Mondotravel

O putovanju:

Kada:

06.12.2023.

Koliko:

9 dana

Preuzmi pdf putovanja

Otok smješten u Indijskom oceanu, sjeverno od Ekvatora, a gotovo na domak južnog rta Indije udaljen nekih 40 km, sačuvao je svoj identitet, svoju kulturu i svoju izuzetnu gostoljubivost ljubaznih stanovnika.Ceylon – biser indijskog oceana koji je 1972 godine ponovno uzeo svoje izvorno ime Sri Lanka što bi značilo blještavi otok, a njegova ljepota opravdava to ime iz doba kraljevstva. Tirkizna boja Oceana uljepšava njegove duge plaže s kokosovim orasima. Ovdje susrećemo harmoniju boja, ritmova i mirisa uz blještavi sjaj dragog kamenja.Tura po otoku omogućava nam susret s poviješću budističke religije stare 2000 godina i s ostacima nekadašnjih kraljevskih prijestolnica. Marko Polo je ovdje čuo “žuborenje rajskih izvora”. Pustite neka i Vas ponese ova “rajska ljepota” krajolika i pjev 386 vrsta ptica. Preko kraljevskih gradova ( Polonnaruwa, Sigiriya, Kandy) do glasovitih plantaža čaja u Nuwara Eliyi, nasmiješenih ljepotica Sigiriye do nizozemskog šarma Gallea, kroz ulice i hram Kandya .

01.    dan: ZAGREB-ISTANBUL- COLOMBO
Sastanak u zračnoj luci 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije te polijetanje za Istanbul u 09h15 na liniji TK1054.Slijetanje u 13h25.Nastavak leta za Colombo u 19h25, na liniji TK730.

02.    dan: COLOMBO-WAIKKAL-doručak,večera
Po slijetanju u 06h10 nakon carinskih formalnosti vožnja u pravcu Waikkala ( cca 40min) . Po dolasku doručak , smještaj u hotel koji se nalazi u blizini plaže . Dan provedite opuštajući se u hotelskom bazenu ili na plaži. večera,noćenje.

03.    dan: WAIKKAL – SIGIRIYA- DAMBULLA - doručak, ručak
Doručak i vožnja do Sigirije ( cca 3h30 ) - uspon stepenicama do Lavlje stijene na kojoj je kralj Kasyapa u 5.st. sagradio tvrđavu. Impozantna stijena jedna je od najvećih atrakcija Šri Lanke.Razgledavanje prekrasnih fresaka uklesanih u stijenu i ostataka palače kralja Kasyapa. Freske su pod zaštitom UNESCO-a i prozvane su osmim svjetskim čudom. Podnožje stijene je okruženo obrambenim jarkom i zidom te vrtovima, uključujući i poznate vodene vrtove. Nakon razgleda slijedi obilazak sela gdje ćete se upoznati sa autentičnim ruralnim životom Šri Lanke.Zanimljiv izlet koji uključuje tradicionalnu vožnju volovskom zapregom i interakciju s farmerima i seljanima a koji završava tipičnim domaćim obrokom u jednom od njihovih domova. Slijedi vožnja do Dambulle. Smještaj u hotel,noćenje.

4.dan : DAMBULLA - MATALE-KANDY- doručak, večera
Doručak nakon kojeg slijedi razgled hramova koji su na listi UNESCO-a.Kompleks od 5 pećina sa preko 2000 m2 oslikanih zidova i stropova , jedan od najimpresivnijih budističkih svetišta na svijetu, sa različitim kipovima Bude – poznati 14 -metarski kip.Na putu za Kandy odlazak u Matale- posjet velikom vrtu sa začinima gdje se možete upoznati sa različitim vrstama začina i načinu njihova uzgoja.Posjetit ćete i tvornicu za izradu batik tkanine.Nastavljamo za Kandy , zadnju prijestolnicu kraljeva Šri Lanke.Grad se nalazi na 500mnm, okružen brežuljcima u dolini uz rijeku Mahaveli, sa prosječnom godišnjom temperaturom od 24C .Svježini klime i relativno dobroj kvaliteti zraka doprinosi i umjetno jezero kojeg je u 18.st. dao napraviti posljednji Sinhala kralj. Posjet hramu Budinog zuba koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke, zbog čega su njegovi spomenici na listi UNESCOV-e baštine.Smještaj u hotel,večera,noćenje.

05.    dan: KANDY – PERADENIYA- NUWARA ELIYA - doručak, večera
Nakon doručka odlazak do kraljevskog botaničkog vrta Peradeniya, poznat po raznolikosti i bogatstvu biljaka ( više od 5000 vrsta). Najpoznatiji je po kolekciji orhideja, najvećoj u Aziji. Godišnje ga posjeti oko 2 milijuna posjetitelja. Nastavljamo prema Nuwara Eliyi ( cca 3h vožnje) ,“gradu svjetlosti” , a uz put ćemo posjetiti tvornicu čuvenog “cejlonskog čaja”.Grad leži na visini od 1980 m u srcu zemlje čaja, u slikovitom krajoliku.Bio je popularan tijekom britanske vladavine čiji je utjecaj vidljiv na svakom koraku. Poznato je i kao “Mala Engleska”. Obilazak mjesta a potom smještaj u hotel,večera,noćenje.

06.    dan: NUWARA ELIYA- PINNAWALA- BENTOTA- doručak, večera
Nakon doručka vožnja do Pinnawale ( cca 4 h vožnje) - posjet sirotištu za slonove koje udomljuje napuštene ili izgubljene bebe slonove, a o kojima se brinu stariji slonovi. Nastavak puta prema obali ( cca 3h vožnje ) – smještaj u hotel. Večera,noćenje.

07.    dan: BENTOTA-GALLE- doručak, večera
Doručak i odlazak do mjesta Balapitiya odakle krećete na vožnju čamcem rijekom Madu okruženom bujnom šumom mangrova.Slijedi posjet radionici i muzeju Ambalangoda maski - izrada maski popularna je tradicija na Šri Lanki. 1- satna vožnja do Galle-a, glavnog grada južne pokrajine.Stari grad Galle je izvrstan primjer utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji s građevinama u kojima se miješaju elementi europske arhitekture s jugoazijskom tradicijom. Zbog toga je 1982. god. upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji.
 Utvrda Galle je najveća utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji i ima tri slavna bastiona poznati kao "sunce", "mjesec" i "zvijezda".Posjet mrijestilištu morskih kornjača zahvaljujući čijoj brizi je „svijet vidjelo” oko 100.000 mladih kornjača u samo dvije godine od njegovog otvaranja.Povratak u hotel, večera,noćenje.

08.    dan: BENTOTA- doručak, večera
Doručak. Prijepodne iskoristite na pješčanoj plaži do polaska prema Colombu. Slijedi razgled najvećeg i službeno glavnog grada i glavne luke Šri Lanke.Razgled gradskog središta poznatog kao „Tvrđava” a koje je nastalo u vrijeme portugalskog kolonijalizma. Posjetit ćete hinduistički i budistički hram i džamiju Jumi Ul Alfar Jumma, nastaviti do rezidencijalne četvrti Cinnamon Gardens, te dalje do Trga neovisnosti, međunarodne konferencijske dvorane Bandaranayake Memorial. Šetnja do živopisnog bazara Pettah . Večera i noćenje u hotelu.

09.    dan: BENTOTA – COLOMBO
Rani prijevoz na aerodrom.Let za Istanbul na liniji TK731 u 07h40.Slijetanje u 14h15. Nastavak leta za Zagreb u 19h00, slijetanje u 19h10


Fotografije & video

01


12

Šri Lanka, pješčana plaža

Pješčana plaža Šri Lanke, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, pješčana plaža

Pješčana plaža Šri Lanke, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, zlatna plaža

Peradeniya, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka-Kraljevski botanički vrt Peradeniya, jedan od najljepših azijskih botaničkih vrtova

ribari na Šri Lanci, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, ribari

pogled na Sigiriyu, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, pogled na Sigiriyu sa stijene Pidurangala

botanički vrt, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka-prekrasan tropski botanički vrt

rijeka Madu Ganga, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, rijeka Madu Ganga

Pješčana plaža Šri Lanke, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, pješčana plaža

Kandy, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka- jezero Kandy središtu istoimenog grada, poznatom središtu umjetnosti i kulture

Madu Ganga, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, rijeka Madu Ganga

Pinnawala, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, Pinnawala-utočište za slonove osnovano 1975.

Galle, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, Galle - bijeli svjetionik

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

06.12.2023.

Garantirano

1.397 € / 10.525,70 kn

Cijena po osobi (minimum 20 putnika)
Pristojbe zračnih luka (pristojbe su podložne promjenama te se konačan iznos određuje na dan izdavanja avio karte) - 485 € / 3.654,23 kn

Cijena po osobi (minimum 20 putnika): 10.525,69 kn / 1.397,00 eur

 • Doplata za manji broj putnika (15-19):  617,82 kn / 82,00 eur
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.550,00 kn / 338,44 eur
 • Za prijave do 01.06.2023. popust 376,72 kn / 50 eur

MOGUĆNOST PRODUŽETKA BORAVKA NA MALDIVIMA !!

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • avio prijevoz na ekonomskoj klasi
 • 8 noćenja u hotelima 4* (lokalna kategorizacija ) na bazi polupansiona
 • lokalni vodič na engleskom jeziku
 • pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku
 • razglede i ulaznice prema programu,

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • aerodromske pristojbe ( cca 3.654,23 kn / 485,00 eur– točan iznos na dan pisanja karte)
 • trošak vize- viza se mora pribaviti prije putovanja, a zahtjevi se podnose elektronskim putem (Electronic Travel Authorization (Sri Lanka ETA portal). Agencija može posredovati u izradi vize.

Informacije:

Cijena je rađena na bazi tečaja USD–EUR na dan 25.05.2023. Fiksni tečaj 7.53450. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter