Mondotravel

8 dana

15.08.2021.

15.08.2021.

22.08.2021.

22.08.2021.

Plaža na Lanzarote, Kanari, mediteran

Tenerife - raj za ljubitelje prirode i aktivnog odmora

od 8.350 kn

Garantirano

O putovanju:

Kada:

15.08.2021. | 15.08.2021. | 22.08.2021. | 22.08.2021.

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Putovanje Tenerife - raj za ljubitelje prirode i aktivnog odmora

Vrijednost više:

Posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

Raj za ljubitelje prirode i aktivnog odmora

1. dan: LJUBLJANA – TENERIFE
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana te prijava na let za Tenerife, otok vječnog proljeća. Po dolasku, transfer do hotela te prijava i smještaj. Slobodno vrijeme za prvo upoznavanje s destinacijom i orijentacijsku šetnju. Večera i noćenje.

2. dan: TENERIFE: NACIONALNI PARK PICO DEL TEIDE - VULKANSKA MJESEČEVA POKRAJINA - CHIO - LOS GIGANTES
Nakon doručka, odlazimo do vulkanske planine Pico del Teide, najviše točke otoka Tenerife i Španjolske. Nacionalni park Teide, jedan od najstarijih u Španjolskoj, upisan je na UNESCO-v popis svjetske baštine zbog jedinstvenog prirodnog krajolika kojemu se teksture i boje neprestano mijenjaju. Uživat ćemo u vožnji koja će nas dovesti do prekrasne vulkanske pokrajine na samo 1.200 metara od kratera snježnog vrha 3.718m ovog velikana. Najljepši dio Nacionalnog parka predstavlja Las Canadas, krater vulkana u čijoj blizini se nalaze monolitne stijene nazvane Los Roques s kojih se pružaju panoramski vidici na okolicu. Po želji i uz doplatu (u slučaju dobrog vremena), mogućnost uspona sa žičarom do samog vrha s kojeg se pružaju nezaboravni pogledi na otok Tenerife. Najljepši dio nacionalnog parka El Teide je Las Canadas, krater vulkana uz koji prolazi i cesta. Prošetat ćemo do Los Roquesa odakle se pruža jedan od najljepših pogleda na okolicu. Nastavit ćemo pored lijepih vulkanskih formacija, bujnih šuma i slikovitih zabačenih zaselaka. Zaustavit ćemo se u selu Chio i malo degustirati delicije pripremljene vještim rukama našeg domaćina (doplata). Proći ćemo litice Los Gigantesa te se vratit kroz bogate plantaže na jug otoka. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. dan: TENERIFE – (fakultativni izlet otok LA GOMERA) – TENERIFE
U ljetnim mjesecima temperature na otoku vječnog proljeća su više nego ugodne pa dan možete provesti odmarajući se,  a ako ste jedan od onih putnika kojima su svakodnevne aktivnosti puno bliže, predlažemo cjelodnevni izlet na prekrasni otok La Gomera. Iz luke Los Cristianos na jugu plovit ćemo brodom do malog i još uvijek prilično neistraženog otoka, poznatog po bujnoj vegetaciji i brdovitoj unutrašnjosti. Otok je poznat i po tome što je bio posljednja postaja Kristofora Kolumba prije plovidbe prema Americi. Vidjet ćete dio Nacionalnog parka de Garajonay, poznatog po svojoj endemskoj šumi Laurisilva. U La Degolladi de Peraza zaustavit ćemo se na jednom od vidikovaca, nastaviti do sela Rosas i Agulo. Lokalno stanovništvo upoznat će vas s el silbom, jezikom zvižduka za komunikacijom kroz klisure. Prije povratka na Tenerife, u San Sebastianu ćemo razgledati toranj Torre del Conde i La Casa de Colon, mjesto gdje je boravio Kristofor Kolumbo. Povratak na Tenerife. Večera i noćenje.

4. dan: TENERIFE – IZLET PO SJEVERU OTOKA: COD DE LOS VINOS - GARACHIO - PUERTO DE LA CRUZ (LORO PARK)
Sjeverni dio otoka Tenerife neodoljivo je atraktivan zbog svoje prekrasne prirode koja u svojim njedrima skriva plodna vinska područja i tako se može pohvaliti svjetski poznatim vinima. Vožnja do Icod de Los Vinosa koji je poznat po 600 godina starom zmajevom drvu, odličnim vinima i slikovitoj arhitekturi. Nastavit ćemo do grada Garachio koji se može pohvaliti prirodnim "jacuzzijem", najboljom malvazijom, a uske i šarene ulice odjekuju karipskim dijalektom španjolskog jezika pomiješanim s mirisom "cortade" i svježeg sira "freske". Za kraj ćemo skoknuti do Puerto De La Cruza i razgledati grad. Mogućnost posjeta parku Loro koji će vas impresionirati bujnom vegetacijom i  predstavama sa životinjama (dupini, orke ...). Za one koji se ne odluče posjetiti Loro Park, preporučamo uživanje na jednoj od najljepših vulkanskih plaža - Playi Jardin ili poznatim bazenima Martianez. Povratak u hotel.

5. i 6. dan: TENERIFE – (fakultativni izlet GRAN CANARIA) – TENERIFE 
Doručak u hotelu i slobodan dan za odmor, samostalne razglede i istraživanje ovog prekrasnog otoka. Po želji, mogućnost odlaska na fakultativni, cjelodnevni izlet na otok Gran Canaria gdje nas očekuju velike suprotnosti, more i pješčane dine s jedne strane te s druge bujna vegetacija unutrašnjosti otoka. Posjetit ćemo mjesta Playa Ingles, Dunas, Maspalomas i Las Palmas, glavni grad otoka Gran Canaria, nakon čega ćemo posjetiti četvrt Vegueta i prošetati trgom Sv. Ane. Obilazak parka San Telmo u kojem rastu izuzetno stara stabla zmajevca. Povratak na otok Tenerife, noćenje.

7. dan: SANTA CRUZ - LA LAGUNA - CANDELARIA
Ostala su nam još tri mjesta na popisu naših razgleda, važnih i zanimljivih. Prvo ćemo se uputiti prema La Laguni, nekada glavnom gradu, a danas sveučilišnom centru, gdje se mladalački duh grada uspješno stapa s prekrasnim drevnim palačama. Grad je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Nastavit ćemo do Santa Cruza, glavnog i najvećeg grada na otoku koji unatoč prvom dojmu o svojoj veličini i dalje zadržava svoju autentičnost i lokalni štih. Vidjet ćemo najvažnije znamenitosti te se prošetati Španjolskim stubama i gradskom tržnicom. Na kraju posjet jednom od najstarijih naselja na otoku, Candelaria. U loklanoj crkvi se nalazi kip Crne Marije, a grad se smatra vjerskim središtem svih Kanarskih otoka. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan: TENERIFE – LJUBLJANA
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska transfera za zračnu luku. Poslijepodne vožnja do zračne luke te polijetanje zrakoplova prema Ljubljani


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

15.08.2021.

8.350 kn

Hotel ***

15.08.2021.

10.100 kn

Hotel ****

22.08.2021.

8.350 kn

Hotel ***

22.08.2021.

10.100 kn

Hotel ****

Doplata za manji broj putnika (25 – 34 putnika): 230 kn

Popust za djecu do 12 godina na pomoćnom krevetu: 10%

Doplata za jednokrevetnu sobu (hotel 3* i 4*): 2.270 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ljubljana – Tenerife – Ljubljana
 • pristojbe zračnih luka
 • organizirani transfer od zračne luke do hotela i obratno
 • 7 noćenja s uslugom polupansiona u hotelu 3* ili 4*
 • 3 izleta tijekom boravka na Tenerifima
 • voditelja putovanja na slovenskom/hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • fakultativne izlete i sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja
 • putna osiguranja

 

Doplate i popusti:

Fakultativni izleti i sadržaji:
- Izlet na otok La Gomera: 600 kn
- Izlet na Gran Canariu: 1.060 kn
- Loro Park: 300 kn

Informacije:

VAŽNA NAPOMENA COVID-19:
MOLE SE PUTNICI DA SE PRIJE PUTOVANJA INFORMIRAJU O MJERAMA I UVJETIMA PUTOVANJA USLIJED UČESTALIH IZMJENA PRAVILA ULASKA U POJEDINE ZEMLJE!
Sve relevantne informacije možete pronaći na sljedećoj poveznici: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/ 

Trenutni uvjeti (lipanj 2021)
Uvjeti ulaska u Republiku Sloveniju:
Za dolazak u Zračnu luku „Jožeta Pučnika“ u Ljubljani nije potrebno imati negativan PCR test ako ste u tranzitu koji podrazumijeva da teritorij Republike Slovenije morate napustiti u roku od 12 sati.
Uvjeti za ulazak za putnike koji nisu u tranzitu:
- negativan PCR test na prisutnost SARS-CoV-2 (COVID-19) ne stariji od 48 sati od uzimanja brisa;
- negativan brzi antigenski test na prisutnost SARS-CoV-2 (COVID-19) ne stariji od 24 sata od uzimanja brisa; 
- potvrdu o pozitivnom PCR ili brzom antigenskom testu na SARS-CoV-5 koja je stariji od 21 dan, ali ne više od 6 mjeseci ili potvrdu liječnika da je preboljela  COVID-19 i da od početka simptoma nije prošlo više od 6 mjeseci;
- potvrdu o cijepljenju protiv COVID-a 19, kojom osoba dokazuje da je od primitka druge doze cjepiva proizvođača Biontech/Pfizer prošlo najmanje 7, MODERNA 14 te AstraZeneca, Johnson & Johnson i Sputnik V 21 dan

Uvjeti ulaska u Kraljevinu Španjolsku (Tenerife):
Po dolasku na Tenerife, hrvatski državljani moraju predočiti negativni PCR test (RT-PCR) COVID-19, koji nije stariji od 72 sata prije dolaska / slijetanja na Tenerife (djeca do 6 godina u pratnji roditelja ne trebaju test).

Potvrda mora biti u pisanom ili elektroničkom obliku i izdana na španjolskom, engleskom, njemačkom ili francuskom jeziku i mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime putnika, broj osobnog dokumenta (koji mora biti jednak dokumentu s kojim putujete), datum i vrijeme testa, podatje i kontakt službenog laboratorija ili zdravstvene ustanove koje je izvršilo test, tehnika korištena za provođenje testa i negativni rezultat testa.

PCR test uz obavezno naručivanje može se obaviti u nadležnim institucijama, domovima zdravlja i bolnicama - potvrđeni negativni test ne smije biti stariji od 72 sata od slijetanja u zračnu luku na Tenerifima.

Uz to, SVAKI PUTNIK (čak i za djecu do 6 godina) mora ispuniti FCS obrazac prije polaska (zbog postupaka za dobivanje QR koda), koji se može naći na https://www.spth.gob.es/.  Svaki putnik mora se prvo registrirati odnosno urediti svoj profil, a zatim ispuniti obrazac. Obrazac je na engleskom jeziku, a dovoljno je da ga ispuni jedna odrasla osoba za sve putnike koji su na istoj rezervaciji odnosno borave u istom smještajnom objektu (u svaki obrazac dodajte osobe koji putuju s vama i borave na istoj adresi (odrasli i maloljetnici). U slučaju da putnici nemaju rezerviran isti smještaj, potrebno je izvršiti zasebnu prijavu - za svakog putnika zasebno. Važno je da u prijavi navedete isti putni dokument tj. putnu ispravu s kojim ćete putovati. Nakon popunjavanja obrasca dobit ćete poruku o potvrdi o uspješno ispunjenom obrascu i QR kod za svakog putnika koji se mora predočiti osoblju zračne luke (tiskana ili mobilna verzija) prilikom slijetanja na Tenerife (bez navedenog koda u nećete moći ući u državu.) Popunjavanje online najave za ulazak u Španjolsku obvezno je za sve putnike. 

Prilikom ulaska na Tenerife potrebno je preuzeti aplikaciju RadarCOVID na svoj mobilni telefon: https://www.gobiernodecanarias.org/principal/coronavirus/radarcovid/ 


Napomene:
- Državljanima Republike Hrvatske za ulazak na Tenerife (Kraljevina Španjolska) je dovoljna važeća putovnica ili osobna iskaznica. 
- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

Broj putnika:

Minimalni broj: 35

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


4

Lanzarote, Kanari - plaža Papagayo

Plaža na Lanzarote, Kanari, mediteran

Lanzarote, Kanari - plaža Papagayo

Basilica de Candelaria, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Španjolska, Tenerife - Basilica de Candelaria, prvo marijansko svetište Kanarskih otoka

Plaža Tenerife, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Španjolska, Tenerife - pogled na prekrasnu plažu

vulkan Teide, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Španjolska, Tenerife - vulkan Teide, teći po veličini vulkan na svijetu

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter