (penjanje i spuštanje traje oko 02:30h). Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. DAN: KALUTARA /PINNAWALA – KANDY – PERADENIYA (FAKULTATIVNI IZLET)
Rano ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet. Izlet započinje Pinnawalom, utočištem za slonove osnovanom 1975. godine. Utočište danas broji više od 40 slonova koji su stigli iz različitih dijelova Šri Lanke još kao mladunci ili su bili napušteni, bolesni ili ozlijeđeni. Slijedi vožnja prema Kandyju, središtu umjetnosti i kulture poznatom po plesu i glazbi. Vrtovi Peradeniya spadaju u jedne od najljepših vrtova u Aziji s više od 5.000 vrsta drveća i biljaka. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih singaleških kraljeva te se u njemu nalazi "Hram relikvije zuba" (Sri Dalada Maligawa), koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Nastavak putovanja prema Peradeniyi, kraljevskom botaničkom vrtu s više od 5.000 vrsta stabala, biljaka i puzavaca. U njemu se nalaze i rijetke endemske vrste. Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. DAN: KALUTARA
Doručak. Današnji dan iskoristite za kupanje, sunčanje ili istraživanje Panadure, šarmantnog primorskog grada. Isprobajte lokalnu hranu poznatu po velikom broju domaćih delicija s mnoštvom začina i raznovrsnog voća. Kuhinju Šri Lanke obogatili su utjecaji i okusi kineske, arapske, malezijske i europske kuhinje. Obroci u većini kućanstava na Šri Lanci sastoje se od kombinacija riže i currya. Isprobajte Kiribath (rižu na mlijeku) koja se kuha u kokosovom vrhnju uz dodatak vanilije ili začina, različite grickalice, proljetne rolice punjene raznim nadjevima. Zasladite se Wattalappamom puding sa šećernom karamelom od sirupa palme Kitul. Kasna odjava iz hotela. Kasni transfer iz zračne luke Colombo.

9. DAN: KALUTARA – COLOMBO – DUBAI-ZAGREB
Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dubai u 02:10 h na liniji EK2151 (Emirates). Slijetanje u Dubai predviđeno u 05:15 h. Nastavak leta za Zagreb u 10:00 h na liniji EK2012 (Emirates). Dolazak u Zagreb predviđen je u 14:15 h. Kraj programa.


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

22.05.2021.

FIRST MINUTE

4.990 kn

prije 5.590 kn

Pristojbe zračnih luka (pristojbe su podložne promjenama te se konačan iznos određuje na dan izdavanja avio karte) - 2.990 kn

13.06.2021.

FIRST MINUTE

4.990 kn

prije 5.590 kn

Pristojbe zračnih luka (pristojbe su podložne promjenama te se konačan iznos određuje na dan izdavanja avio karte) - 2.990 kn

25.09.2021.

FIRST MINUTE

4.990 kn

prije 5.590 kn

Pristojbe zračnih luka (pristojbe su podložne promjenama te se konačan iznos određuje na dan izdavanja avio karte) - 2.990 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa, Emirates)
 • transfer od zračne luke do hotela i natrag
 • boravak u hotelu 4* na bazi 6 polupansiona
 • stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja-usluge voditelja putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • obavezna doplata kod prijave: pristojbe zračnih luka cca. 2.990 kn (pristojbe su podložne promjenama te se konačan iznos određuje na dan izdavanja avio karte)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.990 kn
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • dodatne usluge, obroke i izlete

Doplate i popusti:

Eventualne doplate/fakultativni izleti:

YALA: 890 kn po osobi
(uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica u Yalu i Jeep safari)

KOSGODA – AMBALANGODA – GALLE – RIJEKA MADU GANGA: 490 kn po osobi
(uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice)

PINNAWALA – KANDY – PERADENIYA: 890 kn po osobi
(uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice)
SIGIRIYA: 700 kn po osobi (uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica Sigiriya, polazak oko 05:0 h, putovanje do Sigiriye traje oko 5h po smjeru)

Popusti i doplate:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.990 kn

Informacije:

INFORMACIJE O LETU:

PRIJEVOZNIK: Emirates
Dozvoljena težina prtljage 30kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.

EK 2013  ZAGDXB   1515 2255
EK  650   DXBCMB  0240 0835
EK 2151  CMBDXB  0210 0515
EK 2012 DXBZAG   1000 1415

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

VIZA:
Potrebna. Hrvatski državljani za turistički posjet do 30 dana mogu ući u Šri Lanku uz dobivanje propusnice na graničnom prijelazu (Aerodrom Colombo). Vizu je moguće je ishoditi online putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće, Master i Visa karticama) ili uz posredovanje agencije: 280 kn
Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.

COVID informacije: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/sri-lanka,130.html

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

Broj putnika:

Minimalni broj: 15
Maksimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


12

Šri Lanka, pješčana plaža

Pješčana plaža Šri Lanke, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, pješčana plaža

Pješčana plaža Šri Lanke, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, zlatna plaža

Peradeniya, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka-Kraljevski botanički vrt Peradeniya, jedan od najljepših azijskih botaničkih vrtova

ribari na Šri Lanci, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, ribari

pogled na Sigiriyu, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, pogled na Sigiriyu sa stijene Pidurangala

botanički vrt, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka-prekrasan tropski botanički vrt

rijeka Madu Ganga, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, rijeka Madu Ganga

Pješčana plaža Šri Lanke, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, pješčana plaža

Kandy, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka- jezero Kandy središtu istoimenog grada, poznatom središtu umjetnosti i kulture

Madu Ganga, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, rijeka Madu Ganga

Pinnawala, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, Pinnawala-utočište za slonove osnovano 1975.

Galle, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, Galle - bijeli svjetionik

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter